Imelikud juhtumused

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 23:00 Oli 90ndate algus. Me läksime sõpradega Kesk-Eestist Saaremaale. Hästi noored olime ja vist esimest korda käisime autoga nii kaugel. Mõtlesime siis, et oleme ka nagu täiskasvanud, et läheme siis õhtul ilusti restorani mõnusalt aega veetma.

Kuna me varem ei olnud niimoodi restoranis käinud, siis ei teadnud täpselt, kuidas käituda ja kuidas tellimine käib. Alustuseks saime hirmsasti riielda, et restorani sisenedes marssisime ise lauda istuma, mitte ei jäänud ukse juurde ootama, kuni meid lauda juhatatakse.

Seejärel võttis teenindaja meilt tellimuse. Kuna me menüüd lugedes ei osanud üldse arvata, mis mingi roa nimetuse taga peitub, siis võtsime midagi, mille nime olime varem kuulnud. See oli rulaad. Ehk siis kõik tellisid omale rulaadi. Ja lauda toodi meile umbes mingi selline toode
https://otepaalt.ee/toode/rulaad-muhe-rull/ Mitte mingit lisandit ei olnud. Oligi kõikidele kaks viilu sellist rulaadi.

Ilmselgelt oli see siis mingi eelroog või lisand, mitte pearoog. Me olime sõnatud. Aga, suures hirmus ennast veel kord lolliks teha, ei julgenud rohkem midagi tellida. Sõime selle imeliku, pekise lihatüki ära.

Teenindaja, kes oli juba algusest peale väga tige meie peale ei saanud muidugi soovitada ega suunata, et mismoodi tellida.

Mäletan veel seda, et kui olime toidu eest maksnud, siis ta tuli tagasi ja äärmise nipsakusega virutas meile lauale 1-kopikalise ehk siis tagastusraha.

Kui ma ei eksi, siis see restoran asus Kuressaare kuursaalis.
See ongi eestlastele iseloomulik - endast vähem kogenenumate ja endast rumalamate suhtes ollakse äärmiselt ülbed ja õelad.
Külaline

Mina olen noad ära söönud või ma ei tea mis. Kunagi sai kõike 6 ostetud, nüüd kahvleid, lusikaid on 6 alles, aga nugasid ainult 3. Väikseid lapsi ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 16:50 Mina olen noad ära söönud või ma ei tea mis. Kunagi sai kõike 6 ostetud, nüüd kahvleid, lusikaid on 6 alles, aga nugasid ainult 3. Väikseid lapsi ei ole.
Koos toidujäätmete taldrikult prügikasti lükkamisega ka noad sinna visanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 17:04Koos toidujäätmete taldrikult prügikasti lükkamisega ka noad sinna visanud.
No ma ei tea, ma ei tarbi mingeid joovastavaid aineid.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 16:18Kui midagi on vaja peita, siis selleks on hea kasutada lukuga kohvreid. Lukustatavad riiulid-kapid võivad laste olemasolu korral liiga ilmselge peidupaik olla. Aga näiteks kapi otsas olevaid lukustatud reisikohveid ei uuri keegi.
Täpselt - kohvreid ei uurinud ei mina ega ka lapsed. Ühest ma eelmise aasta kommipakid leidsingi.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 17:22
Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 17:04Koos toidujäätmete taldrikult prügikasti lükkamisega ka noad sinna visanud.
No ma ei tea, ma ei tarbi mingeid joovastavaid aineid.
Wow, milline vastik kommentaar, aga mina ka mitte. Oma mõtetes olles olen kallutanud sinna nii noa, kui ka topsi koos lusikaga.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Jaan 2026 17:58Wow, milline vastik kommentaar, aga mina ka mitte. Oma mõtetes olles olen kallutanud sinna nii noa, kui ka topsi koos lusikaga.
:?: :?: :?:
Külaline

Kui Kuressaare söögikohtade peale siin jutt korraks kaldus juba.. mul on ka "hea" kogemus. Kohta ei tahaks nimetada, aga see on üks hooajaliselt avatud pubi-laadne hubane söögikoht. Neil on töötajad tihti uued ja vist väheste kogemustega. Võtsin seal kord päevaprae ja kui söömise lõpetasin, oli selline olukord, et paljudes laudades olid kasutatud nõud, aga inimesed juba ära läinud. Ettekandja, noorem mees, jalutas lauad läbi ja korjas mustad taldrikud kokku ning ladus need endale käe peale kõrgesse virna koos nugade-kahvlitega. Jõudes minu lauani, kus ma just äsja olin lõpetanud omadega, vajutas ta selle virna musti nõusid minu nina all mürtsti minu taldriku peale, vaatas mulle samal ajal sügavalt silma, ja siis lahkus kogu nõudevirnaga. See oli kummaline :roll:
Külaline

Ma olen ka ise mõnikord hajameelsusest mingi topsiku asemel hoopis lusika prügikasti visanud. Ja topsi kraanikaussi tõstnud. Tegelt peaks vastupidi tegema 😃. Tips prügikasti ja lausikas kraanikaussi.
Külaline

Sain niimoodi lahti mikseri otsikutest. Seega ka mikserist endast muidugi. Ilmselt lükkasin nad mikseri küljest valamu alla prügikasti, selmet valamusse lükata.
Kui otsima hakkasin, ütles laps, et need olid ju prügikotis. Ta oli võtnud mõned päevad tagasi prügikoti, näinud neid seal, sõlminud koti kokku ja viinud välja.
Arvas, et ju ma teadsin, mida tegin.
Külaline

Mul juhtus ülikooli ajal selline imelik lugu, et olin ühel reede õhtul üksinda ühika toas ja järsku koputas keegi uksele. Tegin ukse lahti ja seal seisis... minu ema.

Kusjuures rääkisin temaga eelmine päev telefonis ja ta ei maininud poole sõnagagi, et plaanib mulle külla tulla. Lisaks olin just hiljuti kolinud ja ema ei teadnud minu uut aadressi - ma küll rääkisin talle, mis tänaval see uus ühikas on, aga maja numbrit ta ei teadnud, ammugi mitte toanumbrit. Mobiiltelefoni tal siis ka veel ei olnud, ainult lauatelefon. Ma ausalt ei uskunud oma silmi kui teda nägin, arvasin, et äkki on see unenägu :D . Aga ei olnud, täitsa päris oli. Vedas veel, et toanaaber oli nädavahetuseks koju sõitnud (ta ei käinud iga nv kodus).

Ma ei saa siiamaani aru, mis tal peas oli, et ta otsustas mulle siukse üllatusvisiidi teha teise riiki, ilma hoiatamata, ilma aadressita, ilma telefonita ja teadmata, kas mul talle voodikohta üldse pakkuda oleks.
Külaline

Sõitsime perega maailma äärele puhkama. Turismi seal oli, aga pigem kohalik ja mitte-Euroopa turism, ei mingeid tšarterlende. Kolasime autoga piirkonnas ringi, peatusime parajasti ühe mitte-top vaatamisväärsuse juures. Jutustasime kambaga kui keegi pani mulle käe õlale ja teretas nimepidi. See oli mu endine kolleeg, kes oli samamoodi selles mitte-turismisihtkoha mitte top-vaatamisväärsuse juures.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 20:11 Sõitsime perega maailma äärele puhkama. Turismi seal oli, aga pigem kohalik ja mitte-Euroopa turism, ei mingeid tšarterlende. Kolasime autoga piirkonnas ringi, peatusime parajasti ühe mitte-top vaatamisväärsuse juures. Jutustasime kambaga kui keegi pani mulle käe õlale ja teretas nimepidi. See oli mu endine kolleeg, kes oli samamoodi selles mitte-turismisihtkoha mitte top-vaatamisväärsuse juures.
Minul on sama juhtunud, et kohtun kellegagi maailma teises otsas. Näiteks oli mul üks endine klassiõde, kellega ei olnud kohtunud 20 aastat. Kuigi ta elab ka Tallinnas minust 7 km kaugusel ja koguni töötab kohas, kus pidevalt käin. Aga kokku me kunagi ei sattunud. Siis olime mõlemad ükskord elus Austraalias kuskil pärapõrgus ja seal siis kohtusime.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Jaan 2026 16:18 Mina imestan, kuidas kodus asjad kaduma saavad minna. Tehke asjadele harvendust, tehke asjadele omad tsoonid. Ma tean täpselt, kus miski asub, vähemasti millisest kapist otsida.

Kui midagi on vaja peita, siis selleks on hea kasutada lukuga kohvreid. Lukustatavad riiulid-kapid võivad laste olemasolu korral liiga ilmselge peidupaik olla. Aga näiteks kapi otsas olevaid lukustatud reisikohveid ei uuri keegi.

See on vaese inimese jutt, kellel on ainult üks kodu ja seegi 1-toaline üürikas, kus elab omaniku ja ta meriseaga koos.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 18:51See on vaese inimese jutt, kellel on ainult üks kodu ja seegi 1-toaline üürikas, kus elab omaniku ja ta meriseaga koos.
Mis sul viga on, et nii vastik pead olema?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 19:29
Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 18:51See on vaese inimese jutt, kellel on ainult üks kodu ja seegi 1-toaline üürikas, kus elab omaniku ja ta meriseaga koos.
Ta ilmselt meeldib endale sellisena.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 19:29
Ma ei kommenteeri seda vaeseks tembeldajat, aga ütleme nii, et mingi peiduka ja kohvrijutt ajas ka minul juhtme kokku. Milline haige perekond!
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 19:40Ma ei kommenteeri seda vaeseks tembeldajat, aga ütleme nii, et mingi peiduka ja kohvrijutt ajas ka minul juhtme kokku. Milline haige perekond!
No miks haige? Korteris pole eriti kohti, kuhu kingitusi varuda. Olen kohvrisse peitnud korduvalt, ei näe selles midagi imelikku.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 19:40Ma ei kommenteeri seda vaeseks tembeldajat, aga ütleme nii, et mingi peiduka ja kohvrijutt ajas ka minul juhtme kokku. Milline haige perekond!
Sina ei peida väikeste laste eest näiteks ravimeid ja dokumente?
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Jaan 2026 19:45
Sina ei peida väikeste laste eest näiteks ravimeid ja dokumente?
Ei ole seda mitte kunagi teinud, minu jaoks on täiesti müstiline jutt. Loomulikult ei ole ravimid ja passid laste toas nukumajas, seda küll. Mitte ainult need, seal ei ole ka puhastuskeemia jm.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], dimple, Google [Bot], kaegu, Karlsson, Kägu369, Mammut, Semrush [Bot] ja 9 külalist