Japp.. suur osa siinsetest inimestest kasutab suure tõenäosusega AI-d, osad neist oskavad ja osad ei oska kasutada. Foorumis käidakse pigem suhtlemise pärast ja tõenäoliselt on osadele inimesele ka pigem normaalne foorumis suhelda, kui pidada AId oma sõbraks või jumalteab, kelleks. Kuulun ise nende hulka, keda siinsed AI-entusiastid tagurlikuks, vanaks ja oskamatuks peavad - kuigi kasutan AId igapäevaselt nii tööl kui ka isiklikel põhjustel, aga see ei tähenda, et ma pean röögatult pikki AI postitusi siia kopeerima või neid vaimustunult lugeda tahtma. Ja kui keegi otsustab AI asemel siit nõu küsida või lihtsalt postituse teha, ei lähe ma sellest leili. Kui ei oska või teema ei kõneta, siis kerin edasi. Ja ei hakka teemaalgatajale peale suruma AI kasutamist ega ise AI vastuseid postitama isegi, kui mulle tundub, et teemaalgataja teemas ei püsita ja selle asemel on jutt nagu tavapäraselt kes teab, kuhu läinud.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 14:19Enamik inimesi ilmselgelt ei oska AI-d kasutada nii, et sellest reaalselt kasu oleks. Enamik ei adu isegi, mis võimalused sellel on, rääkimata selle seadistamisest oma vajadustele vastavaks. Mõni oskab sellega ainult koogiretsepte otsida ja arvab ka, et kasutab AI-d. Ja ma ei halvusta siin mitte neid koogiretseptide otsijaid, vaid neid kommentaatoreid siin, kes arvavad, et guugeldamine = AI kasutus.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 13:49 Arvan, et kõik siinsed foorumlased kasutavad AI-d. Tavaline googeldamine pakubki esimesena AI vastuse. Milleks peaks seda siis halvustama?
Teie arvamus miks see foorum ei võta vedu üles
-
Külaline
-
Külaline
Käidakse???Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 16:20 Foorumis käidakse
-
Külaline
Aitäh, teie panus selle foorumi toimimisse on väga kõrge väärtusega. Palun vabandust, tegin tekstisisestamisel vea ja ei märganud.
-
Külaline
Tühik läks ka "tekstisisestamisel" kaduma? Äkki teeks nii, et näeks esmalt palki enda silmas ja kui aega üle jääb, siis hakkaks otsima pindu teiste omas?Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 16:39 tekstisisestamisel
-
Külaline
Taas tänan teid foorumi toimimisse suure panuse andmise eest.
Ma küll ei tea, millistest palkidest ja pindudest jutt on, aga kui aga grammatikast rääkida, siis sõna "tekstisisestamisel" kokku- ja lahkukirjutamise reegli üle otsustamisel lähtusin sihitisliku täiendiga omaette tähendusega ühendi reeglist, kus täiendosa märgib objekti, millele põhiosaga väljendatud tegevus on suunatud (nt pesupesemine, marjakorjamine jms) ning võib kokku kirjutada. Kui teid see teema täpsemalt huvitab, siis EKI-st saab kindlasti abi.
-
Külaline
Mina ei kasuta. Kui, siis nii palju, kui Google koostöös ai-ga vastuse genereerib. Mul eraldi AI äppi pole kasutusel.Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2026 13:49Ei, halvustatakse siiski nende pikkade, lohisevate AI vastuste kopimist siia foorumisse. Või siis järjekindlaid soovitusi mitte siit, vaid AI-lt küsida.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 13:23Minu arust halvustatakse siin AI kasutamist, mitte seda, kui AI-d ei kasuta. Viimase kohta inimene imestas ja miks ei või imestada, kui mingi käitumine tundub arusaamatu? Mina ka ei mõista seda foobiat AI vastu.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 01:22
Soovitamine on üks asi, peale surumine ja halvustamine on teine. Ja seda viimast siin praegu tehakse.
Arvan, et kõik siinsed foorumlased kasutavad AI-d. Tavaline googeldamine pakubki esimesena AI vastuse. Milleks peaks seda siis halvustama?
Mulle ei meeldi AI
-
Külaline
Aitäh, AI. Keeletoimetaja tervitab ja palub salvestada, et väljend "teksti sisestamine" kirjutatakse igas olukorras lahku.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 16:50Taas tänan teid foorumi toimimisse suure panuse andmise eest.
Ma küll ei tea, millistest palkidest ja pindudest jutt on, aga kui aga grammatikast rääkida, siis sõna "tekstisisestamisel" kokku- ja lahkukirjutamise reegli üle otsustamisel lähtusin sihitisliku täiendiga omaette tähendusega ühendi reeglist, kus täiendosa märgib objekti, millele põhiosaga väljendatud tegevus on suunatud (nt pesupesemine, marjakorjamine jms) ning võib kokku kirjutada. Kui teid see teema täpsemalt huvitab, siis EKI-st saab kindlasti abi.
-
Külaline
Kas sina oled üks neist, kes "teab küll, kuidas ai töötab?" Need, kes päriselt teavad, oskavad eristada inimese ja ai teksti ja sinu tsiteeritu nende hulka ei kuulu.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 18:39Aitäh, AI. Keeletoimetaja tervitab ja palub salvestada, et väljend "teksti sisestamine" kirjutatakse igas olukorras lahku.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 16:50Taas tänan teid foorumi toimimisse suure panuse andmise eest.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 16:44
Tühik läks ka "tekstisisestamisel" kaduma? Äkki teeks nii, et näeks esmalt palki enda silmas ja kui aega üle jääb, siis hakkaks otsima pindu teiste omas?
-
Külaline
Kui ei oleks neid oskamatuid ja saamatuid, siis ei paistaks ka välja kui tubli ja osav ja tark sina oled. Nii et ole õnnelik, et neid teisi ka ka on, muidu poleks sul kellegi arvelt end upitada.Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2026 14:19Enamik inimesi ilmselgelt ei oska AI-d kasutada nii, et sellest reaalselt kasu oleks. Enamik ei adu isegi, mis võimalused sellel on, rääkimata selle seadistamisest oma vajadustele vastavaks. Mõni oskab sellega ainult koogiretsepte otsida ja arvab ka, et kasutab AI-d. Ja ma ei halvusta siin mitte neid koogiretseptide otsijaid, vaid neid kommentaatoreid siin, kes arvavad, et guugeldamine = AI kasutus.
Aga muidu, miks see sind üldse häirib, et kõik ei oska või ei taha või ei saa AI'd kasutada?
-
Külaline
Aga miks neid mitteoskajaid ja mittetahtjaid häirib, kui teised oskavad ja tahavad?Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 20:07Kui ei oleks neid oskamatuid ja saamatuid, siis ei paistaks ka välja kui tubli ja osav ja tark sina oled. Nii et ole õnnelik, et neid teisi ka ka on, muidu poleks sul kellegi arvelt end upitada.Külaline kirjutas: ↑14 Juun 2026 14:19Enamik inimesi ilmselgelt ei oska AI-d kasutada nii, et sellest reaalselt kasu oleks. Enamik ei adu isegi, mis võimalused sellel on, rääkimata selle seadistamisest oma vajadustele vastavaks. Mõni oskab sellega ainult koogiretsepte otsida ja arvab ka, et kasutab AI-d. Ja ma ei halvusta siin mitte neid koogiretseptide otsijaid, vaid neid kommentaatoreid siin, kes arvavad, et guugeldamine = AI kasutus.
Aga muidu, miks see sind üldse häirib, et kõik ei oska või ei taha või ei saa AI'd kasutada?
-
Külaline
Mitte kedagi ei häiriks ja AI ei tuleks üldse meeldegi, kui siinne aktivist neid kilomeetripikkuseid AI vastuseid siia ei topiks.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 20:17
Aga miks neid mitteoskajaid ja mittetahtjaid häirib, kui teised oskavad ja tahavad?
-
Külaline
Aga miks sind häirib, et ta seda teeb? Sa esitad igale teisele vastajale ka pretensiooni, kes sulle mitte meeldiva vastuse postitab? Mulle tundub, et ei esita. Aga miks sa AI-tsiteeringuid siis teisiti kohtled? Sa ei pea vastama, pigem juhin su tähelepanu asjaolule, et hoopis sina võitled tuuleveskitega. Astu edasi ja loe järgmist postitust, kui miski ei meeldi. Las tema olla, ka temal on õigus vastata just nii nagu tema arust vajalik on.
-
Külaline
Kas sa pead kõik läbi lugema? Osssa vaesekeKülaline kirjutas: ↑14 Juun 2026 20:44Mitte kedagi ei häiriks ja AI ei tuleks üldse meeldegi, kui siinne aktivist neid kilomeetripikkuseid AI vastuseid siia ei topiks.
-
Külaline
Risustada ka pole vaja. Mina ei loe seda jahu.
-
Külaline
-
Külaline
Mina näiteks pean sinu praegust vaidlemist risustamiseks. Pretensioon!
-
Külaline
Vaatasin, ei leidnud. Ta kirjutab põhiliselt oma taroskoopiaKülaline kirjutas: ↑Ma justkui meedias nägin mingit viidet, aga tõesti ei tea, kus. Või kujutan asju ette. Leiad teksti Kristi Timmeri FB lehelt 6. juuni alt. Mina ka ei jälgi Timmereid, kuid ometi seda teksti ma kuskil kohtasin, seepärast arvasin, et meedias.
-teemadel ja sekka ka vaimsest tervisest. Vähemasti selle põhjal, mida praegu nägin. Enamasti asjalik jutt. Purjus naiste kohta ei leidnud ühtegi sissekannet. Kahjuks.
-
Külaline
Vaata uuesti. 6. juuni, ütlesin. See postitus on olemas.Guest kirjutas: ↑14 Juun 2026 22:45Vaatasin, ei leidnud. Ta kirjutab põhiliselt oma taroskoopiaKülaline kirjutas: ↑Ma justkui meedias nägin mingit viidet, aga tõesti ei tea, kus. Või kujutan asju ette. Leiad teksti Kristi Timmeri FB lehelt 6. juuni alt. Mina ka ei jälgi Timmereid, kuid ometi seda teksti ma kuskil kohtasin, seepärast arvasin, et meedias.
-teemadel ja sekka ka vaimsest tervisest. Vähemasti selle põhjal, mida praegu nägin. Enamasti asjalik jutt. Purjus naiste kohta ei leidnud ühtegi sissekannet. Kahjuks.