Kui rahul oma eluga olete?
Kui rahul oma eluga olete?
Nii skaalal 1- 5. Mina panen endale hindeks 4. Kunagi oli 4-, aga nüüd vaatan, et 4 sobib nagu paremini. On mõned puudujäägid, näiteks elada võiks soojas kliimas, kus saaks iga päev ujuda ja värskeid puuvilju süüa. Selle võimaluse lisandudes tuleks neljale pluss taha. Mis numbriga teie oma elukest hindate? Mis võiks olla paremini, mis aitaks numbrit tõsta?
-
Külaline
Rahulolu oma eluga on 5. Pärast ühte tervisemuret hindan iga päeva oma elus. Hommikul ärgates tunnen tänutunnet, selle asemel, et viriseda külma ilma, pesemata auto või vähese palga üle. Mu elus on kõik hästi, suhted lähedastega on head ja töö on rahuldustpakkuv. Palk võiks ju pidut suurem olla, aga muus osas on hästi, sest kolleegid on super ja tööõhustik mõnus. Elukohaga olen ka rahul. Seega ma ei kurda millegi üle.
-
Külaline
Hetkel on päris suur kriis elus, pean otsima uue töö, sest vanas kohas on võimatu olla. Aga samas see töö võtab nii palju energiat, lisaks õpin täiskohaga. Pean olema ülitubli, aga energiat selleks absoluutselt ei ole. Tunnen, et olen lõksus.
-
Külaline
3. Raha võiks olla rohkem ja töö parem, ent pensionieelikuna olen üsna sundseisus. Aga kui loen taaskord mõnest noorest inimesest, kes vähiga võitleb, siis saan aru, et mu elu on 5+. Kahjuks ikka kipub see meelest minema ja võrdlen ennast edukamate ja võimekamatega. Teistpidi jälle: rahulolematus on edasiviiv jõud.
-
Külaline
Oleks tädil rattad all, oleks tädi omnibuss, võiks selle kohta öelda, et kui pole sooja kliimat ja banaan puu otsast ei kuku, siis pole eluga rahul.
Enamik meist elab siin külmas kliimas siiski täiesti omal valikul, seega minu arust ei saa seda arvestada oma eluga rahul olemise mõõtmisel. Loomulikult ma sooviksin, et elaksin soojas kliimas, kus samal ajal ei oleks kunagi orkaane ega raskeid loodunähtusi; et ma oleks rikas, aga ei peaks tööd tegema ning samas poleks ka probleeme vara haldamisega; et ma oleks 1.75 pikk ja kmi-ga 20; et ma näeks kuni surmani välja nagu oleksin 30-aastane ... jne jne.
Nende fantaasiate mittetäitumine aga ei tähenda, et ma oma eluga rahul 5 punkti vääriliselt ei oleks. Hetkel küll olen, mu kaardid on hästi mängitud ja olen ka ise olnud tubli ning mõnedest probleemidest lahti saanud, seega saan olla igati rahul.
Kui ma reaalselt planeerin kolida sooja kliimasse elama ning pole sellega toime tulnud, siis küll tõesti peaks seetõttu ka eluga rahulolu vähenema vähemalt 1 punkti võrra.
Enamik meist elab siin külmas kliimas siiski täiesti omal valikul, seega minu arust ei saa seda arvestada oma eluga rahul olemise mõõtmisel. Loomulikult ma sooviksin, et elaksin soojas kliimas, kus samal ajal ei oleks kunagi orkaane ega raskeid loodunähtusi; et ma oleks rikas, aga ei peaks tööd tegema ning samas poleks ka probleeme vara haldamisega; et ma oleks 1.75 pikk ja kmi-ga 20; et ma näeks kuni surmani välja nagu oleksin 30-aastane ... jne jne.
Nende fantaasiate mittetäitumine aga ei tähenda, et ma oma eluga rahul 5 punkti vääriliselt ei oleks. Hetkel küll olen, mu kaardid on hästi mängitud ja olen ka ise olnud tubli ning mõnedest probleemidest lahti saanud, seega saan olla igati rahul.
Kui ma reaalselt planeerin kolida sooja kliimasse elama ning pole sellega toime tulnud, siis küll tõesti peaks seetõttu ka eluga rahulolu vähenema vähemalt 1 punkti võrra.
-
Külaline
Päris kindlasti pole see nii, sest on palju neid, kes koliks ära, kui finantsid võimaldaks. Ma ise ei ole nende hulgas, kes külma ilma kiruks, aga mul on mitmeid tuttavaid, kelle jaoks see on probleem ja kes läheks kohe, kui oleks võimalus.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:46 Enamik meist elab siin külmas kliimas siiski täiesti omal valikul, seega minu arust ei saa seda arvestada oma eluga rahul olemise mõõtmisel.
-
Külaline
Mujal elamine ning kodu ostmine on tihtipeale odavam, kui Eestis elamine, seega ei saa probleemist aru. On finantsi siin elada, on ka seal.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:52Päris kindlasti pole see nii, sest on palju neid, kes koliks ära, kui finantsid võimaldaks. Ma ise ei ole nende hulgas, kes külma ilma kiruks, aga mul on mitmeid tuttavaid, kelle jaoks see on probleem ja kes läheks kohe, kui oleks võimalus.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:46 Enamik meist elab siin külmas kliimas siiski täiesti omal valikul, seega minu arust ei saa seda arvestada oma eluga rahul olemise mõõtmisel.
-
Külaline
Mujal elamiseks ja kodu soetamiseks on eelkõige vaja tööd ning keeleoskust. Ei ole ju nii, et ostad Hispaaniasse korteri ja lähed elad. Tihtipeale saabki takistuseks muu tausta puudumine.Külaline kirjutas: ↑ Mujal elamine ning kodu ostmine on tihtipeale odavam, kui Eestis elamine, seega ei saa probleemist aru. On finantsi siin elada, on ka seal.
Sa võid seal ju oma Eestis maha müüdud korteri raha eest mingi elamise osta, aga samaväärse töö leidmine on kindlasti raskendatud, kui sa just mingi kitsa ala spetsialist pole.
-
Külaline
Paljud ei leiaks samaväärset tööd välismaal, mis neil on siin. On ka keeleprobleem. Keele õppimine emakeelega võrdsel tasemel pole niisama lihtne. Siinne haridus ei pruugi seal kehtida jne, jne.On finantsi siin elada, on ka seal.
-
Külaline
Mida oleks inimesel vaja, et saaks olla rahul?
Ma ikka ütlen, et läheb hästi, kui keegi küsib.
Aga kui mõelda, siis ma päriselt ei ole rahul.
Ei oska hinnet anda.
Mõistusega tean, et tuleks midagi ette võtta, aga siiani ma pole midagi selleks teinud.
Lisaks neljas aasta läheb suure stressiga.
Suurt elumuutust on vaja. Aga ma arvan, et ma ei ole selleks veel valmis. Kardan, et ma ei saagi selleks valmis.
Ei oska hinnet anda.
Mõistusega tean, et tuleks midagi ette võtta, aga siiani ma pole midagi selleks teinud.
Lisaks neljas aasta läheb suure stressiga.
Suurt elumuutust on vaja. Aga ma arvan, et ma ei ole selleks veel valmis. Kardan, et ma ei saagi selleks valmis.
-
Külaline
Eks seda vast küsitaksegi viisakusest. Ega keegi ei tahaks kuulata ausat vastust, et tead, töö on p.sk ja mees möku ja tervis pole ka suurem asi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 21:33
-
Külaline
Mis tekitab stressi ja kas/kuidas saaks keegi aidata või suunata, et vajalik muutus ette võtta?Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 21:33Lisaks neljas aasta läheb suure stressiga.
-
Külaline
Aitea. Eestlasele võib täitsa huvi pakkuda need "töö psk, mees mõku" teemad, eriti kui endal kah just paremini ei lähe.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 21:52Eks seda vast küsitaksegi viisakusest. Ega keegi ei tahaks kuulata ausat vastust, et tead, töö on p.sk ja mees möku ja tervis pole ka suurem asi.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 21:33
-
Külaline
See ongi valik - elada turvalist elu siin, mitte hüpata võõras kohas ilma garantiideta vette.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:52Päris kindlasti pole see nii, sest on palju neid, kes koliks ära, kui finantsid võimaldaks. Ma ise ei ole nende hulgas, kes külma ilma kiruks, aga mul on mitmeid tuttavaid, kelle jaoks see on probleem ja kes läheks kohe, kui oleks võimalus.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:46 Enamik meist elab siin külmas kliimas siiski täiesti omal valikul, seega minu arust ei saa seda arvestada oma eluga rahul olemise mõõtmisel.
-
Külaline
Ah, oleks-poleks. Unistada ja viriseda oskab igaüks, aga kui ise midagi selle heaks ei tee, mis sellest virinast kasu on? Tühjaks jutuks see jääbki. Kui tõeliselt tahaks, leiaks ka võimaluse. Kui ei oska ja ei saa - mis see kirumine aitab siis.Guest kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:52Päris kindlasti pole see nii, sest on palju neid, kes koliks ära, kui finantsid võimaldaks. Ma ise ei ole nende hulgas, kes külma ilma kiruks, aga mul on mitmeid tuttavaid, kelle jaoks see on probleem ja kes läheks kohe, kui oleks võimalus.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:46 Enamik meist elab siin külmas kliimas siiski täiesti omal valikul, seega minu arust ei saa seda arvestada oma eluga rahul olemise mõõtmisel.
Mina kolisin ja töötan mujal. Ei ole see nii tohutu asi, millega ainult mingid imeinimesed hakkama saavad.
-
Külaline
Finantse oleks, aga ära ei koliks. Eesti on armas. Külma ilma ei salli, aga selle leevenduseks on soojad riided, soe auto, aoe kodu ja soojamaareisid. Kui vähegi võimalik, siis Eestist lahkuda ei sooviks mitte kunagi!Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:52Päris kindlasti pole see nii, sest on palju neid, kes koliks ära, kui finantsid võimaldaks. Ma ise ei ole nende hulgas, kes külma ilma kiruks, aga mul on mitmeid tuttavaid, kelle jaoks see on probleem ja kes läheks kohe, kui oleks võimalus.Külaline kirjutas: ↑15 Veebr 2026 20:46 Enamik meist elab siin külmas kliimas siiski täiesti omal valikul, seega minu arust ei saa seda arvestada oma eluga rahul olemise mõõtmisel.
-
Külaline
Tervise poolest on noorest peale üks tüütus, mille osas sooviks, et seda saaks kuidagi kaotada/välja ravida.
Üldiselt, ma olen selline, et kui töökoht on, palk jookseb iga kuu arvele, kõik toimib, näljas-paljas keegi otseselt ei ole - siis ma mõtlen teisi mõtteid ega viitsi mõelda majandusliku seisu peale üldse eriti. Ju ma olen loomult rohkem boheemlane kui nn. majandusinimene? Ilma, kui see mahub meie tavaliste ilmaolude ja aastaegade vaheldumise piiresse, ei kiru.
Üldiselt, ma olen selline, et kui töökoht on, palk jookseb iga kuu arvele, kõik toimib, näljas-paljas keegi otseselt ei ole - siis ma mõtlen teisi mõtteid ega viitsi mõelda majandusliku seisu peale üldse eriti. Ju ma olen loomult rohkem boheemlane kui nn. majandusinimene? Ilma, kui see mahub meie tavaliste ilmaolude ja aastaegade vaheldumise piiresse, ei kiru.
-
Külaline
Tahaks vahetada elukohta, et vabal ajal saaks rohkem ringi liikuda, käia huvipakkuvates kohtades ja teha meelepäraseid tegevusi. Kui lapsed käivad lasteaias või koolis, siis peab arvestama ka teiste pereliikmetega ja kohe ei saa minna. Ka talvine ja väga külm aeg ei tekita positiivset emotsiooni, sest kui pidevalt on -10 kraadi ja rohkem, siis pikalt õues olla ei taha ja kui kohti, kus käia on ka vähe, siis see aitab kaasa stressile ja liigsöömisele.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist