Kumba tulistati?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Üks ehk jõuab hüpata, aga teised ajab hull alla.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 17:53Normaalne on selline inimene kinni pidada, mitte tema eest ära hüpata.
Sa peatad autosid neile ette astudes või hüpates? Nojah.
Külaline

Ma nüüd ei kaitse kedagi. Mitte kumbagi poolt.
Aga ma olen suur fänn True Crime sarjadele, mis teadupärast on kõik Ameerika omad. Ja seal on seadused hoopis teised. Ja elu on hoopis teine. Politseile on antud rohkem seadusi tegutseda. Mõni ametnik tõeati kasutab seda ära. On palju korruptsiooni politseides. Suured võrgustikud üle kogu Ameerika. Gängid möllavad. Ja kodanikele on ka antud lihtsalt relvaload jne. Aga see kõik sõltub ka osariigist.
Ja sealsed kodanikud ka käituvad väga väga veidralt.
Ameerikas(sõltuvalt osariigist) on ametniku ründamine väga raske kriminaaltegu. Sinna loetakse ka mitte kuuletumine/käskluste eiramine(nagu selle juhtumi puhul autost väljumine) ja autoga alla ajamise üritus on raske kuritegi seal.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 18:19 Ma nüüd ei kaitse kedagi. Mitte kumbagi poolt.
Aga ma olen suur fänn True Crime sarjadele, mis teadupärast on kõik Ameerika omad. Ja seal on seadused hoopis teised. Ja elu on hoopis teine. Politseile on antud rohkem seadusi tegutseda. Mõni ametnik tõeati kasutab seda ära. On palju korruptsiooni politseides. Suured võrgustikud üle kogu Ameerika. Gängid möllavad. Ja kodanikele on ka antud lihtsalt relvaload jne. Aga see kõik sõltub ka osariigist.
Ameerikas(sõltuvalt osariigist) on ametniku ründamine väga raske kriminaaltegu. Sinna loetakse ka mitte kuuletumine/käskluste eiramine(nagu selle juhtumi puhul autost väljumine) ja autoga alla ajamise üritus on raske kuritegi seal.
Autost mitte väljumine
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 18:19 Ma nüüd ei kaitse kedagi. Mitte kumbagi poolt.
Ahjaa ja seda ka tahtsin ära märkida, et Ameerika politseinikel on hoopis teistsugune väljaõpe ja ametijuhendid, mis lubavadki rohkem sellist ekstreemset jõutaktikat kasutada. Ja eks seal ole ka palju kinni mätsimist, kui peakski selguma, et ametnik eksis.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 18:26
Ahjaa ja seda ka tahtsin ära märkida, et Ameerika politseinikel on hoopis teistsugune väljaõpe ja ametijuhendid, mis lubavadki rohkem sellist ekstreemset jõutaktikat kasutada.
Palun, siin on nimekiri erinevatest osariikidest ja seal kehtivatest normidest ja seadustest, millisel puhul võib kasutada potentsiaalselt vigastusi tekitavat või surmavat jõudu. Ei ütleks küll, et neil seal kuidagi eriliselt rohkem õigusi oleks selleks.
https://www.policinglaw.info/assets/dow ... 51-105.pdf
Külaline

Ja siin on American Civil Liberties Unioni selgitused kodanike õiguste kohta, kui neid on politsei poolt peatatud või úritatud seda teha. https://www.aclu.org/know-your-rights/stopped-by-police

Seal on selge sõnaga öeldud: "The burden of de-escalation does not fall on private citizens — it falls on police officers."
Külaline

Ma pigem arvan, et see ikkagi selline väljaõpe, kus tuleb kiiresti reageerida kui midagi ohtlikku peaks olema.
Lihtsalt automaatselt laskis maha, kui auto liikuma hakkas.
Ole sa siis aktivist või terrorist.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 19:01Ole sa siis aktivist või terrorist.
Kes seal kõigi sellistega kohut pidada jõuaks.
Meilgi lasti maha
https://www.postimees.ee/4295129/saatus ... lasti-maha
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 19:01 Ma pigem arvan, et see ikkagi selline väljaõpe, kus tuleb kiiresti reageerida kui midagi ohtlikku peaks olema.
Lihtsalt automaatselt laskis maha, kui auto liikuma hakkas.
Ole sa siis aktivist või terrorist.
Pigem on tüüp ikka hälvik. Nagu ka see, kes George Floydil põlve kõril hoidis ja ta seega lämmatas. Kui ta oleks tahtnud autot peatada, oleks tulnud rehvid läbi lasta.
Külaline

Kui keegi hakkab alla ajama, on normaalne teda tulistada.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 19:56 Kui keegi hakkab alla ajama, on normaalne teda tulistada.
Normaalne on pigem kõrvale hüpata ja tagant rehvidesse tulistada.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 20:18
Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 19:56 Kui keegi hakkab alla ajama, on normaalne teda tulistada.
On sul seal aega mõelda. Kas ma teen nii või naa.
Külaline

Kui keegtin hakkab mind autoga alla ajama, see tähendab, et soovib mind tappa, siis saab kuuli pähe. Millest sa aru ei saa?
Külaline

Guest kirjutas: 11 Jaan 2026 18:20
Autost mitte väljumine
Kõik Ameerika omad? Kui soovid, võin väga käid Kanada, Austraalia ja UK omi ka jagada!
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 20:33
Kui keegtin hakkab mind autoga alla ajama, see tähendab, et soovib mind tappa, siis saab kuuli pähe. Millest sa aru ei saa?
Ma arvan, et kõik peale sinu enda siin saavad aru, et sinu välja pakutud käitumine antud situatsioonis on liigse jõu kasutamine ja selliselt mõtlevate tegelaste koht pole õiguskaitseorganites.
Külaline

Trump on suutnud paari kuuga normaalsest ja demokraatlikust riigist teha viimase ...augu, demokraatiast pole haisugi järel ja vägivald lokkab. Kusjuures mitte mingi gängivägivald, vaid jõuametkondade oma. Meie ajakirjandus peaaegu midagi ei kajasta, aga kes on huvitatud, saab iga päev uutest Trumpi ja vabariiklaste vägitegudest lugeda.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 12:57
Külaline kirjutas: 11 Jaan 2026 20:33

Ma arvan, et kõik peale sinu enda siin saavad aru, et sinu välja pakutud käitumine antud situatsioonis on liigse jõu kasutamine ja selliselt mõtlevate tegelaste koht pole õiguskaitseorganites.
Politseiga ei naljatata, nii asjad käivadki, arva sina mida tahad.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 13:07 Trump on suutnud paari kuuga normaalsest ja demokraatlikust riigist teha viimase ...augu, demokraatiast pole haisugi järel ja vägivald lokkab. Kusjuures mitte mingi gängivägivald, vaid jõuametkondade oma. Meie ajakirjandus peaaegu midagi ei kajasta, aga kes on huvitatud, saab iga päev uutest Trumpi ja vabariiklaste vägitegudest lugeda.
Mis see demokraatia sinu arvates on? Eriline jobu - kui Biden kägises demokraatiast, sa muidugi arvasid et demokraatia õitseb. Trump ei teesklegi, et tahab korra majja lüüa, et mingid illegaalid miljonite kaupa üle piiri ei tuleks ja pead ei tõstaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Jaan 2026 14:18
Guest kirjutas: 12 Jaan 2026 13:07 Trump on suutnud paari kuuga normaalsest ja demokraatlikust riigist teha viimase ...augu, demokraatiast pole haisugi järel ja vägivald lokkab. Kusjuures mitte mingi gängivägivald, vaid jõuametkondade oma. Meie ajakirjandus peaaegu midagi ei kajasta, aga kes on huvitatud, saab iga päev uutest Trumpi ja vabariiklaste vägitegudest lugeda.
Mis see demokraatia sinu arvates on? Eriline jobu - kui Biden kägises demokraatiast, sa muidugi arvasid et demokraatia õitseb. Trump ei teesklegi, et tahab korra majja lüüa, et mingid illegaalid miljonite kaupa üle piiri ei tuleks ja pead ei tõstaks.
Oleks see siis ainult illegaalidega, meile see konkreetse tegutsemine muidugi meeldib, arusaadav, keegi ei kobisegi. Aga paraku seal hakkab asi täitsa lappesse minema, kui Trumpile midagi ei meeldi, järgneb mõnitamine ja algatatakse ametlik kriminaaluurimine otsitud põhjusel, nagu nüüd Powelliga juhtub. Ja ma ei saa aru, mis seal Venetsueelas nüüd õigupoolest sünnib, Trump tõmbab nafta endale, sulist asepresident jäeti pukki, kuna teeb Trumpi tahtmist, selle asemel, et seaduslikult valitud maapaos olnud president oleks võimule saanud, kõlab nagu see, mis meil siin sündis aastakümneid tagasi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Semrush [Bot] ja 5 külalist