Kartulisalat

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Millist majoneesi poe salatites on kasutatud, et need niii vastikud on?
Külaline

Hästi vähe odavat majoneesi ja kurgisoolvesi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:23Hästi vähe odavat majoneesi ja kurgisoolvesi.
Kust nad kurgisoolvett võtavad?
Külaline

Sealt purgist, kust kurgid välja võeti, et salatisse hakkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:24
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:23Hästi vähe odavat majoneesi ja kurgisoolvesi.
Kust nad kurgisoolvett võtavad?
No küsi mõnelt suurköögilt. Ilmselt ikka tehasest, kus seda toodetakse. Kurgid tulevad ju koos soolveega.
Coopi peakokk just rääkis, et algul ta ei saanud arugi, kui üüratusse firmasse ta tööle sattus, aga kui saabus 18-tonnine koorem majoneesi, siis ehmatas küll ära 😃
Ja noh, tegemist on ikka tünnide, mitte purgikestega.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 21:12 Millist majoneesi poe salatites on kasutatud, et need niii vastikud on?
Hiiumaa Köök ja Pagari kartuli-lihasalat ja Mamma suitsuforelli-pastasalat (ok, see pole kartuliga) on küll ülihead.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 21 Dets 2025 20:21 Kerged majoneesid jällegi teevad kastme lõpuks vedelaks, Hellmansi light veel kuidagi säilitab tekstuuri, aga teised mitte. Selle 800 kcal per 100 g majoneesi ei tõuse minu käsi kah panema, segan mitte päris pooleks, vast nii 40/60 hapukoore kasuks, lisan sinepit, musta pipart, vahest natuke oliiviõli (tekstuuri pärast, need lahja majoneesi neetud emulgaatorid ei suuda kurgimarinaadi ja muu kraamiga koos hoida kreemisust).
No vaat, mina jälle ei söö kartulisalatit, kus on sinep ja oliiviõli.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ja sa saaksid aru, kui neid sinna on lisatud..? Aga miks sa ei söö siis?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 21:49No vaat, mina jälle ei söö kartulisalatit, kus on sinep ja oliiviõli.
Sa teed siis salateid ainult hapukoorega? Igas majoneesis on ju sinep ja õli. Tööstuslikes ilmselt mitte oliiviõli ja sinepipulber, aga ilma nendeta ju majoneesi ei saagi.
Külaline

Mina serveerin kartulisalati kõrvalroana, alati originaalretsepti järgi, paari väikese muudatusega.

Suitsutatud pardiliha
Kartulid
Värske kurk ja marineeritud kurk
Lehtsalat
Vähisabad
Kanakontidest keedetud lihaleemekallerdise kuubikud
Kapparid
Oliivid
Lahja majonees ja veidike kreeka jogurtit
Sool, pipar
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 23:15 Mina serveerin kartulisalati kõrvalroana, alati originaalretsepti järgi, paari väikese muudatusega.

Suitsutatud pardiliha
Kartulid
Lehtsalat
Vähisabad
Kapparid
Oliivid
Sool, pipar
vabandust, aga see on küll õudne :D
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 08:40
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 23:15 Mina serveerin kartulisalati kõrvalroana, alati originaalretsepti järgi, paari väikese muudatusega.

Suitsutatud pardiliha
Kartulid
Lehtsalat
Vähisabad
Kapparid
Oliivid
Sool, pipar
vabandust, aga see on küll õudne :D
Tundub Olivier' salati versioon olevat.
Külaline

Suitsutatud pardiliha
Kartulid
Lehtsalat
Vähisabad
Kapparid
Oliivid
Sool, pipar
Lihaleemekallerdise kuubikud!!! :D Nende lõikumiseks on vist eriti teravat nuga vaja?
Külaline

mina lisan salatikastmesse tihti paar lusikatäit kurgivedelikku, teeb kastme vedelamaks. Seda siis, kui hapukoor on 20%, lahjemaga pole vaja.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 12:17Lihaleemekallerdise kuubikud!!! :D Nende lõikumiseks on vist eriti teravat nuga vaja?
Kas te olete natuke ohoh?
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:05
Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 12:17Lihaleemekallerdise kuubikud!!! :D Nende lõikumiseks on vist eriti teravat nuga vaja?
Aga teie?
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 13:34 mina lisan salatikastmesse tihti paar lusikatäit kurgivedelikku, teeb kastme vedelamaks. Seda siis, kui hapukoor on 20%, lahjemaga pole vaja.
Minu arust sool teeb sama(vedeldab hapukoort). Lisaks hakitud kurk ise annab veidi vedelikku.
Kui ma kugivedelikku lisan, siis mul tuleb liiga vedel. Ja eks oleneb, mis kartulit kasutada. Osad on jahusemad ja osad vesisemad keetmise järel.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 21 Dets 2025 20:21 Kerged majoneesid jällegi teevad kastme lõpuks vedelaks, Hellmansi light veel kuidagi säilitab tekstuuri, aga teised mitte. Selle 800 kcal per 100 g majoneesi ei tõuse minu käsi kah panema, segan mitte päris pooleks, vast nii 40/60 hapukoore kasuks, lisan sinepit, musta pipart, vahest natuke oliiviõli (tekstuuri pärast, need lahja majoneesi neetud emulgaatorid ei suuda kurgimarinaadi ja muu kraamiga koos hoida kreemisust).
Seda on nii lõbus lugeda, kuidas mõni peab kerget majoneesi liiga vedelaks, teine lisab kurgivedelikku, et veel vedelamaks saada ja kolmas lisab oliiviõli, et hoopis paksemaks saada. :lol:
Külaline

Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:15
Seda on nii lõbus lugeda, kuidas mõni peab kerget majoneesi liiga vedelaks, teine lisab kurgivedelikku, et veel vedelamaks saada ja kolmas lisab oliiviõli, et hoopis paksemaks saada. :lol:
Minu arust see on okei, et ühe arust on üks või teine viis meelepärasem kui teine, on erinevad arusaamad, mis on paks, mis on vedel jne. Aga imelik on see, et osad hakkavad siis teisi mõnitama, sest need ei tee päris täpselt nii, nagu nemad arvavad, et peab tegema. Üks kirjutas, et osad teevad kartulisalatist mingit suppi, kindlasti on need sellised, kes kastme enne valmis segavad. Kuigi selle peale ei tule, et mis mõne jaoks on supp, on teise jaoks normaalne salat ja mis teise jaoks normaalne, on teise jaoks jälle liiga kuiv. Las igaüks teeb sellist, nagu talle meeldib.
Külaline

Külaline kirjutas: 22 Dets 2025 14:06
Guest kirjutas: 22 Dets 2025 14:05
Aga teie?
Ei ole.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Karlsson, Krissse, libakägu ja 10 külalist