Raimonds Pauls

vana hea klassika
Külaline

Raimonds Pauls

Postitus Postitas Külaline »

Vaatasin südamlikku intervjuud temaga sünnipäeva puhul. Olen 70ndatel sündinud ja koos tema loominguga üles kasvanud. Osad lood meeldivad ikka väga.

Ainult sellest, mis ta Pugatšova kohta ütles, ei saanud aru. Minu arust olid nad 80ndatel kui sukk ja saabas. Isegi vist väikesest armusuhtest sosistati. Aga nüüd ütles Pugatšova kohta kuidagi kehvasti. Kas sellest suhtumisest võib aru saada, et Pauls on venemeelne? Paneb ju Pugatšovale pahaks, et oma riigile selja keeras. Minu arvates on see Pugatšova suhtumine just lausa super - julgus hakata diktaatoritele vastu...
Külaline

Ei usu, et lausa venemeelne. Ju pigem mingi vana tüli või midagi, mida tugevate isiksuste vahel ikka juhtuda võib.

Ka mina olen tema loominguga üles kasvanud. Seda mängiti nii raadios kui teles päris tihti, kuna ta on palju ilusat muusikat kirjutanud. Meenub näiteks "Pikk tee düünides".

https://m.youtube.com/watch?v=wQ21ytXFu ... AHAQ%3D%3D

Intervjuu tahan ka kindlasti ära vaadata, lihtsalt nostalgia mõttes.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Jaan 2026 23:44 Ei usu, et lausa venemeelne. Ju pigem mingi vana tüli või midagi, mida tugevate isiksuste vahel ikka juhtuda võib.

Ka mina olen tema loominguga üles kasvanud. Seda mängiti nii raadios kui teles päris tihti, kuna ta on palju ilusat muusikat kirjutanud. Meenub näiteks "Pikk tee düünides".

https://m.youtube.com/watch?v=wQ21ytXFu ... AHAQ%3D%3D

Tema teleintervjuust selgus, et ta ei mõista, miks Pugatšova oma rahvale selja keeras. Aga, nagu me teame, siis Pugatšova vihkab praegust vene riigikorda ja sõda. Sellepärast jäigi kuidagi imelik tunne Paulsi jutust, et kas ta siis kiidab seda heaks, mis praegu venemaaga toimub.
Külaline

Pugatšova ei vihanud Venemaa riigikorda enne sõja puhkemist. Ta elas perega väga ilusat elu oma häärberis ja polnud kusagilt kuulda, et ta riigikorra üle nuriseks. Ta lahkus oma perega pärast seda, kui oli sõja suhtes kritiitiline olnud.

Pakun, et Pauls mõtleb "rahvale selja keeramise" all Venemaalt lahkumist.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Jaan 2026 22:53 Vaatasin südamlikku intervjuud temaga sünnipäeva puhul. Olen 70ndatel sündinud ja koos tema loominguga üles kasvanud. Osad lood meeldivad ikka väga.
Guest kirjutas: 15 Jaan 2026 23:44 Ka mina olen tema loominguga üles kasvanud. Seda mängiti nii raadios kui teles päris tihti, kuna ta on palju ilusat muusikat kirjutanud. Meenub näiteks "Pikk tee düünides".
Huvitav on jälgida, kui erinevad on inimeste kogemused. Mina olen samuti 1970. aastate algul sündinud, aga ei saa enda kohta küll öelda, et olen Raimonds Paulsi või Alla Pugatšova loominguga üles kasvanud. Kodus kuulasid vanemad hoopis ABBAt, meil oli selline ülestõstetava puidust kaanega plaadimängija-raadio ja selle kaane siseküljele oli isegi kleebitud suur ABBA pilt. Sarja "Pikk tee düünides" mäletan nii palju, et see oli vist mingi Läti sari, ema vaatas seda. Mina nägin kohati, kui tuppa juhtusin.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 11:38
Guest kirjutas: 15 Jaan 2026 22:53 Vaatasin südamlikku intervjuud temaga sünnipäeva puhul. Olen 70ndatel sündinud ja koos tema loominguga üles kasvanud. Osad lood meeldivad ikka väga.
Guest kirjutas: 15 Jaan 2026 23:44 Ka mina olen tema loominguga üles kasvanud. Seda mängiti nii raadios kui teles päris tihti, kuna ta on palju ilusat muusikat kirjutanud. Meenub näiteks "Pikk tee düünides".
Huvitav on jälgida, kui erinevad on inimeste kogemused. Mina olen samuti 1970. aastate algul sündinud, aga ei saa enda kohta küll öelda, et olen Raimonds Paulsi või Alla Pugatšova loominguga üles kasvanud. Kodus kuulasid vanemad hoopis ABBAt, meil oli selline ülestõstetava puidust kaanega plaadimängija-raadio ja selle kaane siseküljele oli isegi kleebitud suur ABBA pilt. Sarja "Pikk tee düünides" mäletan nii palju, et see oli vist mingi Läti sari, ema vaatas seda. Mina nägin kohati, kui tuppa juhtusin.
Mina ka Pugatšovat küll ei kuulanud või mingeid muid vene artiste. Need tundusid juba seitsmekümnendatel pigem vanainimeste muusika.
Külaline

Ma ka u samast ajast. Ei meeldinud Alla ega Raimonsi lugusid kuulata.
BoniM oli siis mida kuulata.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 11:43 Ma ka u samast ajast. Ei meeldinud Alla ega Raimonsi lugusid kuulata.
Jah, siis oli juba võimalik kuulata igasuguseid rokibände, muusikat, mis on praegugi ajahambale vastu pidanud. Ei ole kunagi kuulanud vene estraadi
Külaline

Uudiseidki ei saanud kuulata ilma neid kuulmata

"Miljon helepunast roosi" (läti Dāvāja Māriņa, vene Миллион алых роз)
"Vanaaegsed kellad" (läti Es mīlu tevi tā, vene Старинные часы)
"Sinine lina" (Zilie lini)
"Kollased lehed" (Par pēdējo lapu)
"Maestro" (Tik tā viena)
"Vernissaaž" (Jasmīnzars)
"Rumal süda" (läti Muļķe sirds)
Paulsi laule on esitanud näiteks Anne Velli, Alla Pugatšova, Sofia Rotaru, Roza Rõmbajeva, Laima Vaikule, Nikolai Gnatjuk, Jaak Joala, Valeri Leontjev, Andrei Mironov, Aija Kukule, Heidy Tamme, Ivo Linna, Rein Tuus, Vello Orumets jpt.
Huvitav, et meie Anne Veski neid ei ole esitanud.
Külaline

Paulsi laule on esitanud näiteks Anne Velli, Alla Pugatšova, Sofia Rotaru, Roza Rõmbajeva, Laima Vaikule, Nikolai Gnatjuk, Jaak Joala, Valeri Leontjev, Andrei Mironov, Aija Kukule, Heidy Tamme, Ivo Linna, Rein Tuus, Vello Orumets jpt.
Kõik need esinejad olidki 70-tel sündinute jaoks vanainimeste muusika. Eks kuskil vilksamisi muidugi kuulis Paulsi laule, aga et oleks spetsiaalselt kuulanud ja nautinud, seda mitte.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 11:50 Uudiseidki ei saanud kuulata ilma neid kuulmata

"Miljon helepunast roosi" (läti Dāvāja Māriņa, vene Миллион алых роз)
"Vanaaegsed kellad" (läti Es mīlu tevi tā, vene Старинные часы)
"Sinine lina" (Zilie lini)
"Kollased lehed" (Par pēdējo lapu)
"Maestro" (Tik tā viena)
"Vernissaaž" (Jasmīnzars)
"Rumal süda" (läti Muļķe sirds)
Huvitav, et meie Anne Veski neid ei ole esitanud.
No kui Kroonika ei valeta...

olen Raimonds Paulsiga koostööd teinud ainult ühe korra – ta ...
Kroonika
https://kroonika.delfi.ee › artikkel › anne-veski-meenut...
5 päeva eest — Lauljanna Anne Veski repertuaaris on Paulsi lugu „Listja žoltõje“. Millised on Anne mälestused Paulsist ja mida ta talle sünnipäevaks soovib?
Külaline

Pilt
Jaa, selline oli noortemuusika :lol:
FUCKING NOISE! Ansambli Fucking Noise (pildil bändi laulev basskitarrist Peeter „Pask“ Männiksoo) etteaste Tartu Kultuurihoones 1. Aprillil 1989. NB! Kui sinu fotoalbumites leidub jäädvustusi 1980ndate Tartu punkaritest, jaga neid ka meiega.
Külaline

Eks ma kuulasin ka lapsena ABBAt ja Boney M-i. Aga telekast tuli ikka koguaeg ka nõukogude estraadi. Ja selle kõrval ka teemaalgatuses nimetatud inimeste loomingut. Kui telekas oli kodus olemas, ja kasutuses, siis ei olnud võimalik sellest mööda vaadata.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 11:41
Mina ka Pugatšovat küll ei kuulanud või mingeid muid vene artiste. Need tundusid juba seitsmekümnendatel pigem vanainimeste muusika.
TA olen. Ma ei ole öelnudki, et mulle lapsena hirmsasti meeldis see looming. Pugatšova pigem üldse ei meeldinud. Küll aga tekitab praegu see aeg suurt nostalgiat - lapsepõlv ju! See muusika meenutab seda aega.

Paulsi looming siiski valdavalt meeldib - vähemalt praegu, tagantjärgi vaadates. Eriti see lugu, mis oli Pikk tee düünides.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 11:59
Kõik need esinejad olidki 70-tel sündinute jaoks vanainimeste muusika. Eks kuskil vilksamisi muidugi kuulis Paulsi laule, aga et oleks spetsiaalselt kuulanud ja nautinud, seda mitte.
Ma olen TA. Kas ma ütlesin, et ma lapsena kuulasin ja nautisin neid? Olen nende laulude ajal üleskasvanud ei tähenda, et ma oleksin neid spetsiaalselt kuulanud ja fännanud. Need lihtsalt tulid koguaeg telekast ja raadiost.

Minu lapsepõlves lasti koguaeg ka Jaak Joalat. Tema laulud mulle lapsena näiteks absoluutset ei meeldinud. Aga olen nende saatel üles kasvanud ja teadsin kõiki laule. Nüüd, täiskasvanuna näiteks meeldivad need lood jällegi väga.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 11:50 Uudiseidki ei saanud kuulata ilma neid kuulmata
Sai küll, meie nt vaatasime Soome TV-d ja YLE uudistest sellist muusikat ei lastud.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 11:43 Ma ka u samast ajast. Ei meeldinud Alla ega Raimonsi lugusid kuulata.
Võiks ju osata siis bändi nimegi kirjutada!
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 14:46
Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 11:50 Uudiseidki ei saanud kuulata ilma neid kuulmata
Sai küll, meie nt vaatasime Soome TV-d ja YLE uudistest sellist muusikat ei lastud.
No meil Pärnu kandis Soomet ei näinud.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Jaan 2026 15:06
No meil Pärnu kandis Soomet ei näinud.
Millal enne Tallinna inimesed teadnud on, et väljaspool pealinna on ka elu?
Külaline

Külaline kirjutas: 17 Jaan 2026 14:46Sai küll, meie nt vaatasime Soome TV-d ja YLE uudistest sellist muusikat ei lastud.
Vauu, vinge. Saadame sulle medali!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist