Kõhutunne
-
Külaline
Kõhutunne
Kas teil on olnud olukordi, kus teie enda sisetunne või intuitsioon on teid mingist suuremast jamast päästnud? Olete alateadlikult näiteks otsustanud kuhugi minemata jätta või valida tavalisest erinev teekond? Vahest alles päris pika aja möödudes olete aru saanud, et just teie kõhutunne aitas mõnd ohtlikku olukorda või inimest vältida?
-
Külaline
Sellistesse tulevikku ennustavatesse kõhutunnetesse ma ei usu - pigem on juhus. Küll usun alateadvuse poolt ohumärkide ära tundmist, mida inimene veel mõistusega ei teadvusta, näiteks abikaasa petmise ära tunnetamist mingite pisidetailide pealt, lapse haiguse aimamist enne sümptomite ilmnemist jms. Kui see teemas välja toodud teise tee valimine või kuhugi minemata jätmine võib ka mingite faktide alateadvuse tasemel ära tundmisel põhineda, siis usun, aga minu arust on levinuim udujutt Eestis, kuidas ikka keegi tundis ära, et täna ei lähe Estonia peale ja siis laev uppuski ... see on jama ja juhus, kui sa just pole mingi laevandusspetsialist või ilmateadlane.
Kuigi muidugi elukogemus on õpetanud, et never say never - äkki on olemas inimesi, kellele tõesti kaitseingel või hiljuti surnud vanaema õigeid valikuid kõrva sosistab.
Kuigi muidugi elukogemus on õpetanud, et never say never - äkki on olemas inimesi, kellele tõesti kaitseingel või hiljuti surnud vanaema õigeid valikuid kõrva sosistab.
-
Külaline
Minu kõhutunne on olnud veits sassis vist. 2 väga kurba sündmust on mu elus olnud. Ja u tund enne seda mõlemat tundsin just eriliselt kummalist helgust, jõudu ja rõõmu. Nüüd ma seda tunnet kardan. Pigem muretse, muretse kogu aeg. Siis on hästi. Ja ma kardan nüüd seda ka, kui ma olen rahulik ja ei muretse
-
Külaline
Vaeseke. Nii pole küll hea elada. Rõõmustada ka ei julge.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 13:45 Minu kõhutunne on olnud veits sassis vist. 2 väga kurba sündmust on mu elus olnud. Ja u tund enne seda mõlemat tundsin just eriliselt kummalist helgust, jõudu ja rõõmu. Nüüd ma seda tunnet kardan. Pigem muretse, muretse kogu aeg. Siis on hästi. Ja ma kardan nüüd seda ka, kui ma olen rahulik ja ei muretse
-
Külaline
Olen ka selle üle tihti mõelnud. Võib-olla sellist müstilist kõhutunnet kui niisugust polegi tegelikult olemas, vaid see tunne tuleneb meie kogemustepagasist, meie üldistest teadmistest ja ka emotsioonidest mikrotasandil. Inimese tähelepanuvõime ja oskus näha ning tõlgendada teisi inimesi ja nende kehakeelt, samuti olukordi isegi endale teadvustamata on muljetavaldav. Nt tekkis mõne inimesega suheldes ebameeldiv tunne, mida ma seletada ei oska? Selle taga võivad olla tema kehakeele ja hääletooni tõlgendamisega seotud alateadvuslikud muljed. Minule näiteks pole kunagi meeldinud, kui inimene räägib läbi nina, ninahäälel kõnelevad isikud on tundunud mulle alati ebameeldivatena. Tavaliselt ma ei teadvusta seda endale.
Kui noor olin, siis tahtis mu ema, et valiksin elukutse tema soovituse järgi. Ent sisetunne ütles, et see elukutse ei sobi mulle. Valisin teise eriala ja praegu olen selles üsna edukas ning armastan oma tööd. Ma arvan, et ilmselt pole siin mingit müstilist "sisetunnet", vaid sisimas ma analüüsisin enda võimeid, oskusi ja huvisid realistlikult ja sain alateadlikult aru, et ema soovitatud amet ei sobiks mulle.
Samas võib sisetunne ka petta. Kui palju hilisemaid lahutajaid on alguses õhanud: "Ma kohe tunnen, et me oleme igaveseks kokku loodud!" Paari aasta pärast kisklevad nagu kass ja koer.
Kui noor olin, siis tahtis mu ema, et valiksin elukutse tema soovituse järgi. Ent sisetunne ütles, et see elukutse ei sobi mulle. Valisin teise eriala ja praegu olen selles üsna edukas ning armastan oma tööd. Ma arvan, et ilmselt pole siin mingit müstilist "sisetunnet", vaid sisimas ma analüüsisin enda võimeid, oskusi ja huvisid realistlikult ja sain alateadlikult aru, et ema soovitatud amet ei sobiks mulle.
Samas võib sisetunne ka petta. Kui palju hilisemaid lahutajaid on alguses õhanud: "Ma kohe tunnen, et me oleme igaveseks kokku loodud!" Paari aasta pärast kisklevad nagu kass ja koer.
-
Külaline
No mul on täpselt sama! Nagu ma ennast hästi tunnen, nii tuleb kohe kuskilt litakas ära. Vähemalt saan nüüd aru, kust tuleb kõnekäänd: pill tuleb pika ilu peale. Ainult et mul pole see "ilu" isegi pikk, enne, kui jälle mingi jama juhtub. Täiesti uskumatu, aga nii on.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 13:45 Minu kõhutunne on olnud veits sassis vist. 2 väga kurba sündmust on mu elus olnud. Ja u tund enne seda mõlemat tundsin just eriliselt kummalist helgust, jõudu ja rõõmu. Nüüd ma seda tunnet kardan. Pigem muretse, muretse kogu aeg. Siis on hästi. Ja ma kardan nüüd seda ka, kui ma olen rahulik ja ei muretse
-
Külaline
Selle kohta on parem- nagu välk selgest taevast. Ju on olnud vanarahvalgi sellist kogemust. Egas muidu ütlust poleks tulnud.
-
Külaline
Mina aga tean hulgimn keskealisi prouasid kes ütlevad, et nende või nende sõbranna veiniklaasi taga ütles, et vot kõhutunne ütleb see pole ikka õige mees. vaata veel ringi. Niikaua las ta olla kui uue leiad.
-
Külaline
Räägin ühe kummalise kogemusloo. Käisin kunagi turistina ühes UK väikelinnas. Jalutasin niisama linnapeal, kuni tundsin, et keegi nagu vahib ja jälitab. Kedagi konkreetset ei tuvastanud. Tuustisin kaubanduskeskuses ja uitasin tänavatel. Korraga nägin sama tegelast, keda varem hotellist väljudes märkasin. Teadsin, et tema mind jälgibki, täiesti lambist pöörasin sisetunde ajel tänaval ümber "Hey, why are you following me ....". Mina, kes ma tuttavatestki üritan märkamatult mööduda! Elus pole võõrastega rääkima hakanud. Ta oli šokeeritud, segaduses aga mitte kordagi ei eitanud, et oligi mind jälitanud. Tutvusime siis, rääkisime niisama ja jalutasime kõrvaltänavatel. High streetile lähenema hakkates ütles, et ärme sealt lähe, ta vend autoga võib näha...ok, mõtlesin siis, et selles kultuuris vast võib võõrastega naistega suhtlemine probleeme tekitada küll. Saatis mu siis hotelli lähedale ära ja rohkem ma teda ei näinud ega mõelnud ka selle kohtumise peale.
Mõned aastad hiljem aga nägin twitteris mingit videoklippi, kuidas tolle linna "grooming gang" poola naist autosse tõmbas. Jutt oli juures selline, et oli terve kamp arreteeritud inimröövi, peksmiste ja prostitutsioonile sundimise süüdistustega. Täpsemalt guugeldades leidsin piltidega lood, minu jälitaja ja ta vend olid nende hulgas. Eksimatult. Võttis kergelt kõhust õõnsaks küll.
Kas see tunne, mis pani mind temaga rääkima läheb selle müstilise sisetunde arvele või mitte, ei tea. Aga arvan, et kui ma oleks teistmoodi käitunud, võinuks see lugu lõppeda hoopis teisiti ja minu jaoks mitte eriti hästi.
Mõned aastad hiljem aga nägin twitteris mingit videoklippi, kuidas tolle linna "grooming gang" poola naist autosse tõmbas. Jutt oli juures selline, et oli terve kamp arreteeritud inimröövi, peksmiste ja prostitutsioonile sundimise süüdistustega. Täpsemalt guugeldades leidsin piltidega lood, minu jälitaja ja ta vend olid nende hulgas. Eksimatult. Võttis kergelt kõhust õõnsaks küll.
Kas see tunne, mis pani mind temaga rääkima läheb selle müstilise sisetunde arvele või mitte, ei tea. Aga arvan, et kui ma oleks teistmoodi käitunud, võinuks see lugu lõppeda hoopis teisiti ja minu jaoks mitte eriti hästi.
-
Külaline
"Nagu välk selgest taevast" tähendab millegi ootamatut juhtumist ja pole ei kõhu ega muude kehaosade tunnetega mitte kuidagi seotud.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:42 Selle kohta on parem- nagu välk selgest taevast. Ju on olnud vanarahvalgi sellist kogemust. Egas muidu ütlust poleks tulnud.
-
Külaline
Ühes teises teemas keegi ninatark noor sõimas sellised eelarvamustega inimesteks. Vaeseke lülitab oma kaitsesüsteemi jõuga välja.
Ma arvan ka, et meie aju on võimekam, kui me seda omale teadvustame ja nö tagatoas käib täistuuridel analüüs. Aju töötleb läbi igat detaili ja teeb kogemuste ja teadmiste põhjal omad järeldused. Isegi kui me teadlikult midagi ei silmitsenud, on aju info üles korjanud ja läbi analüüsinud.
Igast lennukist ja laevast jääb alati keegi maha. Paljud tunnevad enne reisi ärevust, hirmu. Me lihtsalt teame, et reisides on teatud riskid. Need nö tühja läinud kõhutunded me unustame. Aga kui juhtubki midagi, siis kuulutame kõigile, kuidas kõhutunne ennustas.
Ma arvan ka, et meie aju on võimekam, kui me seda omale teadvustame ja nö tagatoas käib täistuuridel analüüs. Aju töötleb läbi igat detaili ja teeb kogemuste ja teadmiste põhjal omad järeldused. Isegi kui me teadlikult midagi ei silmitsenud, on aju info üles korjanud ja läbi analüüsinud.
Igast lennukist ja laevast jääb alati keegi maha. Paljud tunnevad enne reisi ärevust, hirmu. Me lihtsalt teame, et reisides on teatud riskid. Need nö tühja läinud kõhutunded me unustame. Aga kui juhtubki midagi, siis kuulutame kõigile, kuidas kõhutunne ennustas.
-
Külaline
Sellest räägitakse palju psühholoogias, et mingit kõhutunnet pole olemas. Ongi nii, et aju analüüsib eelnevate kogemuste ja teadmiste pinnalt infot ja teeb otsuse, kuigi see pole teadlik. Paljudel kirurgidel, lenduritel, politseinikel jne on kõhutunne, mõni võib seda nimetada ka kuidagi teisiti, intuitsiooniks vms. Nad ei oska öelda, miks otsustavad nii või naa, aga teevad otsuse ja see otsus osutubki õigeks. Samas midagi müstilist seal pole, vaid see toimub varasemate kogemuste ja teadmiste analüüsi põhjal, lihtsalt inimene ei suuda seda endale teadvustada.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:33 Ühes teises teemas keegi ninatark noor sõimas sellised eelarvamustega inimesteks. Vaeseke lülitab oma kaitsesüsteemi jõuga välja.
-
Külaline
Mul ei toimu mingit kaitsesüsteemi väljalülitamist. See, et ma ei pea tätoveeritud inimesi automaatselt vangideks, lollideks, matsideks jms, ei tähenda, et mul puuduks ohutaju. Katsu nüüd ükskord üle saada sellest teemast, koomiliseks kisub juba.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:33 Ühes teises teemas keegi ninatark noor sõimas sellised eelarvamustega inimesteks. Vaeseke lülitab oma kaitsesüsteemi jõuga välja.
-
Külaline
Mis vahet sel on kas kutsuda seda kõhutundeks, sisetundeks, intuitsiooniks, kuuendaks meeleks, alateadvuse otsuseks eelnevate kogemuste põhjal või millekski muuks. Kui sa teed mingi otsuse nii, et ei teagi täpselt miks - siis me kõik räägime ju samast asjast. Kogemusi ja juhtumisi küsiti siin. Mina arvan, et milleks iganes seda tunnet nimetada, seda peaks igal juhul rohkem usaldama.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:50Sellest räägitakse palju psühholoogias, et mingit kõhutunnet pole olemas. Ongi nii, et aju analüüsib eelnevate kogemuste ja teadmiste pinnalt infot ja teeb otsuse, kuigi see pole teadlik. Paljudel kirurgidel, lenduritel, politseinikel jne on kõhutunne, mõni võib seda nimetada ka kuidagi teisiti, intuitsiooniks vms. Nad ei oska öelda, miks otsustavad nii või naa, aga teevad otsuse ja see otsus osutubki õigeks. Samas midagi müstilist seal pole, vaid see toimub varasemate kogemuste ja teadmiste analüüsi põhjal, lihtsalt inimene ei suuda seda endale teadvustada.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:33 Ühes teises teemas keegi ninatark noor sõimas sellised eelarvamustega inimesteks. Vaeseke lülitab oma kaitsesüsteemi jõuga välja.
-
Külaline
Ei olegi vahet, lihtsalt osad inimesed kipuvad sellele mingit müstilisuse momenti juurde pookima. Et mul on mingid selgeltnägemise võimed või jumal teab mis. Mina sellesse ei usu.Mis vahet sel on kas kutsuda seda kõhutundeks, sisetundeks, intuitsiooniks, kuuendaks meeleks, alateadvuse otsuseks eelnevate kogemuste põhjal või millekski muuks. Kui sa teed mingi otsuse nii, et ei teagi täpselt miks - siis me kõik räägime ju samast asjast. Kogemusi ja juhtumisi küsiti siin. Mina arvan, et milleks iganes seda tunnet nimetada, seda peaks igal juhul rohkem usaldama.
-
Külaline
kui kõhutunne midagi ei ütle, tulebki õnnetus või õnn nagu välk selgest taevast. Ootamatult. Ilma mingi aimduseta. Nagu pauk luuavarrest.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 15:59"Nagu välk selgest taevast" tähendab millegi ootamatut juhtumist ja pole ei kõhu ega muude kehaosade tunnetega mitte kuidagi seotud.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 14:42 Selle kohta on parem- nagu välk selgest taevast. Ju on olnud vanarahvalgi sellist kogemust. Egas muidu ütlust poleks tulnud.
-
Külaline
Mis kriiskad? Võta oma ärevushäire tabletid ära. Keegi polegi rääkinud, et peab automaatselt, vaid selgitati, miks sellised isikud ebasümpaatsed võivad tunduda ja see põhineb kogemustel.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:52Mul ei toimu mingit kaitsesüsteemi väljalülitamist. See, et ma ei pea tätoveeritud inimesi automaatselt vangideks, lollideks, matsideks jms, ei tähenda, et mul puuduks ohutaju. Katsu nüüd ükskord üle saada sellest teemast, koomiliseks kisub juba.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:33 Ühes teises teemas keegi ninatark noor sõimas sellised eelarvamustega inimesteks. Vaeseke lülitab oma kaitsesüsteemi jõuga välja.
-
Külaline
Aga aju alateadlikku kogemuste ja ohtude analüüsi usud? Jäta see juurde mõeldud "müstiline aura" lihtsalt tähelepanuta. Mingeid selliseid mitteteadlikke põhjustega otsuseid, millel on tema jaoks positiivne tulem on ometi igal inimesel.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 17:00 Ei olegi vahet, lihtsalt osad inimesed kipuvad sellele mingit müstilisuse momenti juurde pookima. Et mul on mingid selgeltnägemise võimed või jumal teab mis. Mina sellesse ei usu.
-
Külaline
See pole se koht.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 17:05Mis kriiskad? Võta oma ärevushäire tabletid ära. Keegi polegi rääkinud, et peab automaatselt, vaid selgitati, miks sellised isikud ebasümpaatsed võivad tunduda ja see põhineb kogemustel.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:52Mul ei toimu mingit kaitsesüsteemi väljalülitamist. See, et ma ei pea tätoveeritud inimesi automaatselt vangideks, lollideks, matsideks jms, ei tähenda, et mul puuduks ohutaju. Katsu nüüd ükskord üle saada sellest teemast, koomiliseks kisub juba.Külaline kirjutas: ↑31 Juul 2024 16:33 Ühes teises teemas keegi ninatark noor sõimas sellised eelarvamustega inimesteks. Vaeseke lülitab oma kaitsesüsteemi jõuga välja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist