Plekid

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Plekid

Postitus Postitas Külaline »

Minu täiskasvanud tütar kannab plekilisi riideid. Plekid,mis ei tule pesus välja. Ütleb et see asi on puhas, aga plekid ei tule välja. Et ega ma seepäraat asja ära ei viska.
Ma olen küll plekilised riided ära visanud.
Mia mulje teile jätab plekilised riided?
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Ma ise ei kanna, juba tilluke plekk häirib mind kõvasti. Kui ikka plekki välja ei saa, siis viskan ära. Samas on mul sõbranna, kes kannab alati plekilisi, tuterdanud ja üldse oma elu ammu ära elanud riideid. Muidu on tore inimene, leian, et tema enda asi, mida selga paneb.
Külaline

Väikese rasvaplekiga kannan vaid kodus, sest nagunii 70% kodusest ajast elan pliidi ees(mulle meeldib).

Aga enamus plekke ma eemaldan sapiseebiga. 95% tuleb ka pesus välja. Ka laste riietelt. Ma sellesmõttes olen pedant.
Külaline

osadelt kangastelt ei tule midagi välja, pese kuidas tahad. St plekk kui selline tuleb, aga laik jääb riidele ikka sisse ja on kohe näha.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 18:08 Minu täiskasvanud tütar kannab plekilisi riideid. Plekid,mis ei tule pesus välja. Ütleb et see asi on puhas, aga plekid ei tule välja. Et ega ma seepäraat asja ära ei viska.
Ma olen küll plekilised riided ära visanud.
Mia mulje teile jätab plekilised riided?
Normaalne tüdruk, mõtleb ka jalajälje peale, mitte ainult sellele, et saaks uue riidetüki muretseda. Ema võiks õppust võtta.
Külaline

Ei kanna plekisili riideid isegi mitte kodus, küll aga võiksin ajutiselt näiteks aiatöödel.
Kui just pole silmnähtav hipi, siis mõtleksin sellist riietust nähes, et lohakas ja hooletu inimene. Loomulikult ei tarvitse olla, aga selline mulje jääks.
Jalajälge tuleks hoopis vähendada selle hiinlaste kräpi tellimata jätmisega. Mis kasu on sinu plekilistest riietest, kui meil tuleb sisse miljoneid pakke Temust, mis varsti kõik prügimäele visatakse. Mõelge hoopis sellele, et millise jalajälje jätab selle transportimine ja utiliseerimine.
Külaline

Oleneb plekist. Kui see on väike ja mittenähtavas kohas, siis käin küll sellega edasi. Kui mingi kohe silma kargav lärakas rinna peal, siis muidugi viskan ära selle asja, kui pesus ei õnnestu eemaldada. Üldiselt ikka suurema osa plekke saab välja.
Külaline

Maal, kodus ja koertega väljas käies - vabalt. Tööl, inimestega kohtumas, linna peal laiamas - ei.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Jaan 2026 22:57 Jalajälge tuleks hoopis vähendada selle hiinlaste kräpi tellimata jätmisega. Mis kasu on sinu plekilistest riietest, kui meil tuleb sisse miljoneid pakke Temust, mis varsti kõik prügimäele visatakse. Mõelge hoopis sellele, et millise jalajälje jätab selle transportimine ja utiliseerimine.
Kle, inimene, kes hoolib juba jalajäljest, ei hakkagi mingit hiina kräppi tellima. Ma ei ole elu sees kusagilt temust vm midagi ostnud.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 11:05 Maal, kodus ja koertega väljas käies - vabalt. Tööl, inimestega kohtumas, linna peal laiamas - ei.
Sama siin. Näit. aias töötamise või laste koduseid T-särke jms. pesen masinas puhtaks, aga kui mingid jonnakad plekid on jäänud, siis nühkima ei hakka. Riiet ära ka ei viska. Küll järgmiste pesudega lähevad plekid välja (või vähemalt heledamaks).

Tänaval, tööl, linna peal plekilistega ei käi. Kui plekki ära ei saa, siis läheb riideese tööriiete hulka.
Külaline

Meil küsib mees pidevalt plekilisi vm selliseid riideid, kasutab neid garaazis, talvel vist eemaldab vett ja suvel nühib muruniitjaid, autot vm, igatahes kõik läheb praktilisse kasutusse.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist