Emadus: valik või naiseks olemise paratamatus

seks, suhted ja pereteemad
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 17:15 Minul oli väga raske beebi ja kui ta oli neljane, jäin ka üksikemaks. Aga ikkagi on lapse kasvatamise aeg olnud kõige õnnelikum aeg minu elus. Olen lapse kasvatamise jooksul ise inimesena väga palju arenenud ja küpsenud, kasvanud temaga koos. Seetõttu olen ka tööalaselt olnud edukam, sest lapsega suhtlemine on mind muutnud tasakaalukamaks ja küpsemaks, ajaplaneerimine on paranenud, suudan paremini eesmärgile keskenduda. Minu arust on tööl täiesti näha, kellel pole lapsi, nad on ka ise ebaküpsed ja lapsikud, ajavad mingit mõttetut joru, konfliktsemad, suhtlemisoskus on halvem. Nüüd on mu laps juba teismeline ja väga vahva kaaslane, kellega saab koos kuskil käia ja rääkida, kes aitab mind kodus ja aias väga palju. Ma tahaks, et mul oleks rohkem lapsi, aga olen tänulik ka selle ühe lapse üle.
“Kel pole lapsi on konfliktsemad, ebaküpsed, lapsikud”
Jh tõeline küpsus saabub kui oled lapse välja pressinud. Sünnitusehetkel toimub see protsess v?
Tegelikult ei sõltu isikuomadused sellest kas inimesel on lapsed või mitte!. Siin on ikka no s*taks palju konfliktseid ja vajaka suhtlemisoskusega emmesid koos, ning oli kah pk nii.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 17:21 Kesse 18 aastast rääkis….? Esimesed 4 aastat on vägagi auh auh tasemel, see iga on kõige hullem igavam
Parem ongi jh, sõidan luksautoga mööda, vaatan neid mittehädiseid oma laste peale karjumas tänaval :lol: :lol:
Ah, mis sa provotseerid nii mõttetult. Lapsik oled.
[/quote]

Muud sa vastata ei osanudki? Võta raamat kätte, arened oma sõnavaras kaugemale kui lapsik kisendades :lol: ?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 17:15 Minul oli väga raske beebi ja kui ta oli neljane, jäin ka üksikemaks.
Positiivse külje pealt, nelja-aastane on juba natuke suurem laps, võrreldes beebiga ja ei vaja enam, et kõik ette ja taha ära tehakse. Kui laps käib juba lasteaias, siis tekib ka veidi rohkem aega endale ja tegevusi on võimalik paremini planeerida. Beebiga käib kogu elu tema rütmis ja puhkehetked on ainult lapse magamise ajal või kui keegi lapse järgi vaatab.
Külaline

Kui mul oleks lapsed, siis ma eelistaks olla kodune kuniks nad suured. Paraku vähemalt meie Lääne kultuuriruumis on suur surve, et naised peavad ka töötama ja kodu saab jääda vaid naine, kellel on kõrgepalgaline mees. Seetõttu ei imesta, et lapsi ei taheta. Naised lihtsalt ei jõua lisaks töötamisele lapsi kasvatada. Milleks lapsed, kui näed neid vaid õhtuti väsinud olekus.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 17:45 Kui mul oleks lapsed, siis ma eelistaks olla kodune kuniks nad suured. Paraku vähemalt meie Lääne kultuuriruumis on suur surve, et naised peavad ka töötama ja kodu saab jääda vaid naine, kellel on kõrgepalgaline mees.
Mulle tundub, et osad naised, kes on mitu aastat kodus olnud, vajavad ka ise vaheldust ja võimalust tegeleda meelepärase töö või hobidega. Väikeste lastega tegelemine hommikust õhtuni võib olla päris üksluine ja väsitav. Minu jaoks on 3-4-aastane juba sellises vanuses, kes vajab ka teiste omaealiste seltskonda väljaspool kodu, et sotsialiseeruda.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 18:11
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 17:45 Kui mul oleks lapsed, siis ma eelistaks olla kodune kuniks nad suured. Paraku vähemalt meie Lääne kultuuriruumis on suur surve, et naised peavad ka töötama ja kodu saab jääda vaid naine, kellel on kõrgepalgaline mees.
Mulle tundub, et osad naised, kes on mitu aastat kodus olnud, vajavad ka ise vaheldust ja võimalust tegeleda meelepärase töö või hobidega. Väikeste lastega tegelemine hommikust õhtuni võib olla päris üksluine ja väsitav. Minu jaoks on 3-4-aastane juba sellises vanuses, kes vajab ka teiste omaealiste seltskonda väljaspool kodu, et sotsialiseeruda.
No kodune naine saabki ju enda maitse järgi omale leida hobisid ja tegevusi, kui vaheldust vajab. Paraku terve päeva töö on vähestel nii jube põnev ja pakub suurt vaheldust, et koju minnes õnnesäras. Poole kohaga töökohti pakutakse vähe ja selle eest saadav palk ei võimalda äraelamist. Need paar aastat kodused naised elavad peale emapalga lõppemist mehe palgast, mis vähesed on nii suur, et võimaldaks naisele midagi rohkemat kui kodus passimine. Muidugi on nad siis loppis. Vanasti piisab ainult mehe palgast, et tervet peret ülal pidada, nüüdsel ajal rabavad mõlemad ja ei jõu ka oma kahte last ära toidetud.
Külaline

Jh tõeline küpsus saabub kui oled lapse välja pressinud. Sünnitusehetkel toimub see protsess v?
Ei, koos lapse kasvatamisega saabub küpsus. Sünnitamine ei tähenda midagi, võiksid kasvatada ka võõrast last. Muidugi mitte kõigil, aga üldiselt on lapsevanemad siiski natuke paremad versioonid iseendast, mis nad varem olid.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 17:45 Kui mul oleks lapsed, siis ma eelistaks olla kodune kuniks nad suured. Paraku vähemalt meie Lääne kultuuriruumis on suur surve, et naised peavad ka töötama ja kodu saab jääda vaid naine, kellel on kõrgepalgaline mees. Seetõttu ei imesta, et lapsi ei taheta. Naised lihtsalt ei jõua lisaks töötamisele lapsi kasvatada. Milleks lapsed, kui näed neid vaid õhtuti väsinud olekus.
Vene meeste naised kõik küll ei tööta. Paljudel on tasuv töö ja see võimaldab naisel lapsi kasvatada.
Külaline

Vene meeste naised kõik küll ei tööta. Paljudel on tasuv töö ja see võimaldab naisel lapsi kasvatada.
Ega eesti meeste naised ka kõik ei tööta. Kui mu laps lasteaias käis, siis rühma laste emadest enamus tööl ei käinud, kodukontor ka siis veel populaarne polnud. Mõnel üksikul oli beebi, aga väga suur osa olid lihtsalt kodused emad. Igatahes oli neid rohkem kui töölkäivaid emasid. Venelastel ei ole siin teisiti midagi, pigem mõnikord imestan, et rikka mehe naine käib kuskil madalapalgalisel tööl. Rimis on üks komplekteerija mingi jubedalt ärasüstitud näoga, mu mehe firmas olid liini peal mitu sellist naist tööl. Käisid tööl kasukaga ja kalli autoga mees tuli õhtul järgi. Eesti naised ei läheks sellistele kohtadele tööle, kui mees oleks rikas.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 15:40
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 14:51
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 12:58 lastega nämmutamine koer teeb auh auh ja kiisu teeb mäu mäu, tohutult igav
Üsna kohutav, kui rumal võib olla ühe täiskasvanud inimese arusaamine lapsekasvatamisest. Sa kardad, et pead 18aastat seda auh-auh ja näu-näu tegema või? Aga parem ongi, kui igasugused hädised ja vaesed, kes rasedust väkitavad ja sünnitusest elauksajaks puha vigaseks jäävad, ei paljuneks, toodaks ju samasuguseid ainult. Ma ainult ei saa areu, miks sa jahvatad sellest pidevalt ja vait ei jää ja rahulikult oma lapsevaba vaest elu ei ela? Mingit finantsvabadust ei paista sulle saabuvat ei lapsega ega lapseta, tavaline palgaori.
Kesse 18 aastast rääkis….? Esimesed 4 aastat on vägagi auh auh tasemel, see iga on kõige hullem igavam
Parem ongi jh, sõidan luksautoga mööda, vaatan neid mittehädiseid oma laste peale karjumas tänaval :lol: :lol:
Kuidas takistab laps luksautoga sõitmast?
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 19:06
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 14:51
Üsna kohutav, kui rumal võib olla ühe täiskasvanud inimese arusaamine lapsekasvatamisest. Sa kardad, et pead 18aastat seda auh-auh ja näu-näu tegema või? Aga parem ongi, kui igasugused hädised ja vaesed, kes rasedust väkitavad ja sünnitusest elauksajaks puha vigaseks jäävad, ei paljuneks, toodaks ju samasuguseid ainult. Ma ainult ei saa areu, miks sa jahvatad sellest pidevalt ja vait ei jää ja rahulikult oma lapsevaba vaest elu ei ela? Mingit finantsvabadust ei paista sulle saabuvat ei lapsega ega lapseta, tavaline palgaori.
Kesse 18 aastast rääkis….? Esimesed 4 aastat on vägagi auh auh tasemel, see iga on kõige hullem igavam
Liiga palju raha kuluks lapsele, ei jõuaks sellises hulgas investeerida mis luksautot lubaks tulevikuks
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 18:34
Ei, koos lapse kasvatamisega saabub küpsus. Sünnitamine ei tähenda midagi, võiksid kasvatada ka võõrast last. Muidugi mitte kõigil, aga üldiselt on lapsevanemad siiski natuke paremad versioonid iseendast, mis nad varem olid.
hulk ebaküpseid lastega naisi kahjuks lükkab selle teooria kenasti ümber. Ei ole nad paremad versioonid, tahavad aupaistet. Tegelikult on samad inimesed edasi, ainult lastega
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 19:54

Liiga palju raha kuluks lapsele, ei jõuaks sellises hulgas investeerida mis luksautot lubaks tulevikuks

No kui inimene valib luksauto lapse asemel, siis polegi sellisel vaja lapsi saada. Paras psühhopaat oled.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 20:31

No kui inimene valib luksauto lapse asemel, siis polegi sellisel vaja lapsi saada. Paras psühhopaat oled.
Aitab ehk iga asja peale "psühhopaat" karjatsmast. Ilmsrelgelt ei tea sa selle sõna tähendust, aga einpea ka igas postituses oma rumalust näitama.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 20:52

Aitab ehk iga asja peale "psühhopaat" karjatsmast. Ilmsrelgelt ei tea sa selle sõna tähendust, aga einpea ka igas postituses oma rumalust näitama.
Muidugi tean. Ära näita oma rumalust.
Külaline

Valin finantsvabaduse, igati mõistlik soov.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 23:03

Valin finantsvabaduse, igati mõistlik soov.
See finantsvabadus on nagu mingi uue aja religioon😀 See on nagu nirvaana, milleni püritakse, aga tegelikult enamasti ei jõuta. Tegelikult ei ole palju vaja, et mingi kataklüsm kogu (virtuaal)vara hetkega hävitaks. Esivanemate pealt nähtud.

Sel juhul on perekond ja lapsed ainsad, kellele loota võib.

Mina olen tänapäeva uue ja uhke põlvkonna mõistes täielik luuser, poole elust elanud nõukaajal. Mõne meelest muidugi uskumatu, aga tol ajal saadud haridus võimaldab mul veel ka noore penskarina täiesti kobeda palga eest töötada. 2 last suureks kasvatatud ja koolitatud. Kinnisvarast ainult paneelika korter Tallinnas ja suvekodu mere ääres. Auto on uus, aga mitte autopedede unistus.

Vara varaks, aga kui omaealised sõbrad-tuttavad mingil hetkel kõrvalt kaduma hakkavad, mis on paratamatu, on nooremast põlvkonnast ikkagi rõõmu ja võib-olla ka tuge.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 23:44
See finantsvabadus on nagu mingi uue aja religioon😀 See on nagu nirvaana, milleni püritakse, aga tegelikult enamasti ei jõuta.
Vara varaks, aga kui omaealised sõbrad-tuttavad mingil hetkel kõrvalt kaduma hakkavad, mis on paratamatu, on nooremast põlvkonnast ikkagi rõõmu ja võib-olla ka tuge.
Kunagi lugesin, kuidas üks noor inimene kirjutas, kui vanaks saab hakkab sõbrannadega lõbusalt aega veetma, reisima, kohvikutes, teatrites käima. Tore mõte, aga reaalselt ei tea keegi ette, milline on vanana tervis ja elurõõm. Inimestel võiks olla suurem tugi perekonnast ja mõelda tasub ka kaugemale tulevikule. Hing võib olla noor, aga kui tervis enam ei luba ringi rännata ja elu täiel rinnal nautida või elukaaslast, omaealisi ja vanemaid sugulasi kõrval pole, mis siis peale noorema põlvkonna ja nende tegemiste veel rõõmu võiks pakkuda? Mis “õhtuks”, peale töö, seikluste ja kogemuste veel alles on, millele heldimusega mõelda? Vanad inimesed enamasti ei räägi uhkelt, et küll sai elus tööd rabatud ja vara kogutud, vaid jutustavad rohkem lastest ja lastelastest. Samas kui lastega tegelemine üldse huvi ei paku ja ollakse veendunud, et üksi või elukaaslasrga on meelepärasem olla, siis vastu tahtmist pole ka mõtet perekonda luua.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 08:25
See finantsvabadus on nagu mingi uue aja religioon😀 See on nagu nirvaana, milleni püritakse, aga tegelikult enamasti ei jõuta.
Kunagi lugesin, kuidas üks noor inimene kirjutas, kui vanaks saab hakkab sõbrannadega lõbusalt aega veetma, reisima, kohvikutes, teatrites käima. Tore mõte, aga reaalselt ei tea keegi ette, milline on vanana tervis ja elurõõm. Inimestel võiks olla suurem tugi perekonnast ja mõelda tasub ka kaugemale tulevikule. Hing võib olla noor, aga kui tervis enam ei luba ringi rännata ja elu täiel rinnal nautida või elukaaslast, omaealisi ja vanemaid sugulasi kõrval pole, mis siis peale noorema põlvkonna ja nende tegemiste veel rõõmu võiks pakkuda? Mis “õhtuks”, peale töö, seikluste ja kogemuste veel alles on, millele heldimusega mõelda? Vanad inimesed enamasti ei räägi uhkelt, et küll sai elus tööd rabatud ja vara kogutud, vaid jutustavad rohkem lastest ja lastelastest. Samas kui lastega tegelemine üldse huvi ei paku ja ollakse veendunud, et üksi või elukaaslasrga on meelepärasem olla, siis vastu tahtmist pole ka mõtet perekonda luua.
Vanainimesed räägivad oma lastelasrest, sest mitte millestki muust pole rääkida. Kui oleks midagi huvitavat tehtud, küll nad rääkiks ka sellest.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 08:25
Ei taha kulutad elu parimaid aastaid laste taktis. Vanaduses rõõmu pakkumine ei korva 20-40 vahel neile kulunud aega. Mis neist ikka vanaduses rääkida, elavad oma elu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Panda, Semrush [Bot] ja 7 külalist