Kas usute kummalisi kokkusattumise jadasid?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Mu meelest polnud teemaalgatuses väljatoodu küll uskumatu või müstiline kokkusattumuste jada, vaid pigem sa olid sunnitud (koondamise tõttu) oma mugavustsoonist välja tulema, tekkis võimalus uuesti õppida seda, mis sind huvitas, ja sind võetigi vastu, küllap kuna olid eelneva töökogemuse tõttu eelisseisus. Küllap nii juhtub paljude inimestega, kes teavad, mida nad tahavad, ja suudavad eksamitel/vestlustel/sisseastumisel endast hea mulje jätta :) Väga tore on see igatahes ja palju õnne!

Siiski mu meelest ainus kokkusattumus su loos oli, et õppeperioodi algul olema pidanud reis edasi lükkus.

Mul enda elus on aga küll olnud üks kummaline juhuste jada, mida ma ei pea üleloomulikuks, kuid vahel mõtlen küll, kui napilt läks just nii, mitte teisiti:

Mu nüüdne meheõde tuli väikesest põhikoolist Tartusse õppima, märkis avalduses ja vestlusel, et soovib humanitaarklassi, kuid kogemata tehti koolis viga ja ta sattus hoopis reaalklassi nimekirja. Nimekirjad saadeti inimestele meilile ja riputati ka kooli uksele, kuid sellel ajal (90ndate teises pooles) polnud enamikul inimestel võimalust ega harjumust sageli meile vaadata ja tema sellest eksitusest igatahes teada ei saanud. Nimekirjad pandi ka koolimaja uksele, kust tema ema, kellel oli Tartusse asja, selle vea alles nädalake enne kooli algust avastas. Nad helistasid kooli ja üritasid meheõde ikkagi humanitaarklassi saada, kuna ta oli keeleliselt väga andekas ja reaalainetest mitte kuigivõrd huvitatud, kuid kuna klassid olid juba komplekteeritud ja pilgeni täis, siis öeldi, et ta saab käia seni reaalklassis, kuhu ta eksituse tõttu sattus, kuni selgub, kas humanitaarklassis on õppekohast loobujaid, öeldi, et tavaliselt esimese veerandi jooksul pidavat alati osa õpilasi lahkuma, kes gümnaasiumisse on tulnud, ja peale seda saaks ta humanitaarklassis jätkata. Selle korraldusega oldi nõus.

Samal aastal kui tema lõpetasin põhikooli ka mina. Tahtisn kindlalt humanitaarklassi, kuid vanemad survestasid väga tugevalt reaalainete õppimise kasuks, meil oli palju tülisid sellest, aga olin allaheitlik ja lõpuks paningi end reaalklassi kirja, ehkki üldse ei tahtnud. Olin tugev nii humanitaar- kui reaalainetes, aga keeled ja kirjandus huvitas mind palju rohkem. Igatahes sattusime praeguse meheõega seetõttu kogemata ühte klassi. Algul me üldse ei suhelnud, aga siis läks mu pinginaaber vahetusõpilaseks USA-sse. See oli siis veel üpris haruldane ja eriline asi. Ja mingis paaristöös pani eesti keele õpetaja meid praeguse meheõega kokku istuma. Avastasime, et olime mõlemad n-ö vales klassis, st humanitaarhuvidega reaalklassi õpilased, ja peale seda hakkasime üha tihedamalt suhtlema ja saime tasapisi väga headeks sõpradeks.

Kuna olime headeks sõpradeks saanud, siis sõbranna loobus humanitaarklassi üleviimisest. Mina elasin Tartus, seega veetsime palju aega minu pool, tema kodu oli pärapõrgus ja ta vanemaid olin ainut mõned korrad kooliüritustel vms näinud. Teadsin, et tal on ka vend, kuid too õppis Tallinnas ülikoolis ja seega me kunagi kokku ei puutunud, gümnaasiumi lõpuaktusel nägin küll nende tervet peret, aga pigem vilksamisi selles üldises virvarris. Pidin juulis minema suveks tööle, aga lõpetamise ja tööleasumise vahele jäi u kahenädalane auk. Sõbranna kutsus mind endaga nädalaks oma tädi juurde Soome, ma ei olnud siis veel kunagi Soomes käinudki, mu vanemad ei olnud üldse reisijat-tüüpi. Otsustasin minna. Ja sinna reisile tuli ka sõbranna vanem vend.

Nüüdseks oleme selle vennaga üle 20 aasta abielus olnud. Kui sõbranna poleks sattunud valesse klassinimekirja sattunud ja kui vanemad poleks mind veennud reaalklassi minema ja kui mu pinginaaber poleks vahetusõpilaseks läinud ja kui eesti keele õpetaja poleks meid paaristööd tegema pannud ja kui ma poleks otsustanud reisile kaasa minna - siis ilmelt oleks mu elu praegu hoopis teistsugune :)
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 14:38
Nüüdseks oleme selle vennaga üle 20 aasta abielus olnud. Kui sõbranna poleks sattunud valesse klassinimekirja sattunud ja kui vanemad poleks mind veennud reaalklassi minema ja kui mu pinginaaber poleks vahetusõpilaseks läinud ja kui eesti keele õpetaja poleks meid paaristööd tegema pannud ja kui ma poleks otsustanud reisile kaasa minna - siis ilmelt oleks mu elu praegu hoopis teistsugune :)
Sul oleks lihtsalt teine mees olnud. Eks me kõik ole oma tulevase abikaasaga kohtunud puhta juhuse tõttu: et läksime just sinna, kuhu me läksime ja tema oli ka seal. Kui poleks sel päeval läinud või oleks läinud kuskile mujale, oleks kohtunud ka teise inimesega, mitte praeguse abikaasaga. Elu ongi selline.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 09:38
Nüüd hakkas see kummaline jada pihta, nagu keegi toimetaks minu kõrval vaikselt ja sätiks minule kõik sobivaks:
1) mind koondati eelmise aasta oktoobris
2) kuna siis tekkis palju vaba aega, tekkis mõte, et piilun, millal need täiendõppe koolitused toimuvad. Ja täitsa jõudsin dokumendid saata veel.
3) võeti vastu täiendõppesse
4) meil oli broneeritud puhkusereis, mis toimus just õppeperioodi ajal, see tühistati reisikorraldaja poolt.
5) soov oli õpingute lõppedes spetsialiseeruda kindlale alale. Kummalisel kombel oli just selle ala asutus nõus mind praktikale võtma

No kas pole kummaline....ise mõtlen koguaeg sellele, miks just nii on juhtunud. Õpe ei ole veel läbi, eksam on kuu aja pärast.
Elus juhtub väga vähe selliseid olukordi, kus "tähtede seis on soodne" ja kõik joondub nagu iseenesest selle järgi ja laabub :) Minu jaoks tähendab see, et eesmärk on õige asi õigel ajal, saatus soosib seda. Teine on ka, et arvatakse, et kui sa mõnda asja tõesti tahad ja sul on seda vaja (seda ehk isegi teadmata), siis "universum" (Jumal, kelleksiganes kutsuda, mingi kõrgem jõud) teeb selle võimalikuks, et eesmärk realiseerub. Ja mõnikord on vastupidi- on mingi suur tahtmine, töötad nagu hobume ja kõik jookseb rappa. Pärastpoole selgub, et äkki polnudki kõige parem idee...
Külaline

Kas see on kokkusattumus või mingi märk? Ma jäin haigeks. Vahetasin tervise pärast töökohta. See töö mulle ei meeldinud, kuigi oli kergem. Mulle meeldis väga see eelmine töö, millest tervise nimel otsustasin loobuda. Seal kohtusin oma mehega. Mees kes seal töötas, talle ka see töö ei meeldinud, aga õppimise kõrvalt sobis. Nii me kokku saimegi. Ilma haigeks jäämata, ma poleks sinna tööle läinud. Ja nüüd kui ma olen terve, läksin ma tagasi esimesse töökohta.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Veebr 2026 06:54 Eks me kõik ole oma tulevase abikaasaga kohtunud puhta juhuse tõttu: et läksime just sinna, kuhu me läksime ja tema oli ka seal.
Mitte alati. Mina nt ei kohtunud oma abikaasaga juhuslikult. Ta hakkas mulle meeldima, kui ma teda veel isiklikult ei tundnud (oli veidi tuntud inimene ja tegeles laheda asjaga) ja ma korraldasin teadlikult meie "juhusliku" kohtumise läbi erialase tegevuse. Mõtlesin, et kui ei proovi, ega siis ei saa ka teada, eks ole. Igatahes läks õnneks. :D
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 14:38 Mu meelest polnud teemaalgatuses väljatoodu küll uskumatu või müstiline kokkusattumuste jada, vaid pigem sa olid sunnitud (koondamise tõttu) oma mugavustsoonist välja tulema, tekkis võimalus uuesti õppida seda, mis sind huvitas, ja sind võetigi vastu, küllap kuna olid eelneva töökogemuse tõttu eelisseisus. Küllap nii juhtub paljude inimestega, kes teavad, mida nad tahavad, ja suudavad eksamitel/vestlustel/sisseastumisel endast hea mulje jätta :) Väga tore on see igatahes ja palju õnne!

Siiski mu meelest ainus kokkusattumus su loos oli, et õppeperioodi algul olema pidanud reis edasi lükkus.

Mul enda elus on aga küll olnud üks kummaline juhuste jada, mida ma ei pea üleloomulikuks, kuid vahel mõtlen küll, kui napilt läks just nii, mitte teisiti:

Mu nüüdne meheõde tuli väikesest põhikoolist Tartusse õppima, märkis avalduses ja vestlusel, et soovib humanitaarklassi, kuid kogemata tehti koolis viga ja ta sattus hoopis reaalklassi nimekirja. Nimekirjad saadeti inimestele meilile ja riputati ka kooli uksele, kuid sellel ajal (90ndate teises pooles) polnud enamikul inimestel võimalust ega harjumust sageli meile vaadata ja tema sellest eksitusest igatahes teada ei saanud. Nimekirjad pandi ka koolimaja uksele, kust tema ema, kellel oli Tartusse asja, selle vea alles nädalake enne kooli algust avastas. Nad helistasid kooli ja üritasid meheõde ikkagi humanitaarklassi saada, kuna ta oli keeleliselt väga andekas ja reaalainetest mitte kuigivõrd huvitatud, kuid kuna klassid olid juba komplekteeritud ja pilgeni täis, siis öeldi, et ta saab käia seni reaalklassis, kuhu ta eksituse tõttu sattus, kuni selgub, kas humanitaarklassis on õppekohast loobujaid, öeldi, et tavaliselt esimese veerandi jooksul pidavat alati osa õpilasi lahkuma, kes gümnaasiumisse on tulnud, ja peale seda saaks ta humanitaarklassis jätkata. Selle korraldusega oldi nõus.

Samal aastal kui tema lõpetasin põhikooli ka mina. Tahtisn kindlalt humanitaarklassi, kuid vanemad survestasid väga tugevalt reaalainete õppimise kasuks, meil oli palju tülisid sellest, aga olin allaheitlik ja lõpuks paningi end reaalklassi kirja, ehkki üldse ei tahtnud. Olin tugev nii humanitaar- kui reaalainetes, aga keeled ja kirjandus huvitas mind palju rohkem. Igatahes sattusime praeguse meheõega seetõttu kogemata ühte klassi. Algul me üldse ei suhelnud, aga siis läks mu pinginaaber vahetusõpilaseks USA-sse. See oli siis veel üpris haruldane ja eriline asi. Ja mingis paaristöös pani eesti keele õpetaja meid praeguse meheõega kokku istuma. Avastasime, et olime mõlemad n-ö vales klassis, st humanitaarhuvidega reaalklassi õpilased, ja peale seda hakkasime üha tihedamalt suhtlema ja saime tasapisi väga headeks sõpradeks.

Kuna olime headeks sõpradeks saanud, siis sõbranna loobus humanitaarklassi üleviimisest. Mina elasin Tartus, seega veetsime palju aega minu pool, tema kodu oli pärapõrgus ja ta vanemaid olin ainut mõned korrad kooliüritustel vms näinud. Teadsin, et tal on ka vend, kuid too õppis Tallinnas ülikoolis ja seega me kunagi kokku ei puutunud, gümnaasiumi lõpuaktusel nägin küll nende tervet peret, aga pigem vilksamisi selles üldises virvarris. Pidin juulis minema suveks tööle, aga lõpetamise ja tööleasumise vahele jäi u kahenädalane auk. Sõbranna kutsus mind endaga nädalaks oma tädi juurde Soome, ma ei olnud siis veel kunagi Soomes käinudki, mu vanemad ei olnud üldse reisijat-tüüpi. Otsustasin minna. Ja sinna reisile tuli ka sõbranna vanem vend.

See on tore lugu küll, aga vot siin ma ei näe küll mitte mingit kokkusattumist või midagi saladuslikku. Nii loogiline on niimoodi oma tulevasega tutvuda.
Külaline

Abikaasaga tutvumine ongi puhas juhus ja asjaolude kokkusattumus.
Me käisime ühel kursusel. Temal oli oma kindel partner samal kursusel, kellega ta alati kõrvuti istus ja kõiki töid koos tegi. Teadsin, et nad on paar.l
Ükskord ma loengusse hilinedes muud kohta ei leidnud, istusin selle poisi kõrvale. Ja nii see läks. Nüüd juba 30+ aastat abielus.
Külaline

Jah usun, tegin paar aastat halastussuhtlust ühe vanema inimesega põhjusel, et ta oma lapse perekond temaga üldse ei suhtle kuni sain ise väga madalate väljenditega sõnavalingu kaela. Edaspidi targem, kui ikka oma laps ka inimesega suhelda ei taha, siis selge pilt kohe eos, et sel inimesel polegi kõik korras.
Külaline

Midagi usun, et keegi midagi juhib või keegi hoiab millegi eest. Või siia ellu tulles on midagi enne otsustatud millist elu elama tullakse või midagi õppima tullakse. Kas päriselt ka nii on ei tea.
Aga miks mõni elab rikkuses teine vaesuses? Osa leiavad armastust, osad ei leia, ehk pole ette nähtud justkui.

Või pannakse meid justkui proovile, kannatama midagi.
Külaline

Tegelikult see pole eriline uskumise asi, sest selle jada keskel ise seda ei märka ju. Alles tagantjärele tuleb välja, mis seoseid pidi kuhu see lõpuks viis ja kuidas muudmoodi oleks hoopis midagi teisiti elus välja tulnud. Eks see olegi, et iga hetk elus teed valikuid, kuhupoole pöörata ja mis sealt edasi saab. Kuidas siis oleks läinud, kui oleks teistpidi teinud, ei saa kunagi teada. "Lähed paremale, sööb sind hunt, lähed vasakule..." nagu muinasjutus :)
Külaline

Guest kirjutas: 16 Veebr 2026 23:46 Abikaasaga tutvumine ongi puhas juhus ja asjaolude kokkusattumus.
Me käisime ühel kursusel. Temal oli oma kindel partner samal kursusel, kellega ta alati kõrvuti istus ja kõiki töid koos tegi. Teadsin, et nad on paar.l
Ükskord ma loengusse hilinedes muud kohta ei leidnud, istusin selle poisi kõrvale. Ja nii see läks. Nüüd juba 30+ aastat abielus.
See on ülelöömine, mitte juhus.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 09:09
Guest kirjutas: 16 Veebr 2026 23:46 Abikaasaga tutvumine ongi puhas juhus ja asjaolude kokkusattumus.
Tundub nagu veits l*ts mees ka.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 09:43
Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 09:09
Tundub nagu veits l*ts mees ka.
Tõenäoliselt on päris palju inimesed suhtes kellegagi, sest hetkel ei olnud paremat võtta.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 10:07Tõenäoliselt on päris palju inimesed suhtes kellegagi, sest hetkel ei olnud paremat võtta.
Mul just nii ongi.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 12:48
Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 10:07Tõenäoliselt on päris palju inimesed suhtes kellegagi, sest hetkel ei olnud paremat võtta.
Mul just nii ongi.
Kas tundeid ei ole?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 13:33
Mul just nii ongi.
Kas tundeid ei ole?
Ei ole kordagi olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Veebr 2026 14:06
Mul just nii ongi.
Kas tundeid ei ole?
Ei ole kordagi olnud.
Miks siis üldse ennast raisata? Üksi on palju parem kui kellegagi, kelle vastu ei tunne midagi, segav faktor.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 14:06
Mul just nii ongi.
Kas tundeid ei ole?
Ei ole kordagi olnud.
Jälle hakkab selle halin pihta!
Külaline

Guest kirjutas: 17 Veebr 2026 14:06
Mul just nii ongi.
Kas tundeid ei ole?
Ei ole kordagi olnud.
Viga on sinus, mitte teistes. Et ise oled armastuspuudeline, pole kellegi teise süü, ja keegi teine sind ravida ka ei saa. Ela üksi, piinad teisi vähem, kes õnnetuseks sinust hoolima on juhtunud.
Külaline

Tõenäoliselt on päris palju inimesed suhtes kellegagi, sest hetkel ei olnud paremat võtta.
Selliseid inimesi on ka päris palju, kes on küll hea inimesega suhtes, aga varsti hakkab tunduma, et mõni teine on veelgi parem. Ülelöömisega on alati see oht, et ongi liiderlik partner, kes vaimustub kiiresti, aga tüdineb ka kiiresti. Ma tean tutvusringkonnast mitut armukest, kes võimlesid aastaid, et mees endale saada, aga kui saidki, siis selgus, et siis olid hoopis nemad need vanad naised, kelle mees juba uue armukesega truudust murdis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 7 külalist