Eraisiku kirjadele mittevastamine
-
Külaline
Eraisiku kirjadele mittevastamine
Mind huvitab see, kas ametiasutustel jt instantsidel on kohustus vastata inimeste pöördumistele või ei?
Kusjuures ei pea silmas olukorda, kus mõni inimene "pommitab" asutust paljude kirjadega, ehkki talle on juba vastatud. Vaid ma mõtlen konkreetselt niisugust olukorda, kus inimesel on mingi probleem või mure, mille lahendamiseks pöördub ta asutuse poole. Koostab pöördumise ja saadab ära. Ootab nädala, kuu, kaks-kolm kuud - ei midagi. Kirjutab siis uuesti, meeldetuletusena, et ma ju saatsin teile jaanuarikuus esmakordse pöördumise, kus küsisin abi. Nüüd on juuli ja mitte mingit vastust pole endiselt; palun, kas saaksite mulle vähemalt midagigi vastata?
Ent asutus ei vasta talle üldse mitte kui midagi.
Kas niisugune komme on laialt levinud? Kas meie asutustekultuur ongi nii madalale käinud, et vastatakse üksnes endale meeldivatele abiküsimistele, ent teised, millega tegelemine tundub tülikas, lükatakse ilma pikemata kõrvale, vaevumata inimesele isegi vastama?
Kusjuures ei pea silmas olukorda, kus mõni inimene "pommitab" asutust paljude kirjadega, ehkki talle on juba vastatud. Vaid ma mõtlen konkreetselt niisugust olukorda, kus inimesel on mingi probleem või mure, mille lahendamiseks pöördub ta asutuse poole. Koostab pöördumise ja saadab ära. Ootab nädala, kuu, kaks-kolm kuud - ei midagi. Kirjutab siis uuesti, meeldetuletusena, et ma ju saatsin teile jaanuarikuus esmakordse pöördumise, kus küsisin abi. Nüüd on juuli ja mitte mingit vastust pole endiselt; palun, kas saaksite mulle vähemalt midagigi vastata?
Kas niisugune komme on laialt levinud? Kas meie asutustekultuur ongi nii madalale käinud, et vastatakse üksnes endale meeldivatele abiküsimistele, ent teised, millega tegelemine tundub tülikas, lükatakse ilma pikemata kõrvale, vaevumata inimesele isegi vastama?
-
Külaline
Riiklik asutus? Võta toru ja helista.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 12:29 Mind huvitab see, kas ametiasutustel jt instantsidel on kohustus vastata inimeste pöördumistele või ei?
-
Külaline
Tüüpiline. Riigi nisa otsas vegeteeruvad ametnikud. Aga vastus jahh. Tee teabenõue. Miks ei vastata
-
Külaline
Töötan riigiasutuses ja ei ole võimalik mitte vastata, sest kõik kirjad tulevad üldmeilile, registreeritakse ja pead süsteemi panema, millal vastasid. Mõni jaurab ja jaurab, vasta või ära vasta, aga vastamata ikka jätta ei saa.
-
Külaline
Huvitav küll? Mina näiteks kirjutasin Andmekaitseinspektsioonile hinnangu saamiseks. See juhtus 2 aastat tagasi. Siiamaani ootan, mitte ühtegi vastust ei ole tulnud.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 13:30 Töötan riigiasutuses ja ei ole võimalik mitte vastata, sest kõik kirjad tulevad üldmeilile, registreeritakse ja pead süsteemi panema, millal vastasid. Mõni jaurab ja jaurab, vasta või ära vasta, aga vastamata ikka jätta ei saa.
-
Külaline
Teine, ent sugugi mitte parem, on saada vastus mis küsimusele vähimalgi määral ei vasta. Täiesti lambine vastus, millel küsimusega vähimatki pistmist pole. Hiljuti sain seesuguse vastuse ühelt ministeeriumilt.
-
Külaline
See on jah nõme. Meil ka osad ametnikud vastavad nii, et saadavad lingi kodulehelt või kopeerivad kodulehelt mingi teksti maha. Aga inimene sellepärast küsibki, et inimene ei saa täpselt aru, mis see tähendab ja küsib üle. Näiteks küsib, et kas sain õigesti aru, et on nii, aga ametnik vastab jälle selle kopeeritud tekstiga, mis on väga keeruline ja segane. Tundub, et mõni ei saa ise ka aru, mida see tähendab, sellepärast ajab sellist jama. Mina vastan ikka lihtsate sõnadega, et asi on nii või naa ja kui inimesel on konkreetne küsimus, siis vastan, kas ta sai õigesti aru või mitte.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 14:47 Teine, ent sugugi mitte parem, on saada vastus mis küsimusele vähimalgi määral ei vasta. Täiesti lambine vastus, millel küsimusega vähimatki pistmist pole. Hiljuti sain seesuguse vastuse ühelt ministeeriumilt.
-
Külaline
No need juristaitab.ee juristi vastused on täpselt samasugused: kopeeritud tekst kuskilt seadusest ja lause, et "täpsema vastuse jaoks pöörduge konsultatsioonile". Peaaegu mitte kunagi ei aita vastus küsimuse esitajat.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 15:05
See on jah nõme. Meil ka osad ametnikud vastavad nii, et saadavad lingi kodulehelt või kopeerivad kodulehelt mingi teksti maha. Aga inimene sellepärast küsibki, et inimene ei saa täpselt aru, mis see tähendab ja küsib üle. Näiteks küsib, et kas sain õigesti aru, et on nii, aga ametnik vastab jälle selle kopeeritud tekstiga, mis on väga keeruline ja segane. Tundub, et mõni ei saa ise ka aru, mida see tähendab, sellepärast ajab sellist jama. Mina vastan ikka lihtsate sõnadega, et asi on nii või naa ja kui inimesel on konkreetne küsimus, siis vastan, kas ta sai õigesti aru või mitte.
-
Külaline
Just! Inimene saadab vastuse, ootab selle ametlikult lubatud 30 päevakest ära, ja saab siis vastuse, mis polegi vastus. Mingi üherealine kantseliitlik lause inimese pikale kirjale. Kui ta selle "vastusega" rahule ei jää ja julgeb uuesti kirjutada, siis liigitatakse ta selles instantsis automaatselt tülikate klientide lahtrisse, kellega ei peagi mõistlikku juttu ajama. Unustades sujuvalt ära, et mõistlikku juttu ei saanud see inimene tollest asutusest ju enne ka mitte. Probleem aga kestab, inimene abi ei saa.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 14:47 Teine, ent sugugi mitte parem, on saada vastus mis küsimusele vähimalgi määral ei vasta. Täiesti lambine vastus, millel küsimusega vähimatki pistmist pole. Hiljuti sain seesuguse vastuse ühelt ministeeriumilt.
-
Külaline
küsisin vallaametnikult WC kohta käivate nõuete kohta, ja vastus tuli selline, et lugesin 4 korda ning ikka ei saanud mitte midagi aru... Mees ka ei saanud. Vastaja oli eestlane, aga kantseliit tappis sisu täielikult.
-
Külaline
Paljuvihatud EKRE on korduvalt rääkinud, et ehkki riigiasutustel on seadusest tulenev kohustus vastata, siis nad rikuvad seadust ja ei vasta. Eestis ignoreerivad ametnikud täiega seadusi, kedagi ei huvita. Nii kaua kuni see kedagi isiklikult ei puuduta, kehitatakse õlgu
-
Külaline
Helistamisel vastatakse sulle mingit udu, vastatakse küsimusest mööda või antakse valeinfot. Pärast pole kuidagi võimalik tõestada.
-
Külaline
Töötan mitte riigiasutuses ja vastan kõikidele kirjadele. Erandiks tegelased, kes regulaarselt trollivad (ja tegelikult on vastuse juba umbes kümme kirjavahetust tagasi saanud). Samuti ei reageeri mõnitavatele, ropendavatele, sisutühjadele kirjadele. Kuigi, üks-kaks-kolm korda püüan ka nendele pöördumistele viisakalt vastat.
Samas olen võtnud seisukoha, et kõik kirjad ei vaja vastamist.
-
Külaline
No sa räägid ju endale risti vastu. Kõigepealt ütled, et vastad kõikidele kirjadele ja siis, et kõik kirjad ei vaja vastamist. Tüüpiline riigiametnik, kes otsustab oma peas, kes vajab vastust ja kes mitte. Kui inimene on pöördunud, ju ta siis ootab ikka ka vastust ja pole vahet, milline on sinu seisukohti.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 18:35 Töötan mitte riigiasutuses ja vastan kõikidele kirjadele. Erandiks tegelased, kes regulaarselt trollivad (ja tegelikult on vastuse juba umbes kümme kirjavahetust tagasi saanud). Samuti ei reageeri mõnitavatele, ropendavatele, sisutühjadele kirjadele. Kuigi, üks-kaks-kolm korda püüan ka nendele pöördumistele viisakalt vastat.
-
Külaline
Ma ei ole riigiametnik! Tõesti, vastan kõikidele normaalsetele kirjadele. Ja püüan vastata ka ebanormaalsetele. Aga, kui saan kirja stiilis: " Sa krdi rõve hoor... miks sa ei ole mu pensionit välja maksnud....!?" Siis tõesti ignoreerin. Pensioni väljamakse otsustab pensioniamet. Aga mina seal ei tööta.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 19:53No sa räägid ju endale risti vastu. Kõigepealt ütled, et vastad kõikidele kirjadele ja siis, et kõik kirjad ei vaja vastamist. Tüüpiline riigiametnik, kes otsustab oma peas, kes vajab vastust ja kes mitte. Kui inimene on pöördunud, ju ta siis ootab ikka ka vastust ja pole vahet, milline on sinu seisukohti.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 18:35 Töötan mitte riigiasutuses ja vastan kõikidele kirjadele. Erandiks tegelased, kes regulaarselt trollivad (ja tegelikult on vastuse juba umbes kümme kirjavahetust tagasi saanud). Samuti ei reageeri mõnitavatele, ropendavatele, sisutühjadele kirjadele. Kuigi, üks-kaks-kolm korda püüan ka nendele pöördumistele viisakalt vastat.
-
Külaline
Ära valeta, ei saa sa selliseid kirju.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 19:57
Ma ei ole riigiametnik! Tõesti, vastan kõikidele normaalsetele kirjadele. Ja püüan vastata ka ebanormaalsetele. Aga, kui saan kirja stiilis: " Sa krdi rõve hoor... miks sa ei ole mu pensionit välja maksnud....!?" Siis tõesti ignoreerin. Pensioni väljamakse otsustab pensioniamet. Aga mina seal ei tööta.
-
Külaline
Ma ka riigiasutuses ja sama - kõigile kirjadele peame vastama. Ka neile pommitamiskirjadele.
-
Külaline
Kui klient vastab; " Aitäh, vastuse eest.", siis see ei vajagi ju vastust. Samamoodi ei vaja vastust mingi lihtsalt heietus, kuidas võiks asjad olla või kuidas ei võiks olla. Siis lihtsalt võtame teadmiseks, ja nii ongi. Miks alati vastama peab, kui konkreetne küsimus puudub?Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 19:53No sa räägid ju endale risti vastu. Kõigepealt ütled, et vastad kõikidele kirjadele ja siis, et kõik kirjad ei vaja vastamist. Tüüpiline riigiametnik, kes otsustab oma peas, kes vajab vastust ja kes mitte. Kui inimene on pöördunud, ju ta siis ootab ikka ka vastust ja pole vahet, milline on sinu seisukohti.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 18:35 Töötan mitte riigiasutuses ja vastan kõikidele kirjadele. Erandiks tegelased, kes regulaarselt trollivad (ja tegelikult on vastuse juba umbes kümme kirjavahetust tagasi saanud). Samuti ei reageeri mõnitavatele, ropendavatele, sisutühjadele kirjadele. Kuigi, üks-kaks-kolm korda püüan ka nendele pöördumistele viisakalt vastat.
-
Külaline
"Samas olen võtnud seisukoha, et kõik kirjad ei vaja vastamist." - see su lause jätab igatahes mulje, et sa vastad ainult endale meeldivatele kirjadele.Külaline kirjutas: ↑08 Aug 2024 00:00Kui klient vastab; " Aitäh, vastuse eest.", siis see ei vajagi ju vastust. Samamoodi ei vaja vastust mingi lihtsalt heietus, kuidas võiks asjad olla või kuidas ei võiks olla. Siis lihtsalt võtame teadmiseks, ja nii ongi. Miks alati vastama peab, kui konkreetne küsimus puudub?Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 19:53No sa räägid ju endale risti vastu. Kõigepealt ütled, et vastad kõikidele kirjadele ja siis, et kõik kirjad ei vaja vastamist. Tüüpiline riigiametnik, kes otsustab oma peas, kes vajab vastust ja kes mitte. Kui inimene on pöördunud, ju ta siis ootab ikka ka vastust ja pole vahet, milline on sinu seisukohti.Külaline kirjutas: ↑07 Aug 2024 18:35 Töötan mitte riigiasutuses ja vastan kõikidele kirjadele. Erandiks tegelased, kes regulaarselt trollivad (ja tegelikult on vastuse juba umbes kümme kirjavahetust tagasi saanud). Samuti ei reageeri mõnitavatele, ropendavatele, sisutühjadele kirjadele. Kuigi, üks-kaks-kolm korda püüan ka nendele pöördumistele viisakalt vastat.
Mina kirjutasin pöördumise ja jäin vastust ootama. Kirjutasin sinna asutusse esmakordselt. Ei kasutanud roppe sõnu. Vastust ei saanud. Kui sinusugused mugavad ametnikud peavad juba probleemi kirjeldust "sisutühjaks heietuseks" nagu sa üleolevalt väljendud, siis mida see tavainimene üldse teha tohib või kuidas peaks ta toimima, et abi saada? Kui ma probleemi ei kirjelda, siis ütlete, et ma polevat probleemi piisavalt avanud ja nii vähese info põhjal teie midagi teha ei saa.
Kas kusagil pakutakse ka mingeid koolitusi, kuidas tavainimene saaks ametnikuga suhelda? Et kuidas kirjutada/helistada nii, et tema pöördumist ei ignoreeritaks ja ta saaks seda abi, mida küsis? Ametnikele korraldatakse selliseid koolitusi küll, enamasti kannavad need pealkirja "Kuidas suhelda keerulise kliendiga". Aga ka tavainimesele oleks väga vaja samasugust koolitust, kuidas suhelda keerulise ametnikuga.
-
Külaline
No kirjuta siis siia, mis pöördumise ka kirjutasid. Mis abi sa ei saanud.
Kui ma saan kirja, et vot selle maja sein peab olema punane, siis tõesti ei vasta. Kuigi inimese jaoks võib see enda arust tõesti suur probleem olla.
Samas on meil linnaosa FB frupis läinud asi juba nii peeneks ja kiireks, et viskad kirja "puu varjab liiklusmärki", ja tehakse ära.
Kui ma saan kirja, et vot selle maja sein peab olema punane, siis tõesti ei vasta. Kuigi inimese jaoks võib see enda arust tõesti suur probleem olla.
Samas on meil linnaosa FB frupis läinud asi juba nii peeneks ja kiireks, et viskad kirja "puu varjab liiklusmärki", ja tehakse ära.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider] ja 1 külaline