Et sul siis "kvaliteetlaps"? Kümned tuhanded, kes elavad Lasna-või Mustamäel, toodavad sinu arvates rahvarämpsu?Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:53Populaarsed on alati rikkad lapsed, puhtjuhuslikult on nood kah head suhtlejad.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:36Ei piisa ja kui oled ekstreemselt vaene, siis ehk on last raske kasvatada. Aga muud vajalikku suudab pakkuda ka täiesti keskmine inimene. Kõik need ilusad riided, rattad, telefonid jne saab osta kasutatult hea hinnaga, huviringid ei maksa nii palju jne, jne. Ei ole selleks 10 000 palka vaja, et last kasvatada. Pigem pole liiga palju taskuraha lapsele hea, selle eest ostetakse veipi ja muid aineid, laps kukub ülbama jne, jne. Teisi narrivad ikka sellised lapsed, kellel on nõmedad vanemad ja sellistega ühtemoodi keegi nagunii ei soovigi enam olla. Populaarsed on need lapsed, kes on head suhtlejad, mitte need, kellel on ülikallid asjad.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:03
Vägagi huvitab, kui kõigil klassis on teatud esemed ja elustiil mida lapsel ei ole.
Seda lora armastavad heietada vaesema materiaalse taustaga inimesed, eneselohutuseks. Ei, tegelikult lapsele ei piisa emaarmastusest ja soojast toidust, see on baasmiinimum.
Ei taha oma lapsele pakkuda elu, kus ta elab lasna kahetoalises, reisil käib perega kord 5 aasta jooksul türki, egiptusesse ja arvutid, riided, rattad saab kellegi vanad. Minul on standardid alla mille ma ei lasku.
Emadus: valik või naiseks olemise paratamatus
-
Külaline
-
Külaline
Otseselt ei keelatudki, kuid nondesse asjadesse suhtuti ja räägiti selliseid jutte, ega ei ahvatlenudki ostma ja eks asja minema visatud ei oleks kui oleksin sekkari esemetega koju saabund. Esimeses sekkaris sai teadlikult käidud alles täiskasvanuna.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 21:35Millised vanemad need sellised on, kes keelavad lapsel oma äranägemise järgi osta? Ise tohtisid otsustada alles millal?Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 21:13“Kuidas käib kellegi kasvatamine…”Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 20:27
Oot, kes keelab? Mees? Elementaarne, et meie vanemad meile kaltsukast ei ostnud, tollal polnud kaltsukaidki. Kes saab keelata osta?
Sind kasvatas lapsepõlves praegune mees? Huvitav perekorraldus. Mind kasvatasid vanemad.
“Meie vanemad meile ei ostnud…” miks sa eeldad, et sinuvanune olen? Minu lapsepõlves oli palju kaltsukaid, nii mitmedki lasteaia ja koolikaaslased said rõivad justnimelt kaltsukatest.
Vastumeelsus tekkis mõeldes, kuidas nendesse riietesse on keegi võõras mitmeid päevi higistanud, miskit peale ajanud. Või tegu lahkunud inimeste riietega, halva eluga inimeste riided mida on annetatud. Ei taha taolist energiat. Muidugi on riietel spetsiifiline “teise inimese” lõhn mis on riidel minule tuntav ka pärast mitmeid pesukordi.
-
Külaline
Selliseid sõnu mina kasutanud pole. Kui sinul tuli selline mõte, räägib kõik mis vaja, kas pole…?Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 01:49Et sul siis "kvaliteetlaps"? Kümned tuhanded, kes elavad Lasna-või Mustamäel, toodavad sinu arvates rahvarämpsu?Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:53Populaarsed on alati rikkad lapsed, puhtjuhuslikult on nood kah head suhtlejad.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:36
Ei piisa ja kui oled ekstreemselt vaene, siis ehk on last raske kasvatada. Aga muud vajalikku suudab pakkuda ka täiesti keskmine inimene. Kõik need ilusad riided, rattad, telefonid jne saab osta kasutatult hea hinnaga, huviringid ei maksa nii palju jne, jne. Ei ole selleks 10 000 palka vaja, et last kasvatada. Pigem pole liiga palju taskuraha lapsele hea, selle eest ostetakse veipi ja muid aineid, laps kukub ülbama jne, jne. Teisi narrivad ikka sellised lapsed, kellel on nõmedad vanemad ja sellistega ühtemoodi keegi nagunii ei soovigi enam olla. Populaarsed on need lapsed, kes on head suhtlejad, mitte need, kellel on ülikallid asjad.
Ei taha oma lapsele pakkuda elu, kus ta elab lasna kahetoalises, reisil käib perega kord 5 aasta jooksul türki, egiptusesse ja arvutid, riided, rattad saab kellegi vanad. Minul on standardid alla mille ma ei lasku.
Ma ei tahaks, et mina ja mu laps oleks vaesemate seas. Mulle ei meeldi vaesus ja ma ei taha iialgi vaene olla. Seetõttu lükkub lastesaamine hilistesse kolmekümnendatesse, kui sedagi. Väärtustan finantsvabadust.
-
Külaline
Mina oma elukogemusele tuginedes ütleks, et kes saab, see saab ka lastega ja kes on kolmekümneselt ikka veel vaene, ei saa ta ei lastega ega ilma seda raha.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:42Selliseid sõnu mina kasutanud pole. Kui sinul tuli selline mõte, räägib kõik mis vaja, kas pole…?Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 01:49Et sul siis "kvaliteetlaps"? Kümned tuhanded, kes elavad Lasna-või Mustamäel, toodavad sinu arvates rahvarämpsu?Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 16:53
Populaarsed on alati rikkad lapsed, puhtjuhuslikult on nood kah head suhtlejad.
Ma ei tahaks, et mina ja mu laps oleks vaesemate seas. Mulle ei meeldi vaesus ja ma ei taha iialgi vaene olla. Seetõttu lükkub lastesaamine hilistesse kolmekümnendatesse, kui sedagi. Väärtustan finantsvabadust.
Mina tegin lapsed noorelt ja puruvaeselt. Praegu olen rikas ja lapsed suured. Ilma lasteta poleks elus olnud seda energiat, et midagi suuremat ette võtta.
-
Külaline
Teoorias saab kümne lapsega rikkaks. Ma sooviksin sealjuures siiski stressitase ja vaba aja normaalsuse piires hoida. Ei taha sajal rindel rassida.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:52Mina oma elukogemusele tuginedes ütleks, et kes saab, see saab ka lastega ja kes on kolmekümneselt ikka veel vaene, ei saa ta ei lastega ega ilma seda raha.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:42Selliseid sõnu mina kasutanud pole. Kui sinul tuli selline mõte, räägib kõik mis vaja, kas pole…?Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 01:49
Et sul siis "kvaliteetlaps"? Kümned tuhanded, kes elavad Lasna-või Mustamäel, toodavad sinu arvates rahvarämpsu?
Mina tegin lapsed noorelt ja puruvaeselt. Praegu olen rikas ja lapsed suured. Ilma lasteta poleks elus olnud seda energiat, et midagi suuremat ette võtta.
Eks ma neid lapsi suurt ei tahagi hetkel, pole raske edasi lükata. Kes teab, rikkana ei tahagi ehk enam, elu piisavalt põnev ja mitmekesine, milleks lapsedz
-
Külaline
Tegelikult on see ka õige. Igaüks elab nagu oskab ja keegi ei pea kohustuslikus korras paljunema.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:18Teoorias saab kümne lapsega rikkaks. Ma sooviksin sealjuures siiski stressitase ja vaba aja normaalsuse piires hoida. Ei taha sajal rindel rassida.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:52Mina oma elukogemusele tuginedes ütleks, et kes saab, see saab ka lastega ja kes on kolmekümneselt ikka veel vaene, ei saa ta ei lastega ega ilma seda raha.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:42
Selliseid sõnu mina kasutanud pole. Kui sinul tuli selline mõte, räägib kõik mis vaja, kas pole…?
Eks ma neid lapsi suurt ei tahagi hetkel, pole raske edasi lükata. Kes teab, rikkana ei tahagi ehk enam, elu piisavalt põnev ja mitmekesine, milleks lapsedz
Ma saan ainult enda kohta öelda, et ilma lasteta ma
Oleks mingi mõttetu keskmise palgaga maakler kusagil. Lapsed tõmbasid elu käima.
Aga kui inimene saab vaevu iseendaga hakkama, siis ma absoluutselt soovitaks mitte lapsi teha. Igaühele oma, nii ongi.
-
Külaline
Lõputu laste sünnipäevad, etendused, varased lastehommikud, lasteraamatud, kriipsujukud, lasteriiete secondhändid hankimine jne ei ole elu käimatõmbamine. Sa vist isegi ei tea, mida see tähendab.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:23Tegelikult on see ka õige. Igaüks elab nagu oskab ja keegi ei pea kohustuslikus korras paljunema.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:18Teoorias saab kümne lapsega rikkaks. Ma sooviksin sealjuures siiski stressitase ja vaba aja normaalsuse piires hoida. Ei taha sajal rindel rassida.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:52
Mina oma elukogemusele tuginedes ütleks, et kes saab, see saab ka lastega ja kes on kolmekümneselt ikka veel vaene, ei saa ta ei lastega ega ilma seda raha.
Oleks mingi mõttetu keskmise palgaga maakler kusagil. Lapsed tõmbasid elu käima.
Aga kui inimene saab vaevu iseendaga hakkama, siis ma absoluutselt soovitaks mitte lapsi teha. Igaühele oma, nii ongi.
-
Külaline
5000 netos mehega kahepeale, circa 2200 ja 2800 ei ole vaevu iseendaga hakkama saamine. Aga kõrgkvaliteediga vähese stressiga pereelu ja lapsepõlve selle rahaga lastele pakkuda ei saa. Mõttetu keskmise palgaga maakler vs lastega pannkookikde tegemine ja multikate vaatamine. Suht samal tasemel, maakler oleks huvitavam olla kui lastega nämmutamine koer teeb auh auh ja kiisu teeb mäu mäu, tohutult igavKülaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:23Tegelikult on see ka õige. Igaüks elab nagu oskab ja keegi ei pea kohustuslikus korras paljunema.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:18Teoorias saab kümne lapsega rikkaks. Ma sooviksin sealjuures siiski stressitase ja vaba aja normaalsuse piires hoida. Ei taha sajal rindel rassida.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 11:52
Mina oma elukogemusele tuginedes ütleks, et kes saab, see saab ka lastega ja kes on kolmekümneselt ikka veel vaene, ei saa ta ei lastega ega ilma seda raha.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:585000 netos mehega kahepeale, circa 2200 ja 2800 ei ole vaevu iseendaga hakkama saamine. Aga kõrgkvaliteediga vähese stressiga pereelu ja lapsepõlve selle rahaga lastele pakkuda ei saa. Mõttetu keskmise palgaga maakler vs lastega pannkookikde tegemine ja multikate vaatamine. Suht samal tasemel, maakler oleks huvitavam olla kui lastega nämmutamine koer teeb auh auh ja kiisu teeb mäu mäu, tohutult igavKülaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:23Tegelikult on see ka õige. Igaüks elab nagu oskab ja keegi ei pea kohustuslikus korras paljunema.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:18
Teoorias saab kümne lapsega rikkaks. Ma sooviksin sealjuures siiski stressitase ja vaba aja normaalsuse piires hoida. Ei taha sajal rindel rassida.
Nohjah, ega see nyyd hirmus palju ei ole tõesti.
Aga see ongi see koht, et igaühele oma.
Kui ma lapsed tegin, siis ma sain palju vähem. Õigupoolest praktiliselt mitte midagi, sest ma ei käinud tööl
Kogu elu lastega on olnud supertore.
Meil jäi üks laps kergesti haigeks talvel, nii et kolisime Hispaaniasse soojema kliima peale.
Sealt edasi kolisime üldse üle ookeani. Seal avanes juba hulgaliselt võimalusi, milles Eestis ei osanud unistadagi. Ja siis tuli juba päris raha ja nii ta läks.
Ilma lasteta ei oleks mul midagi juhtunud. Ma olen liiga laisk kui ei sunnita.
Aga see on minu elu. Teistel võib olla teistmoodi.
-
Külaline
Psühhopaadi jutt.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:585000 netos mehega kahepeale, circa 2200 ja 2800 ei ole vaevu iseendaga hakkama saamine. Aga kõrgkvaliteediga vähese stressiga pereelu ja lapsepõlve selle rahaga lastele pakkuda ei saa. Mõttetu keskmise palgaga maakler vs lastega pannkookikde tegemine ja multikate vaatamine. Suht samal tasemel, maakler oleks huvitavam olla kui lastega nämmutamine koer teeb auh auh ja kiisu teeb mäu mäu, tohutult igavKülaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:23Tegelikult on see ka õige. Igaüks elab nagu oskab ja keegi ei pea kohustuslikus korras paljunema.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:18
Teoorias saab kümne lapsega rikkaks. Ma sooviksin sealjuures siiski stressitase ja vaba aja normaalsuse piires hoida. Ei taha sajal rindel rassida.
-
Külaline
Mis veel näitamisse puutub, siis selliste inimeste jaoks on oluline, et riietel oleks nähtaval kohal Guess, Calvin Klein, Tommy Hilfiger jne. Vaheb ajab muigama, kuidas isegi kasutatud riided, mainitud firma siltidega ostetakse kiiresti ära, mis sest, et need on silmnähtavalt kantud ja hind kõrge. Kui ikka Guess peale kirjutatud, siis ostetakse ära ka 20 euroga kantud t-särk, kuigi sama hinnaga saaks juba parema kvaliteediga, uue t-särgi.
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 14:08Mis veel näitamisse puutub, siis selliste inimeste jaoks on oluline, et riietel oleks nähtaval kohal Guess, Calvin Klein, Tommy Hilfiger jne. Vaheb ajab muigama, kuidas isegi kasutatud riided, mainitud firma siltidega ostetakse kiiresti ära, mis sest, et need on silmnähtavalt kantud ja hind kõrge. Kui ikka Guess peale kirjutatud, siis ostetakse ära ka 20 euroga kantud t-särk, kuigi sama hinnaga saaks juba parema kvaliteediga, uue t-särgi.
Mina jällegi ei taha neid kaubamärke kanda, liiga odavad.
-
Külaline
Mulle Tommy asjad küll meeldivad. See punane/ sinine / valge värvikombo on minu silmale väga ilus. Guess ei meeldi ja Calvin Kleinilt olen ainult aluspükse ostnudKülaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 14:32Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 14:08Mis veel näitamisse puutub, siis selliste inimeste jaoks on oluline, et riietel oleks nähtaval kohal Guess, Calvin Klein, Tommy Hilfiger jne. Vaheb ajab muigama, kuidas isegi kasutatud riided, mainitud firma siltidega ostetakse kiiresti ära, mis sest, et need on silmnähtavalt kantud ja hind kõrge. Kui ikka Guess peale kirjutatud, siis ostetakse ära ka 20 euroga kantud t-särk, kuigi sama hinnaga saaks juba parema kvaliteediga, uue t-särgi.Külaline kirjutas: ↑11 Juul 2024 17:42
See suhtumine, et kõik peab olema uus ja läikiv on rohkem vaestel, kes tahavad näidata. Kui raha on, siis pole vaja midagi näidata..
Mina jällegi ei taha neid kaubamärke kanda, liiga odavad.
-
Külaline
Üsna kohutav, kui rumal võib olla ühe täiskasvanud inimese arusaamine lapsekasvatamisest. Sa kardad, et pead 18aastat seda auh-auh ja näu-näu tegema või? Aga parem ongi, kui igasugused hädised ja vaesed, kes rasedust väkitavad ja sünnitusest elauksajaks puha vigaseks jäävad, ei paljuneks, toodaks ju samasuguseid ainult. Ma ainult ei saa areu, miks sa jahvatad sellest pidevalt ja vait ei jää ja rahulikult oma lapsevaba vaest elu ei ela? Mingit finantsvabadust ei paista sulle saabuvat ei lapsega ega lapseta, tavaline palgaori.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:58 lastega nämmutamine koer teeb auh auh ja kiisu teeb mäu mäu, tohutult igav
-
Külaline
Ei ole! Elusees pole mingeid kuesse ja kalveneid omale ihalenud ja ei hakka kah.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 14:08Mis veel näitamisse puutub, siis selliste inimeste jaoks on oluline, et riietel oleks nähtaval kohal Guess, Calvin Klein, Tommy Hilfiger jne. Vaheb ajab muigama, kuidas isegi kasutatud riided, mainitud firma siltidega ostetakse kiiresti ära, mis sest, et need on silmnähtavalt kantud ja hind kõrge. Kui ikka Guess peale kirjutatud, siis ostetakse ära ka 20 euroga kantud t-särk, kuigi sama hinnaga saaks juba parema kvaliteediga, uue t-särgi.
Oluline on, riie oleks ilus, uus, puhas, hea lõike, kvaliteedi ja materjaliga. Kui on kaugelt aru saada mis firma asjaga on tegu, jääb ostmata.
-
Külaline
Kesse 18 aastast rääkis….? Esimesed 4 aastat on vägagi auh auh tasemel, see iga on kõige hullem igavamKülaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 14:51Üsna kohutav, kui rumal võib olla ühe täiskasvanud inimese arusaamine lapsekasvatamisest. Sa kardad, et pead 18aastat seda auh-auh ja näu-näu tegema või? Aga parem ongi, kui igasugused hädised ja vaesed, kes rasedust väkitavad ja sünnitusest elauksajaks puha vigaseks jäävad, ei paljuneks, toodaks ju samasuguseid ainult. Ma ainult ei saa areu, miks sa jahvatad sellest pidevalt ja vait ei jää ja rahulikult oma lapsevaba vaest elu ei ela? Mingit finantsvabadust ei paista sulle saabuvat ei lapsega ega lapseta, tavaline palgaori.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:58 lastega nämmutamine koer teeb auh auh ja kiisu teeb mäu mäu, tohutult igav
Parem ongi jh, sõidan luksautoga mööda, vaatan neid mittehädiseid oma laste peale karjumas tänaval
-
Külaline
Kauemgi veel. Pooled elavad vanemste kaela peal edasi, teised tassivad oma musta pesu emmele pesta.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 14:51Üsna kohutav, kui rumal võib olla ühe täiskasvanud inimese arusaamine lapsekasvatamisest. Sa kardad, et pead 18aastat seda auh-auh ja näu-näu tegema või? Aga parem ongi, kui igasugused hädised ja vaesed, kes rasedust väkitavad ja sünnitusest elauksajaks puha vigaseks jäävad, ei paljuneks, toodaks ju samasuguseid ainult. Ma ainult ei saa areu, miks sa jahvatad sellest pidevalt ja vait ei jää ja rahulikult oma lapsevaba vaest elu ei ela? Mingit finantsvabadust ei paista sulle saabuvat ei lapsega ega lapseta, tavaline palgaori.Külaline kirjutas: ↑12 Juul 2024 12:58 lastega nämmutamine koer teeb auh auh ja kiisu teeb mäu mäu, tohutult igav
-
Külaline
Kindlasti on emadus valik. Väga palju sõltub ka partnerist, kas aitab ja tegeleb lapsega või lastega ja kui palju osaleb lapse kasvatamises. Ideaalis kujutatakse ette, kuidas päevad läbi pakutakse lapsele huvitavaid tegevusi, mõeldakse välja uusi, arendavaid mänge, hoitakse lapsed arvutist eemal. Tegelikkuses saabub üsna kiiresti argielust rutiin ja magamatus, kurnatus vähendavad jõuvarusid ning muudavad hajameelseks või ärrituvaks. Kergemaks läheb ehk alles siis, kui möödas on gaasivalud, hambavalud ja laps juba ise sööb, käib potil ja oskab natuke ennast väljendada ja on valmis käima lasteaias. Senikaua on parim nii lapsele, kui emale, kui kaasatud on nt abivalmis isa või vanaema vms, kes osa kohustustest endale võtab ja aitab puhata ja uusi energiavarusid koguda. Üksikvanematel on kahtlemata raske, kui pole tugivõrgustikku, kes aitaks.Külaline kirjutas: ↑10 Juul 2024 22:56 Minu jaoks on emadus valik. See ei saa olla paratamatus, sest pole lihtsalt kõigile. Seda enam, et ma ei ole kindel, et minu emadus oleks õige valik kui minu kõrval oleks teistsugune mees kui on minu abikaasa. Emadus ei ole minu jaoks just kõige lihtsam ja loomulikum. Kuigi arvasin, et olen selleks valmis ja võtan asju realistlikult, siis tegelikkus on olnud raskem (eelkõige beebi-iga). Mees, kes põhiraskuse lapse osas minu õlule oleks jätnud, oleks mind väga ruttu lapse saamist kahetsema pannud.
-
Külaline
Minul oli väga raske beebi ja kui ta oli neljane, jäin ka üksikemaks. Aga ikkagi on lapse kasvatamise aeg olnud kõige õnnelikum aeg minu elus. Olen lapse kasvatamise jooksul ise inimesena väga palju arenenud ja küpsenud, kasvanud temaga koos. Seetõttu olen ka tööalaselt olnud edukam, sest lapsega suhtlemine on mind muutnud tasakaalukamaks ja küpsemaks, ajaplaneerimine on paranenud, suudan paremini eesmärgile keskenduda. Minu arust on tööl täiesti näha, kellel pole lapsi, nad on ka ise ebaküpsed ja lapsikud, ajavad mingit mõttetut joru, konfliktsemad, suhtlemisoskus on halvem. Nüüd on mu laps juba teismeline ja väga vahva kaaslane, kellega saab koos kuskil käia ja rääkida, kes aitab mind kodus ja aias väga palju. Ma tahaks, et mul oleks rohkem lapsi, aga olen tänulik ka selle ühe lapse üle.
-
Külaline
Kesse 18 aastast rääkis….? Esimesed 4 aastat on vägagi auh auh tasemel, see iga on kõige hullem igavam
Parem ongi jh, sõidan luksautoga mööda, vaatan neid mittehädiseid oma laste peale karjumas tänaval

[/quote]
Ah, mis sa provotseerid nii mõttetult. Lapsik oled.
[/quote]
Ah, mis sa provotseerid nii mõttetult. Lapsik oled.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist