Ei viitsi trenni minna
-
Külaline
Ei viitsi trenni minna
Ma olen 57a. Vajan motivatsiooni või hirmutamist, mis minuga juhtub kui ma trenni ei tee.
Või on seda üldse vaja, kui ma nagunii liigun jala ka, u 3 km päevas. teen kodutöid ja teen aias ka miskit vahel. Tõsi on see, et mu aiatööd ei ole eriti muud kui kahe 5l kastennuga minek 25m kaugusele ja kummardamine. Aga äkki ikka piisab?
Või on seda üldse vaja, kui ma nagunii liigun jala ka, u 3 km päevas. teen kodutöid ja teen aias ka miskit vahel. Tõsi on see, et mu aiatööd ei ole eriti muud kui kahe 5l kastennuga minek 25m kaugusele ja kummardamine. Aga äkki ikka piisab?
3 km jala, ikka läheb trenni ette. See juba piisav liigutamine. Kui oled ülekaalus ja 3km maha ei võta, siis tuleb midagi juurde teha, vastasel juhul see jalutamine sul juba trenni eest on. Ja liiga intensiivselt trenni tegema ka pole vaja hakata, võib kasu asemel kahju tuua, kehtib igas vanuses.
-
Külaline
ma 58 - liigun igapäevaselt 15000-25000 sammu. see teeb miski mõniteist kilomeetrit. trennis käin vähemalt kaks korda nädalas, aga võiks rohkem. kus elad ja mis trenni teed - äkki saaks koos käia ja teineteist motiveerida?
-
Külaline
üsna samasugune 55+, jalutan palju (koer), aga spordiklubisse ei lähe. Kord nädalas käin ühes liikumistrennis, seal käin hea meelega ja suuresti seltskonna pärast.
-
Külaline
Lihtsalt liigutamine ja trenn on kaks iseasja. Inimene ongi loodud liikuma, 3 km on vähe, aga parem kui mitte midagi.Tolmukübe kirjutas: ↑12 Juun 2026 08:41 3 km jala, ikka läheb trenni ette. See juba piisav liigutamine. Kui oled ülekaalus ja 3km maha ei võta, siis tuleb midagi juurde teha, vastasel juhul see jalutamine sul juba trenni eest on. Ja liiga intensiivselt trenni tegema ka pole vaja hakata, võib kasu asemel kahju tuua, kehtib igas vanuses.
-
Külaline
Kõndimine ei tekita lihasmassi. Mis juhtub, kui sa ei tee jõutrenni - lihasmass väheneb, see võib tekitada probleeme liigestes, aga ka lihtsalt tasakaalus ja toimetulekus. Lihasmassi vähenemine muudab ka keha koostist, st kuna rasv ei vähene, siis rasva osakaal sinu massis suureneb, liigne rasv tekitab aga südameprobleeme jms. Mina käin pidevalt jõusaalis, kuigi ka ei salli seda tegevust, kuid selgelt näen, et kui vahepeal olen laisem, siis hakkab selg ja põlv valutama, mul on mõlemaga probleeme. Kui käin trennis, on seisund stabiilne.
Kui mõelda esivanematele, siis ega ei juhtu otse midagi, kui jõutrenni ei tee, kuigi minu vanemad kindlasti tegid argipäevas rohkem trenni (ka jõutrenni) kui meie praegu - juba poekottidega koju kõnd iga päev on jõutrenn, täna käiakse poes autoga. Koduremondid, kodused tööd, mis ei olnud automatiseeritud (näiteks pesupesemisele mõtle), kõik see oli trenn.
Kui mõelda esivanematele, siis ega ei juhtu otse midagi, kui jõutrenni ei tee, kuigi minu vanemad kindlasti tegid argipäevas rohkem trenni (ka jõutrenni) kui meie praegu - juba poekottidega koju kõnd iga päev on jõutrenn, täna käiakse poes autoga. Koduremondid, kodused tööd, mis ei olnud automatiseeritud (näiteks pesupesemisele mõtle), kõik see oli trenn.
-
Külaline
Enam paremini seda seletada ei saa. Lihtsalt kõndimine on hea, aga kõndimine kiiresti, et rääkimine raskeks muutub, on veel parem. Südamelihas peab trenni saama, vastavalt isiklikule pulsinormile. Kui teed kodus nn hantlite, rihma vm jõutrenni elemente, + füüsiline töö, pole lisaks vast vajagi eraldi jõutrenni, aga nende kastekannudega peaksid küll vähemalt tund aeg järjest aias ringi kõndima....Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2026 13:25 Kõndimine ei tekita lihasmassi. Mis juhtub, kui sa ei tee jõutrenni - lihasmass väheneb, see võib tekitada probleeme liigestes, aga ka lihtsalt tasakaalus ja toimetulekus. Lihasmassi vähenemine muudab ka keha koostist, st kuna rasv ei vähene, siis rasva osakaal sinu massis suureneb, liigne rasv tekitab aga südameprobleeme jms. Mina käin pidevalt jõusaalis, kuigi ka ei salli seda tegevust, kuid selgelt näen, et kui vahepeal olen laisem, siis hakkab selg ja põlv valutama, mul on mõlemaga probleeme. Kui käin trennis, on seisund stabiilne.
-
Külaline
Tõsi, kui lihasmass ära närbub, siis vajudki igaltpoolt kehast ära, sest lihas on see, mis hoiab keha püsti. Lõpuks oledki nagu kuivanud ploom ja liikuda vaevaline, sest liigesed ja luud ei jaksa üksi keha kanda.
Eks igasugune liikumine on hea. Ka kõndimine. Aga sellisel juhul peaks see olema siiski tempokas, et läheks trenni alla ja vähemalt ikka 5km jutti, mitte päeva peale kokku.
Ujumine ja ka jalgrattasõit on hea algus. Kodus siis vb hantlitega midagi juurde teha, et ka ülakeha lihased tööd saaks.
Eks igasugune liikumine on hea. Ka kõndimine. Aga sellisel juhul peaks see olema siiski tempokas, et läheks trenni alla ja vähemalt ikka 5km jutti, mitte päeva peale kokku.
Ujumine ja ka jalgrattasõit on hea algus. Kodus siis vb hantlitega midagi juurde teha, et ka ülakeha lihased tööd saaks.
-
Külaline
Kui sa vähegi endast hoolid, siis võiks ju enne surma ka hea välja näha 
Enda jaoks, enda tervise jaoks, mehe jaoks ja maailma jaoks.
Palju pole vaja, tee 3x ndl tund jõusaali ja käi 3-5x ndl vähemalt 3 km kõnnil.
Enda jaoks, enda tervise jaoks, mehe jaoks ja maailma jaoks.
Palju pole vaja, tee 3x ndl tund jõusaali ja käi 3-5x ndl vähemalt 3 km kõnnil.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist