Aasta parim, Aasta ema, Aasta isa

vana hea klassika
Külaline

Aasta parim, Aasta ema, Aasta isa

Postitus Postitas Külaline »

juba jälle
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/1204 ... aaltootaja
Kuidas just vargad, jõhkardid, pätid, kaabakad nendeks parmateks suudetakse leida :lol:
Külaline

Eks nad kõik ühed nahhalidzed ole. Meeldib end püünele tõsta lasta.
Külaline

Kuidas need sugulased alles peale surma välja ilmuvad?
Panevad vanakese hooldekodusse ja ainuke kes hoolib või justkui hoolib on sotstöötaja. See võib ju küll segadust tekitada. Vanake tahaks ka tunda hoolimist veel elu ajal, mitte kauget armastust kuskikt kaugelt, mida ta ei tunne.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Jaan 2026 12:48 Kuidas need sugulased alles peale surma välja ilmuvad?
Panevad vanakese hooldekodusse ja ainuke kes hoolib või justkui hoolib on sotstöötaja. See võib ju küll segadust tekitada. Vanake tahaks ka tunda hoolimist veel elu ajal, mitte kauget armastust kuskikt kaugelt, mida ta ei tunne.
Ma mõtlesin sama ja hakkas täitsa kahju sellest sotsiaaltöötajast. Kui on vaja vanainimese seosetut juttu kuulata ja tagumikku pühkida, polnud pärijaid kuskil, lagedale ilmusid alles siis, kui vanainimene juba surnud oli. Hooldanud siis ise oma vanakest, poleks keegi saanud tema pärandusele küüni taha ajada.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Jaan 2026 14:05
Guest kirjutas: 19 Jaan 2026 12:48 Kuidas need sugulased alles peale surma välja ilmuvad?
Ma mõtlesin sama ja hakkas täitsa kahju sellest sotsiaaltöötajast. Kui on vaja vanainimese seosetut juttu kuulata ja tagumikku pühkida, polnud pärijaid kuskil, lagedale ilmusid alles siis, kui vanainimene juba surnud oli. Hooldanud siis ise oma vanakest, poleks keegi saanud tema pärandusele küüni taha ajada.
Üks asi on, kui hooldajast vanainimene ise kirjutab testamendi hooldaja nimele. Siin võib arutleda, et ju jäid siis sugulased kaugeks.

Teine asi on testamendi võltsimine. See selge kurieteo peale välja minemine.
Külaline

Antud juhtul ekspertiis tõestas, et väidetav vanakese tahteavaldus pole ehtne - see on võltsitud.
Külaline

Ma ei ole päris kindel, aga olen kuskilt oma arvates lugenud, et sotsiaaltöötaja ei tohi nõustuda vanainimese järel pärimisega. Ma täpselt ei mäleta, kas see tulenes laiemalt laiemast tööeetikast või on see ka nö kirjalikult fikseeritud ametijuhendites.
Siin on su samasugune sõltuvussuhe nagu treeneri treenitava vahel - abi vajaval eakal kas ei ole lähedasi või ei saa nad mingil põhjusel aidata. Vanake on sõltuv oma tööd tegevast sotsiaaltöötajast ja kiindumus-usaldus tekivad kergesti. Võimalik, et teen paljudele tublidele inimestele liiga, aga abistaja töö (suuremates linnades on lisaks sotsiaaltöötajale, kes teeb plaani jms korraldused, ka igapäevast tööd tegevad nö sotsiaalhooldajad.) Poes käimine, arsti juurde viimine, koristamine, pesu kuivama panemine jms on lihtsad tööd, mida teevad sageli vähese haridusega ja ilma tööta inimesed. Kontroll on ka karistusregistrist lihtsalt. Nii võibki ahvatlus tekkida. Aga sõnum on ikka ühene - hoida tuleb oma vanakesi, neile helistada, külas käia, abi pakkuda jne. Siis on ebaausal palgatöötajal väiksem võimalus paha peale minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2026 15:30Ma ei ole päris kindel, aga olen kuskilt oma arvates lugenud, et sotsiaaltöötaja ei tohi nõustuda vanainimese järel pärimisega.
See peaks keelatud olema jah, sest vanainimese meel on nagu tuulelipp.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Jaan 2026 16:10
Külaline kirjutas: 19 Jaan 2026 15:30Ma ei ole päris kindel, aga olen kuskilt oma arvates lugenud, et sotsiaaltöötaja ei tohi nõustuda vanainimese järel pärimisega.
Meel võib olla noorena ka nagu tuulelipp.
Ja üldse, kui vana on vanainimene. Trump on vanaininene? Putin? Aga juhivad riike.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Jaan 2026 16:13
Ja üldse, kui vana on vanainimene. Trump on vanaininene? Putin? Aga juhivad riike.
elav näide ju, et sellised ei tohiks riike juhtida!
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2026 16:13 Trump on vanaininene? Aga juhivad riike.
See ju ongi minu väite tõestuseks.
Külaline

Miks Liis Haavelist enam uudiseid ei tule?
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Jaan 2026 16:37 Miks Liis Haavelist enam uudiseid ei tule?
Kaks varianti- ta kas on oma trikid lõtetanud või on muutunud oskuslikumaks.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Jaan 2026 16:16
elav näide ju, et sellised ei tohiks riike juhtida!
Ma ootasingi et nii öeldakse.
Aga nad juhivad. Neil on toetajaid ja neid ei kõrvaldata kahjuks vanuse ega tegude pärast
Külaline

Siin ei ole ju teemaks vanus, vaid abivajadus. Mõni 90-a elab üksi, käib kaupluses ja kütab elamise, teine 70-aastane on kehva tervisega ega saa toaski hakkama.
Külaline

Alles siin keegi kiitis meie riigitöötajate ennastsalgavat ja tublit tööd. :D
Ma sain aru, et see sotsiaaltöötaja varjaski oma vara ja pärimist, nii et seda pärimise keeldu on ilmselt raske kontrollida, kui just notaril seda kohustust pole. Ja lisaks võib võimalust haistev sotsiaaltöötaja ka enne töölt lahkuda.

Ei tea konkreetset juhtumit, aga äkki pärijad elasid kaugemal ja käisid ka tööl, seetõttu jäi suhtlemine harvaks. Igal juhul polnud see selle vanuri tahe ja tegemist oli pettuse ja võltsinguga.
Külaline

No samas ikka imelik, et alguses ei olnud Õiel lähedasi, oli jumala üksi ja siis kui surnud, siis äkki ujusid kohe pärijad välja. Miks enne ei aidanud siis. Testamendi võltsimine on muidugi lubamatu, aga eks need sugulased ise aitavad sellistele asjadele kaasa, kui ei tee vanainimesest väljagi ja tema ainuke suhtluspartner on sotsiaaltöötaja.
Külaline

Need pärijad võisid väga kaugelt sugulased olla. Teab kus välismaal elavad, et nende ilmumisega nii kaua aega läks.
Külaline

Guest kirjutas: 19 Jaan 2026 23:16 Need pärijad võisid väga kaugelt sugulased olla. Teab kus välismaal elavad, et nende ilmumisega nii kaua aega läks.
Siis pole neil vaja ka midagi pärida, kui see kauge sugulane elu lõpus kordagi meelde ei tulnud. Kui pärandit loota, siis hakkasid kohe tegutsema. Selles mõttes see sotsiaaltöötaja vähemalt tegi midagi inimese heaks, need sugulased mitte midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Jaan 2026 06:27Siis pole neil vaja ka midagi pärida, kui see kauge sugulane elu lõpus kordagi meelde ei tulnud. Kui pärandit loota, siis hakkasid kohe tegutsema. Selles mõttes see sotsiaaltöötaja vähemalt tegi midagi inimese heaks, need sugulased mitte midagi.
Pärijad otsib välja notar, saadab teated ja siis inimesed ilmuvad lagedale, mõnikord endalegi üllatuseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], kana, Mauno, Roosad tulbid ja 9 külalist