Ülemaailmne IT katkestus
-
Külaline
Ülemaailmne IT katkestus
Aegade jooksul on palju spekuleeritud, et see võib päris ohtlik olla, et kogu maailm toimib põhimõtteliselt arvutite peal. Mis juhtub siis, kui süsteemid ülesse ütlevad üks hetk? Nüüd on see siis käes. Microsoftis mingi jama käes ja maailma lennuliiklus seisab, UK rongiliiklus tõrgub, USAs kuskil ei tööta päästeteenistuse side jne. Päris julm ikka.
-
Külaline
Nii suur ja ränk kaos, aga Delfi peamine uudis on ikka ralli.
-
Külaline
-
Külaline
Vaatasin just CNNi ja mõtlesin, appi kui hea, et praegu lendama ei pea. Aastal 2006 sattusin noore tüdrukuna üksi suure kaose keskele, kui see vedelikejama oli, pidin USAst koju lendama ja lennud kõik tühistati mitmeks päevaks. Jube kogemus.
-
Külaline
Mõelge sellele, kui inimesed hakkavad AI-d liialt usaldama ja kasutama. Kui süsteem kokku kukub, tuleb hakata omaenda kängunud ajurakke kasutama.
-
Külaline
Mis seal siis ikka juhtub. Jah mõneks ajaks on palju segadust, aga varem või hiljem on kõik ümber organiseeritud.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2024 12:02 Aegade jooksul on palju spekuleeritud, et see võib päris ohtlik olla, et kogu maailm toimib põhimõtteliselt arvutite peal. Mis juhtub siis, kui süsteemid ülesse ütlevad üks hetk? Nüüd on see siis käes. Microsoftis mingi jama käes ja maailma lennuliiklus seisab, UK rongiliiklus tõrgub, USAs kuskil ei tööta päästeteenistuse side jne. Päris julm ikka.
-
Teadjanaine
Lennujaamad ja rongid on kökimöki. Saksamaal nt praegu ei tööta osad arstipraksised ja haiglad tühistavad plaanilisi operatsioone. Vaat sealt hakkab esimesena jamaks minema. Ja üldiselt muidugi valitsusasutused, ministeeriumid jne kasutavad ka Microsofti. Palju õnne.
-
Külaline
Minu tööalaselt puudutas vaid ühte hulgimüüjat, kellet kaupa tellime ja pealelõunaks said nemad ka oma süsteemid toimima, aga neilt me ei telli igapäevaselt, seega jäi antud teade vaid uudise tasemele. Kõik muu toimis. Igapäevatöö toimis, riiklikud süsteemid, millest väga suures osas sõltub igapäevatöö toimisid samuti. Outlooki meilboksid toimisid nii tööalased kui ka isiklikud.
See, et Saksamaa haiglaid ja arstipraksiseid IT katkestus puudutab, tundub natuke veider. Neil käib ju siiani kõik paberkandjal ja posti teel.
Ma oletan, et haiglates on ikka mingid alternatiivsed süsteemid olemas (no vähemalt võiksid olla juhuks kui elekter ära läheb või internet maas on).
P?S mis see IT katkestus üldse on, infotehnoloogia katkestus?
See, et Saksamaa haiglaid ja arstipraksiseid IT katkestus puudutab, tundub natuke veider. Neil käib ju siiani kõik paberkandjal ja posti teel.
Ma oletan, et haiglates on ikka mingid alternatiivsed süsteemid olemas (no vähemalt võiksid olla juhuks kui elekter ära läheb või internet maas on).
P?S mis see IT katkestus üldse on, infotehnoloogia katkestus?
-
Teadjanaine
Mida kommentaari. Sa siis arvad, et Saksamaa haiglates ei ole arvuteid ega infosüsteeme? Et paberi peale kirjutatakse käsitsi epikiriise või? Tahvlit ja krihvlit ei taha pakkuda äkki?Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2024 20:54 See, et Saksamaa haiglaid ja arstipraksiseid IT katkestus puudutab, tundub natuke veider. Neil käib ju siiani kõik paberkandjal ja posti teel.
-
Külaline
Mina mõtlesin selle peale juba siis, kui tulid GPS-seadmed ja muud sarnased vidinad, mis inimese eest ära otsustavad. Et kui kiiresti mina näiteks nende kasutamisega harjusin. Vanasti sai teeviitade järgi Tallinnast Tõrvasse sõidetud, nüüd ilma Waze-ita hakkama ei saa.Külaline kirjutas: ↑19 Juul 2024 15:42 Mõelge sellele, kui inimesed hakkavad AI-d liialt usaldama ja kasutama. Kui süsteem kokku kukub, tuleb hakata omaenda kängunud ajurakke kasutama.
-
Külaline
Olen nüüd nädalakese jälginud paari oma hobiga seonduvat saiti, mida pidevalt kasutan ja näen,et nad on siiani osaliselt rivist väljas. Seda oli arvata ka, kuna sellega jamaga seoses said nii paljud serverid pihta. Ei ole nii, et "ainult mõned pangad" said puudutatud, see jama on palju suurem.
-
Külaline
Meil on null sellekohast uudist... Folk ja festivalid, sport
sport, sport, elu nagu lill.
-
Külaline
Nii ongi. Enne oli sõjapäevik ja Ukraina sõda, nüüd siis olümpia esikohal, justkui sõda ja muud jamad sel ajal peatuksid.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 22:33 Meil on null sellekohast uudist... Folk ja festivalid, sport
Üldse olen täheldanud, et eesti meedia teatud asjadest just meelsasti ei kirjuta. Hästi palju on muud leheruumi täitvat bullshit'i ja pseudouudiseid.
-
Külaline
-
Külaline
Võimalik, et ajakirjanikud ei jälgi välisuudiseid. Võimalik, et "Eestis on nii muretu elu" peenhäälestus massidele. Info jagamine või mitte jagamine on võimas relv.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 22:47Nii ongi. Enne oli sõjapäevik ja Ukraina sõda, nüüd siis olümpia esikohal, justkui sõda ja muud jamad sel ajal peatuksid.Külaline kirjutas: ↑27 Juul 2024 22:33 Meil on null sellekohast uudist... Folk ja festivalid, sport
Üldse olen täheldanud, et eesti meedia teatud asjadest just meelsasti ei kirjuta. Hästi palju on muud leheruumi täitvat bullshit'i ja pseudouudiseid.
-
Külaline
Seda enam võiks siia linkida olulisi uudiseid maailmas toimuvast. Ja ma ei mõtle suunamudijaid ega muud tibi-kraami, vaid just selliseid uudiseid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist