Uus telefon, aga mida vanaga teha?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Uus telefon, aga mida vanaga teha?

Postitus Postitas Külaline »

Kui ostate omale uue telefoni, arvuti vms, siis mida teete vanaga, kui see veel igati töökorras on?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Jaan 2026 20:46 Kui ostate omale uue telefoni, arvuti vms, siis mida teete vanaga, kui see veel igati töökorras on?
Müün ära.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Jaan 2026 20:46 Kui ostate omale uue telefoni, arvuti vms, siis mida teete vanaga, kui see veel igati töökorras on?
Alates mobiilide Eestisse tulekust peale on üks mu mobiil ära varastatud ja üks päevinäinud 1996a mudel (töötav nii akult kui 4XAA patareidega) vedeleb ajaloo säilitamise nimel sahtlis (kasutan seda vahel loengutes õppevahendina), kõikidel ülejäänud 5 juhul on uue telefoni ostmine olnud seotud sellega, et vana enam üldse ei tööta.

Vanad läpakad on kõik alles, olen ostnud sisse uued akud ja kasutan aegajalt senini (nt filmide vaatamiseks on 10" ekraaniga kerge, aga 7h akuga läppar hea rongi kaasa võtta). Vanad lauaarvutid ehitame ümber võimsamateks, osa vanu kaste teenivad meid nüüd muul moel, nt suvila turvasüsteemi haldamisel või koduses arvutivõrgus pere fotode vm serverina
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Jaan 2026 20:46 Kui ostate omale uue telefoni, arvuti vms, siis mida teete vanaga, kui see veel igati töökorras on?
Olgu pealegi töökorras, aga kui on vananenud, värskendusi vastu ei võta, mulle vajalikud programmid enam ei tööta, siis viin ohtlike jäätmete kogumispunkti. Enne lammutan laiali ja võtan seest kõik välja, kust minu andmeid võiks leida.
Ega ma kunagi enne uut ei osta ka, kui tõsist vajadust pole.
Külaline

Ostan umbes 2 aasta tagant ja vana müün umbes 500 euroga maha. Arvuti ostan umbes 7 aasta tagant ning vana Mac jääb lastelastele mängida/peksta/nuppe välja tampida.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Jaan 2026 23:30ning vana Mac jääb lastelastele mängida/peksta/nuppe välja tampida.
Miks nad peaks seda tegema ometi?
Ja kui nupud on välja tambitud, mida siis teed selle arvutiga?
Külaline

annan emale või lapselapsele või isale - no kellel parasjagu vaja.
Külaline

Olen jätnud igaks juhuks nn varutelefoniks, aga andnud ka emale-isale.
Külaline

Ma olen lapsele andnud või varutelefoniks jätnud. Aga kuna ma vahetan nii harva neid, siis varutelefonina üldjujul vana sahtlis seisja on nii vana juba, et kui ei kasuta, siis enam väga toimi ka 😃
Hetkel on mul 3.5aastat vana Samsung ja nüüd aku kestvuse pärast ehk vajab lähiajal välja vahetust.
Osade kampaaniate korras saab oma vana poodi tagasi anda ja uue pealt siis saab soodust nii 30-50 eurot. See ju lausa ideaalne, et ei pea ise utileerimise pärast muretsema.
Läpakas on mul nii vana, et vaevu töötab ja kui enam üldse ei toimi, siis ehk annetan varuosadeks, kes it-alal ise arvutite kokkupanemist harjutab. Neid ikka aegajalt kuulutustes leidub, kes varuosadeks ja harjutamiseks neid otsivad.
Uut läpakat ei plaani osta, sest pole vajadust. Kõik saab telefonis ära tehtud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 8 külalist