2.jaanuaril tööle väiksesse komisjonipoodi

Vasta
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 10:02
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 09:51
Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 09:42Omanikuna annaks sulle suurpuhastuse teha. Pesed aknad ära ja lööd poe läikima, aurutad riided üle.
Ma saadaks sel juhul omaniku perse. Tehku ise suurpuhastus või telligu see töö. Kui mina tööle tuleks, olgu plats puhas.
Ma arvan, et seal väikeses maakohas on neid naisterahvaid valida küll, kes tahaks seal poes istuda ja ei ole nii pretensioonikad. Sa võiks proovida, kuidas see omaniku persesaatmine ka töötab.
Siin on kirjaviga. See juba mõnes eelnevas postituses nii olnud, nüüd siis reageerisin. Kuhu on vaja kahte s'i, ehk et siis persse, mitte perse.

Otsing - persse saatma
Sõnaveeb
https://sonaveeb.ee › est,rus › dsall › persse saatma › est
Sõnavormid ; persse saat ma, saat is persse ; persse saat a, persse saat nud ; saada b persse, saada persse ; persse saade tud, saade takse persse ...
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 12:56 Postitage oma äärelinnast kaugematesse gruppidesse - oleme avatud ka 2. jaanuaril. Meil on nt suur valik hooajakaupa - valid mõned eredamad pärlid ja lisad pilte. (Lubab ka külmaks minna, seega need, kel soojad asjad ostmata, voivad poodides tahta ringi vaadata.) Kui see on omaniku rida, siis nii ütlegi - mis oleks kui prooviks selle 02.01 kasulikumaks teha (ja mul oleks väga hea meel kui töötaja püüab tulemusele aktiivselt kaasa aidata).
Temal küll pole. Ja 2-3 jaanuar sel aastal nädala lõpus, inimestel on suuremal osal tööpäev alles 5-ndal
Külaline

Kui omanik/ülemus aktiivsust hindaks, siis ta ei oleks pisifirma omanik.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 29 Dets 2025 13:30Siin on kirjaviga. See juba mõnes eelnevas postituses nii olnud, nüüd siis reageerisin. Kuhu on vaja kahte s'i, ehk et siis persse, mitte perse.

Otsing - persse saatma
Sõnaveeb
Sõnavormid ; persse saat ma, saat is persse ; persse saat a, persse saat nud ; saada b persse, saada persse ; persse saade tud, saade takse persse ...
Palun siirdu ise ja võta kaasa nii palju ssss-e kui mahub. Hirmtüütud need "keeletargad" :oops:
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 13:55
Tolmukübe kirjutas: 29 Dets 2025 13:30Siin on kirjaviga. See juba mõnes eelnevas postituses nii olnud, nüüd siis reageerisin. Kuhu on vaja kahte s'i, ehk et siis persse, mitte perse.

Otsing - persse saatma
Sõnaveeb
Palun siirdu ise ja võta kaasa nii palju ssss-e kui mahub. Hirmtüütud need "keeletargad" :oops:
No see on küll kompliment - Tolmukübe on keeletark :) Tema oma äärmiselt vigase keelekasutuse ja linkide tsiteerimisega, millest ta tavaliselt ise mitte midagi aru ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 13:42
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 12:56 Postitage oma äärelinnast kaugematesse gruppidesse - oleme avatud ka 2. jaanuaril. Meil on nt suur valik hooajakaupa - valid mõned eredamad pärlid ja lisad pilte. (Lubab ka külmaks minna, seega need, kel soojad asjad ostmata, voivad poodides tahta ringi vaadata.) Kui see on omaniku rida, siis nii ütlegi - mis oleks kui prooviks selle 02.01 kasulikumaks teha (ja mul oleks väga hea meel kui töötaja püüab tulemusele aktiivselt kaasa aidata).
Temal küll pole. Ja 2-3 jaanuar sel aastal nädala lõpus, inimestel on suuremal osal tööpäev alles 5-ndal
Pühajumal. Ma tahaks päriselt sind näha seal poes, salaja. Inimesed pakuvad välja, mida saaksid teha päeval, mil poeke on omaniku otsusel avatud, kuid arvatavalt kliente ei käi. Nüri järjekindlusega leiad sa põhjuseid, miks pakutust üks või teine mitte mingil juhul ei sobi. Istu siis oma tunnid apaatselt poodi vahtides täis.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 14:45
Pühajumal. Ma tahaks päriselt sind näha seal poes, salaja. Inimesed pakuvad välja, mida saaksid teha päeval, mil poeke on omaniku otsusel avatud, kuid arvatavalt kliente ei käi. Nüri järjekindlusega leiad sa põhjuseid, miks pakutust üks või teine mitte mingil juhul ei sobi. Istu siis oma tunnid apaatselt poodi vahtides täis.
No eks sellel on ikka mingi põhjus, miks inimene töötab väikelinna olematu käibega kirbukas. Nutikam, hakkajam või ambitsioonikam inimene oleks sealt ammu sääred teinud.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 13:42
See oli küll ilmselge liialdus, et leiab igasuguseid põhjusi, miks midasgi teha ei saa. Selgelt ju kirjutas, et ülemus ei ole nõus mingisuguste uute ideedega ja et riiulirendiga poes ongi väga piiratud võimalused midagi sättida teisiti.
Aga tobe on tõesti, et ülemus ei arvesta seda, et poodi lahti hoides kulub elekter näiteks ja müüjale tuleb palka maksta. Kui tegelikut niikuinii keegi riiulit sel päeval rentima ei tule. Poe kasum ju tuleb tõenäoliselt riiuli rendist sellises kohas. Mina omaniku asemel avaks poe tõesti alles 5.01, kui rahvas juba on liikuma hakanud ja esimesed pensionid või palgadki käes ning maalt tagasi ollakse.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 14:53
No eks sellel on ikka mingi põhjus, miks inimene töötab väikelinna olematu käibega kirbukas. Nutikam, hakkajam või ambitsioonikam inimene oleks sealt ammu sääred teinud.
Kus see kirjas on, et olematu käibega? Jutt oli teisest jaanuarist, kus tõepoolest rahvas parimal juhul toidupoes käib
Külaline

Varsti loeme-kuuleme, et äri ei õnnestunud, tuli töötajad koondada, õnnetukesed on tööta, inimesed sellest poest ei osta jne. Paar parajaid on nii töötaja kui ka tööandja.
Mina saan aru, miks poodi kinni panna ei taheta. Inimesed maksavad riiuli eest renti ja siis võiks pood ka avatud olla. Miks aga kundede juurde saamise nimel midagi ei tehta, on arusaamatu.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 15:19 Varsti loeme-kuuleme, et äri ei õnnestunud, tuli töötajad koondada, õnnetukesed on tööta, inimesed sellest poest ei osta jne. Paar parajaid on nii töötaja kui ka tööandja.
Mina saan aru, miks poodi kinni panna ei taheta. Inimesed maksavad riiuli eest renti ja siis võiks pood ka avatud olla. Miks aga kundede juurde saamise nimel midagi ei tehta, on arusaamatu.
Einoh, poe kinnioleku päevad arvestatakse rendiperioodile juurde. Aga teise poolega vastusest 100% nõus. Tundub nagu müüja tahaks küll et pood toimiks, aga ülemusel paistab poogen olevat :shock:
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 15:45
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 15:19 Varsti loeme-kuuleme, et äri ei õnnestunud, tuli töötajad koondada, õnnetukesed on tööta, inimesed sellest poest ei osta jne. Paar parajaid on nii töötaja kui ka tööandja.
Einoh, poe kinnioleku päevad arvestatakse rendiperioodile juurde. Aga teise poolega vastusest 100% nõus. Tundub nagu müüja tahaks küll et pood toimiks, aga ülemusel paistab poogen olevat :shock:
No see on ju küllaltki piiratud mõtlemisega müüja ühepoolne jutt, et ülemusel on poogen. Ta ei saa isegi sellest aru, miks peab pood lahti olema, kui tema tahaks kodus midagi hoopis teha. Tal puudub igasugune võime näha asja kuidagi teisiti kui enda pisikese inimese perspektiivist.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 14:08No see on küll kompliment - Tolmukübe on keeletark :) Tema oma äärmiselt vigase keelekasutuse ja linkide tsiteerimisega, millest ta tavaliselt ise mitte midagi aru ei saa.
Üliveider, et seda kommentaari on miinustatud. Mida on valesti öeldud? Inimene (TK), kes kasutab lohisevat, igavat, üksteist kordavatest heietustest kubisevat, primitiivset ja nõukaaegset keelt ja näiteks kasutab enda poolt välja mõeldud i-mitmust (lugusi) ja seda veel takka kiidab ja teistel guugeldada laseb, on nüüd mingiks keeletargaks kuulutatud? Tule, Ansip, appi.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 15:55
Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 14:08No see on küll kompliment - Tolmukübe on keeletark :) Tema oma äärmiselt vigase keelekasutuse ja linkide tsiteerimisega, millest ta tavaliselt ise mitte midagi aru ei saa.
Üliveider, et seda kommentaari on miinustatud. Mida on valesti öeldud? Inimene (TK), kes kasutab lohisevat, igavat, üksteist kordavatest heietustest kubisevat, primitiivset ja nõukaaegset keelt ja näiteks kasutab enda poolt välja mõeldud i-mitmust (lugusi) ja seda veel takka kiidab ja teistel guugeldada laseb, on nüüd mingiks keeletargaks kuulutatud? Tule, Ansip, appi.
Tema viimase teema pealkiri on ka valesti kirjutatud.

"Mis (?!?) teie elektriarve on?"
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 15:00Kui tegelikut niikuinii keegi riiulit sel päeval rentima ei tule.
Aga see on ju sulaselge eelarvamus. Miks ei tule? Aga mina näiteks tuleksin nii rentima kui ostma. Hea rahulik päev, keegi ei nühi seljas. Ja kõik inimesed ei sõltu 5. kuupäeva toetustest või palgast, seda ikka usud v?
Ma küll ei ela väikeses alevis/linnas ega käi kaltsukates, kuid mina näiteks teen praegu korteris remonti ja olen miljon asja (vaibad, kardinad, söögiriistad, lauanõud, valgustid jne) jätnud uude aastasse - kavatsen just siis poodides käia ja nautida rahu, vaikust ja allahindlusi. Ma ei sõltu oma palgapäevadest ega mingitest kindlatest kuudest või kuupäevadest. Siin foorumis aga valitseb arvamus, et justkui mitte kellelgi ei ole 2. jaanuaril raha. Mis mõttes, see on jabur eeldus.
Kui TA-l on tööpäev, siis on tööpäev, mis siin halada ja heietada.
Külaline

Ehk sinna maapoodi just tuleb nüüd rahvast kui linnasaksad maale pühi pidama tulevad.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 16:02
Külaline kirjutas: 29 Dets 2025 15:00Kui tegelikut niikuinii keegi riiulit sel päeval rentima ei tule.
Aga see on ju sulaselge eelarvamus. Miks ei tule? Aga mina näiteks tuleksin nii rentima kui ostma. Hea rahulik päev, keegi ei nühi seljas. Ja kõik inimesed ei sõltu 5. kuupäeva toetustest või palgast, seda ikka usud v?
Ma küll ei ela väikeses alevis/linnas ega käi kaltsukates, kuid mina näiteks teen praegu korteris remonti ja olen miljon asja (vaibad, kardinad, söögiriistad, lauanõud, valgustid jne) jätnud uude aastasse - kavatsen just siis poodides käia ja nautida rahu, vaikust ja allahindlusi. Ma ei sõltu oma palgapäevadest ega mingitest kindlatest kuudest või kuupäevadest. Siin foorumis aga valitseb arvamus, et justkui mitte kellelgi ei ole 2. jaanuaril raha. Mis mõttes, see on jabur eeldus.
Kogemus eelmisest aastast olemas. Passisin 8 tundi niisama, kaks-kolm inimest jalutas läbi, müük oli paar eurot.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 16:34
Kogemus eelmisest aastast olemas. Passisin 8 tundi niisama, kaks-kolm inimest jalutas läbi, müük oli paar eurot.
Aastad võivad olla erinevad. Ja vahet ei ole. Omanikuna ka ei annaks heast peast vaba päeva lihtsalt, kui nagunii palka maksan.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ei sinna 2. jaanuaril tule keegi, puhkepäevade vahel, kõik kas lebotavad kodus rahulikult, võtavad puhkust, või siis käivad külas, kasutavad nelja päeva ära. Kellegil pole vaja sinna poekesse eksida sel ajal. Aga muidugi sa niisama seal ei passinud, sa said makstud, see oli sinu teenistus. Kodus passid niisama, kui sul seal midagi teha ei ole, tööl teenid raha.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 16:56
Guest kirjutas: 29 Dets 2025 16:34

Aastad võivad olla erinevad. Ja vahet ei ole. Omanikuna ka ei annaks heast peast vaba päeva lihtsalt, kui nagunii palka maksan.
Ega ta selle päeva eest ei peaks ju maksma
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline