Keskpärane laps

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Keskpärane laps

Postitus Postitas Külaline »

Kas olete tundnud kurbust keskpärase lapse üle?
Keskmine kõiges, spordis, hinnetes, huvialades. Vanema lapse puhul, keskpärane ametivalik, mitte prestiižne. Ei tule temast tippadvokaati, teadlast, tipparsti.
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 14:38 Kas olete tundnud kurbust keskpärase lapse üle?
Keskmine kõiges, spordis, hinnetes, huvialades. Vanema lapse puhul, keskpärane ametivalik, mitte prestiižne. Ei tule temast tippadvokaati, teadlast, tipparsti.
Kas sa ise oled millegi poolest tipp? Siis võiks tunda kurbust, aga kui ise oled samasugune hall mass, siis millest nii kõrged ambitsioonid ja nõudmised lapsele, et tema peaks nüüd olema ülem oma pinnasest, kus kasvanud keskpäraste vanemate lapsena. Keskpärane on täiesti ok, kõige rohkem on keskpäraseid laati ja igal pool. Esimesed heidetakse, tagumised tapetakse, keskmised koju tulevad...
Külaline

Keskpärane on igati okei. Tuleb oma eluga toime, on näiteks tubli töömees. Mis selles siis halba peaks olema. Ise olen ka suhteliselt keskpärane, pigem isegi alla selle. Minu laps küll kukkus väga tubli välja, aga mina oleks keskpärasega väga rahul. Oleks puudega, pätt, joodik, siis oleks mures, et mis saab. Palju on ka selliseid inimesi ju.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 15:42
Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 14:38 Kas olete tundnud kurbust keskpärase lapse üle?
Kas sa ise oled millegi poolest tipp? Siis võiks tunda kurbust, aga kui ise oled samasugune hall mass, siis millest nii kõrged ambitsioonid ja nõudmised lapsele, et tema peaks nüüd olema ülem oma pinnasest, kus kasvanud keskpäraste vanemate lapsena. Keskpärane on täiesti ok, kõige rohkem on keskpäraseid laati ja igal pool. Esimesed heidetakse, tagumised tapetakse, keskmised koju tulevad...
Olen. Last ei ole, kuid oleksin kindlasti kurb kui laps oleks keskpärane. Elu lastele pühenduda, kellest tuleks tavalised keskmikud. Milleks?
Külaline

Mingi kompleks, et laps pole keda SINA tahad?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 15:47 Olen. Last ei ole, kuid oleksin kindlasti kurb kui laps oleks keskpärane. Elu lastele pühenduda, kellest tuleks tavalised keskmikud. Milleks?
Sul pole lastki, aga tunned pidevat vajadust jahvatada teemades, kus lastest räägitakse? Sul mingit diagnoosi pole, mis nii ebaadekvaatset käitumist seletaks, "tipp"?
Külaline

Olen. Last ei ole, kuid oleksin kindlasti kurb kui laps oleks keskpärane. Elu lastele pühenduda, kellest tuleks tavalised keskmikud. Milleks?
Mille poolest sa siis tipp oled? Ja miks sa sellest nii palju rääkida tahad, et sa lapsi ei taha? Ole lihtsalt lastetu ja ära räägi sellest. Kedagi ju ei huvita.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 15:47
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 15:42
Külaline kirjutas: 26 Juul 2024 14:38
ALATI tulevad laste-teemadesse targutama need, kellel lapsi pole
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 15:53
Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 15:47 Olen. Last ei ole, kuid oleksin kindlasti kurb kui laps oleks keskpärane. Elu lastele pühenduda, kellest tuleks tavalised keskmikud. Milleks?
Sul pole lastki, aga tunned pidevat vajadust jahvatada teemades, kus lastest räägitakse? Sul mingit diagnoosi pole, mis nii ebaadekvaatset käitumist seletaks, "tipp"?
Peres on palju lapsi, tekib mõtteainet. Kas sina arvasid lastetutel inimestel pole elus lastega kontakti ja ei puutugi lastega kokku? Mis järgmiseks, ei või vanurite teemal arutleda kuna mina ju vanur pole? “Geenius”
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 15:54
Mille poolest sa siis tipp oled? Ja miks sa sellest nii palju rääkida tahad, et sa lapsi ei taha? Ole lihtsalt lastetu ja ära räägi sellest. Kedagi ju ei huvita.
Ma ei hakka siin sulle seda ette kandma, kindlasti mitte. Tahad isikukoodi ka äkki? Ei taha rääkida, üks kommentaator etteruttavalt kukkus vadistama “miks sinu laps ja miks sinu laps bla bla”. Sind ei huvita, ja siis? Mind ei huvita ka mida sa arvad.
Katerin
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Katerin »

Ma ei saa teemaalgatusest päris täpselt aru. Mispärast peaks ma kuidagi õnnetu olema, kui mu lapsest tuleb normaalne endaga hakkama saav inimene?

Mäletan, kuis ise nooruses huvitas mind üks eriala, tundsin ennast selles üsna tugevana ja ütlesin emale, et plaanin seda ülikooli õppima minna. Ent ema naeris mu välja, teatades, et selle erialaga ei teeni ma kuigi palju raha, ei saavat kunagi rikkaks ega edukaks. Pidasin kodus parajad lahingud maha ja lihtsalt läksin ikkagi.

Seega arsti või juristi minust tõepoolest ei tulnud, kuid ma armastan oma tööd ja teen seda enda meelest hoolega. Ning see ongi tegelikult kõige tähtsam. Ma ei kujutaks ette, et teostaksin ennast milleski, mis mulle algusest peale ei meeldi ega paku huvi. Hullem veel, kui oleksin ema tahtmisel roninud arstiks ja teinud oma tööd halvasti, mistõttu patsient sureb või saab eluaegse vigastuse.

Ka oma laste osas ei dikteeri ma neile elukutsevalikut, ise teavad, mida teevad. Jah, spordi osas olen küll mõelnud, ehk oleks pidanud rohkem trenni sundima, kui teismelisel viitsimatus peal oli, samas ei meeldi mulle sunnimeetodid. Tähtis on, et neist tuleksid endaga hakkama saavad ja õnnelikud inimesed, kellega ka lähedastel ja sõpradel-kolleegidel oleks koos hea.
Nisu Kuuno

Postitus Postitas Nisu Kuuno »

Keskpärasus mind ei hirmuta, aga ma oleks solvunud, kui minu 18 aastane poeg esitleks mulle jõululauas "pruuti", kes ei olegi nagu päris pruut, vaid noormees hoopis.
Külaline

Nisu Kuuno kirjutas: 29 Juul 2024 16:24 Keskpärasus mind ei hirmuta, aga ma oleks solvunud, kui minu 18 aastane poeg esitleks mulle jõululauas "pruuti", kes ei olegi nagu päris pruut, vaid noormees hoopis.
Ja kuidas see sinu solvumine asja muudab? Uuemate uuringute järgi on homoseksuaalsusel bioloogiline tagapõhi, see ei ole inimese valik. Seega see, mis sina asjast arvad, ei muuda midagi.
Külaline

Nisu Kuuno kirjutas: 29 Juul 2024 16:24 Keskpärasus mind ei hirmuta, aga ma oleks solvunud, kui minu 18 aastane poeg esitleks mulle jõululauas "pruuti", kes ei olegi nagu päris pruut, vaid noormees hoopis.
Kas sa oled Siiri O., et just jõululaud judinaid tekitab? Kes kardab tütre uut mehekandidaati, kes poja samasoolist kaaslast. Jeebus...
Nisu Kuuno

Postitus Postitas Nisu Kuuno »

Külaline kirjutas: 29 Juul 2024 16:43
Kas sa oled Siiri O., et just jõululaud judinaid tekitab? Kes kardab tütre uut mehekandidaati, kes poja samasoolist kaaslast. Jeebus...
Ma ei tea, kes see Siiri O on. Jõululaud ei ole oluline. Ma oleks solvunud, kui minu 18 aastane poeg esitleks mulle samasoolist kaaslast. Kasvõi jaanitulel, aga ma oleks temas pettunud. Nagu filmis Pulss kirurg Jari Valkjärviga juhtus.
Külaline

Nisu Kuuno kirjutas: 29 Juul 2024 17:32
Ma ei tea, kes see Siiri O on. Jõululaud ei ole oluline. Ma oleks solvunud, kui minu 18 aastane poeg esitleks mulle samasoolist kaaslast. Kasvõi jaanitulel, aga ma oleks temas pettunud. Nagu filmis Pulss kirurg Jari Valkjärviga juhtus.
See, et sa ei tea Siiri O-d, näitab, et oled väga rumal inimene. Seega ei ole imestada ka, et poja olemus sind solvab.
Külaline

Mida tähendab keskpärane? Üle 90 prossa inimesi on nn. keskpärased oma võimete ja saavutuste poolest. Ka paljud andekad ei realiseeri oma võimeid kas loomupärase laiskuse, ärevuse või kehvade olude või nende kahe kombinatsiooni tõttu.

Aga olla tavaline inimene, mida sa halvustavalt keskpäraseks nimetad, on täiesti okei, ja isegi parem, kui olla mingi piinlev geenius. Vähemalt sellele inimesele endale, tema lähedastele ja sõpradele kindlasti. Sellistel inimestel põhinebki meie maailm, teha oma tööd hästi, olla hea ema või isa, hea sõber - see ongi ju hea elu.

Peamine on kasvatada laps avatud, julge pealehakkamisega, aga siiski kriitiliselt mõtlevaks inimeseks. Mitte nõuda temalt ei tea mida, eriti kui sa ise oled ka see nn. keskpärane inimene.

Ma ei räägi halbadest inimestest, see on midagi muud.
Külaline

Ei tule temast tippadvokaati, teadlast, tipparsti.
Tippadvokaadid on tihtipeale väga jubeda iseloomuga, eetikakauged inimesed, teadlastest on 90 protsenti täiesti keskpärased inimesed, kes oma elus mitte ühtki kasulikku teadusavastust ei tee ja tipparstidekst nimetatud inimesed ei ole sageli üldse mingid heade ravitulemustega geeniused, vaid head administraatorid, suure ego ja hea jutuga tüübid. Tunnen neid kõiki piisavalt, et mitte niimoodid sillas olla. Tihti on nii, et tõeliselt tublisid inimesi ei tunne ega imetle keegi.
Külaline

Laps on keskpärane, aga minul selle vastu pole midagi, hea meel, et ta korralik, saab hakkama, tegelikult tuleb toime paremini kui mina. Töötab ühes asutuses juba aastaid ja on hinnatud ülemuse ja kolleegide poolt. Aga tema ise on küll vahel väljendanud kurbust, et no miks ta pole oma erialal päris tipus. Ma siis lohutan, et kõik ei mahu marjamaale, muist peab jääma karjamaale.
Külaline

Kelle peale sa solvunud oleks?- uuemate uuringute järgi mõjutab homoseksuaalsuse teket hormoonide tase ema kehas raseduse ajal, lisaks varased lapsepõlvetraumad (kuigi homoks ei kasvata, aga see siiski suunab eluvalikuid palju, missugune on olnud kasvamise keskkkond). Niiet kui tahad langesti näpuga näidata, mine peegli ette ja võib juhtuda, et kolm näppu näitab su enda peale tagasi. Ja ei, kedagi ei saa mood ega ühiskond ega propa homoks "teha" ega "pöörata", kui inimesel pole selleks kalduvust.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist