Miks selline bluff Eesti suunal?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 14:13 Mina usun küll, et buutin tahaks väga ka Eestit rünnata ja purustada.
Need va estontsõ ei austa teda.
Siin ei ole niivõrd määrav, mis mingi eestlane mõtleb, vaid et kõik suurriigid tahavad valitseda maailmast nii suurt osa kui võimalik.

Võimaluse korral (kui see üks teine suurriik ei "segaks") loomulikult integreeritaks maatükk nimega Eesti oma mõjusfääri.
Külaline

Ma ei usu seda ukrainlaste massilist halba käitumist. Neid jutte levitavad enamasti tiblad. Kas siis rahvuselt või peast tiblad. Jah, ukrainlased pole harjunud rangelt reglementeeritud eluga, nagu Lääne-Euroopas, meil vähem. Harjumine võtab aega. Aga et nad enamasti mingid kurikaelad või parasiidid oleks, kes lillegi ei liiguta, no ei ole tõsi.

Ka välismaa Ukraina-teemalistes foorumites on näha, kuidas vene trollid ukrainlasi massiliselt sõimamas käivad. Kommentaari autori nimeks Tatjana Ossipova või Ljubov Smith. Ise parasiteerivad samamoodi, kui mitte hullemini. Kombed ei ole ka millegi poolest paremad. Seilasime, teame.

Lääne-Euroopa on õnnega koos, et neile korraga palju ukrainlasi tuli, kust nad muidu oleks need puuduolevad inimesed võtnud? Teadagi, kust. Midagi head see ei too. Sp naeran iga kord, kui mingi tibla ähvardab ukrainlasi, et küll teid Saksamaalt välja saadetakse varsti. 😂. Ega sakslased lollid ei ole, pigem keelitatakse neid jääma, eriti neid, kellel on lapsed kaasas.

Mis Zelenskisse puutub, siis oleks ta seekord võinud suu kinni hoida. Iga spekulatsiooni ei pea ka välja ütlema.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 14:52
Guest kirjutas: 21 Apr 2026 14:13 Mina usun küll, et buutin tahaks väga ka Eestit rünnata ja purustada.
Siin ei ole niivõrd määrav, mis mingi eestlane mõtleb, vaid et kõik suurriigid tahavad valitseda maailmast nii suurt osa kui võimalik.

Võimaluse korral (kui see üks teine suurriik ei "segaks") loomulikult integreeritaks maatükk nimega Eesti oma mõjusfääri.

Ei, ei taha kõik suurriigid. Tean ainult ühte suurriikki, kellel selline soov ja kes ei suuda kuidagi tänapäeva tulla. Paraku ei ole just sellel suurriigil teistele midagi pakkuda.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 14:53 Ma ei usu seda ukrainlaste massilist halba käitumist. Neid jutte levitavad enamasti tiblad. Kas siis rahvuselt või peast tiblad. Jah, ukrainlased pole harjunud rangelt reglementeeritud eluga, nagu Lääne-Euroopas, meil vähem. Harjumine võtab aega. Aga et nad enamasti mingid kurikaelad või parasiidid oleks, kes lillegi ei liiguta, no ei ole tõsi.

Ka välismaa Ukraina-teemalistes foorumites on näha, kuidas vene trollid ukrainlasi massiliselt sõimamas käivad. Kommentaari autori nimeks Tatjana Ossipova või Ljubov Smith. Ise parasiteerivad samamoodi, kui mitte hullemini. Kombed ei ole ka millegi poolest paremad. Seilasime, teame.

Lääne-Euroopa on õnnega koos, et neile korraga palju ukrainlasi tuli, kust nad muidu oleks need puuduolevad inimesed võtnud? Teadagi, kust. Midagi head see ei too. Sp naeran iga kord, kui mingi tibla ähvardab ukrainlasi, et küll teid Saksamaalt välja saadetakse varsti. 😂. Ega sakslased lollid ei ole, pigem keelitatakse neid jääma, eriti neid, kellel on lapsed kaasas.

Mis Zelenskisse puutub, siis oleks ta seekord võinud suu kinni hoida. Iga spekulatsiooni ei pea ka välja ütlema.
Kui sõda käib, siis tõrvatakse vastaspoolt trollide poolt netis kuidas jaksatakse, selge see.

Teisalt - ei saa muidugi eeldada, et ukrainlased on absoluutselt samasuguse kultuuritaustaga inimesed nagu kohalikud. Erinevusi võib olla ja sealhulgas sellised, mis kohalikele ei meeldi/ei sobi.
Külaline

"Drooniohu kõrval ei tohi unustada ka teisi sõjamasinaid ja nende teid, mille hävitamine vaenlast pidurdaks."
On see meie postimehe paberlehe hirmutus pealkiri või asi millega pea arvestama.
Kelle huve see teenib?
Kui Tsahkna ütleb et Ukraina retoorika ei vasta tõele ja et see teenib kremli huve liitlasi nõrgestada.
Külaline

Sovjetiajal oli Pribaltika e Baltikum ja eriti Eesti ihaldatud paradiis eelkoige läänelikkuse poolest. Kes endistes liiduvabariikides Moskvast-Peterburist ja satelliitidest ning muudest suurtest linnadest kaugemal käinud, moistab. Ukraina oli kahjuks üsna samasugune kui teisedki. Kui vabanedes valis Baltikum selgelt Euroopa ja tagantjärele öeldes tuli palju kannatada, läks Moskva nö orbiidile jäänutel lihtsamini. Eks see mälestus ”heast elust” on siia põgenikke meelitanud pluss ja omakeelsus. Prantsusmaal majutati põgenikke nt spordisaalides samal ajal kui Eestis oli Tallinki-toanurgake. Veel mitu põlvkonda venekeelseid ütleb baltlaste kohta ”naši”. (Läksin ühe jämeda kuldketiga tüübiga talvise Türgi hommikusöögilauas täiega vaidlema - ta tuli seda a võ estontsõ, võ že našo, potšemu russkih nenaljubite, juttu ajama.
Sõda on äri. Mitte üks dollar ei relvaabist ei liikunud USAst välja, ilmselt sama ka mujal. Oma ettevotted toodavad ja neile makstakse. Nuud ukrainlased ostavad relvi. Ma olen seda enne ka öelnud, et kahjuks on sõda suur äri nii vene-usa kui ukraina jaoks, hiina korval käsi hoorumas. Ja lihtsad inimesed molemal poolel surevad ja euroopa nuuksub demokraatia laiba kõrval jõuetult.
Eesti jaoks on sõda samasugune äri - kaitsevaldkond ruulib ja suunab riigieelarvet. Ma arvan, et tegelikku ohuseisu teab väga käputäis inimesi, kel ligipääs luureandmetele jm riigisaladusele. On aga fakt, et viimase 1000 aasta jooksul on russi hoimud runnanud naabreid, kui ma oigesti mäletan, ca 80 korral ja see järgmine ei jää tulemata. Siin mängib oma rolli venemaal emapiimaga sisse imetav kollektiivse vaenlase narratiiv ja kodumaa eest langenute austamise elus hoitav traditsioon. Kas teie marsiksite II MS langenud esivanema pildiga Tallinnas? Voi nt küüditatud esivanema omaga? Suure toenäosusega mitte. Aga neil on see traditsioon.
Sellise sojaka naabri korval elades ongi tähtis tsiviilkaitse e oskus ellu jääda. Sodades saab alati enim surma tsiviilisikuid - koikvoimalikud killuhaavad jms. Hirmutamiseta heaoluriiklaseks muutunud eestlased aga liigutama ei hakka.
Külaline

Raivo Vare jutt on päris huvitav
https://podtail.com/podcast/kinnisvarajutud/
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 22:13 Raivo Vare jutt on päris huvitav
https://podtail.com/podcast/kinnisvarajutud/
Tänan! See ongi väga, väga huvitav.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 14:13 Mina usun küll, et buutin tahaks väga ka Eestit rünnata ja purustada.
No usu pealegi. See Putin ründab on relvatootjatele kasulik lobi, sest siis need hirmunud Balti riigid muudkui kühveldavad omale relvi kokku.

Kokkuvõtvalt aga: selliste konfliktide taga on alati USA.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 23:02Kokkuvõtvalt aga: selliste konfliktide taga on alati USA.
kokkuvõtvalt on venemaa kurjuse telg ja vaenlane masilmas nr1
Läbi ajaloo on eestile kurja teinud ainult venemaa
Külaline

Guest kirjutas: 21 Apr 2026 17:21 "Drooniohu kõrval ei tohi unustada ka teisi sõjamasinaid ja nende teid, mille hävitamine vaenlast pidurdaks."
On see meie postimehe paberlehe hirmutus pealkiri või asi millega pea arvestama.
Kelle huve see teenib?
Kui Tsahkna ütleb et Ukraina retoorika ei vasta tõele ja et see teenib kremli huve liitlasi nõrgestada.
Absoluutselt kõigel siin ilmas on algus ja lõpp. Üks Venemaa lõpututest sõjakäikudest jääb talle ka viimaseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 14:13 Mina usun küll, et buutin tahaks väga ka Eestit rünnata ja purustada.

Jah, eks see ajab selles eas vihale küll, et iga tunni tagant tuleb öõsel wc-s käia, aga Venemaa pole üksi Putin. Ilmselt on see riik hädas ka siserahutuste ohuga, kui laialdaselt oma inimeste internetikasitust piiras.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 14:53 Ma ei usu seda ukrainlaste massilist halba käitumist. Neid jutte levitavad enamasti tiblad. Kas siis rahvuselt või peast tiblad. Jah, ukrainlased pole harjunud rangelt reglementeeritud eluga, nagu Lääne-Euroopas, meil vähem. Harjumine võtab aega. Aga et nad enamasti mingid kurikaelad või parasiidid oleks, kes lillegi ei liiguta, no ei ole tõsi.

Kuhu me jõudnud oleme, kui kõik, kelle mõtted ei meeldi on kohe tiblad. Äkki sa oled ise tiblade tiblade tibla, et slaavlasi pooldad, ukrainlane ka slaavlane ja mitte vähe.
Jah, ka mulle ei sobinud Zelensky vàljaütlemine kohe üldse mitte. Mõelgu ikka enne. Eesti võib väike olla, aga meie toonane peaminister Kallas tegi Ukraina jaoks väga suured teened. Lisaks sai Eesti rahvas ukraina sõja tõttu kaela ahistava ja disktimineeriva perepoliitika, sest valitsus ei tohtinud seda aegu kukkuda. Selle sõja liigselt Eestisse sisse toomine on ränk Eesti rahva jaoks ja lõivu makstakse iibe koha pealt. Ainult tibla on rahul Zelensky sõnadega, sest ei saa aru, et droonid rahvust ei erista.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 23:26
Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 23:02Kokkuvõtvalt aga: selliste konfliktide taga on alati USA.

Tohohhhh?!
Ainult venelane? Mu meelest üle päeva uudistes Eesti oma krimi ja notivad eestlased eestlasi. Kus sa ajaloo tundides olid kah, aga Rootsi aeg, Taani aeg, sakslastest mõisnikud?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Apr 2026 14:53 Ma ei usu seda ukrainlaste massilist halba käitumist. Neid jutte levitavad enamasti tiblad. Kas siis rahvuselt või peast tiblad. Jah, ukrainlased pole harjunud rangelt reglementeeritud eluga, nagu Lääne-Euroopas, meil vähem. Harjumine võtab aega. Aga et nad enamasti mingid kurikaelad või parasiidid oleks, kes lillegi ei liiguta, no ei ole tõsi.

Aa sa mine loe Ukraina blogijaid ja küsi otse, mis viha neil Balti riikide vastu on:

https://arvamus.postimees.ee/8455630/se ... alun-hoogu
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 04:57Jah, ka mulle ei sobinud Zelensky vàljaütlemine kohe üldse mitte.
Meeldib või mitte.
Aga kui nii on, siis pea liiva alla peitmine ei aita.
Kindel on see et buutin seda teha tahab.
Keegi ütles selle välja.
Venemaa on eestile eksitensiaalne oht.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 04:59

Tohohhhh?!
Ainult venelane? Mu meelest üle päeva uudistes Eesti oma krimi ja notivad eestlased eestlasi. Kus sa ajaloo tundides olid kah, aga Rootsi aeg, Taani aeg, sakslastest mõisnikud?
venemaa oma buutiniga on praegu oht ja kurjuse telg.
Su nimetatud teised riigid ei tee mingit kurja eestile.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 06:55
Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 04:59

Tohohhhh?!
venemaa oma buutiniga on praegu oht ja kurjuse telg.
Su nimetatud teised riigid ei tee mingit kurja eestile.

Maksu röövimised kinni.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Apr 2026 06:55Kus sa ajaloo tundides olid kah,
Ajalootunnid olid mul nõuka aegu. Üks vastikumaid tunde oli. Mida mäletan oli see, kui õps pidi ütlema, et nato on väga paha ja venemaa ei lähe kellelegi kallale.
Tegelik elu on praegu vastupidi.
Venemaa ja buutin on eestile suurim oht.
Külaline

Kindel on see kui buutin saaks siis ta pommitaks eesti puruks. Läti ja leedu ka.
See pole mingi bluff vaid reaalsus.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy ja 7 külalist