Ei tee nalja. Minul küll pole sama . Suvel on 25 ja talvel nii 21-22. Ei pane radikat võimsa peale, ei taha nii palju maksta. Vabandust, et ei taha palju maksta. Vabandust, et pole nii rikas nagu sina, kes sa saad lubada ühtlast toatemperatuuri aastaringselt.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:55Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:52 Hea koduriietus praegusel külmal ajal on pikk t-särk ja mõnus pehme hommikumantel peal.
https://media1.ntrend.ee/184819-large_d ... 004-01.jpg
Tegid nalja või räägid päriselt? Külm on ju väljas, mitte toas. Toas on eeldatavalt läbi aasta suht sama temperatuur.
Koduhäbi
-
Külaline
-
Külaline
Mul on nii suvel kui talvel 21. Üle 21 on ebameeldivalt soe. Käin aastaringselt lühikeste varrukatega. Kui talvel läheb juba 21,5, keeran kütet maha.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:14Ei tee nalja. Minul küll pole sama . Suvel on 25 ja talvel nii 21-22. Ei pane radikat võimsa peale, ei taha nii palju maksta. Vabandust, et ei taha palju maksta. Vabandust, et pole nii rikas nagu sina, kes sa saad lubada ühtlast toatemperatuuri aastaringselt.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:55Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 21:52 Hea koduriietus praegusel külmal ajal on pikk t-särk ja mõnus pehme hommikumantel peal.
https://media1.ntrend.ee/184819-large_d ... 004-01.jpg
Tegid nalja või räägid päriselt? Külm on ju väljas, mitte toas. Toas on eeldatavalt läbi aasta suht sama temperatuur.
-
Külaline
Kuidas saab nii kõrge temperatuuriga elada? Ma oli ükskord sõbranna maamajas, seal on ahjuküte ning oli aastavahetus. Äkki hakkas jube uimane ja raske olek-siis vaatasin, et appi, 24 kraadi juba toas! Tegime ruttu aknad lahti.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:21 Minul on küll 25 kraadi ka praegu, aga akende lähedal on ikka jahedam.
-
Külaline
No ja nüüd? Medalit tahad või, et kannatad 21 kraadises toas elada aastaringi? Mina tahan 24 kraadi, alla selle on mul jahe. Inimesed on erinevad. Õnneks on olemas soojad hommikumantlidKülaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:16Mul on nii suvel kui talvel 21. Üle 21 on ebameeldivalt soe. Käin aastaringselt lühikeste varrukatega. Kui talvel läheb juba 21,5, keeran kütet maha.
-
Külaline
Suved veedad Gröönimaal või?Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:24Kuidas saab nii kõrge temperatuuriga elada? Ma oli ükskord sõbranna maamajas, seal on ahjuküte ning oli aastavahetus. Äkki hakkas jube uimane ja raske olek-siis vaatasin, et appi, 24 kraadi juba toas! Tegime ruttu aknad lahti.
-
Külaline
Jutt oli toatemperatuurist, mitte õue omast.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:46Suved veedad Gröönimaal või?Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:24Kuidas saab nii kõrge temperatuuriga elada? Ma oli ükskord sõbranna maamajas, seal on ahjuküte ning oli aastavahetus. Äkki hakkas jube uimane ja raske olek-siis vaatasin, et appi, 24 kraadi juba toas! Tegime ruttu aknad lahti.
-
Külaline
Need, kes tahavad kõrget temperatuuri, neil on mingid verereingeprobleemid tõesti.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:26Ju siis oled haige.
-
Külaline
https://tervis.postimees.ee/7629950/tun ... tu-haigustKülaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:30No ja nüüd? Medalit tahad või, et kannatad 21 kraadises toas elada aastaringi? Mina tahan 24 kraadi, alla selle on mul jahe. Inimesed on erinevad. Õnneks on olemas soojad hommikumantlidKülaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 22:16Mul on nii suvel kui talvel 21. Üle 21 on ebameeldivalt soe. Käin aastaringselt lühikeste varrukatega. Kui talvel läheb juba 21,5, keeran kütet maha.![]()
-
Külaline
Võib tõele vastata. Mul on madal vererõhk (95/65), madal pulss (55) ja madal kehatemperatuur (36,2). Kehalt sportlik, pigem kõhn.
Ja no on külm see 21 kraadi toas. 25 kraadiga ärkan ellu nii toas kui õues, alla selle on kehale üsna väsitav. Magades on mõnus 22, 18-ga hakkavad kõrvad külmetama.
-
Külaline
Kuidas seda seletada. Olles käinud Iirimaal ja Inglismaal talvel, ka Hispaanias... nad taluvad talvel toas madalamaid temperatuure. Õigeminim kuna nende t ei lange enamasti talvel miinusese, nad ajavad läbi. Toas riietuvad soojemalt. Õues on meie mõistes kevad-sügis riietega. Neil on mingi väike kütteseade, mis tagab ikka 16-20 kraadise temperatuuri.
On nad külmatrotsivamad, karastunud rohkem?
Meil aga hakkab juba sügisel ving pihta, kui väljas on jahe, et tuleb küte sisse lülitada.
On nad külmatrotsivamad, karastunud rohkem?
Meil aga hakkab juba sügisel ving pihta, kui väljas on jahe, et tuleb küte sisse lülitada.
-
Külaline
See vist sõltub, kuidas keegi on maast-madalast harjunud, mis temperatuuriga. Käisin Hiinas, hotellis polnud veel kütet, kuigi reklaam lubas, kaebasin selle peale, ja hotellitöötaja ütles, et just Euroopast pärit turistidel on külm. Kohalik hiinlane ei tee teist nägugi.
-
Külaline
Mõni päev tagasi kui see -14 oli, tuli baltal trammile hiinlase nägu neiu ilma salli ja mütsita.
-
Külaline
Mina see, kes talvel toas üle 21 kraadi ei hoia. Ma ei kanna üldjuhul mütsi, salli ega kindaid ka. Mütsi ja kindad panen, kui on üle 15 külmakraadi ja kui on pikem käimine, kui niisama igapäevaselt autoga, siis mitte. Mäletan, et mütsi ei kandnud ka kooliajal. Trennist ja saunast tulles on palav ning siis käin õues hõlmad eest lahti, nagu näiteks täna, miinus 7 on. Samas olen äärmiselt terve. Viimase 25 aasta jooksul olen kahel korral olnud kerges, paaripäevases koroonas ja ühe korra palavikus koos köha ja nohuga.
-
Külaline
Mina olen muidu külmavares. Käte ja jalgade verevaruatus on kehav eluaeg olnud(hilisemalt selgus autoimmuunhaigusega lisaks).
Aga mida vanemaks(hetkel 37) ma saan seda enam hindan pigem 22 kraadi toas. Muidu läheb õhk liiga kuivaks ja magada on piin.
Lisa dressikas toas või villase sokipaar ei ole nii hull talvel.
Mul esimese(maaga tasa) korter ja eks rõduukse vahelt ikka suure külmaga tõmbab põranda jahedaks.
Aga mida vanemaks(hetkel 37) ma saan seda enam hindan pigem 22 kraadi toas. Muidu läheb õhk liiga kuivaks ja magada on piin.
Mul esimese(maaga tasa) korter ja eks rõduukse vahelt ikka suure külmaga tõmbab põranda jahedaks.
-
Külaline
mul on 21-22 paras (magamistoas 17-18). Soojemaga on ebamugav. T-särgis käin, aga kahed sokid jalas (kuigi põrandaküte). Mul ongi jalad külmatundlikud, magan ka õhukese tekiga, ainult jalgadel on lisaks villane pleed.
-
Külaline
Mul ka kalduvus külmade jalgade-käte poole, kuid see ei ole ilmselt seotud verevarustusega, vaid rohkem rauavaruga, mis kipub langema. Kui mul on rauavaru (ferritiin) normi alumise otsa peal, siis on kätes-jalgades liialdatud külmatunne ("nagu külma vette kastetud"). Kui ferritiini näitu tõsta, külmatundlikkus väheneb. Rauavaru pidi olema kuidagi keha termoregulatsiooniga seotud - kui see on liiga madal, pidi inimesel olema raskem taluda külma, aga teisalt ka kuuma.Guest kirjutas: ↑27 Jaan 2026 20:19 Mina olen muidu külmavares. Käte ja jalgade verevaruatus on kehav eluaeg olnud(hilisemalt selgus autoimmuunhaigusega lisaks).
Minul ka kunagi jalalabad külmetasid, isegi teki all öösel, mul olidki magamiseks sokid, puuvillased, hoidsid jalad soojas ja lasid õhku läbi. Aga see periood läks mööda õnneks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Karlsson, Krissse, libakägu ja 10 külalist