Kas julgeksite karusnahka kanda?
-
Külaline
Kas julgeksite karusnahka kanda?
Mul on väga ilus pargitud kähriku krae, mis on ostetud 40 aastat tagasi, neid kanti vanasti talvemantli peal. Ka mul on pikk talvemantel, kuhu see krae sobiks ideaalselt, aga loomakaitsjate hirmus ma ei julge seda kanda. Kas julgeksite tänapäeval karusnahka kanda?
-
Külaline
Jah, neid vanu asju kantaksegi uhkusega, mitte ei visata ära. Seda on näha, kas asi on kaasaegne või vana. Lihtsalt uusi loomi enam ei notita. Samas on väga okei kanda ära vanad asjad, need loomad on ju juba tapetud, mingit kasu ei ole, kui neid asju kapis hoida.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 17:11 Mul on väga ilus pargitud kähriku krae, mis on ostetud 40 aastat tagasi, neid kanti vanasti talvemantli peal. Ka mul on pikk talvemantel, kuhu see krae sobiks ideaalselt, aga loomakaitsjate hirmus ma ei julge seda kanda. Kas julgeksite tänapäeval karusnahka kanda?
-
Külaline
Ei. Teema pole julguses, rõve tunne surnud looma kanda. Ei ole ilus ja ei kaunista mitte kedagi.
-
Külaline
Ega sul jumala eest mõnd nahast kotti, kinga, tagi või saapapaari pole?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 17:55 Ei. Teema pole julguses, rõve tunne surnud looma kanda. Ei ole ilus ja ei kaunista mitte kedagi.
-
Külaline
Mulle tundub, et isegi loomakaitsjad aktsepteerivad taaskasutust ega võitle selle vastu, kui keegi vana kasuka või kraega käib. Nad võitlevad selle eest, et praegu ja tulevikus karusloomade pidamine keelustada ja Eestis on seda juba tehtud. Kanna julgelt.
-
Külaline
Ega sul jumala eest mõnd nahast kotti, kinga, tagi või saapapaari pole?
[/quote]
See on hoopis teine asi. Nende esemete valmistamiseks kasutatakse lihaloomade nahku, mitte ei kasvatata looma puuris suureks ainult karvkatte saamise eesmärgil. Oled vegan või?
[/quote]
See on hoopis teine asi. Nende esemete valmistamiseks kasutatakse lihaloomade nahku, mitte ei kasvatata looma puuris suureks ainult karvkatte saamise eesmärgil. Oled vegan või?
-
Külaline
Ei, mina ei ole vegan. Kannan ka nahast saapaid ja kui vaja kannaks ka 40 aastast kährikukraed. Aga kui inimene kirjutab, et tal on rõve surnud looma kanda, siis mis need surnud lihaloomad teistmoodi on? Millest selline diskrimineerimine?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 19:22 See on hoopis teine asi. Nende esemete valmistamiseks kasutatakse lihaloomade nahku, mitte ei kasvatata looma puuris suureks ainult karvkatte saamise eesmärgil. Oled vegan või?
-
Külaline
Kas sa mitte ei öelnud, et kui sind blokitakse, siis tagasi ei tule? Ja siin sa oled! Loodetavasti oled edaspidi kaasfoorumlaste suhtes viisakam.
-
Külaline
Muidugi on. Aga karvane loomanahk on ikkagi rõve kanda. Veiseliha maitseb aga veice carpaccio ei maitse. Sama selle teemaga, tagis, kingad, kotid on vastupidavad ja praktilised. Karusnaha asemel on paremaid alternatiive. Muidugi ka see et see on minu arvates väga kole ja maitsetu.
-
Külaline
Ja mis sõnumi see ühiskonnale annab kui seda kannad? Keegi ei tea kas sinu rõiva eest andis loom elu aasta tagasi või 100 aastat tagasiKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 18:59 Mulle tundub, et isegi loomakaitsjad aktsepteerivad taaskasutust ega võitle selle vastu, kui keegi vana kasuka või kraega käib. Nad võitlevad selle eest, et praegu ja tulevikus karusloomade pidamine keelustada ja Eestis on seda juba tehtud. Kanna julgelt.
-
Külaline
Seda on ikka näha küll. Sina võib-olla aru ei saa, aga vanadel nahkadel on teine töötlus, karusnahaga rõivastel teine tegumood jne. Suurem osa tootjaid ei müügi enam karusnahaga asju.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:31Ja mis sõnumi see ühiskonnale annab kui seda kannad? Keegi ei tea kas sinu rõiva eest andis loom elu aasta tagasi või 100 aastat tagasiKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 18:59 Mulle tundub, et isegi loomakaitsjad aktsepteerivad taaskasutust ega võitle selle vastu, kui keegi vana kasuka või kraega käib. Nad võitlevad selle eest, et praegu ja tulevikus karusloomade pidamine keelustada ja Eestis on seda juba tehtud. Kanna julgelt.
-
Külaline
Ei saa jah. Pole vaja neid surnud loomade nahku kanda avalikultKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:38Seda on ikka näha küll. Sina võib-olla aru ei saa, aga vanadel nahkadel on teine töötlus, karusnahaga rõivastel teine tegumood jne. Suurem osa tootjaid ei müügi enam karusnahaga asju.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:31Ja mis sõnumi see ühiskonnale annab kui seda kannad? Keegi ei tea kas sinu rõiva eest andis loom elu aasta tagasi või 100 aastat tagasiKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 18:59 Mulle tundub, et isegi loomakaitsjad aktsepteerivad taaskasutust ega võitle selle vastu, kui keegi vana kasuka või kraega käib. Nad võitlevad selle eest, et praegu ja tulevikus karusloomade pidamine keelustada ja Eestis on seda juba tehtud. Kanna julgelt.
-
Külaline
Kui sa neid vanu asju kapis hoiad või ära viskad, suri vaene loom ju täiesti asjatult. Ja sina raiskad ressurssi, et osta endale uus naftatoode.Ei saa jah. Pole vaja neid surnud loomade nahku kanda avalikult
-
Külaline
Mina vaatan tänaval karusnaha kandjad tugeva halvakspanuga. Kui see neid ei häiri mida teised arvavad ja kelleks neid peavad siis lasku. Mina sellise inimesega ei suhtleks, ärilisi lepinguid ei teeks. Kui selline negatiivne sotsiaalne imago on seda väärt siis no kandkuKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:42Kui sa neid vanu asju kapis hoiad või ära viskad, suri vaene loom ju täiesti asjatult. Ja sina raiskad ressurssi, et osta endale uus naftatoode.Ei saa jah. Pole vaja neid surnud loomade nahku kanda avalikult
-
Külaline
Sul pole piinlik nii palju kirjavigu teha?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:55Mina vaatan tänaval karusnaha kandjad tugeva halvakspanuga. Kui see neid ei häiri mida teised arvavad ja kelleks neid peavad siis lasku. Mina sellise inimesega ei suhtleks, ärilisi lepinguid ei teeks. Kui selline negatiivne sotsiaalne imago on seda väärt siis no kandkuKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:42Kui sa neid vanu asju kapis hoiad või ära viskad, suri vaene loom ju täiesti asjatult. Ja sina raiskad ressurssi, et osta endale uus naftatoode.Ei saa jah. Pole vaja neid surnud loomade nahku kanda avalikult
-
Külaline
Jaa-jaa, kanamune sa kah ei söö, eks ju? Ikkagi kana menstruatsiooni produkt.Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 17:55 Ei. Teema pole julguses, rõve tunne surnud looma kanda. Ei ole ilus ja ei kaunista mitte kedagi.
-
Külaline
Loomulikult pole tal piinlik, ta on ju tähtis ärinaine, ärilised lepingud ja puha…Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 21:05Sul pole piinlik nii palju kirjavigu teha?Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:55Mina vaatan tänaval karusnaha kandjad tugeva halvakspanuga. Kui see neid ei häiri mida teised arvavad ja kelleks neid peavad siis lasku. Mina sellise inimesega ei suhtleks, ärilisi lepinguid ei teeks. Kui selline negatiivne sotsiaalne imago on seda väärt siis no kandkuKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:42
Kui sa neid vanu asju kapis hoiad või ära viskad, suri vaene loom ju täiesti asjatult. Ja sina raiskad ressurssi, et osta endale uus naftatoode.
-
Külaline
Aga kas öösel salaja võib? Kui keegi ei näe? Mulle nii meeldib teinekord end peeglist imetleda - üleni alasti, naise hõberebasekrae vastu mu karvast pekist kõhtu õrnalt kõditamas...Mõnus...Külaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:55Mina vaatan tänaval karusnaha kandjad tugeva halvakspanuga. Kui see neid ei häiri mida teised arvavad ja kelleks neid peavad siis lasku. Mina sellise inimesega ei suhtleks, ärilisi lepinguid ei teeks. Kui selline negatiivne sotsiaalne imago on seda väärt siis no kandkuKülaline kirjutas: ↑02 Aug 2024 20:42Kui sa neid vanu asju kapis hoiad või ära viskad, suri vaene loom ju täiesti asjatult. Ja sina raiskad ressurssi, et osta endale uus naftatoode.Ei saa jah. Pole vaja neid surnud loomade nahku kanda avalikult
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist