2.jaanuaril tööle väiksesse komisjonipoodi

Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 31 Dets 2025 00:10
Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 23:11 Ükskõik, mis pidi seal kirbukas see asi käib, fakt on see, et kui 2.jaanuar rahvast ei tule, siis müüja palk ja elekter on miinus kulu.
Fakt on see, et kui omanik otsustab poe lihtsalt kinni hoida, siis müüjatele peab ta palka ikka maksma - see kulu ei kao tal kuhugi. Las nad siis teevad juba tööd ka selle palga eest. Kui töötajale ei meeldi tööl käia, siis keegi teda ju jõuga kinni ei hoia, 30 päeva on etteteatamisaeg ja kokkuleppel tööandjaga saab ka varem töölt lahti. Andku aga avaldus sisse. Igasugused puhkusepäevad oleks pidanud juba varem kokku leppima. Äriliste otsuste tegemine on omaniku ülesanne ja kui ta teebki valesid otsuseid, siis tema on ka see, kes tagajärgedega tegelema peab.
Tõsi, nii on.
Sellega seoses tuli meelde, et paari päeva pärast saavad paljud 154 eurot neto suuremat palka. Paljud sellele ei kvalifitseeru, kes on tööandjaga kokku leppinud kindlas netopalgas, aga seda ei tea, et see neile ei kehti.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 23:59Vahet pole, mis on või ei ole, omanik otsustab.
Ikka on vahe. Kui omanik oma suva järgi kliendiga sõlmitud lepingut rikub, siis ei pea keegi teda enam usaldusväärseks, kelle poodi tahaks kasutada.
Selles lepingus võivad olla ette nähtud ka mõned klauslid just poe lahtioleku aegade kohta ja kokku lepitud summad nende rikkumise kohta.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2025 00:23
Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 23:59Vahet pole, mis on või ei ole, omanik otsustab.
Ikka on vahe. Kui omanik oma suva järgi kliendiga sõlmitud lepingut rikub, siis ei pea keegi teda enam usaldusväärseks, kelle poodi tahaks kasutada.
Selles lepingus võivad olla ette nähtud ka mõned klauslid just poe lahtioleku aegade kohta ja kokku lepitud summad nende rikkumise kohta.
Kui õudne. Omanik sõlmis oma kirbukaostjatega mingi lepingu ja nüüd ei saa seda rikkuda. Kas sa ise ka aru saad, millest räägid? Nii rumal inimene ei peaks oma teadmiseid välja paiskama, džiisas.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2025 00:27Kui õudne. Omanik sõlmis oma kirbukaostjatega mingi lepingu ja nüüd ei saa seda rikkuda.
Kuidas siis sinu arvates keegi oma asjad kirbukasse müüki viib - ilma igasuguse lepinguta annab kogu oma kraami suvalisele poodnikule või? Tule tänapäeva.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Dets 2025 00:10
Külaline kirjutas: 30 Dets 2025 23:11 Ükskõik, mis pidi seal kirbukas see asi käib, fakt on see, et kui 2.jaanuar rahvast ei tule, siis müüja palk ja elekter on miinus kulu.
Fakt on see, et kui omanik otsustab poe lihtsalt kinni hoida, siis müüjatele peab ta palka ikka maksma - see kulu ei kao tal kuhugi. Las nad siis teevad juba tööd ka selle palga eest. Kui töötajale ei meeldi tööl käia, siis keegi teda ju jõuga kinni ei hoia, 30 päeva on etteteatamisaeg ja kokkuleppel tööandjaga saab ka varem töölt lahti. Andku aga avaldus sisse. Igasugused puhkusepäevad oleks pidanud juba varem kokku leppima. Äriliste otsuste tegemine on omaniku ülesanne ja kui ta teebki valesid otsuseid, siis tema on ka see, kes tagajärgedega tegelema peab.
Mulle meeldib tööd teha, ehk siis kliente teenindada, aga mulle ei meeldi niisama passida, sõita teiselpool linna asuvast asulast kohale lihtsalt istuma. Niisama istuda võin ma kodus teleka ees ju kah, ning see paarkümmend eurot mis ma selle päeva eest saaks ei morjenda mind niisama jobutama seal.
Külaline

Kas maksad kinni kahju kui klient tuleb jutuga: teil oli pood kinni ja just sel päeval käis inimesi kes minu vanad püksid ära oleksid ostnud?
Külaline

Guest kirjutas: 31 Dets 2025 00:27
Külaline kirjutas: 31 Dets 2025 00:23
Kui õudne. Omanik sõlmis oma kirbukaostjatega mingi lepingu ja nüüd ei saa seda rikkuda. Kas sa ise ka aru saad, millest räägid? Nii rumal inimene ei peaks oma teadmiseid välja paiskama, džiisas.
Sa oled ju mingi täisdebiil, kes täiega kogu aeg sõimleb. Ja ise veel mingi vanem mutt. Mingi haridus sul on üldse või?
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2025 13:52
Mulle meeldib tööd teha, ehk siis kliente teenindada, aga mulle ei meeldi niisama passida, sõita teiselpool linna asuvast asulast kohale lihtsalt istuma. Niisama istuda võin ma kodus teleka ees ju kah, ning see paarkümmend eurot mis ma selle päeva eest saaks ei morjenda mind niisama jobutama seal.
Paarkümmend eurot on tõesti olematu raha. Kas su kuupalk on 440 eurot neto? Pole ju võimalik nii vähe maksta, see alla miinimumi.
Külaline

Guest kirjutas: 31 Dets 2025 14:42
Külaline kirjutas: 31 Dets 2025 13:52
Paarkümmend eurot on tõesti olematu raha. Kas su kuupalk on 440 eurot neto? Pole ju võimalik nii vähe maksta, see alla miinimumi.
Võib-olla käib osakoormusega, mingid lühemad päevad või midagi.
Külaline

Kuidas läks? Kas kliente käis?
Külaline

Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 18:52 Kuidas läks? Kas kliente käis?
Ei käinud eriti. Nõme päev, ehk ülemus õpib lõpuks sellest midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2026 22:33
Guest kirjutas: 02 Jaan 2026 18:52 Kuidas läks? Kas kliente käis?
Ei käinud eriti. Nõme päev, ehk ülemus õpib lõpuks sellest midagi.
Mida tal siit õppida on? Kui nagunii maksab sulle päeva kinni, siis parem ole tööl kui pood kinni.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist