Andke tagasi mu paksud malmradikad
-
Külaline
Andke tagasi mu paksud malmradikad
nendega oli mõnus soe. Pandi mingid plaadikesed, näit on max peal, kraad näitab 23,5, aga akendest õhkuks nagu külma või ma ei tea mis, aga mõnus enam toas ei ole. Kuigi maja üks külg on juba värskelt soojustatud.
Kas see radikast sõltub. Mul on ühes toas vene ajast pärit paks malmradikas, tuba on külm, nagu hundilaut. See vist sõltub ikka, kui palju köetakse. Olen kuulnud, et alumiiniumradikas pidi sooja andma, ei tea, kas see on müüt? Sest kui küte sees nõrk, ega see alumiinium vist ka siis imet ei tee.. ?
-
Külaline
Võib-olla on lihtsalt tuules praegu asi. Mul on ka nagu soe toas, aga samas ka mitte. Ma arvan, et pole lihtsalt harjunud veel, et väljas on külm, sest siiani on olnud väga soe.
-
Külaline
Need plaadikesed on ikka soojad ka, aga see soojus nagu üldse kaugemale nendest ei levi.
-
Külaline
Malmradikatega kütsid õhku ja maksid megaarveid. Tee nüüd ka aknad korda, siis on tuba ka soe ja arved väiksed.Guest kirjutas: ↑30 Dets 2025 15:37 nendega oli mõnus soe.
aga akendest õhkuks nagu külma või ma ei tea mis, aga mõnus enam toas ei ole.
-
Külaline
Ma võin praegu umbluud ajada, aga mulle tundub, et nemdel malmradikatel oli sooja pinda rohkem (ribide näol), siis ka soojendas tuba paremini. Pladiikene võib-olla tõesti ei vasta toa m2-tele ega küta ära. 
-
Külaline
Kui on valede mõõtudega radikas valitud, siis ei küta ära. See on küsimus küttesüsteemi projekteerinud isikule, kas said õige mahuga radikad. Kui ikka muidugi üldse projekteeriti midagi.Guest kirjutas: ↑30 Dets 2025 17:03 Ma võin praegu umbluud ajada, aga mulle tundub, et nemdel malmradikatel oli sooja pinda rohkem (ribide näol), siis ka soojendas tuba paremini. Pladiikene võib-olla tõesti ei vasta toa m2-tele ega küta ära.![]()
-
Külaline
Meil vanas majas majas (ei ole uus nullenergiamaja ega midagi sellist) on algusest peale (siis, kui keskütte panime) nn. plaatradikad. Mitte kunagi pole olnud maja külm, isegi siis eelmistel aastatel öösel -30 kandis külma oli.
Asi ei saa olla radika tüübis (ära kütab iga tüüpi radikas), vaid milleski muus. Kas ei vasta radika suurus ruutmeetritele või ei köeta antud välistempetartuuri kohta piisavalt vms.
Asi ei saa olla radika tüübis (ära kütab iga tüüpi radikas), vaid milleski muus. Kas ei vasta radika suurus ruutmeetritele või ei köeta antud välistempetartuuri kohta piisavalt vms.
-
Külaline
Siis tuleks suurem plaadike panna. Plaadikesi on mitmesuguses suuruses. Samuti on võimalik panna ühte tuppa mitu radikat, kui vaja. Meil nurgatoas on 2 akent ja mõlema akna all radikas. Teistes tubades 1, aga nurgatuba jääks ühe radikaga jahedaks.Guest kirjutas: ↑30 Dets 2025 17:03 Ma võin praegu umbluud ajada, aga mulle tundub, et nemdel malmradikatel oli sooja pinda rohkem (ribide näol), siis ka soojendas tuba paremini. Pladiikene võib-olla tõesti ei vasta toa m2-tele ega küta ära.![]()
-
Külaline
No inimene kirjutab ju ise, et akendest nagu õhkuks külma. Mismoodi see malmradika puhul teistmoodi siis oli? Ainus, mis sai olla teisiti, oligi see, et vana radikas uhas nii palju, et see akendest tulev külm jäi märkamata. Nüüd on normaalne radikas ja saab aru, kust ikka külma sisse tuleb. Tehku oma aknad korda.
-
Külaline
Lõppude lõpuks tuleks ikka kutsuda pädev isik, kes jagab midagi küttesüsteemidest.
Foorumi "ekspertide" nõuannetele ei saa lootma jääda
Foorumi "ekspertide" nõuannetele ei saa lootma jääda
-
Külaline
Pärast rekonstureerimist üldiselt ei köeta enam suvaliselt ja palju vaid pigem ikka tagasihoidlikult.
Mul elutoas talvel 19-20 kraadi - see on vähe. 23,5 kraadi on täiesti normaalne.
Mul elutoas talvel 19-20 kraadi - see on vähe. 23,5 kraadi on täiesti normaalne.
-
Külaline
Guest kirjutas: ↑31 Dets 2025 23:05 Pärast rekonstureerimist üldiselt ei köeta enam suvaliselt ja palju vaid pigem ikka tagasihoidlikult.
23,5ga olete haigemad ja kuusk laseb okkad alla, siis uus häda.
-
Külaline
Elutoas 20 kraadi, maksimaalselt 20,8 on ok, kõik üle selle on palav, ebamugav ning uimastav.Külaline kirjutas: ↑31 Dets 2025 23:05 Pärast rekonstureerimist üldiselt ei köeta enam suvaliselt ja palju vaid pigem ikka tagasihoidlikult.
-
Külaline
Mul on ka elutoas 19-20 kraadi, minu jaoks on see ikka nats jahe. Aga panen soojemalt riidesse ja istun teki all, kui ikka jahe. Ei taha kütte peale liialt raha raisata, sest maja on suur ja kraadi tõstmine võib tähendada päris suurt summat, mida võin ka teisiti kasutada.
Mina kulutan kütte peale raha, sest see summa nii suur ikkagi ei tule. Mul on talvel elektriradikas 24/7 sees, arve on 100-120€ kuus, aga see eest on toas 27 kraadi ja mul inimväärne olemine. Vaat' kui arve tuleks 300€, ei tea, mis must siis saaks... Siis paneb mõtlema, kas ehk jahedamaga ära harjuda ja kapist kampsun välja tirida. Aga vbl ka mitte. Peab ennast ikka hästi tundma, ega see 300€ ka kes teab mis hiigelsumma ei ole ju.
-
Külaline
27 kraadi ja ise oled veel ülekaaluline, peaks täitsa ära sulama sellise temperatuuri juures. Kas on mingid verevarustuse häired või midagi muud viga?Tolmukübe kirjutas: ↑01 Jaan 2026 13:18 Mina kulutan kütte peale raha, sest see summa nii suur ikkagi ei tule. Mul on talvel elektriradikas 24/7 sees, arve on 100-120€ kuus, aga see eest on toas 27 kraadi ja mul inimväärne olemine. Vaat' kui arve tuleks 300€, ei tea, mis must siis saaks... Siis paneb mõtlema, kas ehk jahedamaga ära harjuda ja kapist kampsun välja tirida. Aga vbl ka mitte. Peab ennast ikka hästi tundma, ega see 300€ ka kes teab mis hiigelsumma ei ole ju.
-
Külaline
Olen TA. Ootan kohe põnevusega KÜ arvet, 2024.a. dets küttekulu oli 120.16 (60,9m2 25 kraadiga), näis mis siis nüüd selle närutamisega saab olema. Ilm oli vist sarnaselt mõnekraadine.
-
Külaline
Mul on elutoas tavaliselt 22.5 kraadi. Täitsa okei on, kuigi ma olen suur külmavares. Kui on tuulisem ilm, ja kui alla 22 läheb, tundub natuke jahe. Alla 21 läinud ei ole. Aga samas meeldib mulle magada jajedas. Ma tihtipeale teen akna lausa natuke lahti öösel. Magan kinnise uksega. Ärgates teen ukse lahti ja siis päeva peale ühtlustub ära.
Mulle meeldib magada soojas, mida soojem, seda parem. Oma radika panen ka täisvõimsusele paar tundi enne magama minekut, kui muidu on 27, kes teab, kas siis on 28.. On juhtunud, et kui nii ei tee, siis magama ei jää. Olen erksavõitu. Aga kui nö leitsak vastu lööb, siis see teeb roidunuks ja lõdvestunuks, aga kui juba niiviisi, siis pole ka probleemi nagu kott magama vajuda..Külaline kirjutas: ↑01 Jaan 2026 13:42 Mul on elutoas tavaliselt 22.5 kraadi. Täitsa okei on, kuigi ma olen suur külmavares. Kui on tuulisem ilm, ja kui alla 22 läheb, tundub natuke jahe. Alla 21 läinud ei ole. Aga samas meeldib mulle magada jajedas. Ma tihtipeale teen akna lausa natuke lahti öösel. Magan kinnise uksega. Ärgates teen ukse lahti ja siis päeva peale ühtlustub ära.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist