Võiks mitte sõna võtta, kui ei tea asjaolusid. Ei ostnud mingit odavat koera, vaid Eestis väga tunnustatud kasvatajalt, hind oli kõrge.Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 15:19Maksab kätte see, et tahtsid odavalt "kallist tõukoera" ja ostsid mingi millerdaja käest.Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 08:40 mul on endal koer, kes on allergik, samuti 8 aastane. Kulud on ülisuured. Viimati käisin arsti juures, arve oli 500 eurot ja räägiti mulle pikk jutt, mis tal veel kõik viga on. Mul on kallis tõukoer ja geneetiliselt täielik äpardus: hambad olid valesti arenenud, kolm aastat tagasi tegin talle operatsiooni, mis maksis 700 eurot, nüüd jälle kästakse minna. Siis on puusaluu düsplaasia, kui see läheb hullemaks, hakkab lonkama, peab opereerima. Süda pidi olema haige, mingu ma kardioloogi juurde. Allergiast on krooniliselt nahk kahjustatud, on karvutud laigud, kõrvad on pidevalt põletikus, kui see ka ravile ei allu, taas operatsioon. Allergiarohud on umbes 100 eurot kuus, aga need ikka lõpuni ei aita, seisund läheb hullemaks. Allergiarohi põhjustab igemete vohamist, sellepärast on hammaste seisukord halb, jälle pean minema neid igemeid opereerima, mida tegin juba 3 aastat tagasi. Võiksin veel jätkata. Aastas läheb koera peale tuhandeid ja tuhandeid ja ikka ta aina sügab ja kratsib ennast.
Vot, siis meie üli rikkureid
-
Külaline
-
Külaline
Mis tõugu koer on?Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 08:40
Tundub, et neiul vaimse tervise probleemid, millest on rääkinud ka ta isa. Isal olid samuti pikka aega vaimse tervise probleemid ja sageli on see pärilik. Aga kes seda kassi julgeb võtta, ei tea, sest mul on endal koer, kes on allergik, samuti 8 aastane. Kulud on ülisuured. Viimati käisin arsti juures, arve oli 500 eurot ja räägiti mulle pikk jutt, mis tal veel kõik viga on. Mul on kallis tõukoer ja geneetiliselt täielik äpardus: hambad olid valesti arenenud, kolm aastat tagasi tegin talle operatsiooni, mis maksis 700 eurot, nüüd jälle kästakse minna. Siis on puusaluu düsplaasia, kui see läheb hullemaks, hakkab lonkama, peab opereerima. Süda pidi olema haige, mingu ma kardioloogi juurde. Allergiast on krooniliselt nahk kahjustatud, on karvutud laigud, kõrvad on pidevalt põletikus, kui see ka ravile ei allu, taas operatsioon. Allergiarohud on umbes 100 eurot kuus, aga need ikka lõpuni ei aita, seisund läheb hullemaks. Allergiarohi põhjustab igemete vohamist, sellepärast on hammaste seisukord halb, jälle pean minema neid igemeid opereerima, mida tegin juba 3 aastat tagasi. Võiksin veel jätkata. Aastas läheb koera peale tuhandeid ja tuhandeid ja ikka ta aina sügab ja kratsib ennast.
-
Külaline
Westie.Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 16:23Mis tõugu koer on?Guest kirjutas: ↑24 Jaan 2026 08:40
Tundub, et neiul vaimse tervise probleemid, millest on rääkinud ka ta isa. Isal olid samuti pikka aega vaimse tervise probleemid ja sageli on see pärilik. Aga kes seda kassi julgeb võtta, ei tea, sest mul on endal koer, kes on allergik, samuti 8 aastane. Kulud on ülisuured. Viimati käisin arsti juures, arve oli 500 eurot ja räägiti mulle pikk jutt, mis tal veel kõik viga on. Mul on kallis tõukoer ja geneetiliselt täielik äpardus: hambad olid valesti arenenud, kolm aastat tagasi tegin talle operatsiooni, mis maksis 700 eurot, nüüd jälle kästakse minna. Siis on puusaluu düsplaasia, kui see läheb hullemaks, hakkab lonkama, peab opereerima. Süda pidi olema haige, mingu ma kardioloogi juurde. Allergiast on krooniliselt nahk kahjustatud, on karvutud laigud, kõrvad on pidevalt põletikus, kui see ka ravile ei allu, taas operatsioon. Allergiarohud on umbes 100 eurot kuus, aga need ikka lõpuni ei aita, seisund läheb hullemaks. Allergiarohi põhjustab igemete vohamist, sellepärast on hammaste seisukord halb, jälle pean minema neid igemeid opereerima, mida tegin juba 3 aastat tagasi. Võiksin veel jätkata. Aastas läheb koera peale tuhandeid ja tuhandeid ja ikka ta aina sügab ja kratsib ennast.
-
Külaline
Neiu kirjutab nii: pean ausalt tunnistama, et ma ei suuda talle pakkuda seda stabiilsust ja järjepidevat hoolt, mida ta vajab. Lisaks tähendab tema seisund ka püsivaid kulusid, millega ma hetkel kahjuks toime ei tule.
Kass on tal olnud 8a. Saan aru, et kassi tervisest olenevalt ei suuda neiu tema eest järjepidevalt hoolitseda. Nõus. Aga minna kulude peale, kui su isal on miljonid. Seda ma ei mõista.
Kui mu vanemad teeniks keskmist eesti palka või vähem, siis loomulikult ma ei koormaks neid palvega maksta mu kassi haiguskulud. Ise võtsin kassi, ise vastutan. Aga, isa suunas teda juba varajases teismeeas raha säästma ja investeerima. ÕL artiklis 4a tagasi kirjutati nii: Noor naine käib tänu isa õpetustele ka praegu rahaga targalt ringi, tegutsedes aktiivselt Balti börsil ja mitte huupi raisates. „Isegi kui nädalas vaid kümme eurot üle jääb, tasub see aktsiatesse paigutada ja kasvama panna,“ õpetab ta ka teisi noori. „Või ostad kasvõi paari sendi eest bitcoin'i! Pole isegi vaja palju investeerida, peaasi, et seda teed,“ julgustab Katarina, kes näeb ise kõige rohkem kasvupotentsiaali kodumaise LHV panga väärtpaberites.
Kuidas siis oma kalli kassi ravi jaoks ikkagi raha pole? Kass, kes on 8a temaga olnud, saadetakse minema, sest raha pole ravi jaoks. Ei ole nõus sellise asjaga.
Kass on tal olnud 8a. Saan aru, et kassi tervisest olenevalt ei suuda neiu tema eest järjepidevalt hoolitseda. Nõus. Aga minna kulude peale, kui su isal on miljonid. Seda ma ei mõista.
Kui mu vanemad teeniks keskmist eesti palka või vähem, siis loomulikult ma ei koormaks neid palvega maksta mu kassi haiguskulud. Ise võtsin kassi, ise vastutan. Aga, isa suunas teda juba varajases teismeeas raha säästma ja investeerima. ÕL artiklis 4a tagasi kirjutati nii: Noor naine käib tänu isa õpetustele ka praegu rahaga targalt ringi, tegutsedes aktiivselt Balti börsil ja mitte huupi raisates. „Isegi kui nädalas vaid kümme eurot üle jääb, tasub see aktsiatesse paigutada ja kasvama panna,“ õpetab ta ka teisi noori. „Või ostad kasvõi paari sendi eest bitcoin'i! Pole isegi vaja palju investeerida, peaasi, et seda teed,“ julgustab Katarina, kes näeb ise kõige rohkem kasvupotentsiaali kodumaise LHV panga väärtpaberites.
Kuidas siis oma kalli kassi ravi jaoks ikkagi raha pole? Kass, kes on 8a temaga olnud, saadetakse minema, sest raha pole ravi jaoks. Ei ole nõus sellise asjaga.
-
Külaline
Kunagi oli mingi saade selle Raivo Heinaga. Äkki oli Suvesulased. Ja kui ta oma ärist ja rahast rääkis, oli ta üsna karm. Jäi selline mulje küll. Ma arvan, et ta ei rahasta lapsekese igat raskust. Vaid lasebki lapsel ise õppida, kuidas elus ja ka rahaga toime tulla ja ei tõtta kohe appi kui tütreke raskuses on.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2026 19:02 Neiu kirjutab nii: pean ausalt tunnistama, et ma ei suuda talle pakkuda seda stabiilsust ja järjepidevat hoolt, mida ta vajab. Lisaks tähendab tema seisund ka püsivaid kulusid, millega ma hetkel kahjuks toime ei tule.
No see Dubai pilt. Ma ei tea. Vb ongi põhipõhjus see, et lapsel on prioriteedid mujal. Julm küll aga vb lapseke õpibki nii, et peab ise uue kodu või muu lahenduse kassile leidma, mitte rikas papa ei pea kulukat kassi ise ülal pidama.
Raivol olid endal suured koerad. Ilmselt ei sobi vanematele ka anda.
-
Külaline
Rikas isa riskib alati oma mainega,kui ütleb lapsele, et pead ise probleemile lahenduse leidma. Sest tütar võib paluda abi siis teistelt probleemi lahendamiseks. Aga teised ei mõista ja mõistavad hukka, miks küsitakse abi, kui on nii rikas isa.
-
Külaline
Huvitav, mina ei ole rikas, pigem vaene, aga kui mu täiskasvanud laps oleks hädas oma lemmiklooma tervisega, siis ma aitaks küll igati, kuidas saaks. Ka rahaliselt. Ma mõtlen, et lähedased ju selleks ongi, et on kellele raskel hetkel toetuda. Ja loodan, et kui kunagi olen ise hädas, siis laps aitab mind, mitte ei ütle, et kasvatuslikul eesmärgil saa ise hakkama.
-
Külaline
Me ei tea ju kogu olukorda. Võib-olla on aidatud ja aidatud, aga laps saab ikka vaevu hakkama. Või mis iganes. Teame ju ainult osa loost, nii nagu seda kajastati.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 10:09 Huvitav, mina ei ole rikas, pigem vaene, aga kui mu täiskasvanud laps oleks hädas oma lemmiklooma tervisega, siis ma aitaks küll igati, kuidas saaks. Ka rahaliselt. Ma mõtlen, et lähedased ju selleks ongi, et on kellele raskel hetkel toetuda. Ja loodan, et kui kunagi olen ise hädas, siis laps aitab mind, mitte ei ütle, et kasvatuslikul eesmärgil saa ise hakkama.
-
Külaline
Milleks seda siia toppida? 1982. aastal sündinu ei ole ometi 26-aastane. Mis siis, et tegu on juhuslikult (Moskvast pärit) kassiomanikuga, kes ka väidetavalt oma lemmiku jaoks raha kogub.
-
Külaline
Jah, nagu meie kuulus maestro pidevalt aitas oma tütart, aga nagu hundi kurku.Külaline kirjutas: ↑25 Jaan 2026 10:38Me ei tea ju kogu olukorda. Võib-olla on aidatud ja aidatud, aga laps saab ikka vaevu hakkama. Või mis iganes. Teame ju ainult osa loost, nii nagu seda kajastati.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kana, Mauno, Roosad tulbid ja 9 külalist