Kas usute kummalisi kokkusattumise jadasid?

vana hea klassika
Külaline

Kas usute kummalisi kokkusattumise jadasid?

Postitus Postitas Külaline »

Küsimus siis pealkirjas, kas te usute endaga toimuvaid kummalisi kokkusattumise jadasid? Ma ise väga müstiliste juhtumiste uskuja ei ole olnud, aga nüüd hakka või uskuma.....olen kunagi ammu õppnud eriala, mis mind on väga huvitanud. Töötasin 4a erialasel tööl, kuid nagu ikka, elu tegi oma pöörded ja läksin teisele tööalale üldse. Olen oma erialaselt töölt olnud eemal 20a. Viimased 3a on kuklas kruttinud mõte minna tagasi oma erialasele tööle. Selleks aga peaksin läbima 6k täiendusõppe enne, seda õpet aga täistöökoha kõrvalt ei ole võimalik teha (iga päev 8h õppepäevad ja praktikumid).

Nüüd hakkas see kummaline jada pihta, nagu keegi toimetaks minu kõrval vaikselt ja sätiks minule kõik sobivaks:
1) mind koondati eelmise aasta oktoobris
2) kuna siis tekkis palju vaba aega, tekkis mõte, et piilun, millal need täiendõppe koolitused toimuvad. Ja täitsa jõudsin dokumendid saata veel.
3) võeti vastu täiendõppesse
4) meil oli broneeritud puhkusereis, mis toimus just õppeperioodi ajal, see tühistati reisikorraldaja poolt.
5) soov oli õpingute lõppedes spetsialiseeruda kindlale alale. Kummalisel kombel oli just selle ala asutus nõus mind praktikale võtma

No kas pole kummaline....ise mõtlen koguaeg sellele, miks just nii on juhtunud. Õpe ei ole veel läbi, eksam on kuu aja pärast.
Külaline

Usun ka selliseid asju. Ja olen veendunud, et selline asi näitab, et oled õigel teel.

Minu endaga on midagi sarnast juhtunud.

Kas ütled ka, mida sa õpid?
Külaline

Ausalt öeldes ei saa kõrvaltvaatajana küll aru, et siin midagi kummalist või erilist kokkusattumusi oleks. Küllap oled kodune ja on palju vaba aega käes kõike analüüsida ja üleloomulikke tähendusi otsida. Täitsa tavapärane tundub kõik, sadu inimesi koondatakse igal aastal ja nad otsivad omale uut väljundit. Täpselt nagu sina.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 12:08 Ausalt öeldes ei saa kõrvaltvaatajana küll aru, et siin midagi kummalist või erilist kokkusattumusi oleks. Küllap oled kodune ja on palju vaba aega käes kõike analüüsida ja üleloomulikke tähendusi otsida. Täitsa tavapärane tundub kõik, sadu inimesi koondatakse igal aastal ja nad otsivad omale uut väljundit. Täpselt nagu sina.
Kas sina said tema jutust nii aru, et koondamine on midagi haruldast? Loe ikka kogu jutt läbi enne, kui kommenteerid.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 12:08 Ausalt öeldes ei saa kõrvaltvaatajana küll aru, et siin midagi kummalist või erilist kokkusattumusi oleks. Küllap oled kodune ja on palju vaba aega käes kõike analüüsida ja üleloomulikke tähendusi otsida. Täitsa tavapärane tundub kõik, sadu inimesi koondatakse igal aastal ja nad otsivad omale uut väljundit. Täpselt nagu sina.
Äkki ikka loeksid terve postituse läbi? Rõhk ei ole ju üldse koondamisel.....
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Veebr 2026 12:08Ausalt öeldes ei saa kõrvaltvaatajana küll aru, et siin midagi kummalist või erilist kokkusattumusi oleks. Küllap oled kodune ja on palju vaba aega käes kõike analüüsida ja üleloomulikke tähendusi otsida. Täitsa tavapärane tundub kõik, sadu inimesi koondatakse igal aastal ja nad otsivad omale uut väljundit. Täpselt nagu sina.
Loed ja midagi aru ei saa?
Külaline

See kodanik tunneb tungi kõigele vastu vaielda. Tea kas tema põeb ka kelkimise tungi või on neid häirituid siin mitu?
Külaline

Umbes 10 aasta eest juhtusin lugema ühte horoskoopi, kus oli öeldud, et kui praegu vahetan tööd, siis jään sinna pikaks ajaks. Töötasin sel ajal poole kohaga ja väga väikse palgaga ja otsisingi parajast uut tööd, eks siis jäi selline asi silma. Mul oli üks asutus orbiidil ka, aga sinna polnud üldse mingeid tööpakkumisi. Korraga võttis selle asutuse (millega mul polnud mingit isiklikku seost!) personalijuht minuga ühendust ja kutsus osalema konkursil. See oli küll asendaja koht, aga ikka parem kui see, kus ma seni olin. Ja mul oli meeles see horoskoobi lause, et kui nüüd tööd vahetan, siis jään pikemaks. Võitsin konkursi. Kuna olin asendaja, siis mõtlesin kogu aeg, et kuidas õnnestuks siis pikemaks ajaks jääda. Mingid jutud nagu isegi olid, aga mu asendus lõppes just siis, kui tuli covid, nii et jäin töötuks. Ja mõtlesin, et krdi horoskoop! :roll:
Kuu aega sain töötu olla, kui minuga võttis ühendust sama asutuse uus personalijuht ja kutsus osalema osalema konkursil teisele vabanenud kohale. Seekord mitte asendajana, vaid tähtajatu lepinguga ja tunduvalt kõrgema palgaga. Osalesin konkursil ja taas võitsin konkursi. Töötan seal siiani. Nii et nii kummaline kui see ka pole – paistab, et vahel siiski lähevad horoskoobid täppi. Või siis oli tegemist tõeliselt kummaliste kokkusattumiste jadaga.
Külaline

Psühholoogia seisukohalt siin midagi väga ulmelist ei ole. Paljud usuvad midagi ja siis hakkavad märkama neid märke, mis nende teooriat toetavad, teised märgid jätavad tähelepanuta. Ka on nii, et kui oled võtnud endale mingi eesmärgi, siis su aju tegeleb sellega isegi alateadlikult edasi, ehk siis isetäituva ennustuse teooria. Ka visualiseerimine pole mingi umbluu, vaid sa kujutad endale mingeid asju ette, su aju tegeleb sellega, otsidki alateadlikult seda, mida sa endale ette kujutasid. Meie ajus toimub palju protsesse alateadlikult, aga see, et me neid ei teadvusta, ei tähenda seda, et neid poleks olemas. Ka näiteks intuitsioon pole psühholoogias mingi umbluu või midagi müstilist, vaid inimene lihtsalt kasutab oma alateadlikku kogemust mingi ülesande lahendamiseks. Ta ei teadvusta endale märke, mille põhjal ta otsuse teeb, aga tegelikult on ta aju kogu info läbi töötanud ja ta teeb selle põhjal täiesti ratsionaalse otsuse. Näiteks öeldakse, et kogenud arst või uurija tegi otsuse kõhutunde pealt ja tal oli õigus. Aga see kõhutunne ei ole tegelikult mingi huupi pakkumine, vaid see inimene teeb otsuse oma kogemuse põhjalt. Algajal sellist "intuitsiooni" ei ole, tema otsus põhineb juhusel.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 12:47
No pole ju vahet: inimene koondati, siis hakkas otsima uusi võimalusi ja õnnestuski need leida... Mis siin siis nüüd erakordset on? Kas kõik ülejäänud, kes on kuskilt koondatud või muidu töötuks jäänud, keerutavad siiamaani pöidlaid kodus või on nemadki kuskile kooli või tööle saanud?
Külaline

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 13:37
Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 12:47
No pole ju vahet: inimene koondati, siis hakkas otsima uusi võimalusi ja õnnestuski need leida... Mis siin siis nüüd erakordset on? Kas kõik ülejäänud, kes on kuskilt koondatud või muidu töötuks jäänud, keerutavad siiamaani pöidlaid kodus või on nemadki kuskile kooli või tööle saanud?
Ma arvan, et sul puudub funktsionaalne lugemisoskus. Ega vist ei ole mõtet täpsemalt selgitama ka hakata, mida teemaalgataja oma teemaga silmas pidas. Sa ei saaks nii keerulisest asjast nagunii aru.
Külaline

Vabaduse alul kui kõik asutused olid ära lõhutud, inimesed hirmunud, ärevil, käisin seoses oma tööga ühe suure ehitusettevõtte majas ja seal oli veel mõnus õhkkond, palju rõõmsaid töötajaid sebis ringi. Mõtlesin, et tahaks ka seal töötada. Läks kuskil 10+ aastat kui sellesse majja tööle jõudsingi, aga kahjuks see suur firma oli ära lammutatud, enamus ruume tühjad. Ei olnud enam kohvikut ega R-kioskit majas. Sinasin oma "tellimust", et pean sinna linna äärde kõledasse majja käima. Olge unistustega ettevaatlikud!
Külaline

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 13:49 Vabaduse alul kui kõik asutused olid ära lõhutud, inimesed hirmunud, ärevil,
Esimest korda kuulen, et asutused olid lõhutud ja inimesed hirmunud. Minu arust olid kõik väga õnnelikud, et me lõpuks ometi vabad olime.
Külaline

Teemaalgataja muudkui vastab omaenda teemasse ja pahandab kõigiga, kes seda tema 'haruldast keissi' lihtsalt tavaliseks juhuseks peavad.
Külaline

Guest kirjutas: 14 Veebr 2026 22:03 Teemaalgataja muudkui vastab omaenda teemasse ja pahandab kõigiga, kes seda tema 'haruldast keissi' lihtsalt tavaliseks juhuseks peavad.
Olen teema algataja - sa oled ikka täitsa lollakas....
Külaline

Segane on jälle teemasid solkima pääsenud.
Külaline

Lolliga vaidlemine on tihti kasutu ja kurnav tegevus, sest argumentide asemel võidab emotsioon ning tark jääb alla. Hando Runnel on öelnud, et kes lollidega vaidleb, on ise sama loll, ning lolliga vaieldes jääb võitjaks alati kõige lollim, sest ta ei kuula argumente.

Peamised põhjused, miks lolliga mitte vaielda:
Argumentide puudumine: Loll ignoreerib fakte ja loogikat.
Aja ja energia raiskamine: Vaidlus on viljatu ja kurnav.
Tulemus on ette teada: Vaidlus võidakse võita tugevama hääle või labasusega.

Seetõttu on kõige targem sellistest vaidlustest kõrvale jääda.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 14:00 Lolliga vaidlemine on tihti kasutu ja kurnav tegevus, sest argumentide asemel võidab emotsioon ning tark jääb alla. Hando Runnel on öelnud, et kes lollidega vaidleb, on ise sama loll, ning lolliga vaieldes jääb võitjaks alati kõige lollim, sest ta ei kuula argumente.

Peamised põhjused, miks lolliga mitte vaielda:
Argumentide puudumine: Loll ignoreerib fakte ja loogikat.
Aja ja energia raiskamine: Vaidlus on viljatu ja kurnav.
Tulemus on ette teada: Vaidlus võidakse võita tugevama hääle või labasusega.

Seetõttu on kõige targem sellistest vaidlustest kõrvale jääda.
Ega seda nüüd päris igasse teemasse ka toppima ei pea. Ühe korra ütlesid, aitab.
Külaline

Ei aita, vaidlushull on jälle teemasid solkima lahti pääsenud.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Veebr 2026 14:06 Ei aita, vaidlushull on jälle teemasid solkima lahti pääsenud.
Siin polegi ju mingit teemat, mille üle vaielda. Teemaalgataja kujutab endale mingeid üleloomulikke kokkusattumusi ette, kui tegelikult tegi lihtsalt õigel ajal õiged valikud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Karlsson, libakägu ja 8 külalist