Kass on beebile ohtlik?
-
Külaline
Kass on beebile ohtlik?
Ma olen kuulnud varasemalt jutte, et kass on beebile ohtlik. Nt siis kui mul olid lapsed väikesed, hirmutati et kass võib lapse lämmatada nt kärus või voodis , magades tema näol. Või kui näeb kõrisõlme liikumist, närib selle läbi. Ma siis nii väga kartsin, et kassid võivad kärru ronida.
Nüüd saab mu laps lapse ja tal on kassid. Ma pole nüüd netiajastul, kus kõik hirmsad uudised saavad kiiresti kajastatud, midagi sellist kuulnud. Olete te sellist asja kuulnud üldse?
Nüüd saab mu laps lapse ja tal on kassid. Ma pole nüüd netiajastul, kus kõik hirmsad uudised saavad kiiresti kajastatud, midagi sellist kuulnud. Olete te sellist asja kuulnud üldse?
-
Külaline
Meie kasse üldse magamistuppa ei lase. Õues nad ei käi, seega ei saa ka keegi kärru hüpata. Võõrad kõutsid vaevalt tulevad, kui koerad aias. Aga need sinu kuuldud lood on pigem hirmujutud, mitte igapäevaselt juhtuvad asjad. Vastsündinuga magama ei laseks muidugi ühtegi looma, see on elementaarne turvameede, nii nagu ei topi vastsündinu magamisaseme juurde mistahes lisaesemeid peale õhku läbi laskva teki.
-
Külaline
Pole mitte ühestki sellisest juhtumist kuulnud ja arvan, et tegemist on linnalegendiga. Inimestele ikka meeldib vahel selliseid jutte tekitada ja edasi rääkida. Pakun, et need tekivad läbi "rikkis telefoni", kus üks viskab õhku hüpoteesi ja teine omakorda räägib selle edasi kui faktist.
-
Külaline
Palju rohkem on väikeseid lapsi rünnanud pere koerad. Kassi on beebist ka väga lihtne eemal hoida, ei ole teda vaja magava vastsündinuga üksi jätta, koeri peab palju rohkem valvama.
-
Külaline
Vahet ei ole, kass või koer, eemal hoidmise võtted on ikka samad.Guest kirjutas: ↑13 Juun 2026 10:12 Palju rohkem on väikeseid lapsi rünnanud pere koerad. Kassi on beebist ka väga lihtne eemal hoida, ei ole teda vaja magava vastsündinuga üksi jätta, koeri peab palju rohkem valvama.
Ei kass vist ohtlik ei ole. See, et kõri kallale läheb, see on levinud rahvajutt, mul vanemad sugulased ka seda seletasid. Kõrisõlm on ju kont, ega tal väiksed hambad siis kondi peale ei hakka. Eriti, kui on sõbralik kass. Aga imikust võiks eemale hoida, äkki on teisel kassiallergia, või see kass soendab end vastu imikut, imikul äkki hakkab sellest survest külg valutama, vms.
-
Külaline
Mul tõusevad alati ihukarvad püsti, kui näen "imenunnusid" videosid/pilte beebidest ja koertest. Loom on loom ja võib käituda ettearvamatult.
-
Külaline
Ei ole. Võtted on täiesti erinevad. Mõned vanemad arvavad, et nii nunnu on, kui beebid ja koerad koos mängivad, siis need õnnetused juhtuvadki. Siin on mure, et kass läheb beebi peale magama, mis on hoopis teine asi ja väga lihtsalt välditav. Koer on ohtlik ärkveloleku ajal ja siin vanemad nii pingsalt ei jälgi. Koeri ja väikelapsi rangelt eraldi hoida on palju raskem.Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2026 11:15Vahet ei ole, kass või koer, eemal hoidmise võtted on ikka samad.Guest kirjutas: ↑13 Juun 2026 10:12 Palju rohkem on väikeseid lapsi rünnanud pere koerad. Kassi on beebist ka väga lihtne eemal hoida, ei ole teda vaja magava vastsündinuga üksi jätta, koeri peab palju rohkem valvama.
-
Külaline
Eks igaüks võiks oma looma tunda, kas on vaja teda iga sekund karta ja kahtlustada.Guest kirjutas: ↑13 Juun 2026 11:20 Mul tõusevad alati ihukarvad püsti, kui näen "imenunnusid" videosid/pilte beebidest ja koertest. Loom on loom ja võib käituda ettearvamatult.
Minu meelest on kassid palju ettearvamatumad, iga asja peale küünised välguvad. Piisab sellest, et nad millegi peale ehmuvad, kui võivad plagama panna üle kõige, mis ette jääb, nii et sügavad vaod järel. Ja ehmuvad nad väga kergesti igasuguste mõttetuste peale. Kusjuures mind on ka oma kass kunagi lapsena lõhki kiskunud nii, et veri voolas kõikjalt mööda keha alla. Põhjus oli selles, et mul oli võõras kass süles. Samuti on mul hilisemast ajast siiani risti mööda käelaba pikk arm, kui kass küünistas, et haardest põgeneda, kui teda transpordipuuri oli vaja panna. Suhteliselt labiilsed loomad. Kunagi olin täielikult kassiinimene, aga pärast seda, kui esimese koera võtsin, eelistan iga kell neid. Koerad on märksa tasakaalukamad enamjaolt. Eks tõuge ja isendeid on muidugi erinevaid, on mõistlikke ja vähem mõistlikke tegelasi. Isikliku kogemuse põhjal aga ütleks, et kui beebi läheks koera või kassi torkima, siis 100% ründaks enne kass kui koer, selles isegi mitte ei kahtle.
-
Külaline
Kassi käest saad paar kriimu, koer võib lapse ka ära tappa. Siin on väike vahe sees. Ja seda, et omanik ju tunneb oma koera, on need inimesed ka rääkinud, kelle last on koer rünnanud.Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2026 12:01Eks igaüks võiks oma looma tunda, kas on vaja teda iga sekund karta ja kahtlustada.Guest kirjutas: ↑13 Juun 2026 11:20 Mul tõusevad alati ihukarvad püsti, kui näen "imenunnusid" videosid/pilte beebidest ja koertest. Loom on loom ja võib käituda ettearvamatult.
Minu meelest on kassid palju ettearvamatumad, iga asja peale küünised välguvad. Piisab sellest, et nad millegi peale ehmuvad, kui võivad plagama panna üle kõige, mis ette jääb, nii et sügavad vaod järel. Ja ehmuvad nad väga kergesti igasuguste mõttetuste peale. Kusjuures mind on ka oma kass kunagi lapsena lõhki kiskunud nii, et veri voolas kõikjalt mööda keha alla. Põhjus oli selles, et mul oli võõras kass süles. Samuti on mul hilisemast ajast siiani risti mööda käelaba pikk arm, kui kass küünistas, et haardest põgeneda, kui teda transpordipuuri oli vaja panna. Suhteliselt labiilsed loomad. Kunagi olin täielikult kassiinimene, aga pärast seda, kui esimese koera võtsin, eelistan iga kell neid. Koerad on märksa tasakaalukamad enamjaolt. Eks tõuge ja isendeid on muidugi erinevaid, on mõistlikke ja vähem mõistlikke tegelasi. Isikliku kogemuse põhjal aga ütleks, et kui beebi läheks koera või kassi torkima, siis 100% ründaks enne kass kui koer, selles isegi mitte ei kahtle.
-
Külaline
Tõega?Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2026 12:01Eks igaüks võiks oma looma tunda, kas on vaja teda iga sekund karta ja kahtlustada.
Koerad on ootamatult oma täiskasvanud pereliikmeidki rünnanud.
-
Külaline
See kassi paar kriimu on küll alahinnatud, aga loomulikult ei suuda ta sellises mastaabis viga teha nagu koer. Siiski üks normaalne perele orienteeritud koer tavaliselt ei ründa ja eemaldub olukorrast, mis talle ei meeldi. Halvemal juhul võib hoiatuseks näksata, aga need näksajad on minu hinnangul juba labiilsete poole peal, sest koer ei tohi näidata agressiooni inimese vastu. Erandiks on need, keda on selleks vastavalt koolitatud. Muidugi on arusaadav, et inimesed võtavad perekoerteks igasuguseid, kes sellesse rolli nii hästi ei sobitu, aga see on juba kivi enda kapsaaeda.Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2026 12:16Kassi käest saad paar kriimu, koer võib lapse ka ära tappa. Siin on väike vahe sees. Ja seda, et omanik ju tunneb oma koera, on need inimesed ka rääkinud, kelle last on koer rünnanud.
Siin on ka vahe, kas sa päriselt tunned oma koera või ainult arvad, et tunned. Igasuguseid jutumehi ei saagi uskuda. See tundub ka kahtlane, et koer ründab ilma igasuguse põhjuseta. Jälle jäänud kuskil mingid märgid nägemata või ei tegele oma koeraga piisavalt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile ja 4 külalist