Mida teeksite teisiti?
-
Külaline
Mida teeksite teisiti?
Kui oleks võimalus aega 25 aastat tagasi pöörata. Kui vana sel ajal olid ja mida muudaksid, kui saaksid?
-
Külaline
30, ja isikliku elu mõttes ei teeks mite midagi teisiti.
Majanduslikus mõttes ostaksin aastal 1995 võileivahinnaga mõne Kalamaja, Pelgulinna või Uue Maailma koleda maja, et hiljem korda teha ja suure kasuga maha müüa:)
Majanduslikus mõttes ostaksin aastal 1995 võileivahinnaga mõne Kalamaja, Pelgulinna või Uue Maailma koleda maja, et hiljem korda teha ja suure kasuga maha müüa:)
-
Külaline
mul sama. isiklik elu sobib, nii, nagu on, aga võileivahinnaga ostsin ainult kaks korteri Pelgulinna, nüüd ostaks rohkem, kui veel saaksGuest kirjutas: ↑12 Jaan 2026 08:33 30, ja isikliku elu mõttes ei teeks mite midagi teisiti.
-
Külaline
Ei peagi kaua aega tagasi minema. Minema aega kui bitcoin oli sadades või 2 tuhende euro juures. Oleks ostnud neid bitkoine ikka palju.
-
Külaline
Olin 2-aastane. Mõned esemed võiks jätta ninna lükkamata, muidu oli täitsa okidoki.
-
Külaline
Mina ei teeks midagi teisiti, ka oma vead tuleks ära teha, muidu poleks ma ju nii palju targem nüüd, kui vigu poleks teinud.
Jah, muidugi majanduslikult oleks võimalik praeguste teadmistega minevikku minnes palju kasulikke valikuid teha. Korteritega ma ei jändaks, oleks ostnud mingeid USA aktsiaid võileivahinnaga. NVIDIA, Amazon, Apple ...
Kui natuke kaugemale kui 25 aastat, nii umbes 30 või 35 minna, siis küsiksin palju küsimusi oma vanaemalt ja vanatädilt nende elu kohta.
Jah, muidugi majanduslikult oleks võimalik praeguste teadmistega minevikku minnes palju kasulikke valikuid teha. Korteritega ma ei jändaks, oleks ostnud mingeid USA aktsiaid võileivahinnaga. NVIDIA, Amazon, Apple ...
Kui natuke kaugemale kui 25 aastat, nii umbes 30 või 35 minna, siis küsiksin palju küsimusi oma vanaemalt ja vanatädilt nende elu kohta.
-
Külaline
Kõik õigesti oleksid sa teinud siis, kui poleks selle narkomaaniga üldse liini ajama hakanudki.Guest kirjutas: ↑12 Jaan 2026 11:39 Tegingi kõik õigesti toona ja läksin nakomanist lahku.
-
Külaline
Lühike vastus: püüaks vähem muretseda, rohkem huumoriga võtta.Guest kirjutas: ↑12 Jaan 2026 08:15 Kui oleks võimalus aega 25 aastat tagasi pöörata. Kui vana sel ajal olid ja mida muudaksid, kui saaksid?
Kui 25a tagasi, sis ma oleks juba 24, aga ma läheks isegi varasemasse aega, lapsepõlve. Ma olin lapsena tõsine ja murelikuvõitu tüdruk. Kõige rohkem kaldusin muretsema näit. inimsuhete, muidugi ka enda, aga teiste inimeste tülide jms. pärast. Õppisin kohusetundlikult ja hästi, majapidamistöödes osalesin virisemata, pahandusi (ma mõtlen, et niimoodi rõõmuga - muahhahaa! käkki keeraks) ei teinud. Nagu tellitult olid mul tülitsevad vanemad... (kes taipasid lahku minna alles minu keskkooli ajal).
Ja nüüd nii imelik, kui see ka pole - ma soovin, et ma oleks olnud lapsepõlves tõsise ja mureliku asemel hoopis bravuurikam plikanähvits. Kes oleks näit. kuuldes, et vanemad tülitsevad, öelnud: "Jälle tülitsete, jah? Minge juba ükskord lahku!" - ja jätnud vanemad pikkade nägudega järele vaatama, visanud hobusesaba seljale ja läinud muiates ja kerge südamega oma asjadega tegelema. Üldse selline, kes oleks ümbritsevaid inimsuhteid (näit. kui klassis olid tüdrukute vahel intriigid) palju kergemalt, huumoriga võtnud. Ja kui küsitud oli 25a tagasi (olin siis 24a, kõrgkool lõpetatud, esimene töökoht ja seal oli üks intriigistev kolleeg), siis ma oleks võinud tema üle ka rohkem muiata.
Ma nimelt tunnen, et olin ise noorena liiga... raskemeelne ja murelik. Raiskasin niimoodi megapalju oma vaimset energiat, sain isegi psühhosomaatilisi häireid vahel sellest. Miks, ei oska öelda, võibolla mul oli endal sünnipärane soodumus, võibolla inimesd ümber olid kõik sellised murelikud eestlased, keegi ei õpetanud, et sa plika, võta huumoriga... Ei tea.
Oleks pidanud rohkem järgima seda põhimõtet: "Tegele nende asjadega, mida sa ise saad muuta ja ära muretse nende asjade pärast, mida sa muuta ei saa".
Muus osas ei teeks midagi palju teistmoodi.
-
Külaline
25a tagasi oli 12 aastane. Muudaks üht asja küll aga mina seda muuta poleks saanud. Oleks soovinud, et vanemad oleks juba siis lahku läinud, mitte alles 6 a hiljem.
-
Külaline
Olin 25. Oleks pidanud olema rahatark ja meeletu laristamise asemel investeerima. Finantsvabadus oleks kauboikapitalismis jala ukse vahele saanul ruttu saabunud. Keegi aga tol ajal ei õpetanud ja ise ei taibanud.
Oleks pidanud õppima ülikoolis kõva eriala, mida mulle soovitati ja vastupidi ühele eelmisele kirjutajale lõin mina oma hobusesaba uhkelt selga - lollid olete kõik. Neid minusuguseid pehmikuid on pool ilma täis nüüdseks.
Oleks võinud hoida kontakti klassikaaslastega, olime ju koos ”puuda soola” ära söönud. Maailm tundus olevat avali uutest põnevatest inimestest.
Eraelus ei kahetse midagi, kõik läks nagu läks.
Oleks pidanud õppima ülikoolis kõva eriala, mida mulle soovitati ja vastupidi ühele eelmisele kirjutajale lõin mina oma hobusesaba uhkelt selga - lollid olete kõik. Neid minusuguseid pehmikuid on pool ilma täis nüüdseks.
Oleks võinud hoida kontakti klassikaaslastega, olime ju koos ”puuda soola” ära söönud. Maailm tundus olevat avali uutest põnevatest inimestest.
-
Külaline
Üsna sarnane saatus. Ülikooli jätsin pooleli, sest lihttööga teenisin hästi ja arvasin siis, et mul pole ülikooliharidust vaja, mina võin teha vajadusel ükskõik mis tööd. Ei kujutanud ette, et tuleb aeg, kus kere ei kannatagi enam füüsilisi töid või ei taha enam isegi teha kõiki asju, näiteks öötööd. Selle teenitud rahaga ma tol ajal midagi mõistlikku ei teinud ja ega mul pole praegugi sellist ärivaistu nagu mõnedel, et koroona alguses kohe maske õmblema või sõja alguses ukrainlastele raha koguma hakata. Ma ise arvan, et kui keerataks aeg tagasi, siis ma tuleks sealt ikka sama lollina läbi, ma lihtsalt olen selline.Guest kirjutas: ↑12 Jaan 2026 16:30 Olin 25. Oleks pidanud olema rahatark ja meeletu laristamise asemel investeerima. Finantsvabadus oleks kauboikapitalismis jala ukse vahele saanul ruttu saabunud. Keegi aga tol ajal ei õpetanud ja ise ei taibanud.
-
Külaline
25 aastat tagasi olin 20ndate alguses. Mida oleksin teinud teisiti? Peaaegu kõike. Tegin toona mitu lolli otsust, mis mu elu mitmeks aastaks mõjutama jäid. Lisaks lükkasin muudkui edasi õppimist kaugemasse tulevikku. Olin väga loll ja mul ei olnud ka kellegi käest nõu küsida.
-
Külaline
Olin 26 ja aasta oli ju 2001. Olin oma ülikoolid juba lõpetanud ja hakkasin maja ostma. Selle kõik teeks samamoodi, võib-olla ainult oleks pingutanud (ma küll ei tea kuidas, sest majalaenugagi oli piisavalt jamamist, aga kuidagi ikka) ja ostnud mõne strateegilise maatüki või korteri lisaks. Isiklik elu on läinud nagu ta on läinud, on olnud nii head kui mitte nii head, aga üldises plaanis vast kaalub hea halva üles. Seega sobib kõik see, mis on olnud. Majandusliku poole pealt veel oleks jah hiljem bitcoine krabanud.
-
Külaline
Töötasin kesklinna pubis ja teenisin hästi. Enamus sai pidude ja riiete peale laiaks löödud. Maja raha on kindlasti maha pidutsetud. Aga lõbus oli. Nüüd leian, et oleks pidanud ikka raha koguma.
-
Külaline
Ega jah, kuigi enne meid oli suuri tegusid teinud võitjate põlvkond, ka mina ennast äriinimsena sugugi ei tundnud. Võimaluse haridust omandada kasutasin ilusti ära. Eriala ei olndud küll pehme, aga mitte eriti popp ega tasuva eriala kuulsusega tollel ajal. Õppimist alustades eriti hästi ette kujutanud, kuhu tööle saan, ausalt öeldes. Aga peale lõpetamist tööle sain ja ennast ära elatanud olen. Seega, pole nagu midagi kurta.Guest kirjutas: ↑12 Jaan 2026 17:38Üsna sarnane saatus. Ülikooli jätsin pooleli, sest lihttööga teenisin hästi ja arvasin siis, et mul pole ülikooliharidust vaja, mina võin teha vajadusel ükskõik mis tööd. Ei kujutanud ette, et tuleb aeg, kus kere ei kannatagi enam füüsilisi töid või ei taha enam isegi teha kõiki asju, näiteks öötööd. Selle teenitud rahaga ma tol ajal midagi mõistlikku ei teinud ja ega mul pole praegugi sellist ärivaistu nagu mõnedel, et koroona alguses kohe maske õmblema või sõja alguses ukrainlastele raha koguma hakata. Ma ise arvan, et kui keerataks aeg tagasi, siis ma tuleks sealt ikka sama lollina läbi, ma lihtsalt olen selline.Guest kirjutas: ↑12 Jaan 2026 16:30 Olin 25. Oleks pidanud olema rahatark ja meeletu laristamise asemel investeerima. Finantsvabadus oleks kauboikapitalismis jala ukse vahele saanul ruttu saabunud. Keegi aga tol ajal ei õpetanud ja ise ei taibanud.
-
Külaline
Âra kobise rott.
-
Külaline
Kas sul naine oli narkomaan?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 7 külalist