2 päeva korstnalõõris kinni!
-
Külaline
2 päeva korstnalõõris kinni!
Kuidas see võimalik on? Tundub, et tegu oli eaka inimesega - kuidas ta üle 2 päeva niimoodi vastu pidas, ei minestanud vms? On kellelgi ettekujutust, kuidas selline õnnetus juhtuda saab üldse?
https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12043 ... oris-kinni
-
Külaline
Mis see minestamine nii oluline on, minestusest ärgatakse ju uuesti üles. 2 p jooksul ei sure keegi, kui just imik ei ole.
-
Külaline
Vanainimese puhul ma küll nii kindel poleks, et 2 p jooksul keegi ei sure, kui ei saa vett, süüa, oma harilikke tablette, WC-sse, magada ...Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 11:32 Mis see minestamine nii oluline on, minestusest ärgatakse ju uuesti üles. 2 p jooksul ei sure keegi, kui just imik ei ole.
-
Külaline
No jummel, ju siis polnud nii haige vanainimene ju.Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 11:37Vanainimese puhul ma küll nii kindel poleks, et 2 p jooksul keegi ei sure, kui ei saa vett, süüa, oma harilikke tablette, WC-sse, magada ...Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 11:32 Mis see minestamine nii oluline on, minestusest ärgatakse ju uuesti üles. 2 p jooksul ei sure keegi, kui just imik ei ole.
-
Külaline
Seal on kirjas ju - puhastas lõõri ja jäi kättpidi kinniGuest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 11:29 Kuidas see võimalik on? Tundub, et tegu oli eaka inimesega - kuidas ta üle 2 päeva niimoodi vastu pidas, ei minestanud vms? On kellelgi ettekujutust, kuidas selline õnnetus juhtuda saab üldse?
-
Külaline
Vist ikka oli... "Haapsalu Päästekomando palub sündmuse valguses, kus inimene oli olnud abitus seisundis juba mitu päeva, kõigil pöörata rohkem tähelepanu oma eakatele lähedastele, aga ka naabritele ja kogukonnaliikmetele."Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 13:33No jummel, ju siis polnud nii haige vanainimene ju.Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 11:37Vanainimese puhul ma küll nii kindel poleks, et 2 p jooksul keegi ei sure, kui ei saa vett, süüa, oma harilikke tablette, WC-sse, magada ...Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 11:32 Mis see minestamine nii oluline on, minestusest ärgatakse ju uuesti üles. 2 p jooksul ei sure keegi, kui just imik ei ole.
-
Külaline
Lugeda ma oskan, aga see jääb endiselt segaseks, mismoodi saab kättpidi kinni jääda lõõri puhastades? Kuhu kinni?Guest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 17:17Seal on kirjas ju - puhastas lõõri ja jäi kättpidi kinniGuest kirjutas: ↑20 Jaan 2026 11:29 Kuidas see võimalik on? Tundub, et tegu oli eaka inimesega - kuidas ta üle 2 päeva niimoodi vastu pidas, ei minestanud vms? On kellelgi ettekujutust, kuidas selline õnnetus juhtuda saab üldse?
Ahhaa, sinu jaoks kökimöki reede õhtust esmaspäeva hommikuni kättpidi mingis korstnas kinni olla? Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa, süüa ei saa, pissid ja kakad sinnasamma säärt mööda alla, vett juua ei saa, ebaloomulikust asendist ei räägigi - no täitsa kökimöki, muidugi!!!Mis see minestamine nii oluline on, minestusest ärgatakse ju uuesti üles. 2 p jooksul ei sure keegi, kui just imik ei ole.
-
Külaline
Mis sa hüsteeritsed? Inimene ei surnud ära, järelikult pidas vastu ja oli selleks piisavalt terve ja tugev. Kahju on või?Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 17:43Ahhaa, sinu jaoks kökimöki reede õhtust esmaspäeva hommikuni kättpidi mingis korstnas kinni olla? Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa, süüa ei saa, pissid ja kakad sinnasamma säärt mööda alla, vett juua ei saa, ebaloomulikust asendist ei räägigi - no täitsa kökimöki, muidugi!!!
-
Külaline
Nii õige vastus, ma sain täiega naerda! Kui mul täna tuju ära läheb, ma tulen ja loen seda veel.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 04:00Mis sa hüsteeritsed? Inimene ei surnud ära, järelikult pidas vastu ja oli selleks piisavalt terve ja tugev. Kahju on või?Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 17:43Ahhaa, sinu jaoks kökimöki reede õhtust esmaspäeva hommikuni kättpidi mingis korstnas kinni olla? Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa, süüa ei saa, pissid ja kakad sinnasamma säärt mööda alla, vett juua ei saa, ebaloomulikust asendist ei räägigi - no täitsa kökimöki, muidugi!!!
-
Külaline
Muidugi tule ja naera (kuigi mina küll ei mõista ei selle vastuse õigsust ega ammugi sinu rõõmurõkatusi), see on tervisele hea ja kui korstnasse kinni jääd, siis on VEEL tugevam tunne ja saad seal ka paar päeva naeru kõhistada!Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 08:01Nii õige vastus, ma sain täiega naerda! Kui mul täna tuju ära läheb, ma tulen ja loen seda veel.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 04:00Mis sa hüsteeritsed? Inimene ei surnud ära, järelikult pidas vastu ja oli selleks piisavalt terve ja tugev. Kahju on või?Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 17:43Ahhaa, sinu jaoks kökimöki reede õhtust esmaspäeva hommikuni kättpidi mingis korstnas kinni olla? Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa, süüa ei saa, pissid ja kakad sinnasamma säärt mööda alla, vett juua ei saa, ebaloomulikust asendist ei räägigi - no täitsa kökimöki, muidugi!!!
-
Külaline
Mis oleks, kui paneks selle käesoleva foorumi deviisiks - kui ära mingi jama tõttu ära ei sure, järelikult pole mingi probleem, mille üle arutada! Foorum sureks välja päevapealt, sest need, kes pole surnud, ei tohi probleemist rääkida, ja need, kes surid, ei saa probleemist rääkida.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 04:00Mis sa hüsteeritsed? Inimene ei surnud ära, järelikult pidas vastu ja oli selleks piisavalt terve ja tugev. Kahju on või?Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 17:43Ahhaa, sinu jaoks kökimöki reede õhtust esmaspäeva hommikuni kättpidi mingis korstnas kinni olla? Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa, süüa ei saa, pissid ja kakad sinnasamma säärt mööda alla, vett juua ei saa, ebaloomulikust asendist ei räägigi - no täitsa kökimöki, muidugi!!!
-
Külaline
Probleemist rääkimine ei tähenda et elust ei võiks rõõmu tunda.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 08:37Mis oleks, kui paneks selle käesoleva foorumi deviisiks - kui ära mingi jama tõttu ära ei sure, järelikult pole mingi probleem, mille üle arutada! Foorum sureks välja päevapealt, sest need, kes pole surnud, ei tohi probleemist rääkida, ja need, kes surid, ei saa probleemist rääkida.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 04:00Mis sa hüsteeritsed? Inimene ei surnud ära, järelikult pidas vastu ja oli selleks piisavalt terve ja tugev. Kahju on või?Külaline kirjutas: ↑20 Jaan 2026 17:43Ahhaa, sinu jaoks kökimöki reede õhtust esmaspäeva hommikuni kättpidi mingis korstnas kinni olla? Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa, süüa ei saa, pissid ja kakad sinnasamma säärt mööda alla, vett juua ei saa, ebaloomulikust asendist ei räägigi - no täitsa kökimöki, muidugi!!!
-
Külaline
Mis see mulle korda läheb kui sina ei mõista. Mina tunnen rōōmu, et inimene enam korstnas istuma ei pea.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 08:35Muidugi tule ja naera (kuigi mina küll ei mõista ei selle vastuse õigsust ega ammugi sinu rõõmurõkatusi), see on tervisele hea ja kui korstnasse kinni jääd, siis on VEEL tugevam tunne ja saad seal ka paar päeva naeru kõhistada!
-
Külaline
Ma pakun hoopis, et ta pani käe tahmaluugist sisse ja hakkas lõõri puhastama. Tahmaluuk on suht põranda ligi. Ju ikka ei rippunud seal kaks päeva käsi korstnas.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2026 08:35Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa,
Tahmaluuk paremal.
https://www.svt.ee/bmz_cache/4/406_02jp ... 50x550.jpg
-
Külaline
Aitäh sulle, lõpuks ka mõni vastus, mida tegelikult ootasin.Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 18:45Ma pakun hoopis, et ta pani käe tahmaluugist sisse ja hakkas lõõri puhastama. Tahmaluuk on suht põranda ligi. Ju ikka ei rippunud seal kaks päeva käsi korstnas.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2026 08:35Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa,
Tahmaluuk paremal.
-
Külaline
Jah, ma arvan ka, et tahmaluuki puhastas. Olen ise ka neid kätt sisse pannes puhastanud kunagi. Ja sealt lähevad edasi lõõrid, need võivad ka keerata ja kui sealt keeramise kohast kuidagi käsi halvasti sisse panna, siis võibki olla, et enam ei saa kätt välja keerata. Aga tahmaluugid ei ole tingimata alati all. Mul on näitkes kodus soemüür ja seal on tahmaluugid. Üks päris põranda ligi, üks veidi kõrgemal, keskel ka üks ja üks päris üleval, nii et käsi tuleb ikka üles sirutada, ka üks. Umbes sellised nagu sel pildil (seda keskmist küll pildil ei ole)Guest kirjutas: ↑21 Jaan 2026 18:45Ma pakun hoopis, et ta pani käe tahmaluugist sisse ja hakkas lõõri puhastama. Tahmaluuk on suht põranda ligi. Ju ikka ei rippunud seal kaks päeva käsi korstnas.Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2026 08:35Istuda ei saa, lamada ei saa, magada ei saa,
Tahmaluuk paremal.
http://hobekivi.ee/wp-content/uploads/2 ... Tellis.jpg
Nii et kindel olla küll ei saa, et see käsi tal kuskil all oli ja istuda sai. Igatahes väga hirmus küll niimoodi kaks päeva käsi kini olla isegi siis, kui põrandal istuda sai.
-
Külaline
Väga külm võis olla.
Tööd tehes ju palju selga ei pane. Ja paar päeva ei küta ka kui oled lõõris kinni.
Tööd tehes ju palju selga ei pane. Ja paar päeva ei küta ka kui oled lõõris kinni.
-
Külaline
Meil oli pliidil vanas majas lõõr pliidi kohal. Kõrvaltoas oli ahi, sealt siis jooksis mingi sokli moodi toru(kus keskel oli siis lõõriauk, kuhu halva tõmbe puhul põlev paber pandi) ja see läks otse pliidi kõrval olevasse korstnasse.
-
Külaline
Probleem on siis selles, et miks ja kuidas inimene vastu pidas ja ära ei surnud, isegi ei minestanud?Külaline kirjutas: ↑21 Jaan 2026 08:37Mis oleks, kui paneks selle käesoleva foorumi deviisiks - kui ära mingi jama tõttu ära ei sure, järelikult pole mingi probleem, mille üle arutada! Foorum sureks välja päevapealt, sest need, kes pole surnud, ei tohi probleemist rääkida, ja need, kes surid, ei saa probleemist rääkida.
-
Külaline
Meil oli vares kaks päeva korstnalõõris kinni, ilmselt kekutas korstnal ja sealt kukkus alla. Algul mõtlesime, et tuul, aru ei saanud, kust see sabin tuleb. Lõpuks tekkis kahtlus. Ok, avasime siis ukse ja tegime alumise, toas oleva oleva ava lahti ja sealt ta välja komberda, tahmane nagu tont. Koer, kes peaks olema jahikoer, nagu terjerid ikka, ehmatas nii, et tormas teisele korrusele viivale trepile. Palju ei puudunud, et oleks sülle tahtnud. Vahtinud natuke ringi, lendas see lind lõpuks minema, paistis olevat täie tervise juures. Ainult koer, kelle kauss oli juhuslikult selle ava kõrval keeldus mõnda aega seal söömast, kartes ilmselt, et uus lind võib sealt välja vupsata. 
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Nõiamoor, Semrush [Bot] ja 7 külalist