Nostalgitseme

vana hea klassika
Külaline

Nostalgitseme

Postitus Postitas Külaline »

Sattusin kogemata ühe vana loo peale, need kes 25 aastat tagasi klubides tantsimas käisid, peaksid mäletama, oli väga populaarne lugu.
https://www.youtube.com/watch?v=U1kegt1S43s
See tuletas meelde ööklubielu, mille hääbumisest viimasel ajal räägitakse, iseenesest on sellest kahju, mul on palju toredaid mälestusi.
Nüüd oleks hea võimalus meelde tuletada naljakaid või lahedaid lugusid sellest ajast? Kui siin nüüd on neid, kes sel kuldajastul pidutsemas käisid....
Külaline

Issand, mis lugu! 🙄 Kusagilt meenub, et vist olen seda isegi kunagi ammu kuulnud, aga minust on selline huumor alati mööda läinud.

Minu diskotamised algasid 80-ndate keskel ja esimesena tuleb meelde Vanessa Paradisi "Joe le taxi". Tallinnasse juhtusin harva, pigem käisin oma kodulähedases peokohas Harjumaal.

See ööklubi Hollywoodi lugu on mõnes mõttes kurb, aga no eks iga asi saab kord otsa. Ise ma sinna sattunud ei ole, pole ka Venuses ega Parlamendis käinud. Tallinna omadest olen sattunud vaid Piraati, mis oli jube koht ja Bonny & Clyde klubisse.

Kui rääkida vahvatest nimedest, siis Vergil tegutses kunagi baar Lamba Ada.
Külaline

Ma teemaalgatuses viidatud lugu nagu ei teagi, küll tuleb meelde näit. see:

SNAP! - Rhythm Is A Dancer (Official Music Video)

Tallinna klubidest Amigos olen käinud ja Sossi klubis (Ultima Thulet kuulamas). Tartu ööklubid (kuna oli ülikoolis Tartus) said vist kõik käidud.

Mälestused ööklubidest on kahetised. Ühelt poolt noorena ju meeldis hoogne muusika ja oli tahtmine ka vahel keset melu olla. Teisalt, eks paljud tulid sinna ööklubidesse ikka jooma ja labasel kombel külge lööma (mitte heas mõttes tutvust sobitama). Jõmme ööklubid tõmbasid ja neid oli alati palju.
Parem oli minna, kui keegi huvipakkuv esines - sel juhul võisid alati keskenuda esinejale ja muust mööda vaadata. Ainult lindimuusika ja diskorilobaga õhtutel ei viitsinud käia. Kui kahekümnendad eluaastad otsa said, ei sattunud enam ööklubidesse.

Nüüd, kui on need uudised, et tüüpilistel ööklubidel on raske, kuna praegust noorte põlvkonda enam ei tõmba, ei teagi, kas peaks kahju olema või mitte. Võimatu on mitte mäletada, et nn. ööklubikultuuris oli lihtsalt nüri joomist ja töllerdamist palju.

Ilmselt mingid sellised kohad, kus esinejaga üritusi (sest publik vist tahab bände/lauljaid laval näha?) korraldatakse, ikka jäävad - kuigi need ei ole ööklubi nime all enam. Võibolla ei kaotagi keegi midagi, et Hollywoodi-taolised klubid kaovad?
Külaline

Kui keegi meessoost sind tantsima ei võtnud, siis jäidki istuma. Naised omavahel või üksi ei tantsinud. Või vaadati neid kui imelikke või lesbisid. Ja beid siis vaadati ja arvustati
Külaline

90ndate lõpus olin kõva klubitaja ja tantsupididel
käija. Vahel mitu korda nädalas, vahel hääletasime selleks Tallinnasse ja hommikul tagasi jne. Mingeid jõmme või joomist pidudel ei mäleta üldse (ise olime ka jumala kained), need vist kogunesid kuskil Amigos, Dekoktees, Atlantises jms kohtades. Meie sellistes magedates kohtases ei käinud. “Tantsima paluti” sel ajal rohkem kuskil vanaisa juubelil mõne onu Heino poolt, noored tšikid tantsisid alternatiivse tantsumuusika pidudel iseseisvalt. Lahe aeg oli.
Külaline

minu aktiivne pidudelkäimise aeg oli 1987-89, Tallinnas põhiliselt, 1-2x nädalas tuli ikka ette.
Regatt oli kuum koht, samuti hotell Tallinna all olev klubi (siis ei olnud "klubi" küll selles mõttes sõnana kasutusel).
Mustamäelasena oli Szolnok ülikuum, kuni selle sulgemiseni vist 1988.
Üldiselt oli kombeks laud tellida, mingi söök ja jook ka, ja siis lauast võeti tantsima ning pidu käis hommikuni. 17-aastaselt sisse saamine polnud probleem, viskasid uksel viieka ja läksid. Alkot ostsid ka nagu tahtsid.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 08:28 90ndate lõpus olin kõva klubitaja ja tantsupididel
käija. Vahel mitu korda nädalas, vahel hääletasime selleks Tallinnasse ja hommikul tagasi jne. Mingeid jõmme või joomist pidudel ei mäleta üldse (ise olime ka jumala kained), need vist kogunesid kuskil Amigos, Dekoktees, Atlantises jms kohtades. Meie sellistes magedates kohtases ei käinud. “Tantsima paluti” sel ajal rohkem kuskil vanaisa juubelil mõne onu Heino poolt, noored tšikid tantsisid alternatiivse tantsumuusika pidudel iseseisvalt. Lahe aeg oli.

Ikka tantsisid naised omavahel ka sekka või inimesed laba ees, kui esineja oli. Sain oma rohked klubitamised käidud peaaegu enne seda kui pildistamiseks läks ja pidevaid peogaleriisid ilmutama hakati.
Külaline

Mina klubitamas ei käinud. Minu tutvusringkonnal olid 90ndatel mingid teised kohad, kus käidi, nt Krahl (seal sai ka kõvasti tantsida), Eeslitall, Kuku jne. Palju toimus pidusid ka koduseid pidusid. Korra või paar sattusin Amigosse ja ei meeldinud üldse, tulin tagurpidi tulema.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 08:28 90ndate lõpus olin kõva klubitaja ja tantsupididel
Neil pidudel, kus joomist polnud, tehti toona ju tablette. Me enne ikka võtsime kokteile sõbrannadega, aga narko oli võõras teema.
Külaline

Kaheksakümnendate lõpus puudus igasugune kokkupuude pidude-narkoga, oli siis tablette või ei, ei tea, Kanepisuitsu lõhna oli tunda kohtades, kus ka välismaalasi käis.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 11:13 minu aktiivne pidudelkäimise aeg oli 1987-89, Tallinnas põhiliselt, 1-2x nädalas tuli ikka ette.
Regatt oli kuum koht, samuti hotell Tallinna all olev klubi (siis ei olnud "klubi" küll selles mõttes sõnana kasutusel).
Üldiselt oli kombeks laud tellida, mingi söök ja jook ka, ja siis lauast võeti tantsima ning pidu käis hommikuni. 17-aastaselt sisse saamine polnud probleem, viskasid uksel viieka ja läksid. Alkot ostsid ka nagu tahtsid.
Hakkas huvitama, kus asus hotell Tallinn? Szolnokit ja Regatti mäletan, kuigi ise neis kohtades käinud ei ole, olin selleks liiga noor. See, et "viskad uksel viieka ja lähed" ei tulnud minusuguse maaka puhul kõne allagi. 😀

Veel meenub 90ndate algupoolelt klubi Lucky Luke, mida rahvasuus lakaluugiks kutsuti. Mulle seal eriti ei meeldinud.

Korra sai ka sõbrannaga Tallinnas reivil käidud. Kahjuks ei oska öelda, kus see "klubi" asus, aga mälusopist meenub, et vist kusagil Pirita kandis. Klubi ise nägi välja nagu suuremat sorti autogaraaž, laiad puidust uksed ja lagunenud krohvfassaad. Uste ees rippusid mingid kiled ja kogu klubi oli sinist suitsu täis. Tulime sealt suht ruttu tulema, kuna polnud minu masti muusika, lisaks oli kogu olemine seal kuidagi imelik.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Sai ikka käidud. Mäletan sadama ligi oli mingisugune, seal esines Bad Boys Blue. Ja muud klubid, küll mitte kõik.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 12:52
Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 11:13 minu aktiivne pidudelkäimise aeg oli 1987-89, Tallinnas põhiliselt, 1-2x nädalas tuli ikka ette.
Hakkas huvitama, kus asus hotell Tallinn? Szolnokit ja Regatti mäletan, kuigi ise neis kohtades käinud ei ole, olin selleks liiga noor. See, et "viskad uksel viieka ja lähed" ei tulnud minusuguse maaka puhul kõne allagi. 😀

Veel meenub 90ndate algupoolelt klubi Lucky Luke, mida rahvasuus lakaluugiks kutsuti. Mulle seal eriti ei meeldinud.

Korra sai ka sõbrannaga Tallinnas reivil käidud. Kahjuks ei oska öelda, kus see "klubi" asus, aga mälusopist meenub, et vist kusagil Pirita kandis. Klubi ise nägi välja nagu suuremat sorti autogaraaž, laiad puidust uksed ja lagunenud krohvfassaad. Uste ees rippusid mingid kiled ja kogu klubi oli sinist suitsu täis. Tulime sealt suht ruttu tulema, kuna polnud minu masti muusika, lisaks oli kogu olemine seal kuidagi imelik.
Hotell Tallinn on see mis nüüdki hotell (Meriton Spa?) Paldiski mnt ja Toompuiestee nurgal.
Aga see Pirita kandis oli äkki Piraat? Ja sealpool oli ka laeval mingi koht. Ise neis ei käinud.
Külaline

Jaa, Regatis sai käidud ja Pirita restoranis ja Olümpia restoranis. Virus oli tal ajal Stereobaar, kui ma õigesti mäletan. Raekoja platsil oli paar kohta.
Mingid varieteed oli ka vist. Ühine nimetaja oli kõigil see, et sai tantsida, muusika ja melu oli kõva. Paar korda nädalas sai kindlasti välja käidud, aga mingit erilist joomist ei olnud.
Üks taksojuht, kellega hiljuti sõitsin, rääkis, et võtab nädalalõpul sageli kuskilt mägedest paar neiukest peale, neil oma pudel kaasas, selleks ajaks kui kesklinna jõuavad, tuleb vaat et uksest välja aidata. Nii et väga väljas ei jooda, kokkuhoid on nüüd moesõna. :D
Külaline

25 aastat tagasi? Siis oli ju 2000ndate alguses olid ju hoopis teised lood, see on mingi iidvana 80ndate lugu
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 13:54 Jaa, Regatis sai käidud ja Pirita restoranis ja Olümpia restoranis. Virus oli tal ajal Stereobaar, kui ma õigesti mäletan. Raekoja platsil oli paar kohta.
Mingid varieteed oli ka vist.
Viru varietee oli tuntud üle liidu. Issand, kuidas mulle meeldis neid etendusi vaadata, kuigi nägin neid ainult telekast.

Minu suur lemmik oli Ülle Toming

Pilt
Külaline

Mis selle imelike näojoontega poisi/mehe nimi oli kes 90.-date alguses meil laulis ja hiljem ära Soome olevat kolinud?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 11:34
Neil pidudel, kus joomist polnud, tehti toona ju tablette. Me enne ikka võtsime kokteile sõbrannadega, aga narko oli võõras teema.
Ei oska kommenteerida, ise ei teinud ja keegi ka ei pakkunud.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 15:28 Mis selle imelike näojoontega poisi/mehe nimi oli kes 90.-date alguses meil laulis ja hiljem ära Soome olevat kolinud?
Neigaus?
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 16:45
Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 15:28 Mis selle imelike näojoontega poisi/mehe nimi oli kes 90.-date alguses meil laulis ja hiljem ära Soome olevat kolinud?
Neigaus?
Sellist ma ei teagi
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist