Mulle ei meeldi see värv

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 30 Dets 2025 23:56
Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 23:44
Guest kirjutas: 30 Dets 2025 23:41

Õigesti ütles, las tööd teevad ikka profid, mitte amatöörid. Ei tuleks selle pealegi, et hakata ise mingit jama tegema, kinnisvara väärtus peab kasvama, mitte oskamatusest vähenema.
Kus sa neid proffe näed? Eriti isikliku kinnisvara korraldamises? See pole nii lihtne, see profi leidmine.
Tõesti? Sa ei tunne kedagi, kes tunneks kedagi? Ma kasutan terves elus ainult proffe, kui on vaja ehituses või kindlustuses või tervishoius või finantsalal. Naljakas, arvasin, et see ongi inimeste esimene valik, aga ei.
Minu arus on hoopis kummaline, kui inimene ostab igas võimalikus asjas teenust sisse. Tegelikult saaks aga ise hakkama.

Ma olen täiesti veendunud, et ma ise värvin ja pahteldan oma seinad ja laed kordi kvaliteetsemalt kui mõni palgatud ehitusmees. Tõsi, tema ehk teeks kiiremini, aga kindlasti mitte kvaliteetsemalt. Mina ise ju oma kodu heaks pingutan palju rohkem kui võõras inimene.

Mees mõistab parketti panna ja torutöid teha. Ilma, et ta oleks seda õppinud või sellel alal kunagi töötanud. Miks peaks selleks tööks võõra inimese palkama? Tapeeti paneme koos.

Kunagi foorumis pidi keegi pikali kukkuma, kui kuulis, et mul mees vahetab autol rattaid ise, teeb õlivahetust ja muid kodus teostatavaid autotöid.

Kujutad ette, et ma veel ise roogin oma maja eest lund. Ja suvel niidan muru? Mees puhastab korstent.

Oma kinnisvarasid müün ja üürin välja maakleri abita. Jällegi midagi, mis mõne inimese arvates on absurd või võimatu.

Kõige parema ja soodsama kindlustusandja suudan ise omale välja valida. Ja finantsasjadega saan samuti iseseisvalt hakkama.

Hoopis rumal on see inimene, kes kulutab raha teenuse sisseostmise peale, kui endal on ka võimekus sellega hakkama saada.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 14:54
Hoopis rumal on see inimene, kes kulutab raha teenuse sisseostmise peale, kui endal on ka võimekus sellega hakkama saada.
See ikka oleneb, mis tulemust sa saada tahad. Mina tahan, et tulemus oleks selline, et mul on kulutatud raha üle hea meel, mitte et iga kord mööda minnes mõtleks, et siit oleks pidanud paremini tegema ja sealt teisiti. Sellepärast palkan teenusepakkujad. Sest kui sa sellle ala inimene ei ole ja sellega igapäevaselt ei tegele, siis võid vaadata YouTube õppevideosid palju tahes - tulemus jääb ikka "poolkõva*. Aga mõnele see sobib seda on kinnisvaraportaalide müügikuulutustes hästi näha.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 15:04
See ikka oleneb, mis tulemust sa saada tahad. Mina tahan, et tulemus oleks selline, et mul on kulutatud raha üle hea meel, mitte et iga kord mööda minnes mõtleks, et siit oleks pidanud paremini tegema ja sealt teisiti. Sellepärast palkan teenusepakkujad. Sest kui sa sellle ala inimene ei ole ja sellega igapäevaselt ei tegele, siis võid vaadata YouTube õppevideosid palju tahes - tulemus jääb ikka "poolkõva*. Aga mõnele see sobib seda on kinnisvaraportaalide müügikuulutustes hästi näha.
Ja mina siin ju räägingi töödest, millega saan ise hakkama. Ehk siis, kui ma olen kindel, et ma värvin oma seina kvaliteetselt ja ma olen selle täiesti kindel, siis ma ei palka seda tegema kedagi teist.
Külaline

Teise tehtud viga häirib vähem, enda oma hakkab pidevalt meelde tulema.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 15:04
Tulemus oleneb paljuski ikka tegija käelistest oskustest. Mul on ka üürnik niiviisi ise tapeeti pannud, et hoia kahe käega peast kinni. Vaata ja sa ei usu, et midagi nii lohakat üldse võimalik on.

Samas ise vahetasin just hiljuti duširuumi kraanikausi sifooni ja veevoolikud ära ja ei leia küll, et see midagi sellist oleks, milleks torumeest peaks palkama. Lihtne tegevus, kokku alla poole tunni. Välja arvatud siis ehituspoodide vahet jooksmine, et õiged jupid leida. Mida paraku igas ehituspoes pole.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 15:09
Ja mina siin ju räägingi töödest, millega saan ise hakkama. Ehk siis, kui ma olen kindel, et ma värvin oma seina kvaliteetselt ja ma olen selle täiesti kindel, siis ma ei palka seda tegema kedagi teist.
No keegi ei palka teisi tegema töid, millega ta ise hästi ja kvaliteetselt hakkama saab, milleks sellest üldse rääkida?!
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 15:12
Tulemus oleneb paljuski ikka tegija käelistest oskustest. Mul on ka üürnik niiviisi ise tapeeti pannud, et hoia kahe käega peast kinni. Vaata ja sa ei usu, et midagi nii lohakat üldse võimalik on.
Ilmselt üürnik ise oli seisukohal, et töö on tehtud hästi ja kvaliteetselt :lol:
Külaline

Ma just hiljuti viisin auto remonditöökotta. Õlivahetus. Esiteks, võeti kõik ülejäänud õli omale. Mina ei osanud küsida, aga pärast mees ütles, et tegelikult oli õli kanistris rohkem kui auto vastav paak mahutab.

Teinekord käisin oma valuvelge remontimas. Ehk siis talvega kippusid rehvid tühjaks minema. Ja selleks tuleb siis valuveljega midagi teha.

Sain auto kätte. Kahe päeva pärast oli jälle üks rehv tühi. Teine rehv oli ülepumbatud. Kui minu rehvirõhk peab olema 2.3, siis tema oli pumbanud sisse rõhu 3.2.

Nii et see kvaliteet on ikkagi ka suht joppamise asi. Kui ise teed omale midagi, siis tead ju, et teed korralikult.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 15:14
No keegi ei palka teisi tegema töid, millega ta ise hästi ja kvaliteetselt hakkama saab, milleks sellest üldse rääkida?!
Ma olen aru saanud, et palkab küll. Mõnel on see vbl prestiiži küsimus, et ei hakka ise käsi määrima auto ratta vahetamisega.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 15:18Ma just hiljuti viisin auto remonditöökotta. Õlivahetus. Esiteks, võeti kõik ülejäänud õli omale. Mina ei osanud küsida, aga pärast mees ütles, et tegelikult oli õli kanistris rohkem kui auto vastav paak mahutab
Paaki mahub jah teatud määr aga kuna mootorisüsteem lastakse ju vanast õlist kuivaks, kaob sealt paagist osa süsteemi sisse ja siis tuleb paaki juurde panna. Seega on õlivahetusel õlikulu suurem, kui vaid paagi maht.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 13:16
Külaline kirjutas: 31 Dets 2025 20:33Aastaid tagasi, kui veel njuufa ja kass olid elus, oli jõulude ajal mõlema nende ees 500g marja, neile see väga maitses, jaa tean, soolasisalduse tõttu ei tohiks anda, aga kuidas sa keelad, eks.
Pole mingi ime, et nad kumbki enam elus ei ole.
Tõesti jah, kassike elas 22 ilusat aastat ja koer 12, tal oli kasvaja ja pidime panema magama. Topi oma õelus endale kurku.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 15:20
Ma olen aru saanud, et palkab küll. Mõnel on see vbl prestiiži küsimus, et ei hakka ise käsi määrima auto ratta vahetamisega.
Ma võiks oma rehvid ka koju garaazi vedada, aga loomulikult jätan rehvihotelli. Koonrid on jubedad.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 15:45
Külaline kirjutas: 31 Dets 2025 20:33Aastaid tagasi, kui veel njuufa ja kass olid elus, oli jõulude ajal mõlema nende ees 500g marja, neile see väga maitses, jaa tean, soolasisalduse tõttu ei tohiks anda, aga kuidas sa keelad, eks.
Tõesti jah, kassike elas 22 ilusat aastat ja koer 12, tal oli kasvaja ja pidime panema magama. Topi oma õelus endale kurku.
Sa endas midagi halba ei näe?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 15:45
Sa oled nii naljakas. Kassidest elavad 20+ aastat alla ühe protsendi, njuufadest 12 aastani umbes sama protsent. Väga ebatõenäoline, et sinul mingid rekordiomanikud mõlemad sattusid. Isegi sellist asja pead sa valetama ja liialdama. 500 g kalamarja kassile on muidugi ka väljamõeldiste valdkonnast. 500 g kassile toidukorraks on ülimalt palju, tal hakkaks sellest halb. Soolakogust ma ei hakka mainimagi, see viiks ta kiirabisse. Aga sina muudkui jutusta ikka edasi. Mõnel kohe on vajadus kõike liialdada ja pool juurde luuletada. Ise jääb täitsa uskuma ka.
Külaline

ei viitsi jälgida, kes mida siin ütleb, aga seda tean kindlalt - pool kilo soolast kalamarja kassile anda on loomapiinamine. Normaalne inimene nii ei tee.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 16:50

Sa oled nii naljakas. Kassidest elavad 20+ aastat alla ühe protsendi, njuufadest 12 aastani umbes sama protsent. Väga ebatõenäoline, et sinul mingid rekordiomanikud mõlemad sattusid. Isegi sellist asja pead sa valetama ja liialdama. 500 g kalamarja kassile on muidugi ka väljamõeldiste valdkonnast. 500 g kassile toidukorraks on ülimalt palju, tal hakkaks sellest halb. Soolakogust ma ei hakka mainimagi, see viiks ta kiirabisse. Aga sina muudkui jutusta ikka edasi. Mõnel kohe on vajadus kõike liialdada ja pool juurde luuletada. Ise jääb täitsa uskuma ka.
A mine tea, ehk just tänu sellele toitumusele sellised pikaealised :lol:
Külaline

Arvan, et piisaks, kui keegi ütleb vaid "sul on nüüd nii valged seinad!", "on see kalamari loomadele hea?" Milleks lisada targutusi teemal, mis sinu arust on ilus ja hea. Edasise vestluse käigus võib ehk midagi välja kooruda, kuid lihtsalt oma hinnangutega peale lennata pole küll eriti mõistlik minu meelest.
No las ta luiskab sulle üht-teist mingi asja kohta. Võta teadmiseks, et ta luiskab, pead siis kohe välja ütlema, et mis sa valetad? Kas keegi käseb valetajaga suhelda? On vajadust targutada teemal kuidas ikka õige on ja kuidas peab?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Jaan 2026 15:47
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 15:20
Ma võiks oma rehvid ka koju garaazi vedada, aga loomulikult jätan rehvihotelli. Koonrid on jubedad.
Sina oled meeldivalt tubli, kuid tavaliselt soovitavad teistele seda "osta-osta-osta juttu" just koonrid ja rahatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 16:50

Sa oled tõesti haige inimene. Jah, kass elas 22 aastat ja koer 12. Kõike ma sul valetan, kasse ja koeri ja oma vara. Otsi abi, ausalt ka, see pole enam naljakas. Sul on tõsised probleemid.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 16:12
Külaline kirjutas: 01 Jaan 2026 15:45

Sa endas midagi halba ei näe?
Võrreldes sinuga olen lausa ingel. Ma pole mitte kuskil nii mürgiseid olendeid näinud kui siin ja Perekoolis. Õnneks igapäevaelus ümbritsevad mind head ja toredad inimesed, mitte mingid õelad ja kibestunud ussid, kelle arust kõik, mis nende pähe ei mahu, on valetamine.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 10 külalist