Suhtlus ja nutiseade

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 02 Mär 2026 20:48
Guest kirjutas: 02 Mär 2026 17:05
Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 17:02

Normaalne inimene ju teab niigi, mis toimub.
Kuidas? Räägi meile ka. Mina näiteks poleks teadnud, et minu arvelt hakkavad maha minema Bolt maksed, mille teenust pole kasutanud.
Kindlasti, kindlasti.
Sinu mõtteviisiga inimesed on täpselt need, kes kelmide võrku satuvad. Nii eluvõõrast ja naiivset suhtumist ikka annab olla!
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mär 2026 23:25
Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 23:23
Guest kirjutas: 02 Mär 2026 23:09

Okei. Ja ma arvasin, et ma ole loll 😆 et see on siis sibu arvates areldamine sularahas?
Sa oled vist tõesti natukene loll, sest mina saan küll aru, mida too kommenteerija kirjutab. Et juuksuril kaarditerminali ei ole ja tasumine käib sularahas. Aga, kui sularaha ei ole, siis saab telefonis ülekande teha.

Mis selles jutus nii keerulist on? Loomulikult ei tee ta ülekannet sularahas.

Mina isiklikult olen kasutanud juuksuri juures "Küsi raha" funktsiooni.
Miks ta siis ütleb, et juuksuri juures on arveldamine sularahas? Need on ju erinevad asjad.
Kust sa küll seda välja loed, et see kommenteerija arvab, et need on samad asjad?

Inimene ütleb, et kaardimakset seal teha ei saa, arveldamine toimub sularahas. Aga lisaks on võimalik tasuda ka ülekandega. Aga ülekande tegemiseks ei pea ta minema koju, arvuti taha, vaid teeb selle telefonis, koha peal.

Minu enda juuksuri juures on täpselt samamoodi.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mär 2026 11:23
Külaline kirjutas: 02 Mär 2026 10:53
Guest kirjutas: 02 Mär 2026 06:45 Mina ei kanna kehtivat kaarti kaasas.
Mina jälle ei jäta oma ID-kaarti kusagile arvutisse vedelema.
Ma ka ei jäta kusagile arvutisse vaid oma arvutisse.
Praeguses suures pettuste epideemias võiks inimene teada, et ID-kaarti ei ole turvaline arvutisse jätta, vaid kasutada seda ainult konkreetse tehingu tegemiseks ja siis see eemaldada.

See vähendab võimalikke riske ja on elementaarne ennetusmeede. Teoreetiliselt võib arvutis olev võimalik pahavara proovida olukorda ära kasutada.

See on pettuse ennetamise A ja O, mida võiks iga inimene teada. Ja siin ei ole üldse vahet, kas jätad oma id-kaardi koduarvutisse või töö omasse.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Kuidas see pahavara mu pin-koode peaks teadma ja siis lisaks veel ekstra salasõna teatud krediidi funktsioonide kasutamiseks? Et siis keegi ronibki mu arvutisse ja leiab kogu selle info?
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 03 Mär 2026 00:10 Kuidas see pahavara mu pin-koode peaks teadma ja siis lisaks veel ekstra salasõna teatud krediidi funktsioonide kasutamiseks? Et siis keegi ronibki mu arvutisse ja leiab kogu selle info?
Ei mõista, milleks selline vaidlemine ja skepsis? Usu mind, et kelmid on ülinutikad. Ega nad muidu kavaldaks üle panku ja suuri asutusi, olles neist pidevalt sammujagu ees. Ühe inimese heietus "kuidas ta saab nii või kuidas ta saab naa" on lihtsalt mõttetu.

See pahavara võib sul enese teadmata juba arvutis istuda ja lihtsalt oodata õiget hetke, millal tegutsema hakata.

Pangatöötajana lihtsalt hoiatan, et iga inimene peaks maksimaalselt vähendama riske, mis muudab ta kelmide sihtmärgiks. Üks nendest ongi seesama lihtne soovitus - ära jäta oma id-kaarti arvutisse.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Nagu olen kuulnud, Maci ei saa omaniku teadmata pahavara laadida, Mac pidi salasõna küsima, kui uus programm saabub. Windows võtab kõik avasüli vastu...
Nõiamoor
Kontakt:

Pole veel kuulnud, et ID-kaarti arvutisse jättes oleks mingit pettust läbi viidud. Jah, see on teoreetiliselt võimalik, praktikas... ma ei teagi. Kahtlen, kas on olemas programm, mis ilma inimeseta suudab id-kaardiga autentida ja pangakandeid teha. Sel juhul peaks küll RIA-le teatama massiivsest turvariskist. Pangatöötaja istus ise kah viimati, kaart arvutis ja jumal teab, kuniks ta minult pinnis, et kust ma oma raha olen saanud, võis ju keegi temagi kontot tühjendada?
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 03 Mär 2026 18:14 Pole veel kuulnud, et ID-kaarti arvutisse jättes oleks mingit pettust läbi viidud. Jah, see on teoreetiliselt võimalik, praktikas... ma ei teagi. Kahtlen, kas on olemas programm, mis ilma inimeseta suudab id-kaardiga autentida ja pangakandeid teha. Sel juhul peaks küll RIA-le teatama massiivsest turvariskist. Pangatöötaja istus ise kah viimati, kaart arvutis ja jumal teab, kuniks ta minult pinnis, et kust ma oma raha olen saanud, võis ju keegi temagi kontot tühjendada?
Arvutis oleva nuhkvara kaudu on su ID-kaardi koodid teada.
Nõiamoor
Kontakt:

Saan aru jah sellest kontseptsioonist, aga kas see soft siis tõesti suudaks kasutada ilma füüsilise sisestuseta kõiki panga sissepääsukoode ja siis ka 2 pin-koodi?
Lisaks ei ole kiibil olevad sertifikaadid loetavad, et neid saaks kuskil mujal arvutis ilma füüsilise kiibita kasutada. Seega peaks pahavara mu arvuti üle võtma, arvuti eab lema sisse lülitatud ja pahavara peab olema võimeline kasutama klaviatuurifunktsiooni.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 03 Mär 2026 18:25 Saan aru jah sellest kontseptsioonist, aga kas see soft siis tõesti suudaks kasutada ilma füüsilise sisestuseta kõiki panga sissepääsukoode ja siis ka 2 pin-koodi?
Lisaks ei ole kiibil olevad sertifikaadid loetavad, et neid saaks kuskil mujal arvutis ilma füüsilise kiibita kasutada. Seega peaks pahavara mu arvuti üle võtma, arvuti eab lema sisse lülitatud ja pahavara peab olema võimeline kasutama klaviatuurifunktsiooni.
Ma saan aru, et su arvuti võetakse üle ja sisestatakse füüsiliselt need koodid.
Nõiamoor
Kontakt:

Füüsiliselt ei saa seda keegi teha, sest sel juhul peab ta mu korterisse sisse murdma ja erinevalt igasugusest küberrünnakust ma arvan, et see tekitab ikka lärmi :D. Kuna sertifikaatides olev info ei ole kasutatav kuskil mujal arvutis (pin-koodid võivad olla, aga enne seda kontrollitakse serti ja see on su kiibil sinu kaardil sinu arvutis), siis pole essugi su koodidega kuskil mujal teha.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 03 Mär 2026 21:41 Füüsiliselt ei saa seda keegi teha, sest sel juhul peab ta mu korterisse sisse murdma ja erinevalt igasugusest küberrünnakust ma arvan, et see tekitab ikka lärmi :D. Kuna sertifikaatides olev info ei ole kasutatav kuskil mujal arvutis (pin-koodid võivad olla, aga enne seda kontrollitakse serti ja see on su kiibil sinu kaardil sinu arvutis), siis pole essugi su koodidega kuskil mujal teha.
Füüsiliselt, pidasin silmas, et koodid sisestatakse sinu arvutisse teise arvuti kaudu. Samamoodi, nagu saad näiteks Team Vieweri kaudu võtta üle oma tööarvuti ja seal sees toimetada-programme avada, meilides käia, sisekaustades käia jne. Kõik tööl sisenemiseks salvestatud paroolid või teisest arvutist tööarvutisse sisestatavad paroolid lasevad sind läbi muu arvuti samamoodi sisse.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 03 Mär 2026 18:14 Pole veel kuulnud, et ID-kaarti arvutisse jättes oleks mingit pettust läbi viidud. Jah, see on teoreetiliselt võimalik, praktikas... ma ei teagi. Kahtlen, kas on olemas programm, mis ilma inimeseta suudab id-kaardiga autentida ja pangakandeid teha. Sel juhul peaks küll RIA-le teatama massiivsest turvariskist. Pangatöötaja istus ise kah viimati, kaart arvutis ja jumal teab, kuniks ta minult pinnis, et kust ma oma raha olen saanud, võis ju keegi temagi kontot tühjendada?
Pole kuulnud, järelikult võimatu!

Pangatöötaja ei istu tööarvutis ID-kaardiga, vaid oma töötõendiga.
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 21:55
Pole kuulnud, järelikult võimatu!

Pangatöötaja ei istu tööarvutis ID-kaardiga, vaid oma töötõendiga.
Kirjutasingi ju, et teoreetiliselt võimalik, aga lihtsalt ei ole teadlik sarnastest intsidentidest.
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 21:45
Nõiamoor kirjutas: 03 Mär 2026 21:41 Füüsiliselt ei saa seda keegi teha, sest sel juhul peab ta mu korterisse sisse murdma ja erinevalt igasugusest küberrünnakust ma arvan, et see tekitab ikka lärmi :D. Kuna sertifikaatides olev info ei ole kasutatav kuskil mujal arvutis (pin-koodid võivad olla, aga enne seda kontrollitakse serti ja see on su kiibil sinu kaardil sinu arvutis), siis pole essugi su koodidega kuskil mujal teha.
Füüsiliselt, pidasin silmas, et koodid sisestatakse sinu arvutisse teise arvuti kaudu. Samamoodi, nagu saad näiteks Team Vieweri kaudu võtta üle oma tööarvuti ja seal sees toimetada-programme avada, meilides käia, sisekaustades käia jne. Kõik tööl sisenemiseks salvestatud paroolid või teisest arvutist tööarvutisse sisestatavad paroolid lasevad sind läbi muu arvuti samamoodi sisse.
Kirjutasin ka selle kohta eelnevalt, et nn arvuti ülevõtmine sel viisil on ainuke võimalus üldse midagi ID-kaardi abil korraldada. Seni ei ole niisugustest petuskeemidest kuulnud, ilmselt jagub lausa kõnekeskuste jagu tööpõldu ka lihtsamate meetodite viljelejatele ja kindlasti ei ole lihtne ega odav nikerdada softi, mis suudab suvalises arvutis olevat id-kaarti kasutada samas teadmata, kas sellest isegi kasu on (ma näiteks pole iial sellest arvutist panka kasutanud või pole mul nagunii raha rohkem kui 7.89 kuu lõpuni).
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 03 Mär 2026 22:04
Kirjutasin ka selle kohta eelnevalt, et nn arvuti ülevõtmine sel viisil on ainuke võimalus üldse midagi ID-kaardi abil korraldada. Seni ei ole niisugustest petuskeemidest kuulnud, ilmselt jagub lausa kõnekeskuste jagu tööpõldu ka lihtsamate meetodite viljelejatele ja kindlasti ei ole lihtne ega odav nikerdada softi, mis suudab suvalises arvutis olevat id-kaarti kasutada samas teadmata, kas sellest isegi kasu on (ma näiteks pole iial sellest arvutist panka kasutanud või pole mul nagunii raha rohkem kui 7.89 kuu lõpuni).
Piisab, kui oled laadinud mingi programmi õige programmi pähe ja voila.
Külaline

Laseri petuskeemi saateid siis ei vaadanud? Kuidas ehitusettevõtja 3 ettevõtte kontod tühjendati, tal oli varemalt juba nuhkvara paigaldatud, millest tal polnud aimugi. Helistajad teadsid täpselt, mis summad ja millisel kontol, kõik liigutused olid jälgitavad ja nähtavad.
Külaline

Ja imestan, et te nii skepilised olete. Häkkerid oskavad ka võimatu võimalikuks teha.
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 03 Mär 2026 22:32

Laseri petuskeemi saateid siis ei vaadanud? Kuidas ehitusettevõtja 3 ettevõtte kontod tühjendati, tal oli varemalt juba nuhkvara paigaldatud, millest tal polnud aimugi. Helistajad teadsid täpselt, mis summad ja millisel kontol, kõik liigutused olid jälgitavad ja nähtavad.
Ma ei vaata jah eriti telekat ega voogedastusplatforme. Kas seal Laseris oli siis just see skeem, millest me siin räägime - et ID-kaart jäi arvutisse?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:38
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:21 Mul oli hiljuti haiglas veider kogemus. Hommikuti oli arstide ringkäik. Ja siis sanitar kloppis kõik aegsasti üles, ise oli väga närviline, käsutas, et koristage palat ära, istuge voodi peal ja ei tohi olla nutitelefonis. Meie osakonnajuhatajale ei meeldi, kui patsient on nutitelefonis. Kaks tundi pidi siis niimoodi selg sirgus voodi peal ootama, kui lugupeetud arstid tulevad.
Ma oleksin öelnud, et tehke oma tööd, patsientide telefonid ei puutu teisse! Ja maganud edasi. Või lebotanud pikali ja olnud telefonis.
Siis kirjutavad sulle digilukku, et patsient ei tee koostööd ja ei allu haiglatöötaja korraldustele. Mõnele kirjutati. Mis tekitab sinu suhtes kohe eelarvamusi, kui sa järgmisel korral arsti juurde satud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kirile, Semrush [Bot], Triibu ja 5 külalist