Mõned aastad tagasi läks jalutama ka üks keskmise suurusega küünlalühter samalt rõdult.
Palju aastaid tagasi varastati töökohas jope taskust suitsupakk.
Pandimajja viis.Guest kirjutas: ↑12 Juun 2026 17:04 Mina puruvanakesena pidin keskkooli lõpu puhul koos teistega kooli sõrmuse tellima. Muud hõbedat meil kodus ei olnud kui mulle ristimise puhuks kingitud lusikas. Tehti sellest siis sõrmus. Minu esimesed töökohas varastati see mul sahtlist ära. Mida tegi varas võõra kooli sõrmusega![]()
Pandimajja viis.Guest kirjutas: ↑12 Juun 2026 17:04 Mina puruvanakesena pidin keskkooli lõpu puhul koos teistega kooli sõrmuse tellima. Muud hõbedat meil kodus ei olnud kui mulle ristimise puhuks kingitud lusikas. Tehti sellest siis sõrmus. Minu esimesed töökohas varastati see mul sahtlist ära. Mida tegi varas võõra kooli sõrmusega![]()
Mu tuttava korteris tehti nii puhas vuuk, et isegi vetsupaber ja ukselingid viidi minema.Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2026 18:41 90ndatel käisid meil korteris vargad. Lisaks tavapärasele kraamile (telekas, ehted jne) olid kadunud ka mu ema kasutatud toasussid. Need olid täiesti tavalised, lihtsad tekstiilist sussid.
Kas nõukaajal oli pandimajasid?Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2026 22:40Pandimajja viis.
Meil viis tundmatut päritolu koer ema aiapidamiskalossid minema. Ema viskas veel saapa järele, aga ei see varast pidanud.Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2026 21:51Aga kõige naljakam "varguse" katse oli mõned aastad tagasi ühe järve ääres. Oli tuuline ilm ja rand üsna inimtühi. Läksime sõbrannaga ujuma, oma roosa suvekleidi panin paberkotti, et tuul seda ära ei viiks ja jäi kaldale. No ja siis, olime juba üsna kaugel, kui nägime, et kaldal harakas püüdis selle kotiga minema lennata, roosa kleit taga lohisemas-lehvimas. Sõbranna oli kaldale lähemal ja jõudis kohale enne, kui harakas selle pessa viisJu oli edev harakas, tahtis ka kleiti kanda.
Mul sõbrannal kruviti isegi boiler seinalt maha.Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2026 22:52Mu tuttava korteris tehti nii puhas vuuk, et isegi vetsupaber ja ukselingid viidi minema.90ndatel käisid meil korteris vargad. Lisaks tavapärasele kraamile (telekas, ehted jne) olid kadunud ka mu ema kasutatud toasussid. Need olid täiesti tavalised, lihtsad tekstiilist sussid.
Mingid kokkuostjad mustlased olid küll, ametlikke pandimaju polnud.Või sai hoiukassas vahetada väärismetalle raha vastu...igatahes ma olen kuulnud, et kulda ja hõbedat müüdi. Võibolla ostsid hoopis juveelipoed?
Komisjonipoed olid küll. Ja antikvariaadid.''Külaline kirjutas: ↑13 Juun 2026 09:26Mingid kokkuostjad mustlased olid küll, ametlikke pandimaju polnud.Või sai hoiukassas vahetada väärismetalle raha vastu...igatahes ma olen kuulnud, et kulda ja hõbedat müüdi. Võibolla ostsid hoopis juveelipoed?
Minu chatGPT oponeerib:Guest kirjutas: ↑13 Juun 2026 09:41 Tänapäeval hinnatakse nõukogudeaegseid 583-prooviga kuldehteid kõrgelt just nende ajaloolise väärtuse tõttu, mistõttu paljud Eesti pandimajad ja kokkuostjad suunavad neid esemeid pigem järelturule kui sulatamisele.
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu ja 4 külalist