Nii terved ja liikuvad, aga muudkui voorivad ketšupi vohmimise vahel arstide vahet ja teevad proove.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:23Kes normaalselt toitub ja palju liigub, ei pea suhkrut mingiks pahalaseks - eriti ketšupi sees! Kui vereproovid korras, ei tapa ketšup küll kedagi
Küpsetame kooke, teeme magustoite, mees joob kohvi ja teed suhkruga - proovid nagu noorel inimesel. Oleme 60+.
Ei tasu lolliks ka minna.
Toit ei pea maitsev olema
-
Külaline
Arusaadav, aga siis pigem räägiks nisujahust ja rafineeritud suhkrust ja magustoitudest ning selle kõrval ketšup kahvatub. Samuti on nt kurgi või kõrvitsamarinaadis sama suhkur, mis ketšupis või rohkemgi.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:17Kaloraaž pole põhiline, suhkur ja süsivesikud on (pahalased).Nõiamoor kirjutas: ↑08 Jaan 2026 19:14Mis nõiajaht see ketšupile on, mu meelest majonees on kordi hullem, aga kõik undavad selle ketšupi suhkrusisalduse vms kallal. Palju te seda siis sööte, mina panen umbes supilusikatäie heal juhul või siis mõne toidu sisse (hakklihakastmele nt) törtsu. See pole ju teab mis kaloraaz...
-
Külaline
Oh, minu pärast pugige seda ketšupit palju tahate, aga majoneesi demoniseerimine sama suuga on natuke koomiline.
-
Külaline
Jah, kord aastas teeme vereproovid, nagu arstid soovitanud on. Mis selles imelik tundub?Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:46Nii terved ja liikuvad, aga muudkui voorivad ketšupi vohmimise vahel arstide vahet ja teevad proove.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:23Kes normaalselt toitub ja palju liigub, ei pea suhkrut mingiks pahalaseks - eriti ketšupi sees! Kui vereproovid korras, ei tapa ketšup küll kedagi
Küpsetame kooke, teeme magustoite, mees joob kohvi ja teed suhkruga - proovid nagu noorel inimesel. Oleme 60+.
Ei tasu lolliks ka minna.![]()
-
Külaline
Tuletame meelde nüüd vahepeal, millest jutt käis - kõlas väide, et ketšup on üks tervislik asi, peaaegu et köögivili, pane aga toidule juurde, palju soovid ... Sellest tuli suhkru teema üles. Ei ole ketšup tervislik asi.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:23Kes normaalselt toitub ja palju liigub, ei pea suhkrut mingiks pahalaseks - eriti ketšupi sees! Kui vereproovid korras, ei tapa ketšup küll kedagiKülaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:17Kaloraaž pole põhiline, suhkur ja süsivesikud on (pahalased).Nõiamoor kirjutas: ↑08 Jaan 2026 19:14Mis nõiajaht see ketšupile on, mu meelest majonees on kordi hullem, aga kõik undavad selle ketšupi suhkrusisalduse vms kallal. Palju te seda siis sööte, mina panen umbes supilusikatäie heal juhul või siis mõne toidu sisse (hakklihakastmele nt) törtsu. See pole ju teab mis kaloraaz...
-
Külaline
siiani arvasin, et peab. sõin ainult asju, mis mulle meeldisid. tulemus - 10-15 ülekilo. nüüd võtsin appi ühe kaaluravimi. hämmastav ükskõiksus toidu suhtes. söön ainult vajalikku toitu ja teen seda ülitervislikul moel. iga ööpäevaga kukub kaal 200 grammi. mulle hullult meeldib, see on mu unistuste suhtumine toidusse, aga ma ei ole eriti kindel, et suudan seda omal jõul jätkata.
-
Külaline
Ehk sõltub sellest, kui madalaks süsivesikute piir on viidud. Kellel on tõesti "niikui grammikese suhkrut suhu panen, kehakaal tõuseb mühinal" stiilis probleemid, siis tulebki ilmelt keto-toitumisele kolida. Keto-toitumine ei luba, tõesti, tomatipastatki (sest tomatis enas on suhkrud, ega muidu poleks see magus). Paljudel aga päris nii ei ole, st. keha on natuke "armulikum", lubades natuke suhkruid ka süüa ja hakkab kaalu tõstma alles siis, kui kogused lähevad ebamõistlikuks (ülesöömine) või/ja maiustuste/suhkrujookide pillerkaariks kätte ära läheb.Guest kirjutas: ↑09 Jaan 2026 00:15Tuletame meelde nüüd vahepeal, millest jutt käis - kõlas väide, et ketšup on üks tervislik asi, peaaegu et köögivili, pane aga toidule juurde, palju soovid ... Sellest tuli suhkru teema üles. Ei ole ketšup tervislik asi.Guest kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:23Kes normaalselt toitub ja palju liigub, ei pea suhkrut mingiks pahalaseks - eriti ketšupi sees! Kui vereproovid korras, ei tapa ketšup küll kedagiKülaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 21:17
Kaloraaž pole põhiline, suhkur ja süsivesikud on (pahalased).
Eks igaüks peab ise teadma, kumba kategooriasse ta kuulub, kui rangeid piiranguid vajab. Kui inimesel üldjoontes tervislikult toitumisest piisab, siis lusikatäie ketšupi pärast hurjutada oleks veits ülepingutatud.
-
Külaline
Tomatipasta maitseb, nagu oleks tomatid juba vähemalt korra läbi seeditud..
-
Külaline
ei kujuta üldse ette, et teeks endale toitu mis mulle ei maitse. Maitse on see põhjus, miks söön või söömata jätan. Süüa lihtsalt kõhu täitmiseks - no võibolla kestvussportlane ona valgugeeliga saab nii.
Parem olgu toitu vähem, aga maitsvam (kvaliteetsem).
Ketsup ei peaks iga toidu kaaslane olema, ta tapab kõik muud maitsed. Aga oma koht temalgi - ise kasutan Salvesti oma pitsal tomatikastmeks.
Süsivesikute vastu pole mul midagi, armastan neid!
Ketsup ei peaks iga toidu kaaslane olema, ta tapab kõik muud maitsed. Aga oma koht temalgi - ise kasutan Salvesti oma pitsal tomatikastmeks.
-
Külaline
No vat kus peen inimene, tema juba nälja pärast ei sööks, ainult maitse pärastGuest kirjutas: ↑09 Jaan 2026 12:34 ei kujuta üldse ette, et teeks endale toitu mis mulle ei maitse. Maitse on see põhjus, miks söön või söömata jätan. Süüa lihtsalt kõhu täitmiseks - no võibolla kestvussportlane ona valgugeeliga saab nii.
-
Külaline
Kas sina siis teed endale meelega halba toitu, et vähem süüa?Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 20:16No vat kus peen inimene, tema juba nälja pärast ei sööks, ainult maitse pärastUskumatut saab ikka siit lugeda kenal reede õhtul.
-
Külaline
Ei, kus ma midagi sellist väitsin? Aga täiesti kindlalt söön ma selleks, et nälga peletada, mitte selleks, et maitseelamusi saada - seega kõlbab vahel ka toit, mis mulle ei meeldi, mida ma ei valiks, kui oleks valida. Sina väitsid, et viimasel juhul jätaksid sa söömata, mis on ilmselge vale ja peenutsemine.
-
Külaline
Mulle ei kõlba. Kõht võib tühi olla, aga kui toit ei ole maitsev, jääb söömata.Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 20:41Ei, kus ma midagi sellist väitsin? Aga täiesti kindlalt söön ma selleks, et nälga peletada, mitte selleks, et maitseelamusi saada - seega kõlbab vahel ka toit, mis mulle ei meeldi, mida ma ei valiks, kui oleks valida. Sina väitsid, et viimasel juhul jätaksid sa söömata, mis on ilmselge vale ja peenutsemine.
Ketsupit, nagu ka mingit muud õli peale oliivõli, ei tarbi kuskil 20 aastat. Toidud teen tomatipastaga, saslõki kõrvale sööme adzikat.
-
Külaline
Ei, mina ei väitnud. Siin ei tasu sina-vormis pöörduda, sellest võiks juba aru saada. Kõik on erinevad külalised ja võivad igas teemas vastata.Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 20:41Sina väitsid, et viimasel juhul jätaksid sa söömata, mis on ilmselge vale ja peenutsemine.
Mina väidan, et kodus teeme ikka maitsvat toitu, mis kõigile meeldib. Keegi ei tee maitsetut asja. Niisugust nälga pole tundnud, et peaksin lihtsalt kõhutäiteks midagi täiesti ebameeldivat asja sööma.
Millises olukorras see võiks üldse ette tulla, et sööd ainult nälja peletamiseks kõike, mis söödav on?
Me vist ei räägi kodututest siin teemas.
.
-
Külaline
Ketšup mõne toidu kõrvale meeldib väga, eriti Salvesti "Tublilt tomatine".Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 20:50Mulle ei kõlba. Kõht võib tühi olla, aga kui toit ei ole maitsev, jääb söömata.
Ketsupit, nagu ka mingit muud õli peale oliivõli, ei tarbi kuskil 20 aastat. Toidud teen tomatipastaga, saslõki kõrvale sööme adzikat.
20 aastat tagasi polnud seda olemaski, tol ajal tõesti hea maitsega ketšupit poest ei leidnudki.
Oliiviõli tarbin vähe, rohkem avokaadoõli, maitseks ka seesami- ja argaaniaõli. Viimasega teen kõik rohelised salatid, väga mõnusa maitsega.
-
Külaline
Millega sa igapäevased toidud praed/ahjutoidud teed? Mina ainult oliivõliga.Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 22:00Ketšup mõne toidu kõrvale meeldib väga, eriti Salvesti "Tublilt tomatine".Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 20:50Mulle ei kõlba. Kõht võib tühi olla, aga kui toit ei ole maitsev, jääb söömata.
20 aastat tagasi polnud seda olemaski, tol ajal tõesti hea maitsega ketšupit poest ei leidnudki.
Oliiviõli tarbin vähe, rohkem avokaadoõli, maitseks ka seesami- ja argaaniaõli. Viimasega teen kõik rohelised salatid, väga mõnusa maitsega.
-
Külaline
Igapäevasel ikka või ja avokaadoõliga. Hakkliha alla ei pane midagi, sealt tuleb piisavalt rasva (hakkliha teen ise).Külaline kirjutas: ↑09 Jaan 2026 22:12Millega sa igapäevased toidud praed/ahjutoidud teed? Mina ainult oliivõliga.
Pannkoogitainasse segan veidi avokaadoõli, küpsetamisel pole lisaõli vaja.
Šnitsilt praen või ja sutsukese avokaadoõli segus, pannikartuleid samuti. Kotlettidele on ka vaid veidi õli vaja, kui pannil praen, enamasti küpsetan neid ahjus.
Ahjuvormidele pole kunagi õli lisanud, ahjujuurikatele piserdan kas maitsestatud oliiviõli või avokaadoõli.
Pärmitainast teen võiga.
Kui vaja sibulat-küüslauku-porgandit praadida suppide või kastmete jaoks, siis enamasti ikka avokaadoõliga, vahel lisan maitsestatud oliiviõli.
Ehh, majoneesis on ju kaloreid umbes 10 x rohkem, suhkrut küll vähem, aga selle võrra rohkem rasva. Mina ei demoniseeri kumbagi, kasutan majoneesi ainult kartulisalatis.Külaline kirjutas: ↑08 Jaan 2026 22:16Oh, minu pärast pugige seda ketšupit palju tahate, aga majoneesi demoniseerimine sama suuga on natuke koomiline.
-
Külaline
Mulle meeldib vana hea muna majoneesiga, kasutan selleks Salvesti kerget majoneesi. Kartulisalatit teen alati Tarplani provansaaliga, kui jääb üle, kasutan leivakattena.
-
Külaline
Kõiki asju võib normaalsetes kogustes süüa. Mingi paarikümne grammi ketšupi peale keema minna pole küll tarvis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 8 külalist