Sõbrapäev ja kinkimine

vana hea klassika
Külaline

Sõbrapäev ja kinkimine

Postitus Postitas Külaline »

No ma ei tea, kui mina oma sõbrannadele kingiks mingi punase südamega roosa "mõmmi" või midagi sellist, siis peaksid nad mind kohe napakaks :roll: :lol: Kui ma kingiksin mingi nt. südamekujulise padja mõnele oma meessoost sõbrale, siis tuleks tal minuga koheselt jutuajamine teemal "meie vahel ei saa kunagi olema muud peale sõpruse" . Kohutav kommertslikkus on Ameerikast siia tulnud selle päevaga seoses ja see roosamanna poodides ajab südame pahaks lausa.
Armunud paarid teevad niikuinii omavahel kingitusi, selleks poleks ju tegelikult vaja mingit Ameerika võltspüha
Külaline

See ongi nõme importeeritud võltsvärk. Mina seda ei tähista.

Nooremana tegin just selle vea, et saatsin paarile meestuttavale sõbrapäevaks sõnumi, mida ilmselgelt valesti tõlgendati. Ise olin loll muidugi. Pole vaja mingit trendivärki oma ellu kohandada. Müügiasutused aga on selle kasumlikkusest aru saanud ja hõõruvad rõõmust käsi ning tulevad oma "soodsate sõbrapäeva-pakkumistega", nagu see oleks midagi jube tähtsat. N.Õ.M.E.
Külaline

Mina ka ei tähista.
Külaline

Koolilaste teema pigem :)
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 11:43Nooremana tegin just selle vea, et saatsin paarile meestuttavale sõbrapäevaks sõnumi, mida ilmselgelt valesti tõlgendati.
Sõbrapäeval võib näiteks mõnele sõbrale saunakutse saata. Ma ei usu, et seda valesti tõlgendatakse, sest kes siis sõpradega sauna ei sooviks minna.
Külaline

Püha müristus ja lollus küll.

14. veebruar ongi originaalis armunute püha, mitte mingi tobe sõbrapäev. Valentinipäev, googelda seda pühakut. Samuti pole tegu Ameerika leiutisega, vaid see on puhas Inglise püha. See ei ole kommertslikkus, et sellel päeval pidigi salaarmastusele roose kinkima ja luuletustega kaarte väljavalitu raamatu vahele või lauale sokutama. Karukesed poes on sinu enda valik või keegi sunnib sind neid ostma?
Minu jaoks on tobe just see sõbra vibe, mis Eestis sellele pühale külge on pandud.
Külaline

Valentini päev on pärit Vanast-Roomast ehk siis Itaaliast. Ameerikasse viisidki selle püha itaalia immigrandid.
Külaline

Ehk sellest eestlased ongi maailma kõige õnnetum rahvas kuna tähtpäevad on kõigile nii nõmedad. Aga need ongi need päevad kui märgatakse üksteist ja läbi pühitsemine tunnustatakse üksteist. Ilma tähtpäevadeta muutub elu üheks suureks halliks igavuseks. Kõiges pettunud inimesed üritavad igal aastal korrutada kui nõmedad on jõulud, sõbrapäevad ja muud päevad.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 15:30 Valentini päev on pärit Vanast-Roomast ehk siis Itaaliast. Ameerikasse viisidki selle püha itaalia immigrandid.
Kas nad käisid Inglismaalt läbi enne Ameerikasse minekut, poetasid sinna ka maha selle püha?
Külaline

Keegi ei käsi ju pehmete südametega ringi joosta. Kes tunneb vajadust, see las kingib ja südametab.
Külaline

Ma olen see saamatu, kellel on lihtsam teistega kaasa minna. Igal sõbrapäeval on mul laud tööl neid mõmmisid ja südameid täis, kuna kõik kolleegid toovad midagi, viin ise ka. Täitsa võimalik, et teised ka kiruvad omaette. Ehk siis meil ei ole see isegi mitte sõbrapäev, vaid rohkem nagu kolleegipäev isegi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 23:05 Ma olen see saamatu, kellel on lihtsam teistega kaasa minna. Igal sõbrapäeval on mul laud tööl neid mõmmisid ja südameid täis, kuna kõik kolleegid toovad midagi, viin ise ka. Täitsa võimalik, et teised ka kiruvad omaette. Ehk siis meil ei ole see isegi mitte sõbrapäev, vaid rohkem nagu kolleegipäev isegi.
Kindlasti kiruvad. Võta süda rindu ja lõpeta see ühine piin, viska karud prükkarisse ja ära ise teistele rämpsu kingi. Ühe koogi võib muidugi alati selle päeva puhul nahka panna, nagu ka igal muul päeval :)
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 23:05 Ma olen see saamatu, kellel on lihtsam teistega kaasa minna. Igal sõbrapäeval on mul laud tööl neid mõmmisid ja südameid täis, kuna kõik kolleegid toovad midagi, viin ise ka. Täitsa võimalik, et teised ka kiruvad omaette. Ehk siis meil ei ole see isegi mitte sõbrapäev, vaid rohkem nagu kolleegipäev isegi.
Teiesuguste tõttu ongi meil nüüd talviti 5 kraadi sooja.
Külaline

Lapsed ja teismelised on sellest päevast muidugi sillas. Las nad olla.
Üle võlli reklaamid on küll nõmedad - no et "Osta see pann sõbrapäeva kingituseks!"
Külaline

Aga muidu, oli eile tore sõbrapäev?
Olite terved? Saunas käisite? Mehed lilli tõid ja välja viisid? Keegi halvasti ka käitus?
Kas tänapäeva mehed on ära vajunud, või leidub lustakaid ka?
Kumb on parem sõber - mees või naine?

Minul eile - terve olin, saunas ei käinud, ükski mees lilli ja südameid ei toonud, keegi halvasti ei käitunud.
Läksin halva tujuga poodi ja seal oli tore vanem vene müüja, toetav ja helge, andis mõnusa naiseliku touchi mulle ka. Kui tuju ikka see kõikse parem kogu aeg ei olnud, oli ikka mingi kõne või saadetud ühine sõbrapilt või muidu suhtlus hästi tore, mis iseenesest elu ilusamaks peaks tegema. Ilm oli ka ilus.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Veebr 2025 14:20
Külaline kirjutas: 06 Veebr 2025 11:43Nooremana tegin just selle vea, et saatsin paarile meestuttavale sõbrapäevaks sõnumi, mida ilmselgelt valesti tõlgendati.
Sõbrapäeval võib näiteks mõnele sõbrale saunakutse saata. Ma ei usu, et seda valesti tõlgendatakse, sest kes siis sõpradega sauna ei sooviks minna.
Miks sauna, miks mitte kutse seksile?
Külaline

Meil oli tööl kaunistused üles pandud ja laual magusat toodud. Eraldi kinke mina ei teinud ja mulle ka mõmmit ei kingitud. Üks komm kingiti. Ja tegelikult oli see armas. Samas ma ei tea, ehk teised kinkisid omavahel midagi sõprust silmas pidades.
Aga ma tundsin suurt kergendust, et mu lapsed on suured ja ma ei pea lapse nõudmisel ostma midagi tema sõpradele. Ja eelmine õhtu aitama tal kaarte valmistada. Sest tal tekkis stress sellest, et sõpru on nii palju kellele tuleb kaart teha. Õigemini kogu rühmale.
Külaline

Minu käest kolleeg küsis, et mis sa oma pojale kinkisid ja mis tema sulle kinkis sõbrapäeva puhul. Ma ütlesin, et mitte midagi, siis vaatas mind kahetsevalt ja rääkis, et tema tütar kinkis küll talle rahakoti ja tema tütrele kaelakee. Ja vaatas mind haletsevalt, et noh, sul on siis pojaga halvad suhted, kui mitte midagi ei kinkinud.
Külaline

töötan õpetajana.
vähemalt 3 erinevat last jalutas päeva jooksul minu kabinetist läbi ja kinkisid igaüks ühe kommi. See oli kena.

Aga absoluutselt ei meeldinud kui umbes pool ühest algklassist vajus mul keset mingit suurte tundi korraga sisse, et mingi isejoonistatud sõbrapäeva kaart üle anda, kui nood suured olid mingi sigadusega vahetult enne tundi hakkama saanud ja me parasjagu klaarisime, et kes täpselt mida tegi ja miks ning kes siis lõpuks selles jamas süüdi on.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Veebr 2026 18:19 töötan õpetajana.
vähemalt 3 erinevat last jalutas päeva jooksul minu kabinetist läbi ja kinkisid igaüks ühe kommi. See oli kena.

Aga absoluutselt ei meeldinud kui umbes pool ühest algklassist vajus mul keset mingit suurte tundi korraga sisse, et mingi isejoonistatud sõbrapäeva kaart üle anda, kui nood suured olid mingi sigadusega vahetult enne tundi hakkama saanud ja me parasjagu klaarisime, et kes täpselt mida tegi ja miks ning kes siis lõpuks selles jamas süüdi on.
Aga, kui oleks kolm ühesugust last tulnud kabinetist läbi?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Kägu369 ja 5 külalist