Noh, minu HIIT trenn tähendab siiski oluliselt midagi muud kui kiire tempoga kõndi. Ma ei treeni omal käel, vaid treeneri all. Näiteks burpee ja hüppenöör vaheldumisi, joonejooks, tagurpidi jooks jne.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 18:08Kusjuures HIIT trenni soovitas üks asjatundja vanematele inimestele nii, et kolm minutit kõnnid väga kiiresti, nii et rääkida vabalt ei saa ja seejärel kolm minutit rahulikult ja jälle kordad. Ideaalis siis kuus korda kumbagi. Kole tüütu kella jälgida, ma olen teinud nii, et vaatan looduses mingi märgi ära ja siis lähen selleni.Külaline kirjutas: ↑03 Jaan 2026 16:34 Kalisteenika ja HIIT trenn. Viimast isiklikult 50+ inimestele ei soovita, sest on minu arust väga raske. Kalisteenika on aga super ja soovitan väga.
Mis trennis käite, 50+ inimesed?
-
Külaline
-
Külaline
Müstika sel juhul. Mees meenutab, et Tartu Ülikoolis kui tema tegi suusatamist ja judot, siis olid mingites saalinurkades küll hantlid ja kangid ja sai lõuga tõmmata jne, aga mingeid masinaid või tänaste jõusaalide sarnaseid kohti ta küll ei mäleta.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 20:52Jõusaal oli absoluutselt kindlalt nii kergejõustiku kui ujumistrenni üks kohustuslikest osadest. Kui neid trenne vähegi tõsisemalt tehti.Tõenäoliselt suusatamise ka, kuigi selle kohta isiklikku kogemust pole.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 20:25Kasvasin Tallinnas, lävisin paljude aktiivsete keskkoolinoortega, käidi kergejõustikus, sulgpallis, korvpallis, tantsutrennis, ujumas, suusatamas, aga mitte kunagi ei kuulnud ma, et keegi oleks öelnud lause "käisin jõusaalis" või "lähen nüüd jõusaali", küll aga tegime tüdrukutega korduvalt aega parajaks koos enne üksteise trenne.
Vend käis mul ujumistrennis, alati ainult ujulas.
Äkki te mõtlete ikka päris mingite profisportlaste trenne, mitte asjaarmastajate omi?
-
Külaline
Täiesti tavalised kehakultuuri saalid, kus ma tavalise 14-aastasena harrastajana käima hakkasin. Olid hantlid, pingid, masinad jm. Tolle aja kohta korralik varustus.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 22:21Müstika sel juhul. Mees meenutab, et Tartu Ülikoolis kui tema tegi suusatamist ja judot, siis olid mingites saalinurkades küll hantlid ja kangid ja sai lõuga tõmmata jne, aga mingeid masinaid või tänaste jõusaalide sarnaseid kohti ta küll ei mäleta.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 20:52Jõusaal oli absoluutselt kindlalt nii kergejõustiku kui ujumistrenni üks kohustuslikest osadest. Kui neid trenne vähegi tõsisemalt tehti.Tõenäoliselt suusatamise ka, kuigi selle kohta isiklikku kogemust pole.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 20:25Kasvasin Tallinnas, lävisin paljude aktiivsete keskkoolinoortega, käidi kergejõustikus, sulgpallis, korvpallis, tantsutrennis, ujumas, suusatamas, aga mitte kunagi ei kuulnud ma, et keegi oleks öelnud lause "käisin jõusaalis" või "lähen nüüd jõusaali", küll aga tegime tüdrukutega korduvalt aega parajaks koos enne üksteise trenne.
Vend käis mul ujumistrennis, alati ainult ujulas.
Äkki te mõtlete ikka päris mingite profisportlaste trenne, mitte asjaarmastajate omi?
-
Külaline
Ma olen 52 ja 1980ndatel olin laps.Guest kirjutas: ↑05 Jaan 2026 20:25 mina räägin vanuse 50+ noorusest ehk siis 80-ndad ja 90-ndate algus?
-
Külaline
Mul on kogemus tavakooli spordikallakuga klassiga Tallinnas ning ujumistrenniga, mis pidi vist jah proffe tootma, kuid kus paljud käisid siiski niisama. Koolis oli meil jõusaal, ujulates olid jõusaalid ja suurte spordiklubide võimlates (nt "Tööjõureservid") olid jõusaalid.Külaline kirjutas: ↑05 Jaan 2026 22:21Vend käis mul ujumistrennis, alati ainult ujulas.
-
Külaline
Lapsed ei käi trennis?
-
Külaline
Jutt oli sellest, et 50+ inimeste noorus oli 80ndatel ja 90ndatel. Mina olin 1980. aastal 7-aastane. Jõusaalis hakkasin käima keskkooli lõpuklassis ehk 1990/1991.
-
Külaline
Ja 1986. aastal olid 13-aastane - siin tuuakse ka näiteid sellest vanusest.Guest kirjutas: ↑06 Jaan 2026 09:19Jutt oli sellest, et 50+ inimeste noorus oli 80ndatel ja 90ndatel. Mina olin 1980. aastal 7-aastane. Jõusaalis hakkasin käima keskkooli lõpuklassis ehk 1990/1991.
-
Külaline
13-aastaselt olin ma laps ning vähemalt tol ajal sellises vanuses jõusaalis ei käidud (või siis ei jõudnud see minu teadvusse). Pole ka aimu, kas neid üldse eksisteeris.Guest kirjutas: ↑06 Jaan 2026 10:00Ja 1986. aastal olid 13-aastane - siin tuuakse ka näiteid sellest vanusest.
-
Külaline
Hakkasin jõusaalis käima alates vanusest 14, aasta oli 1985.Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 13:1713-aastaselt olin ma laps ning vähemalt tol ajal sellises vanuses jõusaalis ei käidud (või siis ei jõudnud see minu teadvusse). Pole ka aimu, kas neid üldse eksisteeris.Guest kirjutas: ↑06 Jaan 2026 10:00Ja 1986. aastal olid 13-aastane - siin tuuakse ka näiteid sellest vanusest.Guest kirjutas: ↑06 Jaan 2026 09:19
Jutt oli sellest, et 50+ inimeste noorus oli 80ndatel ja 90ndatel. Mina olin 1980. aastal 7-aastane. Jõusaalis hakkasin käima keskkooli lõpuklassis ehk 1990/1991.
https://www.ohtuleht.ee/melu/162389/kol ... nima-tulla
-
Külaline
artiklis: atleetvõimlemise klubiKülaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 13:25Hakkasin jõusaalis käima alates vanusest 14, aasta oli 1985.
-
Külaline
Meil oli küll võimlas eraldi ruum, millel nimeks jõusaal.Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 13:22 Jõusaali sõna küll ei olnud, olid võimlad.
-
Külaline
Jõusaalis treenimine ju ongi atleetvõimlemine.Külaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 13:39artiklis: atleetvõimlemise klubiKülaline kirjutas: ↑06 Jaan 2026 13:25Hakkasin jõusaalis käima alates vanusest 14, aasta oli 1985.
-
Külaline
Minu koolis oli jõusaal, aga millal telkis, ei tea. Küll aga oli 1980ndatel masinatega jõusaal nt Tartu mnt-l Tallinnas. Masinaid oli palju ja raskused mehhaaniliselt reguleeritavad. 1988 tegin koolilapsest Eesti-tasemel sportlasena ÜKEt (üldkehaline ettevalmistus) Pärnu mnt 82 maja all. Seal oli sõudebassein ja ergomeeter ja kangisaal. Neid kohti siiski oli, aga jõudu ehk toonase nimetusega ÜKEt tehti pigem mingi teise trenni alustrennina.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist