TORM

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Üliäge on!
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 22:08
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 22:06
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 17:31

Wow 😃🤣
Missa irvitad, rumal? Ühikuid oskad jälgida ja arvestada? 76 km/h on sama mis 21 m/s, mis on tormituule kiirus.
Nojah, nii kui postitasin, sain aru, et algses postituses on km/s, mitte km/h. Võtan sõnad tagasi!
Novot aga ikka kohe kõrri karata eksole. Hea, et oma viga ka nägid ja parandasid.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 22:09Üliäge on!
Mulle ka meeldib. Väga naudin tuule puhumise häält akna taga õues. Meeldib kuulata tuule vilistamist tuulutusavades, selles on midagi väga ilusat. See puulatvade kohin ja tuules kõikuvad puud tuletavad meelde lapsepõlve talvesid maal, enne lume tulekut, kui istusime perega soojas toas, ahju all praksumas tuli.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Tuli SMS, et ollakse teadlik, et meil voolu pole, naabri maja on jah pimeduses. Mul toad ikka valged, maja on akutoitel.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 27 Dets 2025 23:35 Tuli SMS, et ollakse teadlik, et meil voolu pole, naabri maja on jah pimeduses. Mul toad ikka valged, maja on akutoitel.
Ja kaua niimoodi akud kestavad?
Kas küte ka järgi.
Iseenesest pole probleem tube valge hoida ka muul viisil.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 23:46
Tõutäkk kirjutas: 27 Dets 2025 23:35 Tuli SMS, et ollakse teadlik, et meil voolu pole, naabri maja on jah pimeduses. Mul toad ikka valged, maja on akutoitel.
Kas küte ka järgi.
Õhksoojuspump on järgi, boileri võtsin maha. U 2 ööpäeva kestab, kui soojuspumba ka maha võtaks, siis u 4 ööpäeva. Kui kasutada elektripliiti-teekannu siis muidugi vähem. 34kwh on akud.
Kui katkestus pikemalt, siis kas panen geneka käima või vean voolu laaduritelt, kummalgi 15kwh akusid ja akud laetud. Aga inverter neile suht lahja, õhksoojuspumpa ma ilmselt siis järgi ei hoiaks, elektripliidist-keedukannust rääkimata. Aga valgustus, külmikud ja veepumbad toidab ära.
Külaline

Kas küte ka järgi.
Kui naabri maja on pimeduses, siis järelikult on ikka küll probleem tuba valge hoida "ka muul viisil"
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 00:09Kui naabri maja on pimeduses, siis järelikult on ikka küll probleem tuba valge hoida "ka muul viisil"
Naaber tuleb võtab küünlad käest?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 00:09Kui naabri maja on pimeduses, siis järelikult on ikka küll probleem tuba valge hoida "ka muul viisil"
Vaata kella, nad magavad juba. Ka mobiili valgusega saab hakkama.
Selleks mõneks ajaks saab ilma vooluta ka hakkama.
Kui toas külmaks läheb, siis kehvem olukord.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Tallinna kesklinn, tulime just kinost, kõik silmaga nähtav oli terve ja kobisime kohe trammi, tuul lõõskab ikka korralikult ja oli rõdul klaasi lahti kangutanud. Lund ei saja, 2 c. Vihmane.
Külaline

Lõuna-Eesti. Käisime Tartus teatris. Kodust sõitsime välja sügisel, tagasitee möödus talves. Pole tuult ega tormi, lihtsalt vaikne lumesadu ja maa on valge.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Dets 2025 17:02 Mul ei tahtnud ahjus tuli põlema minna. Korstnast puhus nii palju sisse, et tikk kustus mitu korda ära. Aga muidu on tavaline. Suvine laulupeo-eelne torm tundus hullem.
Täna on ilus ja päikeseline. Käisin biojäätmeid komposti viimas ja ühtlasi vaatasin, ega torm mingit kahju pole teinud. Hetkel õnneks ei paistnud midagi. Tallinn.
Külaline

Kas küte ka järgi.
Meil on mingi generaator näiteks. See töötab bensiiniga. Mehe sõnul kestab täpselt nii kaua, kuni vaja on ja kuni bensiini sisse kallatakse.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 13:02
Kas küte ka järgi.
Meil on mingi generaator näiteks. See töötab bensiiniga. Mehe sõnul kestab täpselt nii kaua, kuni vaja on ja kuni bensiini sisse kallatakse.
Eriti kaua vist ei taheta selle generaatoriga kütta ja tuba valgustada, sest juba väike generaator võtab bensiini nii liitri tunnis. 40 eurot päev ja 1200 eurot kuus pole just väga odav.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 14:11
Kas küte ka järgi.
Eriti kaua vist ei taheta selle generaatoriga kütta ja tuba valgustada, sest juba väike generaator võtab bensiini nii liitri tunnis. 40 eurot päev ja 1200 eurot kuus pole just väga odav.
miks seda generaatorit terve ööpäeva käiama peaks? õhtul paar tunnikest telekat vahtida veab kuus 100.- välja, mis pole ju teab mis hiigelsumma. kütavad ikka pliit ja ahjud ja tubade valgustamiseks jätkub ka talvel paneelide toodetavast elektrist.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Guest kirjutas: 28 Dets 2025 17:34
Guest kirjutas: 28 Dets 2025 14:11
miks seda generaatorit terve ööpäeva käiama peaks? õhtul paar tunnikest telekat vahtida veab kuus 100.- välja, mis pole ju teab mis hiigelsumma. kütavad ikka pliit ja ahjud ja tubade valgustamiseks jätkub ka talvel paneelide toodetavast elektrist.
Generaatorit tuleb käiata tund-paar kuni akud jälle laetud.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 17:34miks seda generaatorit terve ööpäeva käiama peaks? õhtul paar tunnikest telekat vahtida veab kuus 100.- välja, mis pole ju teab mis hiigelsumma. kütavad ikka pliit ja ahjud ja tubade valgustamiseks jätkub ka talvel paneelide toodetavast elektrist.
Teleka vahtimine on kohustuslik?
Kõigil on puuküttega pliit ja ahi, neid vist tormiga ei tohigi kütta?
Paneel ka kõigil?
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Dets 2025 18:30Kõigil on puuküttega pliit ja ahi, neid vist tormiga ei tohigi kütta?
Tohib ikka kütta, kui korsten ikka tõmbab. Ega siis inimesed iga tormiga mitu päeva külmas istu.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Dets 2025 17:02 Mul ei tahtnud ahjus tuli põlema minna. Korstnast puhus nii palju sisse, et tikk kustus mitu korda ära. Aga muidu on tavaline. Suvine laulupeo-eelne torm tundus hullem.
Tule koju mõistus. Tormiga ei köeta ahju! Võib panna ahju tagurpidi käima ja suits tuppa.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Dets 2025 04:27
Guest kirjutas: 27 Dets 2025 17:02 Mul ei tahtnud ahjus tuli põlema minna. Korstnast puhus nii palju sisse, et tikk kustus mitu korda ära. Aga muidu on tavaline. Suvine laulupeo-eelne torm tundus hullem.
Tule koju mõistus. Tormiga ei köeta ahju! Võib panna ahju tagurpidi käima ja suits tuppa.
oh mine nüüd, kullake - ikka köetakse ;) ja sa ei kujuta ette, mis kõik võiks juhtuda :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist