Teie arvamus miks see foorum ei võta vedu üles

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Juun 2026 14:07Kui palju on juhuseid, et noor inimene läheb ilmsete sümtpmitega, aga arst pakub, et närvid või üleväsimus, ülekoormus jne, pärast selgub, et oligi raske haigus, mille avastamine hilines.
Kui palju neid juhuseid siis on, anna mingid konkreetsed numbrid ja %-d ja sagedus koos viidetega statistikale.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2026 17:29
Külaline kirjutas: 12 Juun 2026 14:07Kui palju on juhuseid, et noor inimene läheb ilmsete sümtpmitega, aga arst pakub, et närvid või üleväsimus, ülekoormus jne, pärast selgub, et oligi raske haigus, mille avastamine hilines.
Kui palju neid juhuseid siis on, anna mingid konkreetsed numbrid ja %-d ja sagedus koos viidetega statistikale.
Just sellised kommentaarid on üks põhjus, miks vaid kuivi teemasid treitakse ja mingit ägedat arutelu ei teki või sureb see kiirelt.

Kust need numbrid sulle võetakse? Arvad, et selle kohta üldse peetakse aruandlust, mida esitada?
Piisab sellest, kui sul on kogemustega tuttavaid ja sõpru või loed lihtsalt vahepeal uudiseid, mis meelde jäävad. Kõik.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2026 17:15 Teie, kes te siin AI-d halvustate, te vist ei teagi, et Google on juba mõnda aega läbinud massiivset muutust, arenedes traditsioonilisest otsingumootorist AI-põhiseks teabeplatvormiks. See tähendab, et otsiteavet genereeritakse ja analüüsitakse reaalajas, mitte ainult ei kuvata veebilinke.
Keegi pole halvustanud AI-d. Jutt algas sellest, et on jube tüütu, kui keegi foorumis nõuab, et inimesed siia teemasid ei teeks ja küsimusi ei esitaks, vaid küsiks kõike AI-lt. Loe selle teema pealkirja. Foorum kipub välja surema ja siis veel osa seltskonda soovitab mitte teemasid teha, sest kõike saab ju AI-lt teada.

Ja veel tüütum on see, kui mõni hakkab oma arvamuse asemel pikki ja lohisevaid AI vastuseid teemasse kopima.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2026 17:15 Teie, kes te siin AI-d halvustate, te vist ei teagi, et Google on juba mõnda aega läbinud massiivset muutust, arenedes traditsioonilisest otsingumootorist AI-põhiseks teabeplatvormiks. See tähendab, et otsiteavet genereeritakse ja analüüsitakse reaalajas, mitte ainult ei kuvata veebilinke.
Minu meelest siin küll AI'd ei halvustata. Pigem ikka neid kasutajaid, kes on AI jumale seisusesse tõstnud, kes usuvad pimesi kõike, mida AI neile ütleb ja arvab, et kõike probleeme saab AI abil lahendada ning tagatipuks kopeerivad siia mõttetut AI poolt toodetud teksti.
AI on kindlasti kasulik tööriist, aga selle kasutamiseks on oma aeg ja koht. Päris kindlasti on AI ka arstidele kasulik abivahend, aga see ei tähenda nüüd seda, et arst peakski ilma mõtlemata AI pandud diagnoosiga nõus olema. Või et AI ei paku samade sümptomite põhjal mitut erinevat diagnoosi.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2026 13:22 Keegi pole halvustanud AI-d. Jutt algas sellest, et on jube tüütu, kui keegi foorumis nõuab, et inimesed siia teemasid ei teeks ja küsimusi ei esitaks, vaid küsiks kõike AI-lt.
Sa ei saanud üldse pihta, mida tegelikult soovitati. Küsimus pole selles, et ärge tehke teemasid ega esitage küsimusi, vaid selles, et teatud probleemi puhul on mõttekas küsida abi AI-lt. Foorum on suhtlemiseks, kogemuste vahetamiseks ja niisama mõnusaks ajaviiteks. Aga kui sul on reaalne probleem, mis vajab reaalselt lahendust, siis on AI sageli kiire ja mugav lahendus. Kui oled ta õigesti seadistanud, saad kiiresti adekvaatse vastuse või lahenduse. Mina nt tahtsin teada, kuidas mu tuppa reaalselt üks konkreetne mööbitükk paigutuks. Kas sobiks või ei sobiks. Pildistasin tuba ja seda asja ning lasin AI-l teha pildi, kus see mööblitükk asus minu ettekujutatud kohal. No ei sobinud ja sain aru ka, mispärast. Jäi ostmata. Kui ma oleksin seda foorumis arutama hakkanud oleks tulnud hunnik vastuseid stiilis mul ühel tuttaval on ja ta on nii rahul, või vastupidi, et osta parem see teine, sellel on veel rohkem võimalusi. Või et mingi vaene oled vä. Ühestki neist poleks mul reaalselt mingit abi olnud.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2026 11:24
Guest kirjutas: 12 Juun 2026 17:29
Just sellised kommentaarid on üks põhjus, miks vaid kuivi teemasid treitakse ja mingit ägedat arutelu ei teki või sureb see kiirelt.

Kust need numbrid sulle võetakse?
Kui sul endal pole udust aimugi, kui palju või vähe neid juhuseid on tegelikult olnud, siis on see lihtsalt sinu subjektiivne arvamus, mitte fakt.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2026 17:07
Guest kirjutas: 13 Juun 2026 13:22 Keegi pole halvustanud AI-d. Jutt algas sellest, et on jube tüütu, kui keegi foorumis nõuab, et inimesed siia teemasid ei teeks ja küsimusi ei esitaks, vaid küsiks kõike AI-lt.
Sa ei saanud üldse pihta, mida tegelikult soovitati. Küsimus pole selles, et ärge tehke teemasid ega esitage küsimusi, vaid selles, et teatud probleemi puhul on mõttekas küsida abi AI-lt. Foorum on suhtlemiseks, kogemuste vahetamiseks ja niisama mõnusaks ajaviiteks. Aga kui sul on reaalne probleem, mis vajab reaalselt lahendust, siis on AI sageli kiire ja mugav lahendus. Kui oled ta õigesti seadistanud, saad kiiresti adekvaatse vastuse või lahenduse. Mina nt tahtsin teada, kuidas mu tuppa reaalselt üks konkreetne mööbitükk paigutuks. Kas sobiks või ei sobiks. Pildistasin tuba ja seda asja ning lasin AI-l teha pildi, kus see mööblitükk asus minu ettekujutatud kohal. No ei sobinud ja sain aru ka, mispärast. Jäi ostmata. Kui ma oleksin seda foorumis arutama hakkanud oleks tulnud hunnik vastuseid stiilis mul ühel tuttaval on ja ta on nii rahul, või vastupidi, et osta parem see teine, sellel on veel rohkem võimalusi. Või et mingi vaene oled vä. Ühestki neist poleks mul reaalselt mingit abi olnud.
Kui sa oleks oma mööblipaigutusküsimuse siin esitanud, oleks igasuguse muu mudru vahepeal tõenäoliselt ka antud praktilisi kogemusest lähtuvaid soovitusi või räägitud kogemuslugusid, mis ehk oleks aidanud võibolla reaalsest inimkogemusest lähtuvalt head otsust teha, aga mida AI ei oleks osanud vastuse andmisel hinnata. Umbes nagu nüüdseks juba klassikaks saanud AI naljas, et küsid, kas lähen autopesuks pesulasse minemiseks peaksin sõitma autoga või minema jala.
Ja siin ma ei püüa väita, et AI on kasutu - kindlasti on toaplaneerimisel temast abi ja väga tore, et sa oma kogemuslugu jagasid, aga ma ei alahindaks inimestevahelist suhtlust.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2026 17:49
Kui sa oleks oma mööblipaigutusküsimuse siin esitanud, oleks igasuguse muu mudru vahepeal tõenäoliselt ka antud praktilisi kogemusest lähtuvaid soovitusi või räägitud kogemuslugusid, mis ehk oleks aidanud võibolla reaalsest inimkogemusest lähtuvalt head otsust teha, aga mida AI ei oleks osanud vastuse andmisel hinnata. Umbes nagu nüüdseks juba klassikaks saanud AI naljas, et küsid, kas lähen autopesuks pesulasse minemiseks peaksin sõitma autoga või minema jala.
Ja siin ma ei püüa väita, et AI on kasutu - kindlasti on toaplaneerimisel temast abi ja väga tore, et sa oma kogemuslugu jagasid, aga ma ei alahindaks inimestevahelist suhtlust.
Aga neid samu kogemusi AI ju vahendabki! Miks nii keeruline on sellest aru saada? Näiteks - ei tea millist terassiõli osta. Kui nüüd hakata küsima, siis üks pakub ühte ja teine teist, ikka oma kogemuste järgi või tuleks otsida fb või muudelt lehtedelt, äkki keegi mainib midagi. AI teeb paari sekundiga võrdleva kokkuvõtte, mis on tehnilised omadused, mida soovitab tootja ja MIDA ON ÜTELNUD kasutajad. Selle järgi lihtne otsustada.
Mulle tundub, et selliste konkreetsete küsimuste korral ei tasu raisata aega mingile foorumile. Teine näide, me ei suutnud otsustada, kumb kivi on parem variant ühe hoone ehitusel, kummalgi omad erisused, AI tegi võrdluse ja põhjendas ära. Seejärel oli lihtne.
Kord ma tegin ühe küsitluse tuttavate, sõprade hulgas, et kumb ....meeldib rohkem. Pooled eelistasid üht ja pooled teist -no otsusta siis.... :D

Seega ilmselgelt tehnilisi küsimusi tasub küsida AI käest ja siin rohkem selliseid, kus visuaalne või emotsionaalne pool on olulisem.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2026 19:00
Aga neid samu kogemusi AI ju vahendabki! Miks nii keeruline on sellest aru saada? Näiteks - ei tea millist terassiõli osta. Kui nüüd hakata küsima, siis üks pakub ühte ja teine teist, ikka oma kogemuste järgi või tuleks otsida fb või muudelt lehtedelt, äkki keegi mainib midagi. AI teeb paari sekundiga võrdleva kokkuvõtte, mis on tehnilised omadused, mida soovitab tootja ja MIDA ON ÜTELNUD kasutajad. Selle järgi lihtne otsustada.
Mulle tundub, et selliste konkreetsete küsimuste korral ei tasu raisata aega mingile foorumile. Teine näide, me ei suutnud otsustada, kumb kivi on parem variant ühe hoone ehitusel, kummalgi omad erisused, AI tegi võrdluse ja põhjendas ära. Seejärel oli lihtne.
Kord ma tegin ühe küsitluse tuttavate, sõprade hulgas, et kumb ....meeldib rohkem. Pooled eelistasid üht ja pooled teist -no otsusta siis.... :D

Seega ilmselgelt tehnilisi küsimusi tasub küsida AI käest ja siin rohkem selliseid, kus visuaalne või emotsionaalne pool on olulisem.
Hea inimene, usun, et pea kõik siin sõnavõtjad teavad AI väärtust/väärtusetust, nii et ei ole siin vajadust kedagi veenda. Siinne arutelu on foorumi väärtusest ja inimestega suhtlemisest. Millest mulle tundub, et ka sina soovid osa saada, isegi kui muudel teemadel peale AI kiitmise su panus väheks jääb.

Igaks juhuks lisan siia ühes eelmises postituses viidatud AI nalja, suht konkreetne küsimus ju:

Tahan autot pesulas pesta, pesula asub 50 m kaugusel. Kas peaksin minema jala või autoga?
AI vastas: Kui pesula on reaalselt u 50 meetri kaugusel, siis praktiliselt kõik argumendid räägivad jala mineku kasuks:
- väldid täiesti mõttetut külmkäivitust ja 30-sekundilist sõitu;
- lihtsam manööverdada ja järjekorda sättida;
- vähem kütusekulu;
- väiksem risk kitsas pesulaalas midagi riivata;
- tõenäoliselt jõuaksid isegi kiiremini.
Ainus loogiline põhjus autoga minna oleks:
- auto ei ole hetkel sõidukorras ohutu käsitsi lükata/jätta;
- ilm on väga halb;
- või pesula protsess eeldab, et auto peab kohe järjekorras olema.
Muidu: mine jala, vii auto lihtsalt kohale ja pese ära.
Külaline

minule vastab küll teisiti:
Ütlesite: tahan autot pesulas pesta, pesula asub 50 m kaugusel. kas peaksin minema jala või autoga?
Sõitke pesulasse autoga. Autopesulasse jalgsi minemine ei ole praktiline, sest auto peab füüsiliselt pesulas kohal olema, et seda pesta saaks.
Siin on mõned olulised punktid, mida arvestada:
Miks valida auto?
• Puhastus: Auto ei saa puhtaks, kui see jääb koju maja ette.
• Mugavus: 50 meetrit on väga lühike maa, seega jõuate kohale vähem kui minutiga.
• Turvalisus: Te ei pea kõndima sõiduteel või pesula sissesõidul, kus liiguvad teised autod.
Kuidas edasi toimida?
1. Sõitke kohale: Sõitke autoga pesula ukse taha või järjekorda.
2. Uurige reegleid: Mõnes pesulas (nt iseteenindus) peate autost väljuma. Automaatpesulas võite sageli pesu ajaks autosse istuma jääda.
3. Pange valmis maksevahend: Võtke kaasa pangakaart, sularaha või laadige alla pesula äpp.
Kui soovite asja veelgi lihtsamaks teha, andke teada:
• Kas tegu on iseteenindus-, automaat- või käsipesulaga?
• Kas vajate abi õige pesuprogrammi valimisel?
• Kas soovite puhastada ka auto sisemust?
Selle info põhjal saan anda teile täpsemad juhised kiireks ja muretuks asjaajamiseks.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2026 19:32 minule vastab küll teisiti:
Ütlesite: tahan autot pesulas pesta, pesula asub 50 m kaugusel. kas peaksin minema jala või autoga?
Sõitke pesulasse autoga. Autopesulasse jalgsi minemine ei ole praktiline, sest auto peab füüsiliselt pesulas kohal olema, et seda pesta saaks.
Siin on mõned olulised punktid, mida arvestada:
Miks valida auto?
• Puhastus: Auto ei saa puhtaks, kui see jääb koju maja ette.
• Mugavus: 50 meetrit on väga lühike maa, seega jõuate kohale vähem kui minutiga.
• Turvalisus: Te ei pea kõndima sõiduteel või pesula sissesõidul, kus liiguvad teised autod.
Kuidas edasi toimida?
1. Sõitke kohale: Sõitke autoga pesula ukse taha või järjekorda.
2. Uurige reegleid: Mõnes pesulas (nt iseteenindus) peate autost väljuma. Automaatpesulas võite sageli pesu ajaks autosse istuma jääda.
3. Pange valmis maksevahend: Võtke kaasa pangakaart, sularaha või laadige alla pesula äpp.
Kui soovite asja veelgi lihtsamaks teha, andke teada:
• Kas tegu on iseteenindus-, automaat- või käsipesulaga?
• Kas vajate abi õige pesuprogrammi valimisel?
• Kas soovite puhastada ka auto sisemust?
Selle info põhjal saan anda teile täpsemad juhised kiireks ja muretuks asjaajamiseks.
Tore ju, kui ta tänapäeval teisiti vastab. Ja kahju, et AI teile huumorisoont ei ole külge õpetanud. Juba varem sai siin viidatud, et tegemist on klassikaks saanud AI-naljaga
Külaline

Mulle järjest enam tundub, et foorum ei võta vedu sellepärast, et siin on koos 90% nõukaaegsetest inimestest.
Varguse teema seda tõestab. Kõik jälle heietavad nõukajast.
Ma ise olen noor. Sellepärast siin normaalselt tänapäeva asju arutada saagi, sest vanurid koos ainult :roll:
Külaline

Miks sa noorte hulka ei passi?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2026 20:08 Mulle järjest enam tundub, et foorum ei võta vedu sellepärast, et siin on koos 90% nõukaaegsetest inimestest.
Varguse teema seda tõestab. Kõik jälle heietavad nõukajast.
Ma ise olen noor. Sellepärast siin normaalselt tänapäeva asju arutada saagi, sest vanurid koos ainult :roll:
Ma olen 50+ ja ei ole iialgi aru saanud sellest nõuka-ihalusest.
Külaline

Millest nõukaihaluse välja lugesite?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Juun 2026 21:26 Millest nõukaihaluse välja lugesite?
Puust ja punaseks:

Kommentaator A kirjutas, et siin foorumis on 90% vanurid, kes heietavad ainult nõuka ajast.
Kommentaator B kirjutas, et ehkki tema pole ka esimeses nooruses, siis tema samuti ei saa aru sellest pidevast nõuka aja heietusest.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2026 21:42Kommentaator A kirjutas, et siin foorumis on 90% vanurid, kes heietavad ainult nõuka ajast.
Kommentaator B kirjutas, et ehkki tema pole ka esimeses nooruses, siis tema samuti ei saa aru sellest pidevast nõuka aja heietusest.
Nendelt ma küsisingi. Loeksin ka neid nõuka teemasid, aga ei ole ühtki kohanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2026 19:12
Guest kirjutas: 13 Juun 2026 19:00

Hea inimene, usun, et pea kõik siin sõnavõtjad teavad AI väärtust/väärtusetust, nii et ei ole siin vajadust kedagi veenda. Siinne arutelu on foorumi väärtusest ja inimestega suhtlemisest. Millest mulle tundub, et ka sina soovid osa saada, isegi kui muudel teemadel peale AI kiitmise su panus väheks jääb.

Igaks juhuks lisan siia ühes eelmises postituses viidatud AI nalja, suht konkreetne küsimus ju:

Sa paistad arvavat, nagu oleks üks inimene kolme vastuse taga - ei ole, mina kirjutasin ainult viimase. Ja ma ei püüa kedagi veenda, arutelu oli teemal, kas tasub küsida siinsest foorumist küsimusi, millele saab parema vastuse AI-lt. Vastu vaidlevad need, kel AI kogemus väike, tõenäoliselt pole vaja läinud ja vanus ka selline, et pole harjumust tekkinud.
Eksid ka selles, et muudel teemal mu panus on väikseks jäänud - vastupidi, olen algatanud mitmeid teemasid, mis ka väga populaarseks osutunud. Kommenteerin ka vahel, aga ainult asjalike teemade korral, mis ei muutu mõttetuks jauramiseks.
Ja lõpuks - see AI nali polnud tegelikult väga naljakas, ta ongi koolitatud õpetama ka neid, kes rumalaid küsimusi esitavad, eks neid pliiatseid on ju igasuguseid seal pinalis. :roll:
Külaline

Jah, asi on ilmselt selles, et see foorum ON igav. Vaatasin läbi, no mitte ühtki teemat ei leidnud, mis huvi pakuks või mille arengut tasuks ootama jääda. Võiks ise teha mingi uue, aga kogemus on näidanud, et neid kaasa mõtlevaid ei liigu siin ka iga päev, arusaadavatel põhjustel.
Lähen parem Netflixi vaatama, seal mitu uut huvitavat sarja. ;)
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juun 2026 22:20Ja lõpuks - see AI nali polnud tegelikult väga naljakas,
Ei saanud aru, et see ebarealistlik jutt nali pidi olema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist