Kuuse toast välja viimine kortermajas

vana hea klassika
Külaline

Kuuse toast välja viimine kortermajas

Postitus Postitas Külaline »

Kuidas saaks kuuske niimoodi välja viia, et terve koridor poleks okkaid täis? Ja kuhu üldse kuusk panna, kui transporti selle äraviimiseks pole ja raha prügivedaja tellimiseks ka mitte?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 16:17 Kuidas saaks kuuske niimoodi välja viia, et terve koridor poleks okkaid täis? Ja kuhu üldse kuusk panna, kui transporti selle äraviimiseks pole ja raha prügivedaja tellimiseks ka mitte?
Kui on väike ja kitsas uusk, siis prügikott ümber. Alt tüvest paned sisse. Ots välja jääb, pole hullu.
Mul on korter 1 korrusel ja ma viskan rõdult õue ja siis ümber nurga õuest viin prügikasti. Meil on lubatud tavaprügi sekka panna, kui kuusk tervenisti konteinerisse mahub.
On ju erinevad kuuskede kogumise punktid tehtud eri linnades.
Üks variant on oksad toas ära saagida. Siis mahub prügikotti isegi paremini.
Üks aasta oli mul nii kõrbekuiv, et saputasin paar korda ja kõik okkad pudenesid küljest 😃
Külaline

linnaosades on ju kuusekogumise kohad, sinna siis viidki (kasvõi kelgul).
Päris kindlasti ei ole ok toppida kuusk prügikonteinerisse! Mõtle nüüd ise, kui kõik 50-100 korterit hakkaks oma kuuskesid prügisse toppima, kuhu kogu ülejäänud prügi siis panna?
Kui kuuse utiliseerimine on nii suur probleem, siis võikski okstega piirduda. Või osta kunstkuusk.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Meil kogunevad kuused prügikasti äärde ja kaovad sealt minema. Kui mina veel kuuse tuppa tõin, siis välja viskasin selle rõdu kaudu. Kannatab ka kõrgemalt, kui esimeselt korruselt.
Külaline

Viskasime aknast alla. Üks seisis all ja vaatas, et keegi pihta ei saaks.
5-korruseline maja, kõik viskasid aknast.
Koguti prügikastide kõrvale.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 16:49 linnaosades on ju kuusekogumise kohad, sinna siis viidki (kasvõi kelgul).
Päris kindlasti ei ole ok toppida kuusk prügikonteinerisse! Mõtle nüüd ise, kui kõik 50-100 korterit hakkaks oma kuuskesid prügisse toppima, kuhu kogu ülejäänud prügi siis panna?
Kui kuuse utiliseerimine on nii suur probleem, siis võikski okstega piirduda. Või osta kunstkuusk.
Pole kelku.
Tõenäoliselt rohkem ma kuuske ei too jah, mõtlesin see aasta, et ehk tekitab see lõpuks ometi ka mingisuguse pühadetunde, et kuuselõhn ja ehtimine.. Aga ei tekkinud mingit tunnet enam-kuhu see aastatega kadunud on, ma ei saa aru.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 17:21
Pole kelku.
Tõenäoliselt rohkem ma kuuske ei too jah, mõtlesin see aasta, et ehk tekitab see lõpuks ometi ka mingisuguse pühadetunde, et kuuselõhn ja ehtimine.. Aga ei tekkinud mingit tunnet enam-kuhu see aastatega kadunud on, ma ei saa aru.
Ma pakun põhjuseid. See jõuluvärk hakkab ikkagi igal pool liiga vara pihta ja õigeks ajaks ei ole enam mingit tunnet. Teiseks, et head toitu on nüüd aastaringi võtta ja jõululaud ei ole enam ammu see, mida pingsalt oodata. Kere on kogu aeg head-paremat täis ja seapraad või kringlitükk ei tekita neid emotsioone, mis olid siis, kui sellist toitu ainult paar korda aastas sai. Kolmandaks - oled vanaks jäänud ja jõule on juba peetud ühtemoodi ja teistmoodi ja järjekordsed on pigem tüütu kohustus kui midagi muud.
Igatahes mul on nii.
Külaline

Mina tellin kuuse koju koos jalga asetusega ja äraviimisega. Tulevad koju, asetavad kotti ja viivad minema, ei mingeid okkaid.
Külaline

Lõikad toas väiksemateks tükkideks sae või oksakääridega ja topid prügikotti. Sõidad autoga lähimasse jäätmejaama ja maksad umbes 1€ ning raputad kilekoti okste konteinerisse tühjaks. Jaksasid koju tassida, jaksad ära ka viia.
Tallinnas koguti millalgi ka põletamiseks kokku.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 18:09 Lõikad toas väiksemateks tükkideks sae või oksakääridega ja topid prügikotti. Sõidad autoga lähimasse jäätmejaama ja maksad umbes 1€ ning raputad kilekoti okste konteinerisse tühjaks. Jaksasid koju tassida, jaksad ära ka viia.
Mul pole autot.
Ja kuuse tõi mulle sõber, aga ma ei taha kogu aeg temalt abi paluda. Ise ei jõua tassida üldse. Ja ega oksakääre ega saagigi pole...no pole lihtsalt muidu neid millekski vaja
Külaline

Tallinnas on kogumispunktid, prügikasti juurde ei tohi enam ammu viia.

https://www.tallinn.ee/et/joulukuused

Mul saeb mees tükkideks, paneb suurde prügikotti ja viib autoga kogumispunkti.
Külaline

Mina elan 5. korrusel, kuuske siit alla visata tundus napakas. Nüüd on mul juba mitu aastat kunstkuusk, aga varem kui ei olnud, siis tegingi nii, et laotasin kuuse põrandale, nüsisin kööginoaga oksad küljest, tüve murdsin pooleks, pressisin kõik selle suurde musta kilekotti, okkad pühkisin kokku ja ka kotti ja viisin prügimajja. Konteinerisse ei pidanud panema, meil veeti need kuusejäägid eraldi minema.
Külaline

Rõdult mauh alla. Enne vaatad vasakule, paremale, ette ja taha, üles ja alla. Ja siis jooksuga treppidest alla ning vead prügikastide juurde.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 18:03 Mina tellin kuuse koju koos jalga asetusega ja äraviimisega. Tulevad koju, asetavad kotti ja viivad minema, ei mingeid okkaid.
Aga kuuse ehtimine ja küünalde põlemapanek - kas võiks sulle ka neid teenuseid pakkuda?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 18:33
Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 18:09 Lõikad toas väiksemateks tükkideks sae või oksakääridega ja topid prügikotti. Sõidad autoga lähimasse jäätmejaama ja maksad umbes 1€ ning raputad kilekoti okste konteinerisse tühjaks. Jaksasid koju tassida, jaksad ära ka viia.
Mul pole autot.
Ja kuuse tõi mulle sõber, aga ma ei taha kogu aeg temalt abi paluda. Ise ei jõua tassida üldse. Ja ega oksakääre ega saagigi pole...no pole lihtsalt muidu neid millekski vaja
Ma loodan, et sa telekat-toole-laudu-vaipu ja muud majakraami suudad paremini utiliseerida. Need aitas sulle ka ju keegi teine koju või kuller. Euroopalik lähenemine jäätmetele on ”saastaja maksab”. Põhimõte ongi see, et eseme, mille koju tood, suudad ka normaalselt jäätmena ära anda mitte ei viska aknast alla.
Mul on nii kahju neist kuuskedest, mis umbes 10a kasvasid selleks, et kellegi tuba mõne nädala jooksul kaunistada. Hankisin endale (kasutatud) kunstkuuse ja maale istutasin kuuse aeda nii, et see suureks kasvades hoonetele ohtu ei kujuta.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 19:44
Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 18:03 Mina tellin kuuse koju koos jalga asetusega ja äraviimisega. Tulevad koju, asetavad kotti ja viivad minema, ei mingeid okkaid.
Aga kuuse ehtimine ja küünalde põlemapanek - kas võiks sulle ka neid teenuseid pakkuda?
Selle jaoks on kindel inimene, kes saab selle töö eest 50-100 eurot, vastavalt sellele, mida sel korral ootan. Kuusk mulle ei meeldi, mul on alati nulg ja selline 2,80 kõrge. Nulg on ilusa värviga, luksuslikum ja ei aja neid jubedaid okkaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 19:45
Mul pole autot.
Ma loodan, et sa telekat-toole-laudu-vaipu ja muud majakraami suudad paremini utiliseerida. Need aitas sulle ka ju keegi teine koju või kuller. Euroopalik lähenemine jäätmetele on ”saastaja maksab”. Põhimõte ongi see, et eseme, mille koju tood, suudad ka normaalselt jäätmena ära anda mitte ei viska aknast alla.
Mul on nii kahju neist kuuskedest, mis umbes 10a kasvasid selleks, et kellegi tuba mõne nädala jooksul kaunistada. Hankisin endale (kasutatud) kunstkuuse ja maale istutasin kuuse aeda nii, et see suureks kasvades hoonetele ohtu ei kujuta.
Vaat kunstkuusk on minu arust sama inetu, kui kunstnahast saabas, käekott või laminaatparkett. Läbinisti võlts, mis matkib originaali. Ära labatse oma kunstlike asjadega, parem ole ilma või pane väike õige oksake vaasi, naudi looduse lõhna ning õiget emotsiooni.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 19:45
Mul pole autot.
Need aknast alla loopijad ju ei jäta seda sinna vedelema. Kas okkaid täis koridor kojamehele/trepikoja koristajale on parem variant? Ise koristama minnes topelttöö, kui neid toast, akna ümbrusest, ruttu tolmuimejaga kokku tõmmata. Kui mahub prügikotti, siis muidugi koridor jääb puhtamaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 18:58Tallinnas on kogumispunktid, prügikasti juurde ei tohi enam ammu viia.
Kui ei tohi, kuidas need siis prügikastide juurest ära kaovad?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 21:46
Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 18:58Tallinnas on kogumispunktid, prügikasti juurde ei tohi enam ammu viia.
Kui ei tohi, kuidas need siis prügikastide juurest ära kaovad?
Eks ikka prügifirma viib ära aga lisab maksu juurde. Meie maal korteriühistu lisab selle prügiveo lisatasu üldistesse kuludesse teenustasu tõusuna juurde.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], kaegu, Karlsson, Semrush [Bot] ja 9 külalist