Koduhäbi
Mina ei tunne oma kodu pärast häbi, on nagu on, kõlbab nii ka ja kõlban mina ise ka nii, nagu olen. Tavaline kodu, mis siin erilist. Mingit tarbimishullust ei põe, midagi kokku ei vea, kui asjad veel kestavad, siis uusi ostma ei kipu. Miks mõnele poodnikule oma raha vedada, kui otsest põhjust pole? Nägin kunagi FB-s ühte pilti, neeger Aafrikas, oli endast oma toas pilti teinud, tal polnud isegi voodit, ase oli põrandal, ei ta häbenenud midagi, ja sai palju laike veel pealekauba. Ennast ei maksa häbeneda, väärtuslikud oleme kõik (välja arvatud sadistid, kurjategijad jms kamp).
-
Külaline
Inimesel endal võib hea kodus olla, aga ta lihtsalt ei taha ootamatuid külalisi või eelistab külalisi harva oma koju kutsuda. Peapõhjus ei pea olema finantside puudus. Mõni mõtleb, et võiks kodu värskendada küll, aga ei viitsi tegeleda ehitusteemadega, osta materjale või otsida töömehi. Samuti pole kõik usinad niitjad, neile sobib, kui niidavad heina korra kuus. Samas, nad saavad häst aru, et külaliste pilkude jaoks pole neil kodu piisavalt korras ja võõrustamiseks valmis, aga nad ei pea oluliseks korrale liigset tähelepanu pöörata.
-
Külaline
Mul ongi tihti probleem selle taga, et heade ja mõistlike hindadega töömeeste otsimine on tüütu töö. Tulevad kohale, vaatavad objekti üle ja siis selgub, et üks ei tundu pädev, teine küsib jaburalt kõrget hinda jne. Elementaarsed ja vajalikud tööd olen kodus korda teinud, aga kõigega ei viitsi tegeleda. Teine oluline teema on kinnisvara asukoht. Kuna tahaksin elada valdava osa ajast ikkagi suuremas kohas, siis pole nagu mõtet liiga palju kulutada ja mässata koduga, kui mingi aja pärast tahaks ära kolida ja võib-olla edaspidi kasutada ainult suvekoduna.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 10:53Inimesel endal võib hea kodus olla, aga ta lihtsalt ei taha ootamatuid külalisi või eelistab külalisi harva oma koju kutsuda. Peapõhjus ei pea olema finantside puudus. Mõni mõtleb, et võiks kodu värskendada küll, aga ei viitsi tegeleda ehitusteemadega, osta materjale või otsida töömehi.
-
Külaline
Pakun, et sa ei ole kolmandates riikides kuigi palju reisinud? Sinu silmaring tundub selle sinu kommentaari põhjal kuidagi...ahtake.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2026 21:33Mul hakkas seda lugedes kurb. Kodu on ju inimese nägu, tema pelgupaik. Koduhäbi (imelik sõna) tuleneb ehk sellest, et inimesel pole endal oma kodus hea olla ja siis ta ei taha seda ka oma külalistele näidata. Kurb tegelikult, sest peapõhjus on ju finantside puudumine. Kodu aga peaks olema nii mugav ja mõnus kui võimalik ja selle mugav sisustamine peaks olema kõigile kättesaadav, sest see lihtsalt on elementaarne.
-
Külaline
Ma ei taha oma kodu näidata, sest mul suht vanamoeline kodu. Kõik asjad on puhtad ja korras, aga nii 20a vanad. Ok, köögikapi uksed on äärtest juba veidi kulunud ja vannitoa uks ka seest krobeline. Aga, mul on enda kodus väga hea olla. Miks ei peaks? Kõik on mugav ja käepärane. Aelen oma pehmel diivanil, pleed peal ja vahin arvutis. Kõik on vaikne ja mõnus.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 16:55Koduhäbi (imelik sõna) tuleneb ehk sellest, et inimesel pole endal oma kodus hea olla ja siis ta ei taha seda ka oma külalistele näidata. Kurb tegelikult, sest peapõhjus on ju finantside puudumine.
-
Külaline
No 20 aastat vanad asjad ilmselt ei ole nii vanamoelised veel, aga ma alati mõtlen, vaadates kinnisvaraportaalides 80-ndatest pärit sisustusega müügikuulutusi, et küllap sealsed elanikud olid harjunud ega pannud tähelegi, et kõik ümberringi on nii kulunud ja võidunud. Sellepärast on hea aeg-ajalt kolida, siis näeb ümbrust jälle värske pilguga ja saab aru, mis värskendamist vajab ja mis oma aja ära elanud on. Pikemalt sees elades kaob see võime ära, sest kõik on mugav ja käepärane.Guest kirjutas: ↑22 Jaan 2026 20:40
Ma ei taha oma kodu näidata, sest mul suht vanamoeline kodu. Kõik asjad on puhtad ja korras, aga nii 20a vanad. Ok, köögikapi uksed on äärtest juba veidi kulunud ja vannitoa uks ka seest krobeline. Aga, mul on enda kodus väga hea olla. Miks ei peaks? Kõik on mugav ja käepärane. Aelen oma pehmel diivanil, pleed peal ja vahin arvutis. Kõik on vaikne ja mõnus.
-
Külaline
See teema ei ole ju kolmandatest riikidest. Minu kommentaar käis selle kohta, et mõned ei julge omale külalisi kutsuda, kuna kodu on vanamoeline või pole juba aastakümneid remonti saanud. Üks asi on vanamoelisus, mis pole ju probleem, kui kõik toimib. Hoopis teine asi on aga, kui lapsed ei taha sõpru külla kutsuda, sest kodus kõik laguneb.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 16:55Pakun, et sa ei ole kolmandates riikides kuigi palju reisinud? Sinu silmaring tundub selle sinu kommentaari põhjal kuidagi...ahtake.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2026 21:33Mul hakkas seda lugedes kurb. Kodu on ju inimese nägu, tema pelgupaik. Koduhäbi (imelik sõna) tuleneb ehk sellest, et inimesel pole endal oma kodus hea olla ja siis ta ei taha seda ka oma külalistele näidata. Kurb tegelikult, sest peapõhjus on ju finantside puudumine. Kodu aga peaks olema nii mugav ja mõnus kui võimalik ja selle mugav sisustamine peaks olema kõigile kättesaadav, sest see lihtsalt on elementaarne.
-
Külaline
Mis ongi ju elamiseks hea ja mõnus.Külaline kirjutas: ↑22 Jaan 2026 22:07Pikemalt sees elades kaob see võime ära, sest kõik on mugav ja käepärane.
-
Külaline
Väljaveninud dressipüksid ja lohvakas T-särk on ka head ja mõnusad, aga sa ei käi ju niimoodi. Miks kodu puhul siis ainsad kriteeriumid on hea ja mõnus?
-
Külaline
Tegelikult, miks ei või väljaveninud dressipükste ja lohvaka T-särgiga käia? Eriti kui nad on puhtad ja terved. Inimene ise otsustab, mis tema jaoks mugav on. Ideaalses maailmas võiks olla nii, et teise inimese riietust, kodu ja muud isiklikku ei kritiseerita.
-
Külaline
Mina näen seda jälle niimoodi, et ideaalses maailmas arvestab igaüks ka teistega, ega lähtu ainult oma mugavusest. Mõnel ehk on mugav väljaveninud dressipükstes, teisel hoopis palja p...ga käies, kas me peame kõik heaks kiitma? Mõni tõstab oma prügikoti ja tühja taara korteri ukse taha, sest tal on nii mugav - kas teised peavad nõustuvalt noogutama, sest inimese isiklikke valikuid ei kritiseerita? Selle enesekesksusega "peaasi, et minul on hea ja mugav", on juba ammu üle piiri mindud.Guest kirjutas: ↑23 Jaan 2026 10:58
Tegelikult, miks ei või väljaveninud dressipükste ja lohvaka T-särgiga käia? Eriti kui nad on puhtad ja terved. Inimene ise otsustab, mis tema jaoks mugav on. Ideaalses maailmas võiks olla nii, et teise inimese riietust, kodu ja muud isiklikku ei kritiseerita.
-
Külaline
Mina käin kodus alati nii, ka poodi lähen nii. Püksid pole muidugi väljaveninud, ma ei tea, mul pole kunagi ükski dressipüks kuhugi veninud muidugi ka.
Kodu puhul ei pea kriteeriumiks olema klantsajakirja esikaas.
Mul ei ole üldse koduhäbi - aga seda ainukest ka Eestis teatud ringkondades tuntud lapsepõlvesõbrannat võõrustades vbl tunneksin pisut ebamugavust ja mitte ainult meie elamiste erinevuse pärast, vaid seepärast, et tema võõrustab nagu kuskil viie tärni restoranis koos imelise lauakatte ja käikudega. Suures eramajas kallis piirkonnas.
P.S - kui keegi tahab, siis on ära anda elutoa laud, vähekasutatud ja ma ei ole ühtegi defekti tuvastanud - äkki kellegi kodu saab sellest parem või on suvilasse vaja näiteks. Huvilistel palun kirjutada privaatsõnumistesse, asukoht Tallinna kesklinn.
https://www.ikea.ee/et/products/elutoa- ... t-50319029
P.S - kui keegi tahab, siis on ära anda elutoa laud, vähekasutatud ja ma ei ole ühtegi defekti tuvastanud - äkki kellegi kodu saab sellest parem või on suvilasse vaja näiteks. Huvilistel palun kirjutada privaatsõnumistesse, asukoht Tallinna kesklinn.
https://www.ikea.ee/et/products/elutoa- ... t-50319029
-
Külaline
Ei ole need väljaveninud riided head ja mõnusad. Lausa vastik on sellistes riietes olla. Endale ei meeldi niimoodi välja näha.
Aga kodusisustus on midagi muud. Ei pea olema uhke ja viimasepeal masinate või mööbliga sisustatud, ei pea läikima ja särama nagu lukshotell või peenutsev kontor.
Olgu täpselt nii mugav ja mõnus, kui perele sobib.
-
Külaline
Märkavad ikka küll. Ma korduvalt imestasin kuidas minu pinginaabri kodu laupäeva õhtul imeilus oli ja esmaspäeviti juba nagu seapesa.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2026 23:20Kui artiklis oli juttu ka sellest, et mõni mäletab kooliajast,et ema ei lubanud sõprugi külla, kuna tundis häbi,et äkki on kodu natuke segamini - siis ei, selline ma pole.Laste sõpru ma luban ikka külla. Ma ei korista ega sahmi eriliselt enne laste sõprade tulekust. Lapsed on head külalised. Ja miks? Sest laps ei hooli kodu korrasolekust (või mis sa süüa annad) - lapse eesmärk on sõbraga koos olla, ta tuleb ja hakkab kohe sõbraga mängima ja omi asju tegema.
-
Külaline
Kuidas sa kodus riietud? Ära hakka mingitest retuusidest ja tuunikast rääkima.Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2026 01:04Ei ole need väljaveninud riided head ja mõnusad. Lausa vastik on sellistes riietes olla. Endale ei meeldi niimoodi välja näha.
Aga kodusisustus on midagi muud. Ei pea olema uhke ja viimasepeal masinate või mööbliga sisustatud, ei pea läikima ja särama nagu lukshotell või peenutsev kontor.
Olgu täpselt nii mugav ja mõnus, kui perele sobib.
-
Külaline
Need on keelatud või?Külaline kirjutas: ↑24 Jaan 2026 13:05Kuidas sa kodus riietud? Ära hakka mingitest retuusidest ja tuunikast rääkima.
-
Külaline
Need on koledamad, kui ilusad dressipüksid ja topp, tuunikat ja retuuse kannavad sajakilosed naised, sest muu ei mahu ja on ebamugav.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dimple, Google [Bot], Karlsson, Kägu369, Mammut, Semrush [Bot] ja 10 külalist