Tõdemused
-
Külaline
Minu elu tõdemus on, et need, kes ennast kõige rohkem kiidavad, ei tee tavaliselt head kellelegi.
Hoidu kaugele nendest, kes laia suuga lubavad sulle tohutut õnne ja heaolu - sellised on tavaliselt psühhopaadid.
Ole ettevaatlik nendega, kes käivad sul järel ja muudkui nuiavad tüütult: "Kas ma saan sind aidata!" Enamasti tahavad nad aidata vaid iseennast või osutavad niisugust "abi", mida ei vaja mitte sina, vaid nemad.
Tõeliselt hea inimene tuleb ja teeb, ilma kõlavate sõnadeta. Ta ei latra oksendamiseni, kui tohutult palju tööd temal ikka on ja kui kole hooliv ja pühendunud tema on ja kui hirmsasti tema ohvreid toob - vaid ta lihtsalt tuleb, kuulab su vaikselt ära ja aitab.
Hoidu kaugele nendest, kes laia suuga lubavad sulle tohutut õnne ja heaolu - sellised on tavaliselt psühhopaadid.
Ole ettevaatlik nendega, kes käivad sul järel ja muudkui nuiavad tüütult: "Kas ma saan sind aidata!" Enamasti tahavad nad aidata vaid iseennast või osutavad niisugust "abi", mida ei vaja mitte sina, vaid nemad.
Tõeliselt hea inimene tuleb ja teeb, ilma kõlavate sõnadeta. Ta ei latra oksendamiseni, kui tohutult palju tööd temal ikka on ja kui kole hooliv ja pühendunud tema on ja kui hirmsasti tema ohvreid toob - vaid ta lihtsalt tuleb, kuulab su vaikselt ära ja aitab.
-
Külaline
Ma ütleks pigem, et ära kunagi usalda lahutatud 40-aastase naise eksmeestKülaline kirjutas: ↑28 Juul 2024 23:20 Ära mitte kunagi usalda lahutatud üle 40-st naist.
-
Külaline
Vastab tõele. Uus mees peab alati arvestama, et tema uuel kallimal on pagas. Ja 1 neist on eksmees kellega saadakse hästi läbi. Kohe vöga hästi. Lausa inttimselt
-
Külaline
Mina olen jõudnud tõdemuseni, et alkoholiprobleemiga inimestest tuleb eemale hoida. Isegi kui arvad, et ei ela ju koos, las inimene joob siis või loodad, et ta muutub, siis nii see ei lähe mitte kunagi. Isegi kui see inimene on kaine, on ta mõtlemine nii moonutatud, konfliktne, ebausaldusväärne, et sellise inimesega ei saa suhelda. Kõik teised on tema arust süüdi, ta aina õigustab ennast ja valetab sulle suu sisse. Kui ta on kaine, on ta vihane ja tahab jälle koju jooma minna. Tema ajutegevus on muutunud, ta on halvas tujus, käitub teistega halvasti ja see ei muutu. Ta ei tunnista iialgi, et asi oleks selles, et ta joob, vaid alati on teised süüdi kõiges.
-
Külaline
50+ elu on õpetanud:
- madalad ootused toovad häid elamusi (ja vastupidi)
- rahakotti (pangaarvet) tuleb aeg-ajalt kõvasti tuulutada, et sinna saaks juurde tekkida raha
- kui juhtud saama mingi asja väga soodsalt, siis tuleb kohe mingi ettenägematu kulutus ka
- hommik on õhtust targem
- pole vaja väga pushida asju, küll lahenevad ise parimal viisil
- pigem nautuda elu väikseid rõõme kui et oodata mingit suurt õnne
- perfektsionism ei ole hea ega vajalik
- rahakotti (pangaarvet) tuleb aeg-ajalt kõvasti tuulutada, et sinna saaks juurde tekkida raha
- kui juhtud saama mingi asja väga soodsalt, siis tuleb kohe mingi ettenägematu kulutus ka
Iseennast ja oma suhtumist saad muuta. Teisi inimesi muuta või nende vigu parandada ei ole võimalik.
-
Külaline
Ma ise jällegi olen märganud, et iseennast ja oma suhtumist on kõige raskem muuta
Tuleb välja, et ega ei saagi kedagi muuta - ei teisi ega iseennast. Seega kokkuvõttes, päris nii ikka ka ei saa, et probleemide puhul ainult vaikid salapäraselt ja blokid inimese talle sõnakestki ütlemata ära. Kui teine inimene saab tagasisidet ja ehk pärale jõuab, et nüüd on tal endal jama, küll siis enamus liigutama hakkab. Häda ajab härja kaevu. Ja kui ei hakka (säherdusi põmmpäid leidub), siis on viga vähemalt temas, mitte sinus. Sina oled vähemalt üritanud.
-
Külaline
Esimene punkt on tõsi!Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 11:44 50+ elu on õpetanud:
-
Külaline
Kõik head punktid. Halamisega tegelen vahepeal küll, kui väsinud või üle töötanud. Kuues punkt vastab väga tõele. Põhjas tunnet ei ole olnud, sest olen paadunud optimist ja lisaks hajameelne. Seega iga sh-t läheb suht kohe meelest.Külaline kirjutas: ↑28 Juul 2024 17:101. Kurtmine ja hala ei vii edasi. Järelikult on selle peale oma aja raiskamine täielik mõttetus.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 12:13 Millised on Teie elu tõdemused?
2. Kui tahad, et midagi su elus muutuks, võta ise midagi ette, et see juhtuks.
3. Õpi! Läbi terve elu.
4. Usu paremasse homsesse. Mida positiivsemalt meelestatud sa oled, seda positiivsemaks muutub ka su elu.
5. Ära põe asjade pärast, mille muutmine pole sinu võimuses. Keskendu sellele, mis ON sinu võimuses.
6. Tee maailmas midagi head ja ära oota selle eest tänu. See teeb nii vabastavalt õnnelikuks.
7. Hoolitse oma tervise eest. Aastakümnete pärast saad aru, kui arukas otsus see oli.
8. Kui sulle tundub, et oled omadega põhjas, siis meenuta, et kõige pimedam on alati enne koitu. Järelikult saab siit edasi ainult paremaks minna.
Omalt poolt ütleks, et väga oluline on faktimälu (arendatav) ja oskus inimestega suhelda, ka võõraste inimestega. Kuna enamik elus ongi ju algul võõrad. Sõbralik olla ja rahulik, teiste vastu huvi tunda.
-
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
- Teerajaja
- Kontakt:
Järjekordselt kogesin (aga ega ma õppust võta
), et eestlase loodu ei kõlba kuulata/vaadata/lugeda
Eilne katsetus siis
Mehis Heinsaar "Ülikond" https://jupiter.err.ee/1608965023/jarje ... ar-ulikond, brrr
Üks mu sõber https://jupiter.err.ee/1608784627/uks-mu-sober, heade näitlejate raisatud töö ja vaev
Eilne katsetus siis
Mehis Heinsaar "Ülikond" https://jupiter.err.ee/1608965023/jarje ... ar-ulikond, brrr
Üks mu sõber https://jupiter.err.ee/1608784627/uks-mu-sober, heade näitlejate raisatud töö ja vaev
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene.
-
Külaline
Kummaline üldistav kommentaar. Arvo Pärdi ja Doris Kareva looming ei kõlba kuulata/lugeda? Nad ju ka eestlased.මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් kirjutas: ↑29 Juul 2024 17:04 Järjekordselt kogesin (aga ega ma õppust võta), et eestlase loodu ei kõlba kuulata/vaadata/lugeda
Eilne katsetus siis
Ja vähemasti üks looming su toodud lingilt (Üks mu sõber) kõlbas küll vaadata. Teist pole näinud.
-
මම වැටෙන කුරුල්ලෙක්
- Teerajaja
- Kontakt:
Teist ei saagi sa näha, see on järjejutt. Need kaks olid ainult eilsed näited, varem on neid pettumusi veel palju olnud. Mitte, et ma sulle midagi põhjendama üldse peaksin.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
-
Külaline
1. Sisetunne on õige (kahjuks saab sellest vahel alles hiljem aru).
2. Kõik põselohkudega inimesed on ilusad.
2. Kõik põselohkudega inimesed on ilusad.
-
Külaline
EI ole!!Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 19:54 Kõik põselohkudega inimesed on ilusad.
https://www.ohtuleht.ee/toidutare/94756 ... arelmaitse
-
Külaline
See pole ehk kõige õnnestunum pilt, aga Eia Uus on minu arust väga kena naisterahvas.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 20:07EI ole!!Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 19:54 Kõik põselohkudega inimesed on ilusad.
-
Külaline
Ma ei saa aru, mis sellel pildil viga on? Väga kena naine on fotol.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 20:07 EI ole!!
-
Külaline
Väga nõus sellega! Õnneks õppisin juba noorelt oma sisetunnet usaldama ja see ei vea kunagi alt.Külaline kirjutas: ↑29 Juul 2024 19:38 1. Sisetunne on õige (kahjuks saab sellest vahel alles hiljem aru).
Ükskord põhikoolis kirjutasime etteütlust ja seal oli sees üks keeruline sõna, milles ma kindel polnud. Just enne etteütlust kordasime keelereeglit, mille järgi peaks seda sõna ühtemoodi kirjutama, aga sisetunne ütles, et hoopis teistmoodi on õige. Piilusin pinginaabri vihikusse - tema kirjutas reegli järgi. Kõik oli justkui selle vastu, aga ma kirjutasin ikkagi nii nagu kõhutunne ütles ja see oligi õige. Mina sain 5 ja pinginaaber 4.
Võib tunduda, et suht mõttetu pisike seik, aga see andis julgust ka suuremates otsustes oma sisetunnet usaldada. Paljud on imestanud, et olen teinud kiiresti ja justkui kergekäeliselt elumuutvaid otsuseid, mõnikord ka tavaloogika järgi ebamõistlikke otsuseid. Ja pole kordagi ämbrisse astunud.
-
Külaline
Täiesti nõus - usalda oma sisetunnet. See mind ei peta, eriti inimsuhetes. Ja mitte ainult suhetes vastassooga, vaid üleüldiselt - kolleegide, tuttavate, sugulaste suhtes...
Mina kujutasin ette, et vaist, seitsmes meel on kõikidel inimestel, aga selgub et mitte. Näiteks üks sõbranna ei saanud mitte kunagi aru, kui kolleeg või ülemus talle vaikselt s...a keeras. Samuti ei saanud ta mitte kunagi aru, kui ta teismeline talle valetas. Mina olin siis see ülipaha ja kibestunud sõbranna, kes ta maa peale tõi ja talle selgeks tegi, et tütar valetab sulle. See tuttav on sinu suhtes pahatahlik ja tahab sul nahka üle kõrvade tõmmata. Kui ülemus ütles sulle nii, siis ta ju pidas hoopis seda halba asja silmas, millega ta hakkab sind varsti survestama, mitte ei öelnud seda mitte niisama jutu jätkuks.
Tema oli nagu roosa ja rahulik mõmmik ja ei saanud midagi aru mida tema kallal toimetatakse. Oli hoopis kuri, et ma kõiges alati halba näen ja selline pessimist olen. Aga ma ei näe alati halba ja neil konkreetsetel olukordadel selgus ALATI, et mul oli õigus.
Mina kujutasin ette, et vaist, seitsmes meel on kõikidel inimestel, aga selgub et mitte. Näiteks üks sõbranna ei saanud mitte kunagi aru, kui kolleeg või ülemus talle vaikselt s...a keeras. Samuti ei saanud ta mitte kunagi aru, kui ta teismeline talle valetas. Mina olin siis see ülipaha ja kibestunud sõbranna, kes ta maa peale tõi ja talle selgeks tegi, et tütar valetab sulle. See tuttav on sinu suhtes pahatahlik ja tahab sul nahka üle kõrvade tõmmata. Kui ülemus ütles sulle nii, siis ta ju pidas hoopis seda halba asja silmas, millega ta hakkab sind varsti survestama, mitte ei öelnud seda mitte niisama jutu jätkuks.
Tema oli nagu roosa ja rahulik mõmmik ja ei saanud midagi aru mida tema kallal toimetatakse. Oli hoopis kuri, et ma kõiges alati halba näen ja selline pessimist olen. Aga ma ei näe alati halba ja neil konkreetsetel olukordadel selgus ALATI, et mul oli õigus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist