Arst tellib analüüsid lähtuvalt patsiendi haigusloost. Mis siin hägusat on, ma ei saa aru?Guest kirjutas: ↑24 Dets 2025 17:43Piir on siin hägune, ütleme nii.Guest kirjutas: ↑24 Dets 2025 17:10No aga kui on liiga kaua eelmisest analüüsist möödas või leiab arst, et tuleks midagi muud veel tellida, siis see ei ole ju kattuv analüüs ega raiskamine.Guest kirjutas: ↑24 Dets 2025 16:55
Arstidel on igasuguste analüüside osas siiski palju mängumaad, kas analüüsist on möödas juba liiga kaua aega, mida täpselt mis haiguse puhul peaks tellima, tema võib-olla arvab hoopis muud, mis patsiendil viga on. Kui palju ta midagi arvestab või ei arvesta, on arsti otsustada.
Riik tahab arstide koormuse vähendamiseks õdedele õigusi juurde anda
-
Külaline
-
Külaline
See on loomulik, et sa ei saa aru. Ma ütlen, et meditsiinisüsteemis on päris palju raha raiskamist.Guest kirjutas: ↑24 Dets 2025 20:17Arst tellib analüüsid lähtuvalt patsiendi haigusloost. Mis siin hägusat on, ma ei saa aru?
-
Külaline
Mina isegi vahetasin perearsti, et ehk teine targem. Aga ei, õiged uuringud ja abi sain alles EMO kaudu. Sealne noor arst taipas KOHE milles viga.Külaline kirjutas: ↑24 Dets 2025 20:17Arst tellib analüüsid lähtuvalt patsiendi haigusloost.
-
Külaline
Mis need perearstid siis mööda panid? Ja tegelikult oli kohe arusaadav viga.Külaline kirjutas: ↑24 Dets 2025 21:33Mina isegi vahetasin perearsti, et ehk teine targem. Aga ei, õiged uuringud ja abi sain alles EMO kaudu. Sealne noor arst taipas KOHE milles viga.
-
Külaline
Sa korrutad seda nagu papagoi, aga ühtegi vettpidavat näidet tuua ei oska.Guest kirjutas: ↑24 Dets 2025 20:58See on loomulik, et sa ei saa aru. Ma ütlen, et meditsiinisüsteemis on päris palju raha raiskamist.
-
Külaline
Sa ise kohe mitte midagi ei suuda leida?Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 18:22Sa korrutad seda nagu papagoi, aga ühtegi vettpidavat näidet tuua ei oska.
https://www.err.ee/1609754154/mitmed-pe ... oni-euroni
-
Külaline
Mina ei pea midagi leidma. Kui sa midagi väidad, siis esita ka faktid. Ka viidatud artiklis ei ole kusagil juttu sellest, mida sina väitsid, et "haiglates ja eriarstide poolt tehakse osaliselt kattuvaid analüüse. Patsient läheb ühe juurde, teise juurde, jälle kõik otsast peale."Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 18:26Sa ise kohe mitte midagi ei suuda leida?Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 18:22Sa korrutad seda nagu papagoi, aga ühtegi vettpidavat näidet tuua ei oska.
https://www.err.ee/1609754154/mitmed-pe ... oni-euroni
-
Külaline
Ah, mine maga ennast kaineks!
-
Külaline
Mismoodi patisent tasuta sellist rallit teha saaksKülaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 19:04 Patsient läheb ühe juurde, teise juurde, jälle kõik otsast peale."
-
Külaline
Sellest on mu meelest dr Punab ka kirjutanud. Võin eksida, ehk oli see keegi teine? Jälgin FBs mitmeid arste, kes arutlevad süsteemi üle pikalt ja põhjalikult.
Perearst suunab eriarsti juurde, see teeb analüüsid, mida perearst on juba teinud, suunab järgmise eriarsti juurde ja tellitakse jälle kogu komplekt analüüse, millest pooli poleks üldse vaja.
-
Külaline
Nii see käib. Kui seigeldakse eri haiglate vahel, jälle uued analüüsid. Väga palju on meditsiinist läinud raha-, mitte patsiendipõhiseks. Neid analüüse, mis on kasumlikud, saad nõrkemiseni, mis on kahjumlkud, ei saa ühtegi.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 19:35Sellest on mu meelest dr Punab ka kirjutanud. Võin eksida, ehk oli see keegi teine? Jälgin FBs mitmeid arste, kes arutlevad süsteemi üle pikalt ja põhjalikult.
Perearst suunab eriarsti juurde, see teeb analüüsid, mida perearst on juba teinud, suunab järgmise eriarsti juurde ja tellitakse jälle kogu komplekt analüüse, millest pooli poleks üldse vaja.
-
Külaline
Arstid ei oska lugeda, et on juba tehtud?Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 19:35Sellest on mu meelest dr Punab ka kirjutanud. Võin eksida, ehk oli see keegi teine? Jälgin FBs mitmeid arste, kes arutlevad süsteemi üle pikalt ja põhjalikult.
-
Külaline
Nad ei saa teise arsti käekirjast aruKülaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 19:55Arstid ei oska lugeda, et on juba tehtud?
-
Külaline
Eks siin käi asjad natuke üle sinu peade, lepi sellega.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 19:55Arstid ei oska lugeda, et on juba tehtud?Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 19:35Sellest on mu meelest dr Punab ka kirjutanud. Võin eksida, ehk oli see keegi teine? Jälgin FBs mitmeid arste, kes arutlevad süsteemi üle pikalt ja põhjalikult.
-
Külaline
Ma jah nagu mitme peaga loheKülaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:02Eks siin käi asjad natuke üle sinu peade, lepi sellega.
-
Külaline
Keegi ei usu seda juttu. Iga arst vaatab digiloost, mis seis selle patsiendiga on, enne kui midagi tellima hakkab. Ma käisin hiljuti rinnakabinetis kontrollis, isegi sealne õde vaatas kõik mu viimase aasta jooksul tehtud analüüsid ja uuringud üle, et täit pilti saada. Iialgi ei usu, et mõni arst suvaliselt mingeid analüüse telliks.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 19:52Nii see käib. Kui seigeldakse eri haiglate vahel, jälle uued analüüsid. Väga palju on meditsiinist läinud raha-, mitte patsiendipõhiseks. Neid analüüse, mis on kasumlikud, saad nõrkemiseni, mis on kahjumlkud, ei saa ühtegi.Guest kirjutas: ↑25 Dets 2025 19:35Sellest on mu meelest dr Punab ka kirjutanud. Võin eksida, ehk oli see keegi teine? Jälgin FBs mitmeid arste, kes arutlevad süsteemi üle pikalt ja põhjalikult.
-
Külaline
Sa ei usu jah, kui sa pole arstide endi teemapüstitusi lugenud. Väga paljud kirjutavad ja kommenteerivad FBs.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:23Keegi ei usu seda juttu. Iga arst vaatab digiloost, mis seis selle patsiendiga on, enne kui midagi tellima hakkab. Ma käisin hiljuti rinnakabinetis kontrollis, isegi sealne õde vaatas kõik mu viimase aasta jooksul tehtud analüüsid ja uuringud üle, et täit pilti saada. Iialgi ei usu, et mõni arst suvaliselt mingeid analüüse telliks.
-
Külaline
Õde vaatabki. Sest temal pole nagunii võimalik mingeid analüüse tellida ja lähtubki täpselt kirja pandud andmetest.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:26Ma käisin hiljuti rinnakabinetis kontrollis, isegi sealne õde vaatas kõik mu viimase aasta jooksul tehtud analüüsid ja uuringud üle, et täit pilti saada. Iialgi ei usu, et mõni arst suvaliselt mingeid analüüse telliks.
Arstid on teisel tasandil.
-
Külaline
Eks anna oma luulule lingid.Külaline kirjutas: ↑25 Dets 2025 20:26Väga paljud kirjutavad ja kommenteerivad FBs.
-
Külaline
Milleks? FBs on kõik tuntumad arstid nime järgi leitavad.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist