Kartulisalat

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 15:08Lepi sellega, et erinevalt sinust on olemas inimesi, kes oskavad paremini koguseid arvestada.
Ei saa aru, mida see paremini arvestamine tähendab? Mu jaoks on hea arvestus see, et kõike on kapis nii palju varuks, et jagub ikka pikemaks ajaks ja ei saa miski otsa, kui salat (või ükskõik, mis muu toit) tehtud.
Külaline

segage siis mitmes osas kui ära viskamine nii tohutu katastroof.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 14:52
Hapukoort ja majoneesi ostad ju ikka ühepalju, sõltumata kui palju sa just seekord seda paned.
Ei saa aru, mida sa siin jaurad. Minu puhul on ikka ostetava kraami kogus ja vajaminev kogus päris otseses seoses, ei osta suvaliselt asju kokku. Kui sellepärast peab ennast nüüd nii üles kütma ja ikka viiel erineval moel rääkima, kuidas sina midagi teed, no jumal sinuga.
Jaa loomulikult, aga see kogus ei puuduta ometi kastet või muud, mida ostad ikka pakendi kaupa, mitte täpselt salati kogust. Jaurad sina (või see, kes enne ahhetas, et kas siis koguseid ei arvestagi - kui jutt käis just kastmest)
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Hapukoorel pole maitset, miks seda majoneesiga segada, et sellegi maitse kehvemaks muutuks? Mina olen kartulisalatit teinud palja majoneesiga, paned purgist/pudelist nii palju, kui vaja läheb, midagi ei jää üle. Miks eluke endal keerulisemaks teha (jääb kastet üle, või mitte)? Nii lihtsa asjaga, nagu kartulisalati valmistamisega?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 15:36Hapukoorel pole maitset, miks seda majoneesiga segada, et sellegi maitse kehvemaks muutuks? Mina olen kartulisalatit teinud palja majoneesiga, paned purgist/pudelist nii palju, kui vaja läheb, midagi ei jää üle. Miks eluke endal keerulisemaks teha (jääb kastet üle, või mitte)? Nii lihtsa asjaga, nagu kartulisalati valmistamisega?
Aga see oli ju nõukaaegne hapukoor! Ülimaitsev!
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 15:36 Hapukoorel pole maitset, miks seda majoneesiga segada, et sellegi maitse kehvemaks muutuks? Mina olen kartulisalatit teinud palja majoneesiga, paned purgist/pudelist nii palju, kui vaja läheb, midagi ei jää üle. Miks eluke endal keerulisemaks teha (jääb kastet üle, või mitte)? Nii lihtsa asjaga, nagu kartulisalati valmistamisega?
Hapukoorel pole maitset?
Püha püss. Ja siis sa imestad, et inimesed nokivad su kallal 🫣
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Ega ikka ei ole küll. Paar peikat on söönud suhkru ja kakaoga, siis kõlbab, mina olen vahel harva makaroni kõrvale võtnud, aga siis ka maitseainet peale raputanud, et seal mingit maitset oleks, siis nagu kastme moodi, et ei ole liiga kuiv see makaron.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 15:45Ega ikka ei ole küll. Paar peikat on söönud suhkru ja kakaoga, siis kõlbab, mina olen vahel harva makaroni kõrvale võtnud, aga siis ka maitseainet peale raputanud, et seal mingit maitset oleks, siis nagu kastme moodi, et ei ole liiga kuiv see makaron.
Kust sul peikad ilmusid?
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 15:06
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 13:03
Guest kirjutas: 21 Dets 2025 12:52
Eks see oleneb aastatest. Minu lapsepõlv möödus 70-ndatel ja siis kindlasti enam ei rõõmustanud ainult sellepärast, et sõjas ellu jäädi. Elu oli ikka ilus ka, inimesed tundsid rõõmu väiksematest asjadest kui uus maastur ja Sansibarireis. . Eriti lapsepõlv oli väga ilus.
Lapsepõlv ja noorus on enamikul inimestel ilus aeg, kui nad vähegi normaalsetes tingimustes elavad. Siiski räägiti meie peres (ma olen 1973 sündinud) kogu mu lapsepõlve sellest, kuidas vanaisa 1942. aasta jõulude ajal Sinimägedes venelaste poolt maha lasti ja kuidas vanaema üliõpilastest vennad 1944. aastal venelaste pommirünnakus surma said. Elasime vanas kortermajas ka seda õpetati lastele, kellele maja enne sõda kuulus - see perekond elas samuti majas edasi ja neile ütles kogu majarahvas ikka proua ja härra. Samuti räägiti seda, et enne seda olnud majal ilus plankaed tänava pool, mis pärast sõda tulnud maha kiskuda, kuna nüüd olnud kõik ühisomandis. Majarahvale see üldse ei meeldinud, sest venelased tulid nüüd tänavalt, astusid aeda ja võtsid puude otsast õunu ja põõstelt marju. Ei olnud inimesed keegi rahul selliste muutustega.
Elasite vanas kortermajas, mis enne sõda kuulus kellelegi teisele. Tavaliselt olid ikka need okupandid, kes majutati "kulakute" majadesse ja need endised omanikud siis küüditati või jäeti neile kogu majast vaid toakene. Mismoodi teie pere sinna elama kolis?
Meie pere elas vanas kortermajas, kuhu mu vanavanemad üürikorterisse elama asusid pärast I maailmasõda, kui nad abiellusid ja Pärnust Tallinna kolisid. Sellel kortermajal oli omanik, kelle pere elas ühes korteris, ülejäänud korterid olid välja üüritud. Pärast sõda võeti maja neilt ära, aga nii omaniku pere kui enamik teisi elanikke jäi oma senistesse korteritesse elama. Nagu ütlesin, siis minu ajal omanikud polnud enam omanikud, aga majaelanikud suhtusid neisse endiselt kui omanikesse ja seda õpetati ka lastele.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 15:38Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 15:36
Hapukoorel pole maitset,
Kas teistel toitudel on maitse?
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 17:52
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 15:38Tolmukübe kirjutas: 21 Dets 2025 15:36
Hapukoorel pole maitset,
Kas teistel toitudel on maitse?
Kas keedukartulil on maitset ilma soolata? Mozzarellal ilma basiiliku, oliiviõli ja palsamiäädikata? Jne jne
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 18:10Kas keedukartulil on maitset ilma soolata? Mozzarellal ilma basiiliku, oliiviõli ja palsamiäädikata? Jne jne
Teistest ei tea, aga kartulil on küll. Lapsena sõime ikka sigadele koorega keedetud kartuleid ja küpsetasime lõkkeasemel kartuleid. Niii head olid.
Külaline

Mina ei pane ka kartulisalatisse hapukoort. Minu meelest see on täiesti pointless. Nagu ka igasugune lisasool, sinep, rõigas vm. Rikub ainult maitset. Ma kasutan ainult tavalist kohalikku majoneesi ega lisa sellele rohkem midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 18:43 Mina ei pane ka kartulisalatisse hapukoort. Minu meelest see on täiesti pointless. Nagu ka igasugune lisasool, sinep, rõigas vm. Rikub ainult maitset. Ma kasutan ainult tavalist kohalikku majoneesi ega lisa sellele rohkem midagi.
Mis on kohalik majonees?

Eks see muidugi maitseasi on aga majonees üksi on liiga rammus ja vänge. Ma kasutan vaid Tarplan Provensaali. Lisaks 50:50 majonees ja hapukoor on kalorsuse poolest juba väiksem, kui 100% majonees. Hapukoores on 204kcal, majoneesis 476kcal 100g kohta.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 18:49
Külaline kirjutas: 21 Dets 2025 18:43 Mina ei pane ka kartulisalatisse hapukoort. Minu meelest see on täiesti pointless. Nagu ka igasugune lisasool, sinep, rõigas vm. Rikub ainult maitset. Ma kasutan ainult tavalist kohalikku majoneesi ega lisa sellele rohkem midagi.
Mis on kohalik majonees?

Eks see muidugi maitseasi on aga majonees üksi on liiga rammus ja vänge. Ma kasutan vaid Tarplan Provensaali. Lisaks 50:50 majonees ja hapukoor on kalorsuse poolest juba väiksem, kui 100% majonees. Hapukoores on 204kcal, majoneesis 476kcal 100g kohta.
Kasutan Salvesti kerget majoneesi. https://www.salvest.ee/tooted/salvest-k ... nees-430g/
Selles on 196 kcal 100g kohta.
Külaline

Minu arust tuleb ka majoneesiga ikka liiga rasvane ja vänge see salat. Need kerged majoneesid on kõik keemia maitsega.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 18:53 Minu arust tuleb ka majoneesiga ikka liiga rasvane ja vänge see salat. Need kerged majoneesid on kõik keemia maitsega.
Tahtsin just sama kirjutada, et need kerged majoneesid ei kõlba ju absoluutselt süüa! Rikuvad ainult salati ära.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 18:53 Minu arust tuleb ka majoneesiga ikka liiga rasvane ja vänge see salat. Need kerged majoneesid on kõik keemia maitsega.
Mulle tundub jälle hapukoorega liiga rasvane ja maitsetu. Kerge majonees on ideaalne.
Külaline

Guest kirjutas: 21 Dets 2025 19:23
Mulle tundub jälle hapukoorega liiga rasvane ja maitsetu. Kerge majonees on ideaalne.
Hapukoorega liiga rasvane ja kerge majoneesiga ideaalne? Need on ju täpselt sama rasvased.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Kerged majoneesid jällegi teevad kastme lõpuks vedelaks, Hellmansi light veel kuidagi säilitab tekstuuri, aga teised mitte. Selle 800 kcal per 100 g majoneesi ei tõuse minu käsi kah panema, segan mitte päris pooleks, vast nii 40/60 hapukoore kasuks, lisan sinepit, musta pipart, vahest natuke oliiviõli (tekstuuri pärast, need lahja majoneesi neetud emulgaatorid ei suuda kurgimarinaadi ja muu kraamiga koos hoida kreemisust).
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot], Nõiamoor ja 9 külalist