Imelikud FB postitused
-
Külaline
Imelikud FB postitused
Miks mõned inimesed teevad selliseid postitusi, kus nad ennast kuskil haiglas juhtmete ja voolikut küljes filmivad ja samal ajal mingeid "sügavaid" mõtteid jagavad. Või jalutavad mureliku näoga mööda palatit pealkirjaks "operatsiooni ootel".
Või siis sellised videota postitused a la Mari Muri asub kohas nimega Tallinna kiirabihaigla EMO.
Edasi peategelane vaikib dramaatiliselt.
Mõistagi on tuhanded nutvad näod postituse all. Osad soovivad kiiret paranemist. Paljud küsivad murelikult, mis juhtus. Aga sellele järgneb saladuslik vaikus. Ilmselt paljud mõtlevad samal ajal, et kui ebaviisakas on niimoodi uudishimutseda ja urgitseda, kui teisel on niigi raske...
Minu fb lehele satub iga päev 1-2 sellist postitust. Peaaegu alati minu jaoks täiesti võõrad inimesed.
Miks mõni inimene vajab seesugust tähelepanu? On siin ehk mõni, kes samasuguseid postitusi teeb ja valgustab väheke?
Või siis sellised videota postitused a la Mari Muri asub kohas nimega Tallinna kiirabihaigla EMO.
Edasi peategelane vaikib dramaatiliselt.
Mõistagi on tuhanded nutvad näod postituse all. Osad soovivad kiiret paranemist. Paljud küsivad murelikult, mis juhtus. Aga sellele järgneb saladuslik vaikus. Ilmselt paljud mõtlevad samal ajal, et kui ebaviisakas on niimoodi uudishimutseda ja urgitseda, kui teisel on niigi raske...
Minu fb lehele satub iga päev 1-2 sellist postitust. Peaaegu alati minu jaoks täiesti võõrad inimesed.
Miks mõni inimene vajab seesugust tähelepanu? On siin ehk mõni, kes samasuguseid postitusi teeb ja valgustab väheke?
-
Külaline
Need postitused on konto "liikluse" elavdamiseks tehtud. Suvaline jura, muud eesmärki, kui tähelepanu kerjamine neil pole.
-
Külaline
Ei taha ära sõnada, aga mul ei ole sellised suvaliste inimeste haiglapostitusi näidanud.
-
Külaline
Sama imelik on, et mõned tõsimeeli usuvad sellist jura:
https://m.youtube.com/shorts/HwsMl_Dlgxw
Mu naabrinaine postitab selle mehe vudeoid iga jumala päev ja kirjutab sinna juurde juurde, et vaadake, millises hirmsas maailmas me elame. Viinamarjadesse süstitakse vett ja tehakse muid trikke. Kuidas on võimalik sellist asja üldse uskuda?
https://m.youtube.com/shorts/HwsMl_Dlgxw
Mu naabrinaine postitab selle mehe vudeoid iga jumala päev ja kirjutab sinna juurde juurde, et vaadake, millises hirmsas maailmas me elame. Viinamarjadesse süstitakse vett ja tehakse muid trikke. Kuidas on võimalik sellist asja üldse uskuda?
-
Külaline
Minu listi eestlastest ei tee keegi selliseid, aga mu listi välismaalased küll teevad.
-
Külaline
Pole juhtunud nägema, minu fb konto on privaatne, nähtav ainult sõpradele ja sõbraks ei võta kõiki sugulasigi. Reklaamid ja muidu imelikud kontaktiotsijad blokin kohe ära. Mind absoluutselt ei huvita võõraste inimeste elu ja tegemised, tootereklaamid ka mitte. Aga kujutan ette, et põhjuseks peab olema tõesti ebanormaalne tähelepanuvajadus või liikluse tekitamine - samal põhjusel.
-
Külaline
Sõprade list ei puutu mitte kuidagi asjasse. Ütlengi ju, et täiesti võõraste inimeste postitused tulevad ajavoogu. Ma ei mõtle seda, et keegi neid minu seinale postitaks, vaid pean silmas neid jooksvaid postitusi. Ei mõista, kuidas te neist hoiduda saate?
Lisaks on sageli neil, minu jaoks täiesti võõraste inimeste postitustel taga märge "Jälgi".
Teine asi on muidugi see, et ei pea seda voogu üldse jälgima, aga sageli on siiski huvitavaid asju, mida tahaks vaadata.
Lisaks on sageli neil, minu jaoks täiesti võõraste inimeste postitustel taga märge "Jälgi".
Teine asi on muidugi see, et ei pea seda voogu üldse jälgima, aga sageli on siiski huvitavaid asju, mida tahaks vaadata.
-
Külaline
Kas sa näed fb uudisvoos AINULT oma sõprade ja sugulaste postitusi?Guest kirjutas: ↑18 Veebr 2026 15:37 Pole juhtunud nägema, minu fb konto on privaatne, nähtav ainult sõpradele ja sõbraks ei võta kõiki sugulasigi. Reklaamid ja muidu imelikud kontaktiotsijad blokin kohe ära. Mind absoluutselt ei huvita võõraste inimeste elu ja tegemised, tootereklaamid ka mitte. Aga kujutan ette, et põhjuseks peab olema tõesti ebanormaalne tähelepanuvajadus või liikluse tekitamine - samal põhjusel.
-
Külaline
Pole see, kellelt küsud, aga minu FB ajaoonele satub muud jura väga harva. Olen seadistuste ja blokkimise/eiramisega nii palju vaeva näinud, et tõesti üliharva, kui mingi reklaam või võõras postitus sisse jookseb.Külaline kirjutas: ↑19 Veebr 2026 00:36 Kas sa näed fb uudisvoos AINULT oma sõprade ja sugulaste postitusi?
-
Külaline
Minu mees on selline. Kui haigeks jääb, siis postitab endast eriti mureliku foto (nt kusagil seljaga, tinahalli taeva taustal) ja siis kirjutab juurde midagi sellist, et lõpuks murdusin ka mina selle kurja tõve käes vmt. Siis hakkavad kohkunud sõbrad-tuttavad postitama, et mis juhtus, räägi. Siis lõpuks kirjutab mees, et kohutav nohu, köha, palavik. Siis tuleb 50 soovitust, kuidas seda ravida. Umbes nagu meil ei oleks kodus ravimikarpi koos kõigi vajalike ravimitega, kapis teed ja mett, villaseid sokke ja salle jne. Või nagu ta oleks mingi puudega inimene, kes pole ise võimeline neid võtma.Guest kirjutas: ↑29 Jaan 2026 22:39 Miks mõni inimene vajab seesugust tähelepanu? On siin ehk mõni, kes samasuguseid postitusi teeb ja valgustab väheke?
-
Külaline
Mul on töökaaslane selline. FB-s on pildid stiilis, pea padjal, silmad kinni, kurb nägu ees või sügavamõttelised tsitaadid, mis jätavad mulje, et inimene on kas raskelt haige või mõne väga suure probleemi sees. Piltide panija muidugi naudib seda küsimustetulva, et oi, Katikene, mis juhtus kuidas me aidata saame. Katikene siis järgmisel päeval vastab, et ah, saapal tuli konts ära või oli tööjuures s*tt päev. Minu meelest on need tähelepanunarkomaanid lihtsalt naljakad.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑19 Veebr 2026 13:27Minu mees on selline. Kui haigeks jääb, siis postitab endast eriti mureliku foto (nt kusagil seljaga, tinahalli taeva taustal) ja siis kirjutab juurde midagi sellist, et lõpuks murdusin ka mina selle kurja tõve käes vmt. Siis hakkavad kohkunud sõbrad-tuttavad postitama, et mis juhtus, räägi. Siis lõpuks kirjutab mees, et kohutav nohu, köha, palavik. Siis tuleb 50 soovitust, kuidas seda ravida. Umbes nagu meil ei oleks kodus ravimikarpi koos kõigi vajalike ravimitega, kapis teed ja mett, villaseid sokke ja salle jne. Või nagu ta oleks mingi puudega inimene, kes pole ise võimeline neid võtma.Guest kirjutas: ↑29 Jaan 2026 22:39 Miks mõni inimene vajab seesugust tähelepanu? On siin ehk mõni, kes samasuguseid postitusi teeb ja valgustab väheke?
Nii kahju, meenutas koera. Armastad ka teda ikka? Miks sa lased tal üksi somes möllata nii? Piinlik ju.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑19 Veebr 2026 23:20 Mul on töökaaslane selline. FB-s on pildid stiilis, pea padjal, silmad kinni, kurb nägu ees või sügavamõttelised tsitaadid, mis jätavad mulje, et inimene on kas raskelt haige või mõne väga suure probleemi sees. Piltide panija muidugi naudib seda küsimustetulva, et oi, Katikene, mis juhtus kuidas me aidata saame. Katikene siis järgmisel päeval vastab, et ah, saapal tuli konts ära või oli tööjuures s*tt päev. Minu meelest on need tähelepanunarkomaanid lihtsalt naljakad.
Kui vana selline inimene on? Ma tean inimest, kes on oma kahte šokeerivasse elujuhtumisse ja mööduvasse haigusesse nii kinni jäänud, et luubib selles juba 30+ aastat. Kohtumistel ainus jutt jne. Oleks vaja professionaalset abi, aga paistab, et ta ei tule selle peale. Vanus 54.
-
Külaline
Mõni vähemalt vastab küsimise peale 
On ka selliseid, kes postitavad asukohaks haigla, panevad kanüülist või voodist pildi ja kui keegi küsib, et oi mis juhtus, siis on müstline vaikus
On ka selliseid, kes postitavad asukohaks haigla, panevad kanüülist või voodist pildi ja kui keegi küsib, et oi mis juhtus, siis on müstline vaikus
-
Külaline
See on puhas tähelepanu norimine. See inimene saab ennast korrakski tähtsana tunda. Postitusele pandud laikide pealt siis vaatab, kes on "tõeline" sõber ja kes mitte.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 07:33 Mõni vähemalt vastab küsimise peale
On ka selliseid, kes postitavad asukohaks haigla, panevad kanüülist või voodist pildi ja kui keegi küsib, et oi mis juhtus, siis on müstline vaikus![]()
-
Külaline
Jaa. See on nii nõme. Mu eksmees oli selline, et vaatas selle järgi, kes sünnipäevaks õnne soovib, kes on "sõber" või ei. Ja see, kes soovimata jättis, siis solvunult temale vastu ka ei soovinud. Ausõna, nagu lasteaedKülaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 10:06See on puhas tähelepanu norimine. See inimene saab ennast korrakski tähtsana tunda. Postitusele pandud laikide pealt siis vaatab, kes on "tõeline" sõber ja kes mitte.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 07:33 Mõni vähemalt vastab küsimise peale
On ka selliseid, kes postitavad asukohaks haigla, panevad kanüülist või voodist pildi ja kui keegi küsib, et oi mis juhtus, siis on müstline vaikus![]()
![]()
-
Külaline
Jah, mulle sattus ka fb etee üks selline postitus. Haiglast.
Kaastunne- pea vastu-võetakse vastu. Aga küsimusele, et mis juhtus, ei vastata. Ma ei saa aru, et kui ei vastata, kas siis on üldse sobilik küsidagi?
Kaastunne- pea vastu-võetakse vastu. Aga küsimusele, et mis juhtus, ei vastata. Ma ei saa aru, et kui ei vastata, kas siis on üldse sobilik küsidagi?
-
Külaline
TäoKülaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 11:00 Jah, mulle sattus ka fb etee üks selline postitus. Haiglast.
Täpselt sama sobimatu on üldse selliseid haiglapostitusi sotsiaalmeediasse üles laadida. Tervisega seonduv on- vähemasti minu jaoks- väga privaatne info. Samas need "K asub EMOs" postituste tegijad tahavad tähelepanu ja haletsust, aga küsimusele, mis juhtus, vastatakse, et ei taha öelda. Arusaadav, aga no tähelepanu ju ikka tahad, eks.
-
Külaline
No oleks need postitused siis ainult sõprade ringis näha! Nagu ma ütlesin, siis mina näen täiesti võhivõõraste inimeste kohta selliseid postitusi. Paljudel taga nupuke "Jälgi".Guest kirjutas: ↑20 Veebr 2026 10:06See on puhas tähelepanu norimine. See inimene saab ennast korrakski tähtsana tunda. Postitusele pandud laikide pealt siis vaatab, kes on "tõeline" sõber ja kes mitte.Külaline kirjutas: ↑20 Veebr 2026 07:33 Mõni vähemalt vastab küsimise peale
![]()
Need, kes väidavad, et nad on kõik endale mittesobiva infotulva ära blokeerinud, natukene luiskavad, sest selliseid postitusi tuleb vaatamata igasugustele blokeeringutele. Sa võid konkreetse inimese postitused keelata, aga siis mõni teine imelik postitus ikka. Minu seinalt käib läbib nii tohutus koguses erinevaid postitusi, et igal juhul on lihtsam need lihtsalt kahe silma vahele jätta, kui et igaühe juures teavitus avada ja keelata edaspidised postitused.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Semrush [Bot], Triibu ja 4 külalist