Kas usute kummalisi kokkusattumise jadasid?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Veebr 2026 22:56See on tore lugu küll, aga vot siin ma ei näe küll mitte mingit kokkusattumist või midagi saladuslikku. Nii loogiline on niimoodi oma tulevasega tutvuda.
Kes näeb ja kes ei näe kokkusattumist.
Mina näen ikka väga suurt kummalist kokkusattumist kui juhtuvad kokku kaks inimest kel on vastastikuline huvi, meeldimine.
Ja täiesti uskumatu kokkusattumine kui omavahel armutakse ja tekib armastus.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 16:54
Külaline kirjutas: 16 Veebr 2026 22:56See on tore lugu küll, aga vot siin ma ei näe küll mitte mingit kokkusattumist või midagi saladuslikku. Nii loogiline on niimoodi oma tulevasega tutvuda.
Mina näen ikka väga suurt kummalist kokkusattumist kui juhtuvad kokku kaks inimest kel on vastastikuline huvi, meeldimine.
Selle pole mitte midagi kummalist, see on tavaline elu, mida siin juba ka selgitati. Igaüks kohtab teist inimest kuskil. On see siis restoran, baar, ülikool või sõbra sünnipäeval. Näiteks lähed konkreetsel päeval välja sööma, kohtad seal oma tulevast, kui selle asemel oleksid viimasel minutil sõbrale külla läinud, oleksid ka seal võinud täpselt samamoodi kedagi teist kohata, kellest oleks tulevane saanud. Meil on elus palju erinevaid võimalusi ja me suudame ka armuda erinevatesse inimestesse, juhuse tahtel satume ühele teele, aga see polnud ainus võimalus. Osad võimalused pakuvad ühtemoodi elu, teised teistmoodi. See on nagu kingade otsimine, lähed ühte poodi, valid sealt endale kõige sobivamad või lähed teise poodi ja valid sealt endale kõige sobivamad. Võid ka kõik poed läbi käia ja siis mitme paari vahel valima hakata. :D
Kokkusattumuseks peavad inimesed neid kohtumisi tõenäoliselt seetõttu, et kui nad oma valikuga on rahul, siis mõtlevad sellest, kui erilisest vedamisest. Samas nad ei tea, et kui seda kohtumist poleks juhtunud ja oleks teine variant tulnud, oleksid võib-olla veelgi rohkem rahul.
Nii et filosoofilises plaanis tuleb olemasolevaga olla kas rahul, et sattus hea variant või mitte rahul ja uuele katsele minna. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 17:29Selle pole mitte midagi kummalist, see on tavaline elu, mida siin juba ka selgitati. Igaüks kohtab teist inimest kuskil.
No kohata võid kuskil, aga kellega kokku elama hakata, sellist niisama lihtsalt ei leia.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 18:23
Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 17:29Selle pole mitte midagi kummalist, see on tavaline elu, mida siin juba ka selgitati. Igaüks kohtab teist inimest kuskil.
No kohata võid kuskil, aga kellega kokku elama hakata, sellist niisama lihtsalt ei leia.
Pidasingi silmas sellist kohtamist, millest tekib kooselu või suhe. Sellistest just jutt oligi.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 16:54
Mis seal siis uskumatut on. Kui armumine oleks nii ebatavaline asi, siis ei paljuneks inimesed ju üldse. Neid inimesi pole üks ega kaks maailmas olemas, kellesse on potentsiaal armuda.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 21:59Kui armumine oleks nii ebatavaline asi, siis ei paljuneks inimesed ju üldse.
Ma arvan, et enamus meestel pole küll vaja armumist, et seksi teha.
Külaline

Peaaegu kõik inimesed kohtuvad ju oma teise poolega juhuslikult. Miks see nii uskumatu kokkusattumine on, et sõbranna vend hakkab meeldima ja lõpuks abiellute? Kujutan ette, et selliseid "kokkusattumusi" on maailmas lõputult.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 22:09
Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 21:59Kui armumine oleks nii ebatavaline asi, siis ei paljuneks inimesed ju üldse.
Ma arvan, et enamus meestel pole küll vaja armumist, et seksi teha.
Samas armumise funktsioon on ju paljunemine, loodus ei ole loonud mingit nähtust lihtsalt selleks, et ininene end hästi tunneks vms. Kõigel on oma eesmärk. Paljunemisel tuleb kasuks, et on olemas armumine, armumisfaasis inimene idealiseerib partnerit, tahab temaga koos olla. Paljunemise soodustamiseks on armumise faas 1,5-2 aastat. Looduse seisukohalt on vajalik, et ka isal oleks järglasega side ja paar jääks pikemalt kokku, nii on järglasel suurem võimalus ellu jääda. Armumiseks on vajalik teatud geenikombinatsioon, mis teise partneriga sobib, et tuleksid võimalikult terved järglased ja selliseid partnereid on maailmas olemas palju.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 23:29
Peaaegu kõik inimesed kohtuvad ju oma teise poolega juhuslikult. Miks see nii uskumatu kokkusattumine on, et sõbranna vend hakkab meeldima ja lõpuks abiellute? Kujutan ette, et selliseid "kokkusattumusi" on maailmas lõputult.
Jah, ma näen ise ka seda, et paljudel nii on. Nemad ei näe selles midagi kummalist kokkusattumist. Kellel nii pole läinud nemad näevad seda asja vastupidi.
Külaline

Kellel nii pole läinud nemad näevad seda asja vastupidi.
Vahet pole, kuidas kellelgi on läinud, vaid millised on tema uskumused. Kes otsib üleloomulikke märke, see neid ka leiab. Teine nimetab seda sama asja lihtsalt teisiti, kas juhuseks vms.
Külaline

See on veider jah, kuidas inimesed siin teemas oma tavalist elu ja selle käike millekski müstiliseks ja saladuslikuks peavad. Eks kõik tahavad enda ja oma elu ümber mingit mõistatuslikku oreooli luua, et vot, mina olen eriline. Tavalised elud siin kõik.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 18:23
Sinu arvates siis kõik kooselavad inimesed on läbinud selle müstilise kokkusattumuse?

Täitsa imelik jutt ikka!

Teema räägib kokkusattumuste jadast, aga sellel ei ole kõige lihtsamal, tavalisel moel mehe ja naise omavahelise tutvumisega ja abiellumisega mitte mingit seost.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 06:51
Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 23:29
Jah, ma näen ise ka seda, et paljudel nii on. Nemad ei näe selles midagi kummalist kokkusattumist. Kellel nii pole läinud nemad näevad seda asja vastupidi.
Ise saad aru, mis sa öelda tahad? Mis kellel nii pole läinud, nemad näevad asja vastupidi?
Külaline

Üldiselt, kui inimesed on noored ja kaaslase otsimise eas, siis võib see kergesti juhtuda. Kas siin või välismaal. Võib olla nii, et siin ei leia sobivat kaaslast aastaid, kuigi loodad ikka aga pole leidnud. Välismaal see alateadlik otsing jätkub ja näe, saatus!
Leidsidki.
Aga juba suhtes olles.... mis see on, kui leiad kellegi. Uue. Saatus? Juhus?
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 08:27Ise saad aru, mis sa öelda tahad? Mis kellel nii pole läinud, nemad näevad asja vastupidi?
Neil kes pole mitte kunagi kokku sattunud teise inimesega kellega oleks tekkinud vastastikulist meeldivust, tundeid, armumist ega armastust.
Ei ole mingit müstilist kokkusattumist ega täitsa tavalist kokkusattumist. Kokkusattumist üldse pole olnud mingil moel mis viiks suhteni kus oleks midagi vastastikust. Va vastastikust, kus kumbki ei meeldi teineteisele.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 07:16 See on veider jah, kuidas inimesed siin teemas oma tavalist elu ja selle käike millekski müstiliseks ja saladuslikuks peavad. Eks kõik tahavad enda ja oma elu ümber mingit mõistatuslikku oreooli luua, et vot, mina olen eriline. Tavalised elud siin kõik.
Aga mis selles halba on, kui inimene näiteks oma abikaasaga tutvumist peab eriliseks ja müstiliseks? Miks peab alati kõike maha tegema ja pisendama ja halvustama? Kui ise ei suuda oma igapäevaelust kaugemale näha või puudub soov asjade olemusse süüvida - miks võtta ära see ka teistelt?
Külaline

Kummaline ja müstiline kokkusattumus oleks see, et sa kohtab oma tulevast abikaasat kusagil nt Jaapani suurlinnas, väikeses nurgapoes. Sellist, kellesse sa juba salaja armunud oled ja näguoidi inimest tunned.
Külaline

https://tervis.postimees.ee/8418322/tar ... on-akksurm
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 08:53
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 08:27Ise saad aru, mis sa öelda tahad? Mis kellel nii pole läinud, nemad näevad asja vastupidi?
Neil kes pole mitte kunagi kokku sattunud teise inimesega kellega oleks tekkinud vastastikulist meeldivust, tundeid, armumist ega armastust.
Ei ole mingit müstilist kokkusattumist ega täitsa tavalist kokkusattumist. Kokkusattumist üldse pole olnud mingil moel mis viiks suhteni kus oleks midagi vastastikust. Va vastastikust, kus kumbki ei meeldi teineteisele.
Kõlab nagu sotsiopaat.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 13:05
Külaline kirjutas: 18 Veebr 2026 08:53
Kõlab nagu sotsiopaat.
See on see mees, kes lihtsalt tarbib oma naise teeneid, ilma et ta teda (ega kedagi teist) armastada suudaks. Kõlab just täpselt nii jah. Viga pole naises ega naistes, viga on temas endas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Kirile, Semrush [Bot], Triibu ja 4 külalist