Mis trennis käite, 50+ inimesed?

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kas kulutada 50aastasena, tund aega oma päevast kõnnile või jõutrennile? Kumb on kasulikum
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 09:44 Kas kulutada 50aastasena, tund aega oma päevast kõnnile või jõutrennile? Kumb on kasulikum
Tempokas kõnd on igal juhul kasulikum. Nii ajule kui kehale.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2026 09:44 Kas kulutada 50aastasena, tund aega oma päevast kõnnile või jõutrennile? Kumb on kasulikum
Igapäevane trenn pole üldse kasulik. Jõutreening kolm x ndl ja kõnd 2 x ndl.
Külaline

Meil siin aedlinnas toimub juba paar tundi suur rahvaspordipidu, milles valdavalt osalevad 50+ vanuses inimesed: lumerookimine. Käisin minagi oma panust andmas. Oma tund aega mõnusat kerget trenni sai tehtud, visates lund sissesõiduteelt üle 140cm kõrguse aia ja heki.
Külaline

Kasulikum on see, mida ise hetkel rohkem naudid. Või siis äärmisel juhul see, mida sul rohkem vaja on. Kui lihaseid vähe, tuleks paraku panustada lihasmassi suurendamisse. Kui võhma vähe ja igapäevane pulss kõrgemapoolne, tasub panustada kõndi.
Külaline

Kui ei naudi kumbagi. Aga saad aru, et vanus on juba 50 ja peab end tervise nimel liigutama, kumma kasu on oma tervisele suurem?
Ega ma ju muidu ka tee kõiki asju mida naudin. Koristamine, söögi tegemine, poes käimine. Lihtsalt tuleb teha. Nii et mitte nautides saab tervise nimel end ka liigutada. Aga kumb olulisem teha nt 2 korda nädalas. Või on 2 korda vähe?
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 08:26 Kui ei naudi kumbagi. Aga saad aru, et vanus on juba 50 ja peab end tervise nimel liigutama, kumma kasu on oma tervisele suurem?
Ega ma ju muidu ka tee kõiki asju mida naudin. Koristamine, söögi tegemine, poes käimine. Lihtsalt tuleb teha. Nii et mitte nautides saab tervise nimel end ka liigutada. Aga kumb olulisem teha nt 2 korda nädalas. Või on 2 korda vähe?
Minu arust õige soovitus eespool juba kõlas (ja sai miinuseid) - jaga korrad ära, nädalas 2-3 korda käi jõusaalis tund aega, ülejäänud päevadel kõnni tund aega päevas. Mõlemat on vaja, lihast kasvatada ja ka lihtsalt organismile liikumist värskes õhus anda.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 10:30
Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 08:26 Kui ei naudi kumbagi. Aga saad aru, et vanus on juba 50 ja peab end tervise nimel liigutama, kumma kasu on oma tervisele suurem?
Minu arust õige soovitus eespool juba kõlas (ja sai miinuseid) - jaga korrad ära, nädalas 2-3 korda käi jõusaalis tund aega, ülejäänud päevadel kõnni tund aega päevas. Mõlemat on vaja, lihast kasvatada ja ka lihtsalt organismile liikumist värskes õhus anda.
Ma imestasin samuti, et sai miinuseid. Jõusaal/jõutreening on miinimum, kust alustada. Mis põhjusel Arutle-naised nii ei arva?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 23:56 Mis mõte on trennis käia, kui niikuinii surevad kõik kunagi ära?
Miks see kommentaar tundub teile naljakas?
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 15:27Ma imestasin samuti, et sai miinuseid. Jõusaal/jõutreening on miinimum, kust alustada. Mis põhjusel Arutle-naised nii ei arva?
Pole miinustanud ja arvan, et enamuse jaoks nii ongi, aga isiklikult ei pea praegu jõusaali vajalikuks. Mul on loomulikult + tõhusa trenni tulemusena nooruspõlves väga suur protsentuaalne lihasmass ja õige lihtsalt kipun sinna Inna Uiti kanti minema. Seda ma aga ei soovi mingil juhul. Niisama keharaskusega harjutusi teen küll mõnikord ja muud trenni ka. Nii et eks see individuaalne ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 16:34 Kalisteenika ja HIIT trenn. Viimast isiklikult 50+ inimestele ei soovita, sest on minu arust väga raske. Kalisteenika on aga super ja soovitan väga.
Kusjuures HIIT trenni soovitas üks asjatundja vanematele inimestele nii, et kolm minutit kõnnid väga kiiresti, nii et rääkida vabalt ei saa ja seejärel kolm minutit rahulikult ja jälle kordad. Ideaalis siis kuus korda kumbagi. Kole tüütu kella jälgida, ma olen teinud nii, et vaatan looduses mingi märgi ära ja siis lähen selleni.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 15:27
Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 10:30
Ma imestasin samuti, et sai miinuseid. Jõusaal/jõutreening on miinimum, kust alustada. Mis põhjusel Arutle-naised nii ei arva?
50+ generatsiooni hulgas pole jõusaal hea mainega, olen märganud. Asjata, loomulikult, aga eks see tuleb kusagilt 90-ndatest, kus jõusaalis käisid ainult mafioosod, sportlased ja tugevat meest otsivad tibid ...
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 18:28
Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 10:30 Minu arust õige soovitus eespool juba kõlas (ja sai miinuseid) - jaga korrad ära, nädalas 2-3 korda käi jõusaalis tund aega, ülejäänud päevadel kõnni tund aega päevas. Mõlemat on vaja, lihast kasvatada ja ka lihtsalt organismile liikumist värskes õhus anda.
50+ generatsiooni hulgas pole jõusaal hea mainega, olen märganud. Asjata, loomulikult, aga eks see tuleb kusagilt 90-ndatest, kus jõusaalis käisid ainult mafioosod, sportlased ja tugevat meest otsivad tibid ...
Misasja? Minu arust just 50+ generatsiooni jaoks on jõusaal hea mainega. Ise alustasin vanuses 14, Indrek Otsuse käe all.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 18:28
[/quote]
Ma olen 52 ja 90ndate alguses käisin igapäevaselt jõusaalis, see oli ainuke trenn, mis mulle üldse meeldis. Polnud seal mingeid mafioososid ega sportlasi. Endla tänaval oli kusjuures spetsiaalne ainult naistele mõeldud jõusaal (Eva klubi, kui ma õigesti mäletan), treener oli kogu aeg kohapeal, kes kavad ette näitas, selle eest juurde ei pidanud maksma
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 18:33
Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 18:28

Misasja? Minu arust just 50+ generatsiooni jaoks on jõusaal hea mainega. Ise alustasin vanuses 14, Indrek Otsuse käe all.
Ma ei tea ühtegi inimest, ei mees- ega naissoost, kes oleks noorena jõusaalis käinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 18:59
Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 18:33
Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 18:28 50+ generatsiooni hulgas pole jõusaal hea mainega, olen märganud. Asjata, loomulikult, aga eks see tuleb kusagilt 90-ndatest, kus jõusaalis käisid ainult mafioosod, sportlased ja tugevat meest otsivad tibid ...
Ma ei tea ühtegi inimest, ei mees- ega naissoost, kes oleks noorena jõusaalis käinud.
Kus pärapõrgus sa kasvasid ja milliste inimestega lävisid? Tallinnas oli see täiesti tavaline. Minu viimane kuukaart on aastast enne 2000, kui oli veel Pepsi Planet, mille ostis hiljem Myfitness, seega 30 aastat igakuiseselt raha maha läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 18:59Ma ei tea ühtegi inimest, ei mees- ega naissoost, kes oleks noorena jõusaalis käinud.
Misasja? Meil oli see trenni kohustusllik osa juba aastal 1987, kui olin 13. Täitsa naissoost olen.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 19:04 Kus pärapõrgus sa kasvasid ja milliste inimestega lävisid? Tallinnas oli see täiesti tavaline. Minu viimane kuukaart on aastast enne 2000, kui oli veel Pepsi Planet, mille ostis hiljem Myfitness, seega 30 aastat igakuiseselt raha maha läinud.
Kasvasin Tallinnas, lävisin paljude aktiivsete keskkoolinoortega, käidi kergejõustikus, sulgpallis, korvpallis, tantsutrennis, ujumas, suusatamas, aga mitte kunagi ei kuulnud ma, et keegi oleks öelnud lause "käisin jõusaalis" või "lähen nüüd jõusaali", küll aga tegime tüdrukutega korduvalt aega parajaks koos enne üksteise trenne. Ka klassivendadest ei kuulnud kedagi, kes oleks jõusaalis käinud. Ma isegi ei tea, kus mõni jõusaal tol ajal üldse oli? Praegu küsisin ka mehelt üle, kes käis korduvalt oma kooli esindamas suusa- ja jooksuvõistlustel ning käis ka trennis - et kas ta käis jõusaalis. Ei käinud.
Miks sa mulle aastast 2000 räägid, kui mina räägin vanuse 50+ noorusest ehk siis 80-ndad ja 90-ndate algus? 90-ndatel loomulikult tekkisid jõusaalid.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 20:25
Guest kirjutas: 05 Jaan 2026 19:04 Kus pärapõrgus sa kasvasid ja milliste inimestega lävisid? Tallinnas oli see täiesti tavaline. Minu viimane kuukaart on aastast enne 2000, kui oli veel Pepsi Planet, mille ostis hiljem Myfitness, seega 30 aastat igakuiseselt raha maha läinud.
Kasvasin Tallinnas, lävisin paljude aktiivsete keskkoolinoortega, käidi kergejõustikus, sulgpallis, korvpallis, tantsutrennis, ujumas, suusatamas, aga mitte kunagi ei kuulnud ma, et keegi oleks öelnud lause "käisin jõusaalis" või "lähen nüüd jõusaali", küll aga tegime tüdrukutega korduvalt aega parajaks koos enne üksteise trenne. Ka klassivendadest ei kuulnud kedagi, kes oleks jõusaalis käinud. Ma isegi ei tea, kus mõni jõusaal tol ajal üldse oli? Praegu küsisin ka mehelt üle, kes käis korduvalt oma kooli esindamas suusa- ja jooksuvõistlustel ning käis ka trennis - et kas ta käis jõusaalis. Ei käinud.
Miks sa mulle aastast 2000 räägid, kui mina räägin vanuse 50+ noorusest ehk siis 80-ndad ja 90-ndate algus? 90-ndatel loomulikult tekkisid jõusaalid.
Räägin sellest, et alustasin 1985 ning alates enne 2000 on viimane kaart, mis nüüdseks kesktnud igakuiselt nonstop. Mina käisin kino Kosmosest paar maja linna poole, see saal oli populaarne ning pidevalt puupüsti rahvast täis, 1979 avati Flexer, kindlasti oli neid veelgi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2026 20:25Kasvasin Tallinnas, lävisin paljude aktiivsete keskkoolinoortega, käidi kergejõustikus, sulgpallis, korvpallis, tantsutrennis, ujumas, suusatamas, aga mitte kunagi ei kuulnud ma, et keegi oleks öelnud lause "käisin jõusaalis" või "lähen nüüd jõusaali", küll aga tegime tüdrukutega korduvalt aega parajaks koos enne üksteise trenne.
Jõusaal oli absoluutselt kindlalt nii kergejõustiku kui ujumistrenni üks kohustuslikest osadest. Kui neid trenne vähegi tõsisemalt tehti.Tõenäoliselt suusatamise ka, kuigi selle kohta isiklikku kogemust pole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Semrush [Bot] ja 8 külalist