Kartulisalat

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 13:23 Aga teistpidi, mis on need komponendid, mida te ise kartulisalatit tehes kunagi sinna ei pane? Räägin klassikalisest kartulisalatist.
Sibul, õun, paprika, hapukurk, marineeritud kurk, hernes, porgand, mais, keel, suitsuvorst, keeduvorst - no tegelikult ma ei pane midagi peale kartuli, muna, liha (selle võin asendada 90% lihasisaldusega viineriga) ja värske kurgi. Kellegi teise juures võin viisakusest süüa, nii hull ei ole. Aga ise ei lisa kunagi midagi muud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 13:23Aga teistpidi, mis on need komponendid, mida te ise kartulisalatit tehes kunagi sinna ei pane? Räägin klassikalisest kartulisalatist.
Muna, sibul ja õun
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 14:11
Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 13:23Aga teistpidi, mis on need komponendid, mida te ise kartulisalatit tehes kunagi sinna ei pane? Räägin klassikalisest kartulisalatist.
Sibul, hapukoor, värske kurk, porgand.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 13:23 Aga teistpidi, mis on need komponendid, mida te ise kartulisalatit tehes kunagi sinna ei pane? Räägin klassikalisest kartulisalatist.

Mul on nendeks:

Muna
Õun
Sibul igasugune
Keel
Mais
Porgand, mida ma arvan, et hakati salatisse panema vaid kokkuhoiu aastatel.
Ilma munata ei kõlba see salat kuhugi, mis sul muna vastu on? Mul on tööl ka üks toitumishäirega kodanik, kes muna ei söö ja veel sadat muud.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 03 Jaan 2026 14:39
Ma arvan, et sa ostad hoopis poest kartulisalatit. Ei usu, et inimene, kellel käib ühe sibula koorimine ja hakkimine ülejõu, koorib ja keedab kartuleid. Või viitsib hakkida vorsti ja muna.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 13:23 Aga teistpidi, mis on need komponendid, mida te ise kartulisalatit tehes kunagi sinna ei pane? Räägin klassikalisest kartulisalatist.

Mul on nendeks:

Muna
Õun
Sibul igasugune
Keel
Mais
MAIS

Ise ei pane ka paprikat ja kappareid, värsket kurki. Kui keegi paneb, siis söön.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 16:30
Ma arvan, et sa ostad hoopis poest kartulisalatit. Ei usu, et inimene, kellel käib ühe sibula koorimine ja hakkimine ülejõu, koorib ja keedab kartuleid. Või viitsib hakkida vorsti ja muna.

Mis kelbas see on? Meie perele ei maitse sibul salatis. Ma arvan hälle, et sa oled loll.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

See on ikka hämmastav, mille üle vaieldakse. Keda krdit huvitab, et sibul ei meeldi, till on liiga suurelt hakitud jne jne.

Kappari ja salatis, pean proovima. Lavašši peale juustu ja kapparid ning ahju, mõnus punane vein juurde, väga hea.
Tundub üldsegi nii, et foorumlane ei julge katsetada: kui keegi midagi muud välja pakub siis on ta kohe loll ("Ma arvan hälle, et sa oled loll.").

Lõppeks: kui toit ei maitse siis järelikult pole kõht tühi!
Külaline

Ants kirjutas: 03 Jaan 2026 19:32 See on ikka hämmastav, mille üle vaieldakse. Keda krdit huvitab, et sibul ei meeldi, till on liiga suurelt hakitud jne jne.

Kappari ja salatis, pean proovima. Lavašši peale juustu ja kapparid ning ahju, mõnus punane vein juurde, väga hea.
Tundub üldsegi nii, et foorumlane ei julge katsetada: kui keegi midagi muud välja pakub siis on ta kohe loll ("Ma arvan hälle, et sa oled loll.").

Vastasin ju nii sellele ühele, kes tuli õiendama, et kuna ma salatis sibulat ei kasuta, siis ei viitsi hakkida. Täiesti idiootne seose leidmine, ilmselt põhiharidusega.

Kapparid kalkuniliha salati sees koos apelsini ja päikesek.tomatiga jah palun. Mulle kartulisalati sees ei meeldi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 14:59
Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 13:23 Aga teistpidi, mis on need komponendid, mida te ise kartulisalatit tehes kunagi sinna ei pane? Räägin klassikalisest kartulisalatist.

Mul on nendeks:

Muna
Õun
Sibul igasugune
Keel
Mais
Ilma munata ei kõlba see salat kuhugi, mis sul muna vastu on? Mul on tööl ka üks toitumishäirega kodanik, kes muna ei söö ja veel sadat muud.
Mina muna muidu söön igal kujul. Aga vaat kartulisalatis see eriti ei meeldi. Ise ei pane aga kui kellegi pakutavas salatis seda on, siis söön ikka. Paha pile aga no ise lihtsalt ei taha panna. Eks sibulaga ja porgandiga on sama.

Aga vat kui keel on pandud, siis ma küll ei söö.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 21:22

Mul on nendeks:

Muna
Õun
Sibul igasugune
Keel
Mais
Mina muna muidu söön igal kujul. Aga vaat kartulisalatis see eriti ei meeldi.
Aga majonees sisaldab ju samuti muna. Põhimõtteliselt muud peale muna ja õli seal eriti polegi.
Külaline

Meie peres käib kartulisalatisse kartul, muna, doktorivorst, suitsuvorst, värske kurk, hapukurk (ja veidi selle vedelikku), sibul, till, sool, majonees ja hapukoor (ca 70:30 vahemikus), väike törts sinepit.
Porgand ja hernes salatis ei meeldi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 21:37

Aga majonees sisaldab ju samuti muna. Põhimõtteliselt muud peale muna ja õli seal eriti polegi.
Ja siis? Pigem on tekstuuriline aspekt.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 18:59
Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 16:30

Mis kelbas see on? Meie perele ei maitse sibul salatis. Ma arvan hälle, et sa oled loll.
Mis see sinu pere maitse-eelistus siia puutub? Tsiteeriti ju Tolmukübet, mitte sind.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 22:29
Munal pole pea mingit tekstuuri, jämedalt riivitud pehme aine.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 21:02
Ants kirjutas: 03 Jaan 2026 19:32 See on ikka hämmastav, mille üle vaieldakse. Keda krdit huvitab, et sibul ei meeldi, till on liiga suurelt hakitud jne jne.

Vastasin ju nii sellele ühele, kes tuli õiendama, et kuna ma salatis sibulat ei kasuta, siis ei viitsi hakkida. Täiesti idiootne seose leidmine, ilmselt põhiharidusega.

Kapparid kalkuniliha salati sees koos apelsini ja päikesek.tomatiga jah palun. Mulle kartulisalati sees ei meeldi.
Sa katsu aru saada, millest jutt käib!

Seos on selles, et kes on kodunurga alt tolmukübeme jutte sibula koorimisest ja hakkimisest ning söögi tegemisest lugenud, saavad aru, millest jutt käib.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 23:38
Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 22:29
Munal pole pea mingit tekstuuri, jämedalt riivitud pehme aine.
Ah mis siin ikka vaielda. Ei meeldi ja kõik. Nagu ütlesin, ise ei pane ja kui on salatis siis söömata ka ei jäta.
Majoneesi "munast piisab" 😀
Külaline

Muna annab salatile mahtu juurde. Salati sees eraldi maitsena eriti tunda aga ei ole.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2026 23:40
Guest kirjutas: 03 Jaan 2026 21:02

Sa katsu aru saada, millest jutt käib!

Seos on selles, et kes on kodunurga alt tolmukübeme jutte sibula koorimisest ja hakkimisest ning söögi tegemisest lugenud, saavad aru, millest jutt käib.
Inimene sai õigesti aru, millest jutt käib. Kui kirjutatakse, et ühe sibula koorimine ja hakkimine kellegile üle jõu käib, siis see on tõesti idiootne seos. Võib põhiharidusega olla küll. Kui ma ei taha sibulat salatis kasutada, siis ei pea mulle see üle jõu käima, mulle lihtsalt ei maitse sibulaga. Nii ka sellele teisele vastajale. Ja mis kodunurga alt minu jutte sibulast lugeda, on selge, et kõik ei pea sibulat toiduks tegema, polegi midagi õiendada. Mõni ei saa aru, et kõik sibulat ei haki lihtsalt. Ja et see on normaalne, kui kõik ei haki.
Külaline

Sibulat salatisse ei pane, rikub maitse ära ja ei meeldi süüa, kui teistel on pandud. Muidu söön sibulat palju,
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot] ja 7 külalist