Kas siis enne ei peakski mõtlemaGuest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 08:58Mis see ATH siia puutub. ATH-ga inimesel pole kiire taip.Ta ju ei ütlegi seda, et oleks sellega pistmist. Viitas lihtsalt, et oleme sarnased kiire taibuga ja kumbki pole ATH.
Kas iga asi tähendab tänapäeval kohe ATH’d?
-
Külaline
-
Külaline
Ei saa sinu jutust aru. ATH-ga inimest iseloomustab impulsiivsus, tähelelepanematus ja hüperaktiivsus. Mis vahekorras need sümptomid on, on erinev, mõnel ongi ainult tähelepanematuse tüüp, hüperaktiivsust pole jne. Kas tal on kiire taip või aeglane taip, on erinev, sest inimesed on erinevad, ATH ei mõjuta seda.
-
Külaline
Jah, mõte oli selles, et mõningad näiliselt ATH-le omandatud käitumisjooned võivad olla ka inimestel, kes ei oma seda diagnoosi. On teada, et keskmisest taibukamad inimesed (mõtlevad kiiremini) võivad olla kärsitud, näiteks segavad jutule vahele või lõpetavad lauseid, teevad mitut asja korraga jne.Külaline kirjutas: ↑17 Jaan 2026 09:46Ei saa sinu jutust aru. ATH-ga inimest iseloomustab impulsiivsus, tähelelepanematus ja hüperaktiivsus. Mis vahekorras need sümptomid on, on erinev, mõnel ongi ainult tähelepanematuse tüüp, hüperaktiivsust pole jne. Kas tal on kiire taip või aeglane taip, on erinev, sest inimesed on erinevad, ATH ei mõjuta seda.
-
Külaline
Ja on ka selliseid, kes ise arvavad, et nad on keskmisest taibukamad ja teiste juttu kuulata ei taha, sest see on niivõrd loll. Ainult nemad teavad, kuidas on õige. Igasuguseid inimesi on.On teada, et keskmisest taibukamad inimesed (mõtlevad kiiremini) võivad olla kärsitud, näiteks segavad jutule vahele või lõpetavad lauseid, teevad mitut asja korraga jne.
-
Külaline
Huvitav, mis tõsiseid kõrvaltoimeid siis? Mul on lapsel ATH, ja talle on Concerta välja kirjutatud. Olen paar korda seda tabletti ise ka võtnud. Ei juhtunud midagi tõsist peale selle, et söögiisu oli hoobilt 0 ja mõte lippas tavapärasest paremini.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:00See on loomulik, sest neil on jäänud see lapseeas diagnoosimata. Ja see ravim tekitab nendel, kellel pole ATH-d, väga tõsiseid kõrvaltoimeid, nii et ei saa seda võtta. Seega mingi lihtsalt moeröögatus, et saan nüüd kõhnaks, see kindlasti ei ole.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 17:46 Ja uudise valguses, kuidas täiskasvanute seas on hüppeliselt tõusnud ath diagnoosimine. Moeröögatus, tahavad kõik Malluka moodi droogi abil kõhnaks saada või...
-
Külaline
No kes ütleb, et sul pole ATH-d. See on sageli pärilik. Normaalse ajuga inimene ei hakka lapse ATH rohtusid võtma.Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 15:31Huvitav, mis tõsiseid kõrvaltoimeid siis? Mul on lapsel ATH, ja talle on Concerta välja kirjutatud. Olen paar korda seda tabletti ise ka võtnud. Ei juhtunud midagi tõsist peale selle, et söögiisu oli hoobilt 0 ja mõte lippas tavapärasest paremini.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:00See on loomulik, sest neil on jäänud see lapseeas diagnoosimata. Ja see ravim tekitab nendel, kellel pole ATH-d, väga tõsiseid kõrvaltoimeid, nii et ei saa seda võtta. Seega mingi lihtsalt moeröögatus, et saan nüüd kõhnaks, see kindlasti ei ole.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 17:46 Ja uudise valguses, kuidas täiskasvanute seas on hüppeliselt tõusnud ath diagnoosimine. Moeröögatus, tahavad kõik Malluka moodi droogi abil kõhnaks saada või...
-
Külaline
Sa oled sellest asjast ikka täiesti valesti aru saanud. Need, mis sa üleloetlesid, ei ole ATH tunnuseks.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:35 Jah mulle tundub ka nii, et tavalised asjad diagnoositakse ath. Nt unustamine. Kus on võtmed, telefon. Hajameelsus või vanasti et pea on pulki täis. Nüüd ath. Hakkad tegema midagi, aga siis tegemise käigus teed hoopis teist tööd. Jälle ath ilming. Või nutiseadmesse ära kadumine. Või suutmatus alustada mingit tööd. No kes ikka viitsiks kui saab istuda telefonis. Mitte ei tule vaimu peale , või et vaim on valmis aga liha on nõder _öeldi vanasti.
-
Külaline
Mida see viimane lause nüüd siis tähendama pidi? Proovisin ravimit uudishimust - et mida see siis teeb inimesega. Mitte ei tarbi seda regulaarselt.Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 15:33No kes ütleb, et sul pole ATH-d. See on sageli pärilik. Normaalse ajuga inimene ei hakka lapse ATH rohtusid võtma.Guest kirjutas: ↑17 Jaan 2026 15:31Huvitav, mis tõsiseid kõrvaltoimeid siis? Mul on lapsel ATH, ja talle on Concerta välja kirjutatud. Olen paar korda seda tabletti ise ka võtnud. Ei juhtunud midagi tõsist peale selle, et söögiisu oli hoobilt 0 ja mõte lippas tavapärasest paremini.Guest kirjutas: ↑16 Jaan 2026 18:00
See on loomulik, sest neil on jäänud see lapseeas diagnoosimata. Ja see ravim tekitab nendel, kellel pole ATH-d, väga tõsiseid kõrvaltoimeid, nii et ei saa seda võtta. Seega mingi lihtsalt moeröögatus, et saan nüüd kõhnaks, see kindlasti ei ole.
Jah, tean, et ATH on pärilik. Sellepärast olen lasknud ka ennast ära testida ja tean, et mul seda ei ole.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot] ja 7 külalist