Üks "terapeut" jälle rivist langenud
-
Külaline
Mitteusklikud ei kiitle kuskil oma moraalsusega.
Ta polnud ju influencer, vaid posija, pakkus surnud sugulastega rääkimist ja muud taolist "müstilist" teenust. Selles mõttes pole kristlaseks hakkamine sugugi "midagi muud" või ootamatut- sisuliselt täpselt samasugune uhhuundus, lihtsalt vormilt rafineeritum ja institutsionaliseeritud.Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 13:26Ega siin väga midagi imestada polegi. Sellised, intensiivset elu elanud inimesed pöörduvadki tihti usklikuks. Mul on tema üle hea meel, et ta sellest tobedast suunamudimise rattast välja sai. Kogu see influencer-värk ja temaatika, millega ta tegeles oli nii imelik, et usku pööramine tundub loogilise sammuna. Samas on tegu väga aruka ja haritud inimesega. Siit saab minu meelest ainult paremaks minna.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2026 12:30 AVAMEELNE INTERVJUU | „Andsin oma elu Jumala kätte“ – Laura Valk alustas nullist ning hakkas kristlaseks![]()
https://www.ohtuleht.ee/melu/1150132/av ... ristlaseks
-
Külaline
Ma mõtlen, et influencer on küllaltki lai mõiste. Tal on ju küllaltki suur jälgijaskond, keda ta omal moel ikkagi mõjutab. Kellegi jaoks oli/on ta kindlalt arvamusliider, muidu tal neid jälgijaid ju poleks. Üks osa ehk on skeptiline, aga mingi osa fännab täiega. Kas mitte ilusüstide kuninganna ka temaga koostööd ei teinud?kolja kirjutas: ↑05 Veebr 2026 15:40 Ta polnud ju influencer, vaid posija, pakkus surnud sugulastega rääkimist ja muud taolist "müstilist" teenust. Selles mõttes pole kristlaseks hakkamine sugugi "midagi muud" või ootamatut- sisuliselt täpselt samasugune uhhuundus, lihtsalt vormilt rafineeritum ja institutsionaliseeritud.
-
Külaline
Väga taibukas ja tulus muundumine, jehuuu! sõit lollidemaal jätkub!kolja kirjutas: ↑05 Veebr 2026 15:40Ta polnud ju influencer, vaid posija, pakkus surnud sugulastega rääkimist ja muud taolist "müstilist" teenust. Selles mõttes pole kristlaseks hakkamine sugugi "midagi muud" või ootamatut- sisuliselt täpselt samasugune uhhuundus, lihtsalt vormilt rafineeritum ja institutsionaliseeritud.
-
Külaline
Minu arust on ta üsna kurvas seisus. Vähemalt niimoodi ta ise kuskil kirjutas.Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 21:44Vababdust, aga millises seisus? Ma ei tea, kas räägime samast inimesest, aga minu arvates tal küll halvasti ei lähe. Paistab, et elukaaslasest on lahku läinud, aga muud draamat küll ei tuvasta. Lisaks näeb ta ikka väga hea välja.Külaline kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:14 Kui ta ise oleks natukene kellegi teise kogemusi kuulda võtnud, siis ta vist ei oleks täna selles seisus.
-
Külaline
Kuidas saab kiidelda millegagi, mida pole. Karjakaupa mitteusklike Epsteini failides ripakil. Mis seal kiidelda?Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 15:30 Mitteusklikud ei kiitle kuskil oma moraalsusega.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 08:34 Muidu oleks ok, kui inimene mõtleb oma elu ümber.
Aga kuna tema on oma elutõde teistele levitanud, teda järgiti, on nüüd järgijaid nagu petetud, et ta leidis veel täiuslikuma tõe. Nüüd tekib tunne et kas ma kui endine järgija elan vales nüüd?
Tegelikult ma pole ta järgija, aga mõtlen et selline pettumus võib tekkida.
No aga Eesti tarokaardi- ja kristalliinimeste juht ja eeskuju Doreen Virtue keeras ju ka kristlaseks.
Doreen Virtue is an American author who formerly wrote exclusively about New Age topics. Virtue has said that in 2017 she rejected her New Age beliefs and became a born-again fundamentalist Christian.
-
Külaline
Mina pidasin silmas tema neid õpetuslikke lugusid, mis toimusid ammu enne seda, kui tal elus need kurvad asjad juhtusid. Need olid väga naiivsed, eluvõõrad ja soolist ebavõrdsust rõhutavad. Nagu öeldud - noor inimene, ja ju siis tema tajus sel hetkel niimoodi seda maailma.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 04:54Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:14Tema oli siis verinoor ja tema mõtteviis oli siis selline nagu oli. Kummastust tekitas pigem see, et täiskasvanud, täie aruga ja elukogenud inimesed kiitsid noore, väljakujunemata maailmavaatega neiule kaasa. Just sellele mõtteviisile kiitsid kaasa.Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 18:00
Siis ta mõtles nii. Praegu ilmselt enam mitte. Eks inimesed õpivad ja arenevad pidevalt ja paljud meist on nooruses lolle asju uskunud või teinud.
Kui ta ise oleks natukene kellegi teise kogemusi kuulda võtnud, siis ta vist ei oleks täna selles seisus.
Ilma, et ma temast kuidagi halvasti arvaks, ammugi talle midagi halba sooviks, mõtlesin juba toona, et sellise mõtteviisi järgi elamine lõppeb varem või hiljem väga halvasti. Pean siinkohal silmas just naise-mehesuhte teemalisi asju. Tema teiste maailmavaateliste mõtetega ei ole kursis.
Inimene kaotas ju lühikese vahega mõlemad oma vanemad. Eksmees ka pigem tantsija kui tavainimene. Ja seega jäi kastetilga-neiu väga üksi siia maailma oma lastega ning elu tundus liig raske mingi aeg. Siit jõuangi mina kõige olulisema elutõeni, mis on see, et palun tehke kõike mõistuse piires, nii tantsimist, kastetilku, uskumist, alkoholi ja mida iganes asju ning lõpetage see teiste ravimine ja õpetamine ära. Elage oma elu.
Mina imestasin seda, et mass inimesi noore neiu õpetussõnadest niimoodi vaimustus. Iga täiskasvanud naine peaks ju ometi teadma, et päris elu ei ole selline, kus naine heljub lillepärg peas, haldjana mööda päiksepaistelist aasa.
-
Külaline
Arvan sama! Lisaks me teame ju kõik, et maailmas on kõige suuremaid sõdu just nimelt usu pärast peetud.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 14:18Ma arvan, et usklike moraalist pole küll põhjust üldse sõna võtta. Oled ikka kuulnud nendest katoliiklastest pervertidest ja kooripoistest? Kui jumal seda rahumeeli pealt vaatab, siis juba üksi see peaks paneb tulukese peas põlema...Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 04:45Guest kirjutas: ↑04 Veebr 2026 19:34
Ja kui sellest usujamast aru hakkab saama, siis on veel hullemini.
Lähim näide Eestiga seotud. Arvo Pärt on usklik inimene. Ja ainus meesnäitleja, kes Diana Klasi raamatu põhjal teistega valimatult ringi ei hooranud, oli usklik. Põhjenda oma ütlust veidi paremini, mis on usklikul hullemini, kui inimesel, kes elab ilma igasuguse moraali, hea või halva tundmiseta, joob või teeb narkotsi või lõhub oma perekonna näiteks, sest on egoist, veel hullem näiteks kriminaal? Vanglates kasutatakse kriminaalide ellu tagasi integreerimiseks just usku, töötavad vanglakaplanid.
-
Külaline
Jah, toome näiteks Vissarioni. Selle Siberi jumala, keda Tuuli pere filmimas käis. Ta oli ju maapealne jumal ise, keda terve küla, ja veel rohkemgi, austas ja armastas. Tegelikult on ta aga kurjategija, kes on määratud kolooniasse.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 15:27Imestan, et sa ise vahet ei näe? Mõtle nüüd natuke oma peaga!!! Erinevus on selles, et ateistid ei PÜÜAGI end paremaks rääkida, nende hulgas on igasuguseid inimesi, nagu ühiskonnas ikka, perverte ja heategijaid, häid ja halbu. Aga usklikud ja räägivad, levitavad ja jutlustavad oma KÕRGEST MORAALIST ja kümnest käsust, mida nad siis oma sõnade järgi järgivad, et jumalale meelepärased olla. Samal ajal teevad perverssuseid, peavad salajasi pidusid, joovad, petavad rahadega ja tõmbavad ringi. Ehk siis silmakirjalikkuse kõrgem tase.Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 15:13Ma olen ka päris palju kuulnud ateistidest, kes on pedofiilid, mõni on lausa massimõrvar, mõni on läbi viinud lausa genotsiide … Mida ateistide moraalist selle põhjal küll järeldada?Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 14:18Ma arvan, et usklike moraalist pole küll põhjust üldse sõna võtta. Oled ikka kuulnud nendest katoliiklastest pervertidest ja kooripoistest? Kui jumal seda rahumeeli pealt vaatab, siis juba üksi see peaks paneb tulukese peas põlema...
-
Külaline
Mis seos sellel nüüd Epsteiniga on?
Keegi ei vaidlegi ju vastu, et mitteusklike seas pole kurjategijad. Sulle püüti selgeks teha, et vahe on selles, et mitteusklik ei esitle ennast moraalse kodanikuna. Samal ajal, kui usklik seda teeb.
-
Külaline
Ateistide seas on igasuguseid inimesi - häid ja halbu, aga usklikud muud ei tee, kui ainult pilastavad salapidudel lapsi, petavad rahadega ja tõmbavad ringi. On sinul alles usklikest tuttavad sattunud …Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 15:27Imestan, et sa ise vahet ei näe? Mõtle nüüd natuke oma peaga!!! Erinevus on selles, et ateistid ei PÜÜAGI end paremaks rääkida, nende hulgas on igasuguseid inimesi, nagu ühiskonnas ikka, perverte ja heategijaid, häid ja halbu. Aga usklikud ja räägivad, levitavad ja jutlustavad oma KÕRGEST MORAALIST ja kümnest käsust, mida nad siis oma sõnade järgi järgivad, et jumalale meelepärased olla. Samal ajal teevad perverssuseid, peavad salajasi pidusid, joovad, petavad rahadega ja tõmbavad ringi.
-
Külaline
Miks need usklikud tema tuttavad peaksid olema? Selliseid asju saab ajakirjandusest lugeda. Ja neid lugusid on palju. Eriti õudne, kui usumehed pilastavad lapsi.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 22:03Ateistide seas on igasuguseid inimesi - häid ja halbu, aga usklikud muud ei tee, kui ainult pilastavad salapidudel lapsi, petavad rahadega ja tõmbavad ringi. On sinul alles usklikest tuttavad sattunud …Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 15:27Imestan, et sa ise vahet ei näe? Mõtle nüüd natuke oma peaga!!! Erinevus on selles, et ateistid ei PÜÜAGI end paremaks rääkida, nende hulgas on igasuguseid inimesi, nagu ühiskonnas ikka, perverte ja heategijaid, häid ja halbu. Aga usklikud ja räägivad, levitavad ja jutlustavad oma KÕRGEST MORAALIST ja kümnest käsust, mida nad siis oma sõnade järgi järgivad, et jumalale meelepärased olla. Samal ajal teevad perverssuseid, peavad salajasi pidusid, joovad, petavad rahadega ja tõmbavad ringi.
Kõige esimene uudis, mis selle kohta näppu sattus https://www.ohtuleht.ee/892146/raport-u ... usas-lapsi
-
Külaline
Need ju naised!Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 21:49Mina imestasin seda, et mass inimesi noore neiu õpetussõnadest niimoodi vaimustus. Iga täiskasvanud naine peaks ju ometi teadma, et päris elu ei ole selline, kus naine heljub lillepärg peas, haldjana mööda päiksepaistelist aasa.
Mul oli Perekooli ajal arvuti lahti jäänud ja kui koju tulin pubekas koos sõbrannaga lõkerdasid naerda.
Olid seal teinud teema kuidas tahavad kooli pooleli jätta ja välismaale põgeneda. Aina kiideti takka, kohe paljudel oli ilma hariduseta megaedukaid ja -rikkaid tuttavaid. Osad, aga mitte kõik, tulid alles siis mõistusele kui pubekad kirjutasid hääletades Austraaliasse minekust
-
Külaline
On jah enamus naised. Aga täiskasvanud naised, kes peaksid olema väljakujunenud isiksused, mitte jumaldama ja järgima mingit naiivset õpetust.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 22:24Need ju naised!Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 21:49Mina imestasin seda, et mass inimesi noore neiu õpetussõnadest niimoodi vaimustus. Iga täiskasvanud naine peaks ju ometi teadma, et päris elu ei ole selline, kus naine heljub lillepärg peas, haldjana mööda päiksepaistelist aasa.
Mul oli Perekooli ajal arvuti lahti jäänud ja kui koju tulin pubekas koos sõbrannaga lõkerdasid naerda.
Olid seal teinud teema kuidas tahavad kooli pooleli jätta ja välismaale põgeneda. Aina kiideti takka, kohe paljudel oli ilma hariduseta megaedukaid ja -rikkaid tuttavaid. Osad, aga mitte kõik, tulid alles siis mõistusele kui pubekad kirjutasid hääletades Austraaliasse minekust![]()
-
Külaline
Naise kohta imelikud seisukohad sul...Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 22:24Need ju naised!Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 21:49Mina imestasin seda, et mass inimesi noore neiu õpetussõnadest niimoodi vaimustus. Iga täiskasvanud naine peaks ju ometi teadma, et päris elu ei ole selline, kus naine heljub lillepärg peas, haldjana mööda päiksepaistelist aasa.
Olid seal teinud teema kuidas tahavad kooli pooleli jätta ja välismaale põgeneda. Aina kiideti takka, kohe paljudel oli ilma hariduseta megaedukaid ja -rikkaid tuttavaid. Osad, aga mitte kõik, tulid alles siis mõistusele kui pubekad kirjutasid hääletades Austraaliasse minekust![]()
-
Külaline
Kui me kõik neid teame, siis millised suurimad sõjad need täpsemalt oleks ja kui palju inimesi nende käigus hukkus?Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 21:51Arvan sama! Lisaks me teame ju kõik, et maailmas on kõige suuremaid sõdu just nimelt usu pärast peetud
Ma võin soojenduseks nimetada mõned ateistlikud totalitaarsed režiimid ja nende ohvrite arvud:
Stalini NSVL- 30 miljonit ohvrit (170milj rahvaarv)
Mao Hiina - 50 miljonit ohvrit (rahvast 900 milj)
Pol Pot Kambodzas- 2 miljonit (rahvast 11milj)
Hitleri Saksamaa- 20 miljonit (rahvast79 milj)
P-Korea -1 miljon hukkunut
Mingi 100 miljonit ateistlike režiimide surma tuleb siit kenasti kokku.
Millises ususõjas, mida me kõik teame, on ligilähedane ohvrite arv? Ristisõdades hukkus hinnanguliselt paari sajandi jooksul 2-5 miljonit (Euroopas oli 70 milj rahvaarv umbes).
-
Külaline
Peaksin sookaaslaste nõrgamõistuslikkust salgama?Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 22:34Naise kohta imelikud seisukohad sul...
-
Külaline
Usu nimel (või usu olulise ajendina) peetud sõjad on ajaloo jooksul olnud väga mastaapsed.Guest kirjutas: ↑05 Veebr 2026 22:36Kui me kõik neid teame, siis millised suurimad sõjad need täpsemalt oleks ja kui palju inimesi nende käigus hukkus?Külaline kirjutas: ↑05 Veebr 2026 21:51Arvan sama! Lisaks me teame ju kõik, et maailmas on kõige suuremaid sõdu just nimelt usu pärast peetud
Ma võin soojenduseks nimetada mõned ateistlikud totalitaarsed režiimid ja nende ohvrite arvud:
Stalini NSVL- 30 miljonit ohvrit (170milj rahvaarv)
Mao Hiina - 50 miljonit ohvrit (rahvast 900 milj)
Pol Pot Kambodzas- 2 miljonit (rahvast 11milj)
Hitleri Saksamaa- 20 miljonit (rahvast79 milj)
P-Korea -1 miljon hukkunut
Mingi 100 miljonit ateistlike režiimide surma tuleb siit kenasti kokku.
Millises ususõjas, mida me kõik teame, on ligilähedane ohvrite arv? Ristisõdades hukkus hinnanguliselt paari sajandi jooksul 2-5 miljonit (Euroopas oli 70 milj rahvaarv umbes).
Siin on maailma suurimad ja tuntumad ususõjad
Osapooled: kristlik Euroopa vs moslemiriigid Lähis-Idas
Põhjus: Jeruusalemma ja “pühade paikade” kontroll
Ulatus: Euroopa, Lähis-Ida, Põhja-Aafrika
Ohvrid: hinnanguliselt miljonid
Mõju: sügav ja püsiv vastasseis kristlaste ja moslemite vahel
Osapooled: varajane islami kalifaat vs Bütsants, Pärsia jt
Põhjus: islami levik (džihaadi idee algses tähenduses)
Ulatus: Lähis-Ida, Põhja-Aafrika, Hispaania, Kesk-Aasia
Mõju: islami maailm kujunes tänapäevases ulatuses
Osapooled: katoliiklased vs protestandid Euroopas
Ohvrid: kuni 8 miljonit
Eriti oluline: üks Euroopa verisemaid sõdu
Tulemus: usu- ja riigivõimu lahutamise algus Euroopas
Osapooled: katoliiklased vs hugenotid (protestandid)
Tuntud sündmus: Püha Bartholomeuse öö veresaun
Mõju: tugevdas Prantsuse monarhiat
Põhjus: islami juhtimise pärilus pärast Muhammadi surma
Pole üks konkreetne sõda, vaid pidev konfliktide ahel
Tänapäeval nähtav: Iraan vs Saudi Araabia, Jeemen, Iraak, Süüria
Mõju: üks maailma püsivamaid religioosseid vastasseise
Eriti terav: Briti India jagunemine 1947
Ohvrid: ~1 miljon surnut, 14+ miljonit põgenikku
Pärand: India–Pakistani vaen ja Kashmiri konflikt
Osapooled: juudid vs Rooma impeerium
Tulemus: Jeruusalemma hävitamine, juutide diasporaa
Usuline tähendus: tohutu mõju judaismi ja kristluse arengule
Usk aitas:
mobiliseerida masse
õigustada vägivalda
jagada maailm “meie” ja “nende” vahel
-
Külaline
Tehispläusti kohta üllatavalt ebainformatiivne. Vōi tahtsid tōestada, et mul on õigus?
Pole nagu küll kuidagi vōrreldavad mastaapidelt ja ohvrite arvult - kasvōi 40ndate Indias oli üle 300miljonit elanikku, 1 miljon suri siis enneolematult ohvriterohke usulise tagakiusu tōttu?
Pole nagu küll kuidagi vōrreldavad mastaapidelt ja ohvrite arvult - kasvōi 40ndate Indias oli üle 300miljonit elanikku, 1 miljon suri siis enneolematult ohvriterohke usulise tagakiusu tōttu?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist