Kiirabi ja pesemata inimene.
-
Külaline
Kiirabi ja pesemata inimene.
Mul töökaaslane, kerge vaimupuudega ja seetõttu mitte kõige parema hügieeniga-juuksed vahest mustad ja käsivarred lausa nähtavelt mustad kui on lühikeste varukatega, siis näeb ilusti- kukkus libedal ja kutsuti kiirabi. Ja ta sai kiirabibrigaadilt sõimata, et pole pesnud.
Inimene ikka niipalju hoolitseb enda eest et ei haise aga tal on mingisugune probleem vist üleni pesemise ja peapesuga. Kas arstidel on õigus inimesele halvasti öelda?
Inimene ikka niipalju hoolitseb enda eest et ei haise aga tal on mingisugune probleem vist üleni pesemise ja peapesuga. Kas arstidel on õigus inimesele halvasti öelda?
-
Külaline
Ei ole neil mingit õigust selle pärast halvasti öelda. Seda enam, et kui inimesel on psüühiline erivajadus, siis tihtipeale kaasnevad sellega hügieeniprobleemid. Peapesu on paljudele ebameeldiv, näiteks autistlike laste puhul on see küllaltki tihti esinev probleem. Rumal on sellise asja peale pahandada.
-
Külaline
Vaevalt nad ka halvasti või ebaviisakalt ütlesid, liialdad lihtsalt või liialdas see inimene, kes sulle rääkis. Kõige tõenäolisemalt arstid manitsesid, et võiks end pesta, mis on ka õige. Ka puudega inimestele tuleb meelde tuletada, millised on ühiskondlikud normid, seda võivad teha arstid ja kõik ümbritsevad inimesed, seni kuni meenutamine käib viisakalt.
-
Külaline
Vaevalt, et seal kiirabi peal üldse arste oli ja ei usu ka päris sõimamist. Võib-olla mainisid, et võiks ikka ennast pesta ka, see on ju tõsi. Igasugu haigusi tuleb sellest, kui hügieeni eest ei hoolitse. Igasugu infektsioonid, nahaprobleemid, viirused hakkavad paremini külge, seennakkus jne, jne.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 18:12 Mul töökaaslane, kerge vaimupuudega ja seetõttu mitte kõige parema hügieeniga-juuksed vahest mustad ja käsivarred lausa nähtavelt mustad kui on lühikeste varukatega, siis näeb ilusti- kukkus libedal ja kutsuti kiirabi. Ja ta sai kiirabibrigaadilt sõimata, et pole pesnud.
-
Külaline
Kas kiirabibrigaadile mainiti, et patsient on erivajadusega?
Praegusel ajal vist arst on vaid reanimobiilis.
Minu juurde tuli kiirabi ehitusele, sügisel ja väga mudasel ajal. Oh seda ohkimist ja muret jalanõude pärast!
Kui kuu aja pärast oli uuesti vaja, ütlesin, et sõidan neile külateele vastu, teeme selle protseduuri nende autos ära, jäävad jalanõud puhtaks ja ei pea üle takistuste ronima
Praegusel ajal vist arst on vaid reanimobiilis.
Minu juurde tuli kiirabi ehitusele, sügisel ja väga mudasel ajal. Oh seda ohkimist ja muret jalanõude pärast!
Kui kuu aja pärast oli uuesti vaja, ütlesin, et sõidan neile külateele vastu, teeme selle protseduuri nende autos ära, jäävad jalanõud puhtaks ja ei pea üle takistuste ronima
-
Külaline
Ei usus sõimamist, aga kuna nad näevad pidevalt täiskusnud joodikuid ja narkomaane ja kodutuid, siis küllap neil on ka üsna villand sellest. Sina tead, et inimene on erivajadusega, aga kiirabi seda ju ei tea! Ja päris nii igaüks ei mõtle, et pesen end puhtaks, kui peaks kiirabisse sattuma, siis pole piinlik. "Tütarlapsest sirgub naine" raamatust jäi ka meelde tüdrukuna eluksajaks jutuke, kus "hästiriieatatud naine sattus luumurruga haiglasse, seal selgus, et päevad, aga sideme asemel oli pikk öösärk jalgevahele keeratud, piinlik jälle, muidu ju keegi ei teaks peale vaadates.
-
Külaline
Kiirabi peal ei ole kunagi päris arste. On ainult med.õe haridusega inimesed. Ma tunnen inimest, kes on saanud lihtsalt esmaabi koolituse ja läks kiirabi peale tööle. Kiirabiautos olevad inimesed tegelevad ainult inimese ellujäämise küsimusega, need teadmised ei nõua aastaid õppimist.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 20:31Vaevalt, et seal kiirabi peal üldse arste oli ja ei usu ka päris sõimamist. Võib-olla mainisid, et võiks ikka ennast pesta ka, see on ju tõsi. Igasugu haigusi tuleb sellest, kui hügieeni eest ei hoolitse. Igasugu infektsioonid, nahaprobleemid, viirused hakkavad paremini külge, seennakkus jne, jne.Guest kirjutas: ↑14 Dets 2025 18:12 Mul töökaaslane, kerge vaimupuudega ja seetõttu mitte kõige parema hügieeniga-juuksed vahest mustad ja käsivarred lausa nähtavelt mustad kui on lühikeste varukatega, siis näeb ilusti- kukkus libedal ja kutsuti kiirabi. Ja ta sai kiirabibrigaadilt sõimata, et pole pesnud.
-
Külaline
Teiste linnade kiirabiga on meil head kogemused, aga Tallinna kiirabi paneb tihti pead vangutama. Nad seal vist pole piisavalt koolitust saanud, et käitumine ja suhtumine on teistest erinevalt sellised, et jätab ebameeldiva maigu suhu. Tulevad kümneks minutiks sisse ja aitamise asemel hakkavad tegema halvustavaid märkusi näiteks peresuhete teemal. Ehkki kodus mingit kaklust ei olegi, on lihtsalt psüühiliselt väga haige (raske puue) inimene, kellel on atakk peal, ja pereliikmed püüavad teda aidata nagu oskavad, mh kutsuvad ka kiirabi. Abi nad kiirabilt ei saa, küll aga avastavad oma imestuseks, et kiirabi oli kümneminutilise põgusa visiidi järel kirjutanud patsiendi digiportaali tigedalt: "Peresuhted on halvad".
No mida kuradit??? Kas tõesti on Tallinna kiirabile antud käsk kritiseerida võõrastes kodudes peresuhteid, mis see nende asi peaks olema ja kuidas patsienti aitaks???
No mida kuradit??? Kas tõesti on Tallinna kiirabile antud käsk kritiseerida võõrastes kodudes peresuhteid, mis see nende asi peaks olema ja kuidas patsienti aitaks???
-
Külaline
Ei taha küll uskuda, et kiirabi kedagi sõimas st valimatute sõnadega halvustama, selliselt oma pahameelt v. viha avaldama.
Mina küll usun. See on võimupositsioon, seal ta võibki häält tõsta, seda enam, kui paistab, et pool totu, ei sellest ole vastu ütlejat kah. Igaühe kallal nad õiendada ei julge. Ega kiirabi töötaja ei ole mingi erand töötaja, et sinna ainult viisakad inglid tööle satuvad, eks sealgi ole igasuguseid inimesi.
-
Külaline
Täna jumalat, et keegi üldse veel tuleb.Tolmukübe kirjutas: ↑15 Dets 2025 16:46 Mina küll usun. See on võimupositsioon, seal ta võibki häält tõsta, seda enam, kui paistab, et pool totu, ei sellest ole vastu ütlejat kah. Igaühe kallal nad õiendada ei julge. Ega kiirabi töötaja ei ole mingi erand töötaja, et sinna ainult viisakad inglid tööle satuvad, eks sealgi ole igasuguseid inimesi.
-
Külaline
Kuutide peal ei ole vist jah arste, arst kihutab sellisega kohale kui on tõsine häda

Vähemalt Tallinnas.
Vähemalt Tallinnas.
-
Külaline
-
Külaline
Ei puutu asjasse, millised nad inimestena on. Nende professionaalsuse üks osa on, et nad ei anna hinnanguid. Soovitada võivad ikka. Pigem on siin asi ikka kuulaja tundlikkuses - tema puudust keegi mainida ei või, kohe on sõimlemine ja süüdistamine.Tolmukübe kirjutas: ↑15 Dets 2025 16:46 Mina küll usun. See on võimupositsioon, seal ta võibki häält tõsta, seda enam, kui paistab, et pool totu, ei sellest ole vastu ütlejat kah. Igaühe kallal nad õiendada ei julge. Ega kiirabi töötaja ei ole mingi erand töötaja, et sinna ainult viisakad inglid tööle satuvad, eks sealgi ole igasuguseid inimesi.
-
Külaline
Siin ongi vähemalt üks kes igal pool sõimata saab.
-
Külaline
Sina vist oledki see, kelle meelest ainus normaalne inimestega suhtlemise viis on nende sõimamine. Mõistan, miks sa nii tundlik oled - eks vägivald armastab vaikust.Guest kirjutas: ↑15 Dets 2025 18:54 Siin ongi vähemalt üks kes igal pool sõimata saab.
-
Külaline
Sõimamise mõiste on nii lai. See võib olla mulle mittemeeldiv ütlemine kui ka kurja ja valju tooniga ropud sõnad.
Eriti kui seda rääkida edasi siis öeldakse ikka et sain sõimata.
Kui öeldakse " no kas te üldse pesete ka ennast!" Mis see on?
-
Külaline
Oleneb kuulaja taustast ja tujust. Normaalse inimese jaoks on see neutraalne märkus, pinges inimese jaoks solvang.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 10:47 Sõimamise mõiste on nii lai. See võib olla mulle mittemeeldiv ütlemine kui ka kurja ja valju tooniga ropud sõnad.
"No"-ga algavana pole see küsimus muidugi ka kuigi viisakas. Viisakas küsimus oleks näiteks "kui tihti te end pesete? peaks pesema vähemalt kord paari päeva tagant".
-
Külaline
Väga oleneb ka hääletoonist. Kas käratatakse vihaselt või öeldakse leebelt.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 11:41Oleneb kuulaja taustast ja tujust. Normaalse inimese jaoks on see neutraalne märkus, pinges inimese jaoks solvang.Guest kirjutas: ↑16 Dets 2025 10:47 Sõimamise mõiste on nii lai. See võib olla mulle mittemeeldiv ütlemine kui ka kurja ja valju tooniga ropud sõnad.
"No"-ga algavana pole see küsimus muidugi ka kuigi viisakas. Viisakas küsimus oleks näiteks "kui tihti te end pesete? peaks pesema vähemalt kord paari päeva tagant".
-
Külaline
Tegelikult kiirabi ei tohiks selliseid küsimusi esitada, sest kiirabi kutsutakse äärmuslikes olukordades. Inimene tunneb, et ta on peaaegu suremas, võib-olla olnud juba nädal piinades, või on äärmiselt halb enesetunne olnud juba nädal otsa. Arvas, et läheb paremaks, ei läinud, läks hullemaks, kutsus kiirabi.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist