Eesti poliitikute vaikimine Gröönimaaga seoses

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 21 Jaan 2026 14:21
Külaline kirjutas: 21 Jaan 2026 13:57USA siseriiklikult Epsteini dokumentide teemast tähelepanu eemale juhtimine.
Mina küll ei usu, et Trumpil sellest skandaalist lugu on. Pigem näitab see kui vägev tegelane ta on.
nalja teed? Trumpil on sellest skandaalist vägagi lugu - see ju ongi asja põhipoint. Küll ta juba teab, mis neist failidest välja tuleks, ja seepärast ta kümne küünega nende avalikustamist takistab. Tähelepanu eemalejuhtimiseks kõlbavad nii Venetsueela kui Gröönimaa.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Jaan 2026 13:57
Külaline kirjutas: 21 Jaan 2026 13:21 Trump jonnib Gröönimaaga kättemaksuks Norrale selle eest, et ta rahupreemiat ei saanud. Ega tema ei tea, et G on hoopis Taani osa, kogu see Skandinaavia on talle üks Norra kõik. Täiesti opakas.
Kogu see Gröönimaa lugu on tõenäoliselt Euroopa lõhestamise ja Ukrainalt tähelepanu eemale juhtimise katse. USA siseriiklikult Epsteini dokumentide teemast tähelepanu eemale juhtimine.
Mul on enamvähem samad mõtted. See on tuntud strateegiline käik- kui mingi ebameeldiv p*sk pinnale ujub, siis tuleb ruttu tähelepanu mujale juhtida.

Praegu tema kõnet kuulates arvan, et ta pole peast päris terve.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Jaan 2026 17:39
No see on juba väga ammu ilmselge. USAs kutsutakse teda ju Dementia-Don.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Jaan 2026 18:10
Külaline kirjutas: 21 Jaan 2026 17:39
No see on juba väga ammu ilmselge. USAs kutsutakse teda ju Dementia-Don.
Oleks see nii lihtne.

Varasematel aegadel leiti kuhugi tungimiseks alati mingi ilus põhjus. N. Liit kasutas kõigi maade proletaarlaste ja rahvaste sõpruse edendamise põhjendust, USA rääkis demokraatia viimisest kuhugi. Ilmselt seetõttu, et leiti alati mingi ilus põhjus, tundusid riigijuhid inimestele normaalsemad.

Nüüd? Nüüd on kõik rohkem alasti. Mis paneb osa inimesi rääkima, et juhid on hulluks läinud.
Külaline

https://www.facebook.com/reel/547712041225430
Külaline

Noh, Trump kruvis nüüd pinget maha (te arvasite, et ma hakkan jõuga võtma, ei hakka, hingake nüüd kõik "huh" kergendatult)

Huvitav, USA-le lubati midagi ja kui jah, siis mida?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Jaan 2026 21:59 Noh, Trump kruvis nüüd pinget maha (te arvasite, et ma hakkan jõuga võtma, ei hakka, hingake nüüd kõik "huh" kergendatult)

Öeldi, et võta Baltikum, need on Venemaa hirmus kõigega nõus.

Aga nali naljaks. Mina ei usu, et ta nüüd oma meelt muutis. Pigem käitub psühhopaadile omaselt, võtab korraks pinged maha, et siis ootamatul hetkel uuesti ja hullemini lajatada.
Külaline

Soome veebis arutleb üks poliitikavaatleja hoopis selle üle, et Gröönimaa retoorika on tähelepanu kõrvale juhtimine. Nn Ukraina rahuplaan ei võta tuld alla, sest Venemaa ei nõustu ja nüüd peaks Trump allkirjastama Ukraina ülesehitusega seotud lepingu, seega on ta hädas ja parimat varianti pole, kui tähelepanu juhtimine kõrvale, eh siis Gröönimaa ja tollid.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Jaan 2026 23:10 Soome veebis arutleb üks poliitikavaatleja hoopis selle üle, et Gröönimaa retoorika on tähelepanu kõrvale juhtimine. Nn Ukraina rahuplaan ei võta tuld alla, sest Venemaa ei nõustu ja nüüd peaks Trump allkirjastama Ukraina ülesehitusega seotud lepingu, seega on ta hädas ja parimat varianti pole, kui tähelepanu juhtimine kõrvale, eh siis Gröönimaa ja tollid.
Praegu kumbki pool pole veel täieliku kurnatuse äärel, loodab midagi paremat ega taha seda rahu sõlmida, mõlmad pooled on valmis kurnamissõda jätkama. Võibolla jah, venitab USA seni ja sisustab muude maade teemadega ajakirjandust. Võimalik. Ei tea.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Jaan 2026 21:59 Noh, Trump kruvis nüüd pinget maha (te arvasite, et ma hakkan jõuga võtma, ei hakka, hingake nüüd kõik "huh" kergendatult)

Eks seal toimus asju mitmel rindel, aga algatuseks hakkas Taani oma USA valitsuse võlakirju ja muid väärtpabereid müüma, lubades kuu lõpuks kõigest vabaneda. Turud kukkusid kergelt, dollar ka. Siis öeldi, et Norra hiigelsuur fond on järgmine, kes sama teeb ja hulk Euroopa riike on järjekorras. Hiina vbl kasutaks ka juhust. Ju seepeale otsustasid Trumpi nõustajad, et vähemalt ajutiselt oleks mõistlik retoorikat muuta. Kui kauaks ja kui tõsiselt, on iseasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 05:37

Eks seal toimus asju mitmel rindel, aga algatuseks hakkas Taani oma USA valitsuse võlakirju ja muid väärtpabereid müüma, lubades kuu lõpuks kõigest vabaneda. Turud kukkusid kergelt, dollar ka. Siis öeldi, et Norra hiigelsuur fond on järgmine, kes sama teeb ja hulk Euroopa riike on järjekorras. Hiina vbl kasutaks ka juhust. Ju seepeale otsustasid Trumpi nõustajad, et vähemalt ajutiselt oleks mõistlik retoorikat muuta. Kui kauaks ja kui tõsiselt, on iseasi.
Üsna tõenäoline teooria. Ei muuda kahjuks tõsiasja, et Euroopa paistab ikka abitu ja nõrk, viimane aeg oleks iseseisvuma hakata.
Külaline

Euroopa on nagu korteriühistu koosolek kus juhtkonnaks dementsed penskarid ja liikmed kisuvad igaüks enda huvides isekanti.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 14:01 Euroopa on nagu korteriühistu koosolek kus juhtkonnaks dementsed penskarid ja liikmed kisuvad igaüks enda huvides isekanti.
Minu meelest on Euroopa praegu nagu väike hirmunud loom. Ei tea kuhu poole joosta või mida mõelda. Paljud varem USA taldu lakkunud riigid on segaduses, teised kes on alati usakriitilised olnud hõõruvad rõõmust käsi. Osad tõmbavad teki üle pea ja loodavad, et "kole" läheb mööda, ilma, et midagi tegema peaks. Paraku ei lähe.
Külaline

hea mõte https://www.facebook.com/reel/2141546326378452
Külaline

No Gröönimaaga sai vist asja ühele poole, esialgu. Tramp ei julgenud riskida oma toetajate pahameelega ja leiti lahendus, mis oli muidugi kogu aeg tal saadaval, aga eks ta nüüd esitab seda suure diilina, nagu ikka.
Samal ajal liikuvat siis sõjalised jõud Iraani suunas, lootsid et see ajatolla laseb ise jalga, aga ei midagi.
Ja muidugi fantastiliselt edenevad kõnelused sõja lõpetamiseks, kõik pooled on rahul ja neid suurepäraseid kõnelusi muidugi jätkatakse aga edasi. Selle asemel, et uusi piiranguid Venemaale tekitada.
Kõik, mida Zelenski ütles allpoololevas kõnes Euroopa kohta, peab paika, see oli väga hea kõne. Paistabki olema ainus jõuline ja otsekohene tüüp kõigi nende poliitkorrektsete pehmete riigijuhtide keskel.
https://www.err.ee/1609918625/zelenski- ... opetamisel
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 18:26Minu meelest on Euroopa praegu nagu väike hirmunud loom. Ei tea kuhu poole joosta või mida mõelda. Paljud varem USA taldu lakkunud riigid on segaduses, teised kes on alati usakriitilised olnud hõõruvad rõõmust käsi. Osad tõmbavad teki üle pea ja loodavad, et "kole" läheb mööda, ilma, et midagi tegema peaks. Paraku ei lähe.
Minu meelest tegi Trump enda margi pöördumatult täis.
Külaline

Guest kirjutas: 23 Jaan 2026 15:11
Külaline kirjutas: 22 Jaan 2026 18:26Minu meelest on Euroopa praegu nagu väike hirmunud loom. Ei tea kuhu poole joosta või mida mõelda. Paljud varem USA taldu lakkunud riigid on segaduses, teised kes on alati usakriitilised olnud hõõruvad rõõmust käsi. Osad tõmbavad teki üle pea ja loodavad, et "kole" läheb mööda, ilma, et midagi tegema peaks. Paraku ei lähe.
Minu meelest mitte. Paljastunud on hoopis Euroopa juhm endaga rahulolu.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2026 15:11
Jah, aga kahjuks on tal mitu aastat aega seda olukorda veel hullemaks ajada. Kuulasin ta kõnet ja irvitasin, kui ta oma lolluses Gröönimaad mitmel korral Icelandiks nimetas. Täiesti lootusetu nartsissistist sotsiopaat, kes naudib oma võimu ja ise oma eneseimetluses muidugi usub, et on maailma parim riigipea.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2026 15:11Minu meelest tegi Trump enda margi pöördumatult täis.
Sel pole ju mingit tähtsust. Kui oled maailma direktor.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Jaan 2026 15:11
Kõige tipp oli see tige kiri Norra (!) peaministrile Nobelist ilma jäämise pärast, tema ei mõtlevat enam rahule pärast sellist ülekohust! Ma ei kujuta ette, et oleks võimalik seda ületada, või tema puhul ehk on..
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist